• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rektovajinal Fistül ameliyatı olan var mı

Ayrıca Rektovajinal tanısı artık kesin konuldu metilen mavisi ile baktılar ama kime basıl ameliyat olmam gerektiğini bilemiyorum
Bana ameliyatımı yapan iyi bir cerrahtı. Cerrahlar stomayı sürekli açıyorlar. O yüzden rahat olun. İnanın bana stomanında hiçbir zorluğu yok.

Merhabalar benimde normal doğum sonrası fistül oluştu geçer dediler 9 ay oldu geçmedi iyi bi dr gitmek istiyorum ameliyat olup iyileşen yazabilirmi doktor ismi güvenemediğim için hala bekliyorum

Merhabalar, bende aynı durumdan muzdaribim. Rektovajinal fistül olduğunu söylediler. Küçük bir yer olduğunu vajinanın giriş kısmında olduğunu kendiliğinden kapanacağı söylendi. Fakat kapanmadı. Bebeğim daha yeni 1 aylık oldu. Çok küçük emiyorda o yüzden seton takıldı ve eve geldim. 1-2 ay sonra muayene edilip cerrahi müdahale edileceği söylendi. Çok korkuyorum ve tedirginim. Daha önce böyle bir durum yaşayan varsa. Bilgilerini paylaşabilir mi? Bir de doktor önerisinde bulunabilir mi?
Merhabalar benim de aynı şekilde çok küçük kapanabilir dediler 9 ay geçti ama 2 ay önce farkettim kapanmamış doktor arıyorum siz ne yaptınız acaba arayış icindeyim bende

Merhabalar, bende aynı durumdan muzdaribim. Rektovajinal fistül olduğunu söylediler. Küçük bir yer olduğunu vajinanın giriş kısmında olduğunu kendiliğinden kapanacağı söylendi. Fakat kapanmadı. Bebeğim daha yeni 1 aylık oldu. Çok küçük emiyorda o yüzden seton takıldı ve eve geldim. 1-2 ay sonra muayene edilip cerrahi müdahale edileceği söylendi. Çok korkuyorum ve tedirginim. Daha önce böyle bir durum yaşayan varsa. Bilgilerini paylaşabilir mi? Bir de doktor önerisinde bulunabilir mi?
Merhaba nereye gittiniz doktora memnun kaldınız mı bende aynı sorun var 9 aylık oldu bebeğim gitmem lazım artık kendiliginden kapanmadı

merhaba ben de bu sorunu bekar ve bakireyken yaşadım bartolin kisti vardı o yüzden olduğunu düşünüyorum. önden gaz çıkışıyla bir gariplik olduğunu fark ettim şehrimdeki tüm kadın doğumlara gittim hiçbiri önemsemedi ve bakire olduğum için de kimse umursamadı ilgilenmedi. (hatta biri bende de oluyo o normal dedi) sonraları akıntılarım arttı. gaita geldiğinde önden de akıntı geldiğini gördüm korktum. farklı bir şehre gidip muayene oldum ciddi olduğunu ve büyük hastaneye gitmemi söyledi. ben de 2020 yılıydı çapada kadın doğumdan bekir hocayla görüştüm. bakire olmama rağmen vajenden ince bi aletle bakıp boya testi yapacağını söyledi (yani kızlık zarına vs bi zararı olmadı). testi yaparken arkadan verilen boyanın önden çıktığı görülmüş o esnada genel cerrahiden dr metin keskin gelip “seton uygulaması” yapmışlar. ilk günler çok ağrılıydı çünkü bence bende ameliyatla beraber bartolin apsem büyümüştü. tuvalete çıkmak zorluydu. neyse zamanla azaldı ama seton uygulamasında o ipin dışarı doğru çekilmesi gerekiyormuş. 3 5 ay arayla bende 2 kere daha çektirme operasyonu yapıldı onlarda hiçbir ağrı sızı olmadı. en sonki operasyondan sonra evimize döndük ve 2 gün sonra seton ipi kendiliğinden düştü ben de o an imkanlardan dolayı hemen tekrar istanbul’a gitmek zor olacağından gidemedim. uygulamam o şekilde sona ermişti.

bekir hoca bana bunun sebebini öğrenmek için gastroenterolojiye gitmemi önermişti kendi şehrimde gittim kolonoskopi yapıldı ve oradaki doktor ameliyatımın çok düzgün yapıldığını bağırsağımda da bi şey olmadığını söyledi. o günden beri herhangi bir şey yapmadım doktora gitmedim.

ama geçen sene tekrar önden gaz geldiğini hissetmeye başladım o süreçleri tekrar yaşamak beni ürküttüğü için hep erteledim. ama şu an evliyim ve istanbuldayım o yüzden tekrar kontrole gidicem beni bu konuya getiren de bu oldu.

ameliyat olmuş ve olacak olanlara şifalar diliyorum. biz kadınlar çok karmaşık bir yapıdayız türlü türlü hastalıklar çıkıyor allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X