renkleri bize olan etkileri inanan varmı?

dragonsmother

Drogon Rhaegal Viserion
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
177
94
13
37
kızlar resmen not tutuyorum nezaman nar çiceği renginde bir giysi giysem bir kaç saat sonra safra kesemde taş var o ağrı yapıyor inanılması güç ama en az 20 defa denemişim ve ağrımış bir kaç saat sonra... sizce renklerin böyle bir etkisi olabilirmı

Ilk defa duydum cok ilginc bence piskolojik insan beyni oyun oynuyor. Acaba bilimsel bir aciklama varmi bu konu hakkinda.
Tabi bazi rengler istah acici oluyor bazi rengler insani soguk gösteriyor felan da agri ilk defa duydum.

Psikolojik ve duygusal olarak renklerin bize hissettirdikleri vardır örneğin beyaz ve mavi huzur, kırmızı şehvet ya da siyah korku gibi ama bedensel olarak kırmızı rengin ağrı yapması bana pek mantıklı gelmiyor.

Psikolojik ve duygusal olarak renklerin bize hissettirdikleri vardır örneğin beyaz ve mavi huzur, kırmızı şehvet ya da siyah korku gibi ama bedensel olarak kırmızı rengin ağrı yapması bana pek mantıklı gelmiyor.
Her kişinin herhangi bir objeden ya da renkten aldığı enerji farklıdır hepsi aynı olacak diye bisey yok o yüzden kalıp olmuş renkler dışında insan uzerinde etkisi olumlu ya da olumsuz etkileri olan renkler var. Sanırım kişinin o renge karşı olan bakış açısı ya da enerjisi ile alakalı da olabilir. Mesela bazı insanlar aşırı dingindir mor renk uykusunu getirir bazı insanlar gergindir mor renk sadece gerginliği alır bunun gibi :)

şöyle dusun
bazı hapıshanelerde mahkumlar sakınlessın dıye pembenın bı tonu gıydırılır
hanı bazı fılımlerde vardır mahkumlar aynı renk tulumlarla :)

enerjını emer kalp kasın fazla calısmadıgı ıcın

sporcuların canlı renk gıymesı mesela

bunların ınsan vucuduna tabıkı etkısı var

amatis tası mordur
mor beyıne ıyı gelır mesela :)
dolayısıyla bu tas kullanılır

kızlar resmen not tutuyorum nezaman nar çiceği renginde bir giysi giysem bir kaç saat sonra safra kesemde taş var o ağrı yapıyor inanılması güç ama en az 20 defa denemişim ve ağrımış bir kaç saat sonra... sizce renklerin böyle bir etkisi olabilirmı

Renklerin etkisi bilimsel olarak ispatlanmış zaten. Ama ağrınız renkle ilgili olmayabilir. Belki kumaş incedir, üşüyorsunuzdur veya kumaşın boyasındaki bir maddeye intoleransınız vardır ya da atıyorum moraliniz bozukken o renk giyiyorsunuzdur da aynı zamanda moraliniz bozuk olunca salgılanan hormonlar ağrınızı tetikliyordur vs. Bir sürü sebebi olabilir.

Back
X