remicade ve hamilelik

armak

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
125
1
Merhaba arkadaşlar,
Benim bir sorum olacak. Ben ankilozanspondilit hastasıyımmirmirmirmir İlk doğumumda kullandığım ilaçlarım kesilip farklı bir ilaçla hamileliğimi geçirmiştim allah şükür sorunsuz bır hamilelik doğum yaşadım şu aralar ikinciyi düşünüyorum fakat aradan geçen 5 yılda farklı tedaviler gördüm şu an remicade tedavisi görüyorum doktorum bu tedaviyi görerek hamilelik geçirebileceğimi söylüyor fakat ben endişeliyim çok yan etkileri olan bir ilaç onunlada hamileliği yaşamak istemiyorum:çok üzgünüm: aranızda yada çevrenizde bu tarz rahatsızlığı olan varmı ?

Bilgileriniz için teşekkürler.
 
ben RA hastasıyım. remicade alıyorum. doktorum remicade i hamilelik döneminde kullanmamam gerektiğini söyledi. ayrıca metotreksat alıyorum onu da hamile kalmayı planlamadan en az 3-6 ay önce kesmelisin dedi. ben her ihtimale karşı 6 ay bekleyeceğim. 3 ayı geçti. bu arada remicadei de en son 29 kasımda aldım allah izin verir de rahatsızlığım alevlenmezse onu bir daha almayı düşünmüyorum bebek olana kada
 
merhabalar ..
uzun bir süre geçmiş bende crohn hastasıyım remicade alıyorum gebelik söz konusu olabiliyor bazen tedirginlikler yaşıyorum acaba sizlerin ne oldu gebeliğiniz bilgi ve tecrübeleriniz neler oldu ...
 
remicade yi 2011 yılından bu yana düzenli kullanıyorum.. şuan 18 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğrendiğimde iğnemi yeni olmştum ve 2 ay arayla aldığma göre iki ay etkisindeydim.
şunu söylemeliyim ki doktorum iğneyi kesti ve şuan yürüyemiyor başımı oynatamıyor ellerimi zor kullanıyorum.
remicade bağışıklık sistemini tutan bir ilaç, tedavi etmeyen sadece anlık rahatlatmayı sağlayan hastalığı ilerlemesini yavaşlatan bir iğne... eğer doktorum kesin onay verirse iğnemi gidip olmayı düşünüyorum çünkü bu şekilde bebeğim dünyaya geldiğinde ona dokunamayacak konuma kadar gelirim. her yerim şişti.
umarım hamilelikte kullanan biri çıkıp tecrübesini yazar....
 
X