Regl ars evlenince biter mi ?

evlenince geçer denmesinin sebebi cinsel ilişkiyle rahim ağzının genişlemesi dolayısıyla kan dısarı daha rahat cıkıyo güya aslında mantıklı geliyor kulaga ama bnde cinsel ilişkim olduğu halde ne bir azalma ne bişey hala kıvranıyorum. çocuk olunca geçer demelerinin sebebi de aynı ama o zaman da geçicegine pek inanmıyorum hatta hiç inanmıyorum. ama şu olabilir, evlenince doğum kontrol hapı kullanılırsa geçer. bakireyken regl sancılarım için doktora gittiğimde doğum kontrol hapı vermişti bana tedavi için 2 ay kullandım hakkaten de hiç ağrım olmadı hissetmiyodum bile regl oldugumu ama yüzümde kıllanmalar olunca bıraktım yine aynı tas aynı hamam. artık bunun bir gün geçicegine dair de hiç bir umudum yok menopoza kadar çekicem işte alıştım da zaten atıyorum 3 apranaxı arka arkaya sora bi güsel uyuyorum geçip gidiyo. kader.

bence gecmes kadının cılesı bıtmes -tatlicadiarzu-
benım m cok sancım olurdu dr az mı gıttım ama son careyı apranaxford (doğru yazdım ıns)kullanmakta buldum kullandım suan cok rahatım :sm_cool:
hee ben şöle bısey dusundum hanı alttan baskı oluyo gelmıyo sonra karın ve bele vuruyoya ağrısı evlenınce orası genısler sonra olmas dıye mı acep CADIARZU amma cok salladım haaa

malesef bıtmıyo ama dogumdan sonra kesınlıkle gecıyo.

Doğumdan sonra geçmez..sadece doğum sonrası anne bebeğini emzirdiği için prolaktin hormonları yüzünden bir kaç ay adetten kesilir...Anne bebeğini emzirdiği için...Daha sonra tekrar adet görmeye başlar..Uzun bir kaç ay sonra normal adetini görmeye başlar..

bilen varsa ben de mrk ettim :uhm:
alakası varmıdır acaba evlenmekle

bence yok ..tamamen geçez ama belki azalır..

bünye meselesi..

evlenince gecer,doğumdan sonra gecer diyorlar ama sanmıyorum..

benim yengem 1 çocuk annesi kadın hala sancı çekiyor maalesef

bılemıyorum uzmanların soyledıgını soyluyorum,
yumurtalıklar duzene gırıyor ve bu sayede agrı sancı azalıyor, bu doktorlara gore boyle, yeterınce rahatlayamıyor olabılırsın

yumurtalıklar duzene gırıyor ve bu sayede agrı sancı azalıyor, bu doktorlara gore boyle, yeterınce rahatlayamıyor olabılırsın

Hangi uzmanlar şekerim? o uzmanlardan biri benim ablam kadın doğum doktoru...

benim zaten agrimazdi cok nadir arada cok hafif agrim olmustur ama simdi olmuyo alakasi varmi bilmiyorum ama ne alakaysa ...

kadında adet ağrıları primer ve sekonder şekilde gelişim gösterir..Bunun evlenmekle ya da düzenli cinsel ilişkiyle ya da çocuk doğurmakla alakası yoktur.Rahimdeki ya da yumurtalıklardaki bazı özel durumlar sebebiyle bu ağrılar oluşur..Miyomlar,polibler,kistler,çikulata kistleri,yapışıklıklar ve endometriosiz gibi durumları olanlarda adet ağrıları şiddeti kişiye göre değişkenlik gösterir..Ağrıların kökeninde bunlar vardır..Rahim gereğinden fazla kasıldığından ya da rahim içindeki kistler kendi çevrelerinde dönerken torsiyon yaparak acı verirler,rahim fazla kasıldığından oksijen problemi olur..Bu da ağrının şiddetini arttırır...

Yeterince rahatlıyorum,o konuda problem yok

demek ki evlenmekle alakalı diilmiş kızlar bunu anladım tşk hepinizeeea.s.

doğum kontrol haplarının işe yaradığı kesin mi kızlar
bi de bu ilaçlar kıllanma yapıyo mu cidden
ölcem ağrılardan çok kötüyüm yahu

doğum kontrol haplarının işe yaradığı kesin mi kızlar
bi de bu ilaçlar kıllanma yapıyo mu cidden
ölcem ağrılardan çok kötüyüm yahu

sadece adeti düzenlemekte yardımcı olur bir süre için..ağrıyı kesmez.bence en kısa zamanda bir doktora görünün..

sanırım kişiden kişiye değişiyor.
benim hiç bir değişiklik olmadı.
yine iki gün sancı çektim her adet oluşumda.
doğumdan sonra da farkedebiliyormulş durum ama bakıcaz artık öyle mi değil mi?

sadece adeti düzenlemekte yardımcı olur bir süre için..ağrıyı kesmez.bence en kısa zamanda bir doktora görünün..

canım doktora gittim ben bir sorunun yok yapın böyle dediler ama kafayı yemek üzereyim dun gece uyku uyuyamadım adam gibi sinir bastı artık ağrıdan aplıyorum sürekli
doktor istersen vereyim dedi aama istersen dediği için ben de tercih etmedim bitkisel bi :çok üzgünüm:ilaç verdi onun yerine.
ne yapmam lazım şaşırdım iyice yardım edin:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım tek bir dr a gitme..bu konuda iyi bir dr a git..doğum kontrol hapı ile ağrı kesici ile geçiştirmelerine izin verme...ultrasona gir..ama bekaret durumunda vajinal ultrason yapılmaz sanırım..endometriozis ve adenomiyozis durumları kolay teşhis edilemiyor çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…