Renkli lens takmak ayıp mı ?

Ben 2002 den beri renkli lens kullanıuorum renk seçimi önemli elbet gözde yapay durmaması yani
2007 de evlendim 4-5 sene sonra eşimin köyünde şeffaf lens taktım herkes kahverengi lens mi taktın diye sordu :))

lensin kalitesine göre değişiyor o ama ne olursa olsun dalga geçilmez tabi.benim yakınım vardı bundan 10 yıl önce falan yeşil takardı doğal dururdu ama onun arkadaşı takardı mavi kötü dururdu.lensten ve renkten bence fark ediyor.

Bazı renkli lensler cidden insana ölü balık gibi bakış veriyor ya. :) Şimdi buna da gülünür yani. O tür bir şey kastediyor olabilirler. Bi de bazısından anormal, böyle cırtlak bir renk çıkıyor ortaya.

Açıkçası başkası degil de taktığım Zaman ben dalga geçtim kendimle.Resimlerde belli olmadı hoş durdu ama gel gör ki benim gözrengim koyu kahve ve üstüne renkli olmadı.Seninki açık renkse olabilir ama.

Tam da aradığım cümle. Düşük çözünürlüklü fotoğraf gibi duruyor çoğu. :) Ya da kartuşu bitmek üzere olan yazıcıdan çıkmış resim gibi. Silik silik, garip.

Yıllarca kahverengi gözlerime hareli gri lens taktım. Eşimle daha arkadaşken aylar sonra öğrendiğinde çocuk kahrolmuştu lens miydi onlar diye:) kalitelisinden gözünün yapısına göre alırsan cok sırıtmaz. İri gözbebeğine minnacık lens takarsan zombi gibi olunur tabi gözünün çapına göre almalisin tabi bu da dr kontrolünde olmali. Dalga geçenlere gelince, zaten memleketin baskın genlerine göre saçlarımız doğuştan ombreli, dudaklarımız kan kırmızısı ya ondan gariplerine gidiyor demek ki, hatırlat bir şey diyen olursa

Tam da aradığım cümle. Düşük çözünürlüklü fotoğraf gibi duruyor çoğu. :) Ya da kartuşu bitmek üzere olan yazıcıdan çıkmış resim gibi. Silik silik, garip.

Kesinlikle. Lensin doğali olabilecegini dusunmuyorum. Fotografta degil ama yuzyuze geldigim birinin lensli olup olmadigini anlamamam imkansiz cirtlak renk olmasa bile anlasiliyor.

Doğal göze lens mi derler, lens göze dogal derler. Bazi insanlar dikkat etmiyor pek ama bu lensin doğal gorundugu anlamina gelmiyor. Görenler icin goruntu göze batiyor.

Takanin yuzune karşı ölü balik demedim bende hiç zaten. Fikrimi sorarsa soyledim sadece. Tabi herkes acik sozlu olmaz Komik gorunen seye bile "cok yakismis cinniiimss" diyenler daha fazla.

Tabi orasi oyle.
Ama cok soran oldu gozler kendi rengi mi diye..
Denemek icin mi begendikleri icin mi bilemem tabi ama gercekten oyle cart bi yesil degildi, cok koyuya kaciyordu hatta..
Iyiki takmisim ya.. gercekten hersey zamaninda.
Suan gozluk tak deseler kizim ceker kirar diye takamam, lensle ugrasamam vs.
Gencler taksin takiatirsin :))

Doğal durmuyor diyen, ucuz lens üstününü çevresinde görmemiş
Ama içten içe imrenenler
Rengini belli etmiş.

O zaman makyaj da yapılmasın
Fön de çekilmesin

İmkan var, heves var
Değerlendireceksin tabii

Ben dalga geçenler kısmındayım çünkü çok komik duruyorlar.
Benim gözlerim renkli şeffaf lens takıyorum gözlerim bozuk olduğu için medikal amaçlı.
Diğer türlü o kadar yapmacık duruyor ki. İnsan neden kendine bunu yapar çözemiyorum.
Kimse birinin yüzüne japon balığı gibi bakıyosun demez zaten. Yapaylığı farkedip kendi rengi mi diye sorar. Lens deyince ay çok yakışmış der. Arkasını döner napmış be kendine bakamadım valla gözlerine der.

Tarz, zevk ve mod meselesi.
Ayıplandığını da alaya alınacak bir durum olduğunu da ilk kez okudum/duydum. İsterse ölü balık gibi dursun, kişi rahatsa kime ne? Saçını mora boyamak gibi... İstersem fıstıki yeşile boyatırım canım ister sarı-turuncu devil lenslerden kullanırım, ister kulağıma kafam kadar 90lar halka küpesi takarım millet "Hey dostum 2018deyiz der" derse der bana ne? Benden de ona buna şuna ne?

Daha bak 2 hafta olmuştur, kozmetik lens aldım. (Önceden de çeşitli renklerde kullandığım oldu) Gