Regl döneminde nasıl çalışıyorsunuz ? akıl verin Allah aşkına !!!

Ben hiç kullanmadım canım ama hiç duymadım bu yazdığını

Ben böyle sorun hic çekmedim şükür o yüzden derdine duacı olmak için yazdım. Benim sadece 2 hafta önceden biraz memelerim hassaslasir. Son 1 hafta kala belim hafif ağrı yapar. Zaten ilk gün fazla bir sey olmaz. 2. Ve 3. Gün fazla olur. Ondada 3 saatte bir ped degistiririm. Sana cikolata yemeyi tavsiye edebilirim. Yada özel ic çamaşırları görmüştüm gecmesinden korkuyorsan onu önerebilirim.

Eger kendi masaniz uygun ortaminiz varsa mini sicak su torbalari var otururken karniniza koyarsiniz ustune şalınızı örtersiniz. Eger yoksa marketlerde ısı bantlari var watsons marka olani begenmedim ben ama diger marka cok guzel. Minik bir ped camasirinizin icine yapistiriyorsunuz karniniza dogru. Kendisi cok sicak olmuyor ama karninizi isitiyor. Bir de cift don giyince sicacik oluyorsunuz. Hem de kalkip yuruyebiliyorsunuz. Bir de buscopan yanimda bulunduruyorum surekli. Sicak yesil cay, tarcinli sicak cikolata vs iciyorum. Tarcinli muzlu yogurt yiyorum. Ozellikle iyi geliyor mu bilmiyorum ama birinden duymustum ve ben cok kotu olmuyorum bunlari yaparken. Bir de agri kesicinizi 1 gun onceden almaya baslamaniz rahat gecirmenize yardimci oluyor.
Sizdirma konusunda ise ben cok paranoyak olursam hem tampon hem de ince kucuk ped kullaniyorum. Ekstra korunma sagliyor kafam rahat oluyor. Ayrica adet olmak kotu pis utanilacak bir sey degil. Karsi cinse karniniz agriyorken neden bunu soylemeyesiniz ki. Ben yakin arkadasimsa adet oldum diyorum degilse karnim agriyor veya belim agriyor daha da resmiyse rahatsizim diyorum geciyor gidiyor.
Bel agrisi icin de sicak tutmak ise yariyor ama kesin cozum bulamadim

Benim tansiyonum düşer çoğunlukla iğne yemeden ayı geçirmem. Çalışırken çok zor oluyor ama tuvalete gitmeniz gerekiyorsa gireceksiniz sonuçta bu sizin elinizde olan bir şey değil. Kimsenin de bir şey diyeceğini sanmıyorum.

Benim reglim agrisiz sancisiz gecer ama ruh halim berbat oluyor. Cok mutsuz ve sinirli bir ruh haline burunuyorum ağlama nöbetleri falan çok zorluyor..

Hem regl hem migren şuan ikinci günüm ve ben geberiyorum birde çalıştığımı düşünemiyorum

Kiyafetine çıktı ve erkekler uyardı bir daha yüzlerine bakamazdim ben

Benim yogun geçmiyor is yerinde sık sık degistiririm birde

ağrı kesici hap kullan

valla ben acilde nöbet tutarken belim ikiye ayrılırken suratım bembeyazken topuklu ayakkabı ve makyajla gelen kokoş hatunlar olurdu regl ağrısı yüzünden.

çok ironik oluyordu açıkçası 1 değil 10 değil. bu kadar regl ağrısı olan kadın çivi topuk mini etek makyaja güç bulamaz yani.

rahat kıyafetler giy, ağrı kesici al, karnını sıcak tut. beline yün bir atkı vs sar. bir de kıyafete yapışan ısı pedleri çıkmış markette gördüm. onlar da ısıtır sıcak tutar.

ped de büyüklerden kullanın rutin tuvalete gidin 3 saatte bir değiştirin geçmez hiç kıyafete

Öncelikle eğer rutin olarak her regliniz ağrılı geçiyorsa ilaçları regliniz başlamadan 1 2 gün önce kullanmanız lazım.
Birde söylemekten çekinmeyin kadınsal konular ağrım var diyip geçin.
He tampon ile güvende hissetmezseniz hem tampon hem ped kullanın.

Voltaren 75 mg canımmmmmm
Beni bile pakladı. Ben de hep bayan ptt görevlilerini düşünürüm. Sırtlarında çanta akşama kadar sokak sokak gezip posta dağıtıyorlar. Yaz, kış, sıcak, soğuk. Diyorum bunlar nasıl geziyorlar reglnin birinci günü mesela. Offfff Allah yardımcıları olsun

bende çok zorlanıyordum ama yürümek daha faydalı oturmaktan.. birde burda ilaç ismi veriliyormu bilmiyorum ama ma...zik içmeden hayatta toparlanamıyorum..

Allah biliyor da haftasonuna denk getiriyor genelde çok şükür.

Ben komaya giriyorum resmen.
İlk gün ayakta duracak gücüm olmuyor.
Kasıklarım, bacaklarım titriyor.
Sancı ile beraber mide bulantısı.
Çıkarmadan da rahatlayamıyorum.
Çıkarana kadar da can veriyorum resmen.

Sıcak süt ve çikolata iyi geliyor bana.
Bir de buscopan o gün için cankurtaran değerinde benim için.

Sıcak su içinde yarım saat duş alıyorum bir de o rahatlatıyor.

Bunları önerebilirim.

Allah kolaylık versin.
Çok iyi anlıyorum derdini.

Bir ayın her günü gidiyor olsanız göze batar ama ay boyunca sistemli çalışırken 3-4 gün sık sık lavaboya gitmenize kimsenin birşey diyecegini sanmıyorum. Aklı olan nedenini de farkeder zaten.

Hamile olsanız mideniz bulandıgında vs erkeklerden utanacak mısınız yine? Bu da hamilelik kadar dogal bir durum.
İşten kaytardıgınızı düşünerek soran birine de söylersiniz neyiniz oldugunu. Siz degil, agrınızı sızınızı umursamayanlar utansın.

Bu benim ilk gunum ve su an agridan dislerimi sıkıyorum. Cok agrili geciyor adetim, aleve feminax ilacimda olmasa ayaga kalkamam. Adet oncesi migrenler de cabasi. Yapacak birsey yok calismak zorundayiz. Benim fiziksel guc gerektiren bir isim var. Cok egilip kalkiyorum zorlaniyorum. Ve benim agrim ilk 2 gunde geçmiyor bazen oluyor ki 5.gun bile sanci hissediyorum.

Ama sukrediyorum yine de. Hic olmamaktan iyidir.

aksine regl ağrısına ağrı kesiciden önce sıcak uygulama var tedavide.

Benim de baya yoğun geçer ilk gün. 2 tane yoğun gece ped takıyorum bazen hasta bezi. Ama 2. Gün gerek kalmıyor normale dönüyorum. Öğretmenim tüm gün ayaktayım ağrım olduğunda çok zorlanırsam majezik alıyorum.
Uzun süredir ayakta kalıp oturunca sanki aşağıdan yukarıya balyoz yemiş gibi hissediyorum. Ilık şeyler içmek iyi geliyor bir de o gün üşütmemek...

Bazıları çok rahat geçiriyor regl olduklarını bile anlayamıyorlarmis. Bol miktarda ada çayı içiyorum ben ağrıları hafifletiyor.

3 aydır yoğun günlerde tampon kullanıyorum. Hasta olduğumu bile unutuyorum. Şimdiye kadar kullanmadığıma bin pişmanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…