Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşlar benim bebegimdede reflu var tedavi gördük kusmalari çok azaldi yalniz hic geçmeyen kuru bir öksürüğü var bu durumu yasayan varmi Dr refluden dedi ama ne zaman geçecek yaklasik 2aydir oksuruyor bazen azaliyor ama hic geçmiyor lütfen bana yardimci olun bunun bir sonu yokmu hep oksurecekmi boyle..Allahim tüm reflulu çocuklara şifa ananelerine sabir versin bir bebeği besleyememek çok zor ancak yasayan bilir.

Merhaba arkadaslar ne zamandir refluyle ilgili paylasimlar ariyodum sonunda buldum. Benim uc bucuk yasinda bi kizim var anne sutu ile besledim sutum yetersiz oldugu zamanlar 5. Ayindan sonra genelde aksamlari tok uyusun die aptamil veriyodum kasikla ve daha agzina alir almazz gargara yapar gibi agzinda tutuyodu sonra et gidalara basladigimda 6. Ayi bittikten sonra kusmaya basladii bebektir gecer die dr icin acele etmedim cnk bebeklerin cocunga bu sorun 1 yasindan sonra kayboldugunu bildigim icin nys sonra dr goturdum randevu fln gelene kdr aradan aylar gecti sonra beni dil ve konusma egitimi veren birilerine yonlendirdiler onlarin yaninda cocugu yedirdimm toplasan iki tatli kasigi verdim sonra kizim daha istemedi onlarda birak dedilerr az yedir zorlama fln nyss ben diyorumki suyu suyla yutturuyorumm ve halen bu yasa geldi yemekleri catalla ezerek yediriyorum ve icinde mercimek kdr buyuk bsy gitse bogazinaa hemen kusuyoo ve yediklerinide cikariyoo sonra baska dr yonlendirdiler

Kusura bakmayin arkadaslar bi yanlislik oldu devam ediyorum ve o drda psikolojiktir zorlama ac birak fln. Onuda ettim ama bu kizin sorunu yiyememek aralarda abur cubur bsy yedigi fln yok cikolata istiyo onuda iki kere isirmadan ya midesi bulaniyoo ya kusuyo nys tekrar gittim baska dra oda endeskopi yapilir dedi ama bes yas alti risklii hangi anne o riski alirkii ondanda vazgectimm ve artikk iyi e bunalmaya basladimm kahvalti desen tam 1 saat 5 dk suruyoo oda sadece bir dilim ekmekk bi kac hafta once trye gittim ve orda bursa uludag uni goturdumm ordaki cocuk gastro uzmanii bi kac kan tahlili ve sintigrafi istedi kizima veyve suyun icine radyoaktif madde ve radyasyonun altinda dakikalarca bekledikk o ann cok kotu oldumm ( Allahim daha kotu hastalik caresiz dert vermesinn o ayrii daha kotuleride vardir) nys sonuc refluu 6 ay lansor 15 mg ve gaviscon verdi gunde uc defa 6 ay sonra gecer dedi eger gecmezse baska seyelere bakariz dediii buyuyunce tekrarlama sansi varmi dedim var dedi anlamadigim refluyse zaten gecerr emin deilsennn baska testlerde yaptirsaydinn endeskopiyi sordugumda o en sonki sey dedii bnm anlamadigimm ben diyorumki suyu suyla yutturuyorum yani corbayi bile suyla yutturuyorumm ztn zorla cigniyoo aradadaa cigniyemedigiparca olup bogazina kactimi hepsini kusuyoo bunun refluyle ne alakasi varrr acaba yemek borusumu tam gelismedi yoksa ordami bi darlik varr bilmiyorum sasirmis durumdayim verdigi ilaclari 10 gundur kullaniyorumm eskisi kdr olmasa bile yine midesi bulaniyoo yinee kusuyo ozellikle o bogazina bsy takildigi zmn ve bana kani brz dusuk ciktigi icin kan yapici ilac verdi oda 6 ay refeteyi okudum yemek borusunda darlik olanlar icin kullanilmaz yaziyoo o yuzden o ilacada baslamadimm ne yapim kizlar kusura bakmayin cok uzun yazdim belki benimle ayni dertte olan anneler vardirr diee bildiklerimiI paylasiriz die ayrintili yazdim

Merhaba gavisconu nasıl veriyorsunuz?? Ben sütün içine koyuyorum ama kıvamını çok koyulaştırıyor...

