Gebeliğe Hazırlık Regl olup üzülenler birlikte yeni başlangıç yapalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

curbin

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
367
192
303
İstanbul
Her ay umutla günleri sayıp sonunda regl olunca hepimiz hayalkırıklığı yaşıyoruz. Bugün malesef o hayalkırıklığını ben yine yaşadım ve bu canımı acıtmaya başladı artık.Eşimin bile morali bozulmuş daha da üzücüsü. Birlikte yeni ayda yapacaklarımızı burada paylaşıp işe yarayanları görüp umut dolalım istiyorum.
Şimdiye kadar canımın istediğine göre yarım yamalak yaptığım şeyleri bu ay düzenli yapmaya çalışıcam. Onlar da şunlar;
-Adetimin 2. Günü yani yarın Hayıt tohumu kullanmaya başlıcam. ( geçen aylar yaptığımda bir zararını görmedim)
-Adet bittikten sonra yumurtlama masajı yapmaya başlicam (ebru ceylan’ın youtube kanalındaki yumurtlama masajını sabah -öğle akşam yapıcam. Önceden denedim faydasını görmüştüm)
-Yumurta kalitesini arttıran ve aynı zamanda folik asit de olan Ocean polysitol var onu kullanmaya devam edicem. ( geçen ay gynositol kullanmıştım. O daha iyiydi. Bu bitince gynositole geri başlicam)
-Ovülasyon testi olabildiğince yapmicam. Her gün her gün stres yapıyor ama kullanmayınca da stres oluyorum. Tecrübeyle sabit. Akıntıyı görünce emin olmak için yaparım birkaç kez. (Polikistiğim bu arada testler yanıltabiliyor)
-Bugün avokado aldım. Bir işlemden geçirmeden tüketilince faydası varmış kadınlara özellikle rahime.
-Eşimin de sperm kalitesi için baskı yapmadan kabak çekirdeği, keçi boynuzu özü falan yedirmeye çalışıcam. Gerçi ekstra vitaminler alıyor ama en önemli mevzu bu olabilir ve en zoru
-Az tatlı tüketip gazlı içecek içmemeye gayret edicem.

Siz bu ay için neler yapıcaksınız? Sizinkileri de kendi listeme eklerim belki ve faydasını görürüm. Umarım çabalarımızın karşılığını alıp yaz anneleri olabiliriz

İyi akşamlar canım ben cok şükür korunmayı bıraktığım ay hamıle kaldım 2 defa ama hep düşük oldu şimdi genetik bölümüne kan verdik arastırılıcak adetımden sonra da rahım filmi cekılıcem perde oldugunu söyledi doktor inşallah ben sonucları öğrenene kadar sende gebelik elde edersin ne kadarlık evlisin

Kardeşim seni çok iyi anlıyorum, 40 yaşındayım üstelik, her regli olduğumda moralim bozuluyordu, son 2-3 ay regl olduğum için yatakta ağladım saatlerce... sonra bir gün geciktim :) Rabbim ol desin inşallah, tez zamanda bebeğine kavuş Hep söylüyorum hep yazıyorum bunu, gün aşırı ilişki derler ama mümkünse regl bitiminden itibaren 14 gün her gün ilişki, eşin boşalmaya yakın bel altı yastık takviyesi, yataktan da en az 1 saat kalkmıyoruz, duş alma, tuvalete gitme...

