Redüksiyon yaptıran arkadaşlar bakar mısınız lütfen?

Kızlar 4üz gebeliğim vardı ve dün redüksiyon işlemiyle 2 tanesi sonlandırıldı. Haftalardır bu duruma kendimi alıştırdım üzülmem, kalanlarım sağlıklı olsun diyordum ama dün ultrasyonda görünce onları çok üzüldüm. Sonuç itibariyle işlem yapıldı..
Benim sormak istediğim; redüksiyondan sonra doktor 1 saat hastanede kalmamı istedi. 1 saat sonrasında tekrar bebeklere bakmak için ve o 1 saat içinde birden kanamam geldi su gibi. Doktor hemen ultrasyona aldı. Ultrasyonda her şey normaldi kalanların suları falan olduğu gibi duruyordu. Hatta sonlandırılanlarda da herşey normaldi kalp atımları hariç :( Ama doktorum kanamam olduğu için yaşayan bebeklerimle alakalı hiç iç açıcı konuşmadı :( Sürekli yatıcam veya oturucam. Sadece lavaboya kalkma iznim var. Gün içinde de azar azar devam etti kanamam..Acaba redüksiyon sonrası kanaması olan arkadaşlar oldu mu? Yoksa gerçekten çok riskli bi durumda mıyım? :(

Sevdalinka seni merak ettim, durumlar nasıl sen ve bebekler nasıl?

Sevdalinka seni merak ettim, durumlar nasıl sen ve bebekler nasıl?

Nursaycım, giremedim uzunca bir süre nete.. Bundan sonra da çok sık giremeyeceğim sanırım.. Bebeklerinde, benimde durumumuz maşallah çok iyi gidiyor şimdilik. Kütahyaya kendi evime döndüm artık. Burada ki kendi doktorum bile ümidi kesmiş benden, çünkü sonlandırmadan sonra o kadar kanamaya, suyumun gelmesine bebekler iyi geldi dedi. Artık şimdilik normal hamilelik periyoduna girmişim. 2 bebişimde erkek :) Oğlan annesi olacam inşallah :) 2-3 hafta önce kanamalarım tamamen kesildi çok şükür. Artık biraz daha rahatım. İnşallah sonuna kadar da güzel gider ve kucağıma alırım bebişlerimi.. :)

Nursaycım, giremedim uzunca bir süre nete.. Bundan sonra da çok sık giremeyeceğim sanırım.. Bebeklerinde, benimde durumumuz maşallah çok iyi gidiyor şimdilik. Kütahyaya kendi evime döndüm artık. Burada ki kendi doktorum bile ümidi kesmiş benden, çünkü sonlandırmadan sonra o kadar kanamaya, suyumun gelmesine bebekler iyi geldi dedi. Artık şimdilik normal hamilelik periyoduna girmişim. 2 bebişimde erkek :) Oğlan annesi olacam inşallah :) 2-3 hafta önce kanamalarım tamamen kesildi çok şükür. Artık biraz daha rahatım. İnşallah sonuna kadar da güzel gider ve kucağıma alırım bebişlerimi.. :)

OOO süper gerçekten çok sevindim senin adına, allah sana 37, 38. haftaları da nasip etsin. İki tosununu sağlıkla al inşallah kucağına. Yinede vakit buldukça gir ve bizi habersiz bırakma.

Sevgiler

canım çok sevindim iyi olmana tahmin etmittim evine döndüğünü. yorma kendini evindede çookk dikkat et kendine Allaha emanet olun:16: :49::49:

Belki redüksiyon yaptırıpta sağlıkla diğer bebeklerini kucaklarına alanlar karşı gelecektirr ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bütün bebeklerimden oldum o kadar iğne ,ilaç ,doktor, hastahane ,tahliller ,hormonlar ,emekler ,umutlar...Acım tarif edilemez.Yaşamayan anlayamaz suçluluk psikolojisi,bilmiyorum kısmetleri yokmuş diye avunmaya çalışıyorum.Her yeni güne başlarken üzüntüyle uyanıyorum,içim sızlıyor.Hayırlısı demek istiyorum ama ben çok pişmanım inş. kimse bu duyguyu yaşamaz.

OOO süper gerçekten çok sevindim senin adına, allah sana 37, 38. haftaları da nasip etsin. İki tosununu sağlıkla al inşallah kucağına. Yinede vakit buldukça gir ve bizi habersiz bırakma.

Sevgiler

çok sağol canım inşallah. o günleri iple çekiyorum :) yazarım canım öpüyorum..

canım çok sevindim iyi olmana tahmin etmittim evine döndüğünü. yorma kendini evindede çookk dikkat et kendine Allaha emanet olun:16: :49::49:

ayy canım benim çok sağol.. sen nasılsın? ne yaptın? yok yok yormuyorum zaten merak etme ;) öpüyorum..

Belki redüksiyon yaptırıpta sağlıkla diğer bebeklerini kucaklarına alanlar karşı gelecektirr ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bütün bebeklerimden oldum o kadar iğne ,ilaç ,doktor, hastahane ,tahliller ,hormonlar ,emekler ,umutlar...Acım tarif edilemez.Yaşamayan anlayamaz suçluluk psikolojisi,bilmiyorum kısmetleri yokmuş diye avunmaya çalışıyorum.Her yeni güne başlarken üzüntüyle uyanıyorum,içim sızlıyor.Hayırlısı demek istiyorum ama ben çok pişmanım inş. kimse bu duyguyu yaşamaz.

pers çok üzüldüm geçtiğimiz haftalarda yazmışsın bu konunun altına redüksiyon yaptırdığınla alakalı :( Allah sabır versin bir an evvel atlatmanı nasip etsin.. Herkesin ki aynı olacak diye bir şey yok ama tabi ki riskli bir işlemdi. Senin kaçtan kaça indirilmişti ve kaçıncı haftada kaybettin bebeklerini? :(

ayy canım benim çok sağol.. sen nasılsın? ne yaptın? yok yok yormuyorum zaten merak etme ;) öpüyorum..

pers çok üzüldüm geçtiğimiz haftalarda yazmışsın bu konunun altına redüksiyon yaptırdığınla alakalı :( Allah sabır versin bir an evvel atlatmanı nasip etsin.. Herkesin ki aynı olacak diye bir şey yok ama tabi ki riskli bir işlemdi. Senin kaçtan kaça indirilmişti ve kaçıncı haftada kaybettin bebeklerini? :(

bende adet oldm bgn cnm yrn iğnelere başlıcam fostimon kullancam sen ne kullanmıştın.. ya ben bu göbekten olan iğneden çok tırsıyorum ilk defa vurulcam çok acıyomu bide ben kendim yapamam eşimede yaptırmam biliyorumm nasıl olcak biilmiyorumm:((

canım çok geçmiş olsun ben redüksiyonda yaptırmadım ama 2 ay önce 21 haftalık bebeklerimi kaybettim kısmetleri yokmuş gerçektende. seni çok iyi anlıyorum bende hergüne üzüntüyle başlıyorum ama yapacak birsey yok yazını okuyunca inan içim parçalandı allah sabir versin

bende adet oldm bgn cnm yrn iğnelere başlıcam fostimon kullancam sen ne kullanmıştın.. ya ben bu göbekten olan iğneden çok tırsıyorum ilk defa vurulcam çok acıyomu bide ben kendim yapamam eşimede yaptırmam biliyorumm nasıl olcak biilmiyorumm:((

ay hadi hayırlısı olsun canım benim. inşallah güzel haberlerini bekliyorum :) inan hiç hatırlamıyorum iğnemin adını :S unutmuşum ne kullandığımı 5 gün kullanmıştım ben. valla bende 2 defa aşılama yapıldı ama ilki hapla olmuştu. 2.si göbekten iğneyle geliştirilmişti yumurtalıklar. Aynen senin gibi bende çok korkmuştum. İlk gün evde deneyim dedim cesaret edemedim. Eşimede güvenemedim. 5 günün 5i de hastanenin aciline gittik geldik :) Orada yaptırdım hep. Kendime iğneyi hayatta batıramam ben mecburen acilde yaptırdım o yüzden. Ama inan korktuğun kadar yok. Göbeğini sadece iyi sık onlar iğneyi yapacaklarında. O zaman acımıyor. İyi sıkmazsan biraz acıyor ama o da çok az :) Sadece işte benim tek sorunum kendime iğne batıramayışım olmuştu canım. Sonrasında hamile kalınca da 2 ay boyunca yine kendi kendime yapmam gereken bir kan sulandırıcı iğne kullandım. Onda da gittik her gün acile :)

sevdalinkacım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik ben pek giremiyorum artık ama sizi çok merak ediyorum shwal arkadaşımız doğum yaptımı acaba üçüzlere bakmak gerçekten çok zor hergünüm hergecem uykusuz karnımdayken daha iyiyyi sanki

Sevdalınka Hanim benim 3 den 2 ye indirgenmisti. 12 haftalıkta birde vajinal olarak yapıldı :(((