Herkese merhaba benim 29günlük kızım var ve iki haftadır emdiğini azıcık çıkartıyordu ve sürekli emmek istiyordu ama iki gündür baya emdiği sütü olduğu gibi çıkartıyor ve sürekli emmek istiyor çok ağlıyor emmek için dün doktora götürdüm birsürü tahlil falan yaptırdı reflü var dedi şurup verdi ve emzirdikten sonra yarım saat 45derrce açıyla kucağında tut hemen dikme dedi ama bir saat önce dediği gibi tutarken resmen fışkırırcasına kustu hem benim hem onun üstü battı o derece kustu. Reflülü bebeği olanlar lütfen bana yardım edin emzirdikten sonra nasıl tutmalıyım az az sık sıkmı emzirmeliyim ve iki emzirme arasında ne yapabilirim ağlamasını engellemek için çok üzülüyorum böyle olmasına lütfen acil cevap verin

Herkese merhaba benim 29günlük kızım var ve iki haftadır emdiğini azıcık çıkartıyordu ve sürekli emmek istiyordu ama iki gündür baya emdiği sütü olduğu gibi çıkartıyor ve sürekli emmek istiyor çok ağlıyor emmek için dün doktora götürdüm birsürü tahlil falan yaptırdı reflü var dedi şurup verdi ve emzirdikten sonra yarım saat 45derrce açıyla kucağında tut hemen dikme dedi ama bir saat önce dediği gibi tutarken resmen fışkırırcasına kustu hem benim hem onun üstü battı o derece kustu. Reflülü bebeği olanlar lütfen bana yardım edin emzirdikten sonra nasıl tutmalıyım az az sık sıkmı emzirmeliyim ve iki emzirme arasında ne yapabilirim ağlamasını engellemek için çok üzülüyorum böyle olmasına lütfen acil cevap verin
Çok geçmiş olsun arkadaşım benim bebeğimde de reflü var
4. Ayına geldiğinde artık tamamen beslenemez hale gelmişti ve 10 gün kadar hastanede kaldık anne sütü sıvı olduğu için bebeğin midesi rahatlıkla çıkarabiliyor muş
Ben bebeğimi emziremedim 2. Ayında bırakmak zorunda kaldık ve aptamil ar maması kullanılıyorum yani reflü maması
Bebeğimi ennnn çok rahatlatan o oldu
Bi doktorunuzla danışın bu mamayı şiddetle tavsiye ederim
Şurup olarak motillum mu kullanıyorsunuz?

4. Ayına geldiğinde artık tamamen beslenemez hale gelmişti ve 10 gün kadar hastanede kaldık anne sütü sıvı olduğu için bebeğin midesi rahatlıkla çıkarabiliyor muş
Ben bebeğimi emziremedim 2. Ayında bırakmak zorunda kaldık ve aptamil ar maması kullanılıyorum yani reflü maması
Şurup olarak gastrotuss diye bir şurup verdi bitkiselmiş aslında kızımı rahatlattı ama benim kızım çok sabırsız sürekli emmek istiyor aradan biraz vakit geçmesine fırsat vermiyor rğer emzirirsem kusuyor