Ben dün gene regl olcam diye nasıl ağladıysam sizden de özür dilerim kustum boğazım hala acıyor öksürüyorum millet Corona zann edecek ben de bıktım artık bu ne stress çekiyoruz ya. Ovulyasyon testi yapmayacağım zaten karışık çıkarıp aklımı bozuyor. Üzülmek yordu artık

Soğan suyu ve incir suyunu çok öneriyolar hiç denediniz mi

Bende birinin hamile olduğunu öğrenince nefesim kesilene kadar ağlıyorum birinin mutluluğuna ağladım kıskanır gibi diye kendime sinirlenip daha çok ağlıyorum kötü bi döngünün içine giriyorum sürekli

Amin canım. Allah da sana sağlıklı gebelik nasip etsin. Yeterince üzüntü yaşamışsın Sorunun hallolucaktır inşallah

Yok ben başkalarını takmıyorum. Reglden önceki 1-2 gün zor geçiyor, duygusallaşıyorum,sinirleniyorum sonra neşem yerine dönüyor. Sadece süreç yıprattı. Doktora git, ilaç al sonra belirsizlik içinde bekle. Başım ağrıyor ağrıkesici alamıyorum, cola kahve içmiyorum her şeyimi kısıtlıyorum ama sonra boş çıkıyor.

Ben de bugün ağlamamak isyan etmemek için kendimi sakinleştirmeye çalıştım ve en iyisinin burada tek olmadığımı ve yapılabilecek başka şeylerin de olduğunu öğrenmek için konu açmak olduğunu düşündüm. Eşimin testesteron sonuçları düşüktü. Şimdi artmaya başladı referans sınırına yaklaştı ama spermiylgram da vericek. Her gün nasıl ilişki oluyor bilmiyorum ya. 2 günde 1 bile bazen göreve dönüşüyo ve zorla olan şeyden hayır gelmez diye düşüniyorum yastık olaylarını yapıyorum. Amuda kalkmadığımız kaldı

Kaç yıldır bebiş istiyosunuz

Soğan suyu ve incir suyunu çok öneriyolar hiç denediniz mi
Soğan suyunu denedim. Her ay enfeksiyon olurdu onu düzeltti bir ay içince ama reglime falan bir etkisi olmadı ama o da bir şey. İncir prolaktin arttırdığı için korktum. Bal çörek otu tarçın kürünü yaptım ve Ara kanamam oldu onu da bıraktım. En masumu hayıt tohumu gibi

Nasıl kullanılıyo hayıt tohumu bende denemek istiyorum da

Ya bunu malesef ben de yaşıyorum. En yakın arkadaşlarımın ani hamilelik haberlerini alınca ve aslında hiç istemiyorlarken hemen hamile olduklarını öğrenince ağlamadım ama çok sorguladım, demoralize oldum, kendimi kötü hissettim sonra. Birlikte hamile kalalım dediklerim aldı yürüdüler ben hala regl olmiyim Allahım modundayım

Hayıt tohumu nun bir zararı ya da yükseltip düşürdüğü hormon yok araştırdığım kadarıyla aksine hormon düzenleyici olarak geçiyor. Benim prolaktini dengelediğini düşünüyorum. Sabahları aç karnına kaynamış bir bardak içme suyuna bir çay kaşığı koyup 10 dk bekletip süzüp ılıkken içiyordum. Adetken başlayıp ya da adet bitimi, yumurtlama zamanına kadar içiliyor sonra bırakıyordum

Aktardan hayıt tohumu almıştım 100 gr kadar. Sabah akşam 1’er çay kaşığı tohumu azıcık kokusu burnuma gelene kdar ezdiriyorum ve üstüne 1 bardak sıcak su döküp 10 dk demlendikten sonra içiyorum. Bence tadı kötü değil bu arada. Adetin 2. Gününden yumurtlayana kadar sabah akşam içebilirsin. Ben üşendiğimden akşamdan akşama içiyorum

İlk zamanlar tabi bende ağlamıyodum ama yıllar geçmeye başladıkça bi anda ağlamaya başlıyorum malesef

Bizimde 4 yıl oldu rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin
Bizde bir buçuk sene doktora gitmeden oldu yani sebebi bile bilemedik. Yani üstüne geç düştük. Şimdi de daha tedavi deniyoruz yani nasıl olacak bilinmiyor. İnşallah çabucak olur isteyen her keste )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…