Refakatçi şart mı

zaten ameliyattan sonraki süreçte de evde yalnız olacam onu atlatırım da ameliyat sürecini bi atlatsam.

evde de tek olamazsınız. ilk 4-5 gün çok ama çok yorgun olacaksınız. ben hatırlıyorum , tuvalete gitmek için ayağa kalktığımda dahi başım dönüyordu, bi ara koridorda kalmıştım da annem kaldırıp yatağıma yatırmıştı... sürekli yumuşak gıda ve çorba ile beslenmeniz gerekli... o halde iken bunları gerçekleştiremezsiniz. refakatçiniz yoksa erteleyin bence ameliyatı

Merhaba..
Ben tek basimaydim refakatcim yoktu..her isimi kendim yaptim..
Elbette refakatci olsa daha iyi olur ama MECBURİYET yok kesinlikle..kendinize guveniniz saglam ise BEN BU İSİ KENDİM DE ATLATİRİM diyebiliyorsaniz korkmuyorsaniz yapabilirsiniz..
Tekrar diyorum zorluklari var..ben mesela narkozdan uyandigimda asiri titredim 1-2 saate yakin cenem dahi birbirine vurdu o an keske elimi tutan biri olsaydi dedim..ama hepsi geciyor..pansumani hemsireler yapiyor temizliginide kendiniz yapabilirsiniz..
Tek kotu yonu var gece bitmek bilmiyor sabahi koridorda etmistim ben..volta atarak gecirmistim..uyku tutmamisti
Demem o ki kendinizi korkutmayin..yetiskin insanlariz tek basimizada atlatabiliriz bunlari birine ihtiyacimiz yok..haa olursa hayir demeyiz elbette, nazlanmayi kim istemezki :)
Ama nazlanmadan da tek basina basinin caresine bakmayi ogrenmeli insanoglu diye dusunuyorum..
Ben atlattiysam siz de atlatabilirsiniz..zor olacak biraz ama olsun..simdiden gecmis olsun

Çok sağolun içimi çok rahatlattınız, refakatçi olursa iyi olur dediğiniz gibi olmazsa kendim halledeceğime inanıyorum..
Peki kaç gün kaldınız hastanede eve nasıl döndünüz o an ne durumda olur insan bilemiyorum

Saat 15 de ameliyat oldum 19:30 gibi odamdaydim..o gece hastanede kaldim ertesi gunu ogle vakitlerinde taburcu oldum..Ayrica evime donmedim ben taksiyle otele dondum..sokakta herkes yuzume bakiyordu taksi duraginda taksi yoktu ilerdeki duraga yurumek zorunda kalmistim elimde bi valiz..ne gunlerdi ya..otelde herkes bana bakiyordu..
O sıkıntıyıda tek basima atlattim yani..

Haa ayrica cuma ameliyat oldum cumartesi otelde kaldim pazar gunude ucakla yolculuk ettim..tamponlarda 2 hafta sonra kontrolde alindi onlarda ekstradan uzun sure burnumda durmak zorunda kaldi..cunku daha erken gel git yapmam mumkun degildi zaman acisindan anca boyle ayarlayabilmistik..
Demem o ki herkes 3 gun tampona dayanamazken ben 2 hafta dayandim..refakatci olmadam amelyata cekinirken kendim ameliyat oldum..ucaga da ucak korkum olmasina ragmen +3gunluk amelyatliyken kendim bindim..icini duzgun temizledigim icin basinci sukur hafif agriyla atlattim..
Zor du ama zoru basardim..
Sizde atlatirsiniz insallah

Tebrik ederim gerçekten her şey zor olmuş. Çok şükür bir sorun olmadan atlatmışsınız ama yine de insan bi aksilik olur diye korkmuyor değil insan.

Evet biraz zorlu olmuş. Hastanede pek sorun olmaz da hastaneden eve gitmek sıkıntılı. Gözleriniz şiş olacak, zar zor gördüğümü hatırlıyorum ve hala biraz anestezi etkisinde olacaksınız. Eve gidiş için birisini ayarlarsanız rahat edersiniz.

İlk gece buzu kim tutacak o gün buz çok önemli ben onun sayesinde bırakın morlugu şişmedim bile. Tabi zorluklara gögüs gerersiniz ama. İleriki süreçte daha rahat olabilmek için iök gece birinin sürekli o buzu yenilemesi tutması takibini yapması gerekir sen yatarken yataktan kim o buzları sürekli alıp koyacak serum takılı oluyor sürekli açamazsın.

Bu zorlukları çekmek yerine birii bulmanız daha kolay. Sırf o ilk günümü sıkı tuttugum için sonrasında rahat ettim. Dedim ya eve geldim sağı solu topladım biri gelir diye Bide ben aşırı kansızdım bünyem aşırı zayıftı ameliyatım da 4 saat sürdü ona rağmen diyorum ilk gecenin takibi güzel yapılırsa hem refakatçi hem hemşireler tarafından sonrası çok raahat geçecektir.

Buz işini nasıl hallettiniz?

Canım ben hemşireyim grip bile olsan yanında bir insanın bulunması senin için çok iyi olacaktır. Geçen yıl gözümden lazer ameliyatı olduğumda bunu çok iyi anladım. Hiç bir operasyon küçümsenmemeli.

Herkese teşekkürler deneyimlerini paylaştığı için..yanımda 2 gün kalacak bi refakatçi ayarlamaya çalışıyorum. Umarım 2 günden sonrasını kendim halledebilirim.

Merhaba. Ben yalnizdim.Dogru hemsireler ilgileniyor ama kesinlikle ilk bir kac gun moral acidindan birinin yaninizfa olmadi gerekir.Yani ben yalniz gigtigime pisman oldum.Sislik morluk konusuna gelince sanirim o kisinin bünyesine gore degisiyor.Benim gozlerim mosmor oldu ve sislikten gozlerimi zor aciyordum.O halde hastaneden ciktim hemşireye rica eymistim taksi cagirdilar.Ama arkadasin dedigi gibi takside eve kadar biri olmali yaninizda.Evde yalniz olacaginiz icin tavsiyem ameliyattan once corba yapın hazir olsun.Meuve suyu bulundurun .Gucsuz dusmemek icin yemeniz gerekir.En guzeli tekrardan soyleyeyim biri olsun yaninizda.

Kendiniz buz koyabildiniz mi sürekli. Ben de şişlik ve morluktan çok korkuyorum. Kendimi öyle görürsem moralim çok bozulur heralde umarım sonuç iyi olmuştur sizi için. Değmiştir.
Evet karar verdim yalnız gitmicem ameliyata anlatılanlardna sonra

Kendim koydum buz evet ama yine de yalniz olmamak gerekir.Su an degdi diyebilirim ama yalniz olduguma pisman oldum bu kesin :) size simdiden gecmis olsun

Hazırlıklı ol ben ilk gün intihar bile etmeyi düşündüm hayatımda ilk defa kan ve serum yedim çok pişman olmuştum ama 1 hafta geçince iyiki olmuşum diyorum

Hazırlıklı ol ben ilk gün intihar bile etmeyi düşündüm hayatımda ilk defa kan ve serum yedim çok pişman olmuştum ama 1 hafta geçince iyiki olmuşum diyorum
Ben de ilk defa ameliyat olacam korkuyorum tabi, ama video izledim hep hazırlıklı olmaya çalışıyorum o kötü görüntüye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…