Allahım guzel sonuclar versin canim ins rahat olursun canim yanmayacak gibi duşun bu bebeklerin icin yapacağın

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun ben redüksiyonda yaptırmadım ama 2 ay önce 21 haftalık bebeklerimi kaybettim kısmetleri yokmuş gerçektende. seni çok iyi anlıyorum bende hergüne üzüntüyle başlıyorum ama yapacak birsey yok yazını okuyunca inan içim parçalandı allah sabir versin

Yaprk canim cok teşekkürler seninde basın sagolsun ins hersey guzel olur beni anlayan birinin olması iyi mı kötü mü bilemiyorum ama çevremde benim gibi kimse yok keske sende yaşamasaydım ama kendiliğinden hamile kalıpta düştüyse bı nebze daga olumlu kalabiliyorsun demekki diyelim hayirlisi olsun ins guzel seylerde yazarız bu duvarlara kendine iyi bak duadan başka birsey gelmiyor elden

Cok sagol amİn canim 3 ten 2 ye indirildi,12 haftalik vajinal yoldan yapıldı ama cok ağrım oldu çıktım agri kesici igne istedim ilk kez doktoranda kaynaklı olabilir tabi :(((

Yaprk canim cok teşekkürler seninde basın sagolsun ins hersey guzel olur beni anlayan birinin olması iyi mı kötü mü bilemiyorum ama çevremde benim gibi kimse yok keske sende yaşamasaydım ama kendiliğinden hamile kalıpta düştüyse bı nebze daga olumlu kalabiliyorsun demekki diyelim hayirlisi olsun ins guzel seylerde yazarız bu duvarlara kendine iyi bak duadan başka birsey gelmiyor elden

çok sagol canım evet doğal yolla hamile kaldım galiba seninki aşılama olmuş üzme canım kendini allah isterse yine olur birde sen kaç haftalıkken kaybettin? ben artık hareketlerini hissetmeye başlamıştım ondan belki bu kadar üzülüyorum allah düşmanımın başına bile vermesin

sevdalinkacım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik ben pek giremiyorum artık ama sizi çok merak ediyorum shwal arkadaşımız doğum yaptımı acaba üçüzlere bakmak gerçekten çok zor hergünüm hergecem uykusuz karnımdayken daha iyiyyi sanki

canım benim iyiyim çok şükür hamileliğim iyi gidiyor bebişlerime hazırlıklara başladık artık. sen nasılsın? hiç bilmiyorum canım shewall yaptı mı doğumunu? takip edemedim bende nete çok giremedim. kanamalarım dindikten sonra annemlerle kütahyaya döndük. evim teslim edilmişti, toplanıp taşındık. daha doğrusu annem sağolsun topladı, yerleştirdi. sonrasında da yeni ev olunca evin sıkıntısı hiç bitmedi. en son da geçen cumartesi günü mutfağın tavanının alçısı düştü yere. bende mutfaktaydım. çok büyük korku yaşadım suyum geldi sandım. 1 gece hastanede yattım. Allaha şükür bebişlerin sağlığı iyi olunca Volkan beyle konuşup, bayram sonuna kadar istanbula annemlerin yanına bıraktı eşim. O da bu arada evi hallettirecek. Ay nazar mı nedir anlamadık yeni teslim edilmiş ev yani nasıl düşer o tavan anlamadık. bir de yurttaşlar inşaatın evi sözde. kütahyada herkes beğeniyor o firmayı ama işte bizim şansızlığımız sanırım :(
olsun öyle deme ya ne güzel sağlıkla aldın kucağına. bende bi gelebilseydim o günlere. sürekli böyle ay bebeklerime bir şey mi olacak, düşecek mi erken doğum mu olacak stresini yaşamaktansa uykusuz kalmayı tercih ederim. inşallah seninkiler de düzene girer de yormazlar bundan sonra canım..

Cok sagol amİn canim 3 ten 2 ye indirildi,12 haftalik vajinal yoldan yapıldı ama cok ağrım oldu çıktım agri kesici igne istedim ilk kez doktoranda kaynaklı olabilir tabi :(((

canım çok üzüldüm ya... redüksiyondan sonra bu korkuları hep yaşadığım için az çok anlayabiliyorum. Allah inşallah en hayırlı zamanda tekrardan sana bebiş nasip etsin de bunları unuttursun :(

çok sagol canım evet doğal yolla hamile kaldım galiba seninki aşılama olmuş üzme canım kendini allah isterse yine olur birde sen kaç haftalıkken kaybettin? ben artık hareketlerini hissetmeye başlamıştım ondan belki bu kadar üzülüyorum allah düşmanımın başına bile vermesin

Âmin canim valla allahım kimselere göstermesin keske aşılama ile olsaydı, gerçi üzüntünün rengi degismezdi ama belki biraz daha hafif olurdu ben 2 sene once kist ameliyatı arsından ilaçla 6 ay menepoz 1 sene oncede tedavilere başladım once yumurtlama,ardından aşılama ardından tup bebek o 18 gun kaldi daha sonra dusuk yasadım 2 ay sonra tekrar tup bebek bu sefer indirgemeden 12 haftalik kayıp. Yakında kitap yazicam o kadar yogun zor gunler geçirdim, o yüzden diyorum sana cok şükür ki kendiliğinden kalabiliyorsun üzülme demiyorum hersey elbette onu hatırlaracaktım cunku üstünden bir tur gecmis gibi oluyor , nette psikolojik yazılarda bir kadının basına gelebilecek en buyuk travmalardan diyor. Hele birde cocuk ruhlu amac biriyseniz ne yazıkki ama ins bizde bu guzel duyguyu yasarız allahtan umut kesmeyelim senin patoloji sonucu var mı neden olduğu belli mı canim kendine iyi bak ins da her daim mutlu olmaya çalış en azından uğraş ;)

Âmin canim valla allahım kimselere göstermesin keske aşılama ile olsaydı, gerçi üzüntünün rengi degismezdi ama belki biraz daha hafif olurdu ben 2 sene once kist ameliyatı arsından ilaçla 6 ay menepoz 1 sene oncede tedavilere başladım once yumurtlama,ardından aşılama ardından tup bebek o 18 gun kaldi daha sonra dusuk yasadım 2 ay sonra tekrar tup bebek bu sefer indirgemeden 12 haftalik kayıp. Yakında kitap yazicam o kadar yogun zor gunler geçirdim, o yüzden diyorum sana cok şükür ki kendiliğinden kalabiliyorsun üzülme demiyorum hersey elbette onu hatırlaracaktım cunku üstünden bir tur gecmis gibi oluyor , nette psikolojik yazılarda bir kadının basına gelebilecek en buyuk travmalardan diyor. Hele birde cocuk ruhlu amac biriyseniz ne yazıkki ama ins bizde bu guzel duyguyu yasarız allahtan umut kesmeyelim senin patoloji sonucu var mı neden olduğu belli mı canim kendine iyi bak ins da her daim mutlu olmaya çalış en azından uğraş ;)

canım ya inşallah bu sefer tedavisiz hamile kalırsin ben bebeklerimi plasentanın erken ayrılması yüzünden kaybettim daha tam sonuç gelmedi bu hafta içi kesin belli olacak benim monokoryonik monoamniyotik gebelikti yani en risklisi inanki mutlu olamıyorum allah şahit çektiğim acıya 67 gün oldu içim yanıyor halen. boğazımda hep bir düğüm var artık ömrümün sonuna kadar bu acıyı çekecem ben biliyorum allahım evladını kaybetmiş herkese sabır versin inşallah cennette kavuşuruz yavrularımıza

mrb arkadaslar,ben aranıza yeni katıldım.benimde en basta besizdi.doktor önce ikisini sonlandırcaz,sonrada bi tanesini dedi tamam dedik.10.haftada ikisini sonlandırdı,karından yaptı,cok zor oldu,bir saat sürdü,3 saat hastanede kaldım...10 gün sonra kontrole gittik,diğernide sonlandırmak için,ama ilk yaptığı iki sonlandırmadan biri hala yasıyomus,üzerıne titresen bişey olur işte.sonlandırırsın,o küçücük can hayata tutunur,hersey nasip işte.neyse tekrar ikisini yine sonlandırdı,yine hastanede kaldım.iki hafta sonra kontrole gittik,bu sefer artık ikiye düşmüştü...inanın diğerlerine üzüldüm mü bilemiyorum çünkü elimde yeterki bi tane kalsın,bi şey olmasın istiyodum,çok şükür kanamam ağrım falan olmadı,ama 10.haftadan beri raporluyum,sürekli evdeyim,temizliğimi annem yapıyo,ben pek bişey yapmıyorum,böyle böyle 27.haftaya kadar gelebildik oğullarımla.ins.sonuna kadar saglıkla gelebiliriz.gercekten zor günlerdi.en basta çok dua edin,sonrada kendinize dikkat edin,bırakın iş güç herşey beklesin,yeterki sağ salim onlara kavusabilelim...

Back
X