slm canım benim kızımda iştahsız zorla besliyorum gitmediğim çocuk doktoru kalmadı 2 aylıkken iştahsızlık başladı emmmeye başladı sadece uyurken emiyordu ı zaman gittiğim dr reflü dedi motılıum verdi 15 gün kullandım ne emmesi değişti ne kusması birçok doktora gittim tahlil falan bir sonuçyok iştahsızlığa şuan kusma arada sırada oluyor bazen öksürük var ne yapacağımı şaşırdım mama vermeye başladım bir ay önce şimdi uyurken emmeyide bıraktı mamayıda çok az yiyor by aralar 5 saatte 40-50 ml anca yiyor sonra itiyor biberonu acaba diyorum reflümü süt alerjisimi bilemiyorum alerji bölümünden randevu alamıyorum çok dolu ne yapacağımı şaşırdım senin bebeğin emmeyi kendimi bıraktı merak ettim reflüden mi kaynaklanıyor acaba

profilinde şanlıurfa yazıyormuş çok pardon.
beslenme şekli olarakta sık sık az az yedirmemizi,gece beslenmesi kesinlikle yok,mide kapagı açık oldugu için gece boyunca yatar vaziyettede oldugu için yedikleri sabaha kadar agzına gelip gidiyormuş ve asitte oldugu için midede onlarda yemek borusunu bogazını biz göremesekte yakıyor yara yapıyormuş
ve çocukta bu nedenle yutmak zor oluyor canı acıyor,midenin içi yara yediği zaman biliyorki canı yanıyor yemek yemek istemiyormuş...

yatmadan 1.5 saat önce yedirip o şekilde uyutuyorduk.asitli şeyler yasaktı,portakal-limon.acı şeyler zaten yiyemez küçük.aklıma bunlar geldi.
yine bildiklerimi yazarım faydamız olacaksa
Öncelikle mrb. Yazıyı 2010 yılında yazmışsınız. Çocugunuzun reflüsü ne durumda ilacı bıraktınızmı iyileştimi. Benim oğlumda da reflü var merak ettim acaba tam olarak iyileşiyor mu çocuklar

Merhaba arkadaşlar benm bebeğimede reflü teşhisi konuldu. toz gaviscon ve motiliom kullandk bi işe yaramadı
Dün yine kontrol için gittik bu seferde zantac verdi umarm iyi gelir bebeğime.zaten iştahsz ve sadece uykuda besleyeblyrdum şimdi uykuda bile almıyor sizler neler yapıorsnz zantac işe yarar mı çok ümitliyim inş düzelir bebeğiö

canim benim kizkmda 5 aylik gecen ay motilliun gaviskon ve zantac kullandik. bu ay sadece zantac toz gaviskon kullaniyiruz kusmasi hafifliyo ama ilk baslarken doktor minimum 15 20 gun kullanilmasi lazim.sonuc alabilmek icin dedi. ilk ay cok ise yaradi ilaclaraa bu ay yine kusmasi devam ediyo. tabi ilk zamanlar gibi yogub degil. ultrasyon cekildi kan idrar tahlikleri yapildi bisey cikmadi reflu dedi doktor. cok zor Allah sabir versin hepimize

Bizde hiç bi değişme yok aynı ne yerse bardakdan dökülür gibi çıkarıo.ve artık biberondan mama içmek istemio neden olablr ki.bugün pirinç unundan mama yaptk kaşıkla verdik onuda kustu.siz çocuk dra mı götürdnz

evet ben izmirdeyim karatas has. zelal hanim a gidiyoruz. cok iyi bi doktor cok guveniyirum. 3. ayinda kilo alimi normalin altinsa cikti 4 ayda ilaclara basladik kullanmaya baslayali 15 gun sonra kusma azaldi 4. ayinda kilo alimi normallesti. simdi ilaca devam ediyiruz ama kusmasi yine artti bu ay nasil olacak bilmiyorum. dogrugundan beri anne sutu ve mama ile besleniyo. biberonu reddetmesini dert etme tekrar alir. bardak yontemi var bakvarastir olmadi şırıngayla ver. Cok sıkıntili bende artik sasirdim ama ilaclar etkili bizimdenolemne yediuse hepsi bir anda cikiyodu

evet ben izmirdeyim karatas has. zelal hanim a gidiyoruz. cok iyi bi doktor cok guveniyirum. 3. ayinda kilo alimi normalin altinsa cikti 4 ayda ilaclara basladik kullanmaya baslayali 15 gun sonra kusma azaldi 4. ayinda kilo alimi normallesti. simdi ilaca devam ediyiruz ama kusmasi yine artti bu ay nasil olacak bilmiyorum. dogrugundan beri anne sutu ve mama ile besleniyo. biberonu reddetmesini dert etme tekrar alir. bardak yontemi var bakvarastir olmadi şırıngayla ver. Cok sıkıntili bende artik sasirdim ama ilaclar etkili bizimdenolemne yediuse hepsi bir anda cikiyodu
Benmki zaten hüç enmedi mamayıda ayına göre içmesi gerekeni hiç içmedi ama artk ciddi anlamda içmio bütün gün belki 100 cc içmştr bugn nabıcamzı şaşardk artk reflü için bi dr götürmek istiyrm

nerdesiniz. eczanede satilan şırıngayı da dene canim emin kaşik denemissindir muhakkak biaey diyemiyorum Allah yardim etsin çok uzuldum inan. mamayida red etmia olabilir ben dogdugundan beri hipp kullandim mama mi kusmaya neden oluyo acaba dedim evolvia aldim icmedo kiyamet koptu. tekrar hipp e dondum gece verdim evolviayi.

nerdesiniz. eczanede satilan şırıngayı da dene canim emin kaşik denemissindir muhakkak biaey diyemiyorum Allah yardim etsin çok uzuldum inan. mamayida red etmia olabilir ben dogdugundan beri hipp kullandim mama mi kusmaya neden oluyo acaba dedim evolvia aldim icmedo kiyamet koptu. tekrar hipp e dondum gece verdim evolviayi.
Bende şuan hipp kullanıyorm tabi tüm mamaları denedik ama hiç birini yemeyince hipp ee kaldk dün kayseriue çocuk hastanesine götrdk kusmasi için ultrasondab mide ucu darlığına baklcakdı ama gazdan göremedler nası oldysa umarm öle bişey yokdr.bide dr süt alerjisinden şüphelendi numunelik özel mamalardan verdi ama daha denemedm

Merhaba kizlar. Benim oglum 6 aylik oldu hala kusuyir. Doktorlar reflu diyorlar. Bi sise motillium ve 3 kutu gaviscon bitirdik. Hala kusuyor. Doktir israrla ilaclara devam etmemizi soyledi. Ama yaklasik 2 aydir ilaclari duzenli kullanmama ragmen etki etmedi. Kullanmaya devam etmeli miyim sizce? Reflu olsaydi ilaclarin etki etmesi gerekmez miydi? Acaba baska biseyden dolayi mi kusuyor :(

Benim oglum ozafagus atrezisi amaliyati oldu bir gunlukken. Bu amailyati olan cogu bebekre reflu oluyormus, Suan iki aylik ve gaviskonla zantac kullaniyoruz. Reflusu var kusmuyor ama geceleri uyuyamiyor yutkunmakta cok zorlaniyor. Doktor ilac verip film cekti reflu teshisi konuldu. Bu ilaclara ne kadar devam ettiniz.

Benim oglum ozafagus atrezisi amaliyati oldu bir gunlukken. Bu amailyati olan cogu bebekre reflu oluyormus, Suan iki aylik ve gaviskonla zantac kullaniyoruz. Reflusu var kusmuyor ama geceleri uyuyamiyor yutkunmakta cok zorlaniyor. Doktor ilac verip film cekti reflu teshisi konuldu. Bu ilaclara ne kadar devam ettiniz.
Benmki 5 aylık hala kullanıyorz tam gaz kusmaya devam yerinden hiç kaldrmyrz yemekden sonra hırpalamıyrz yani ama yinede kusuyor

Back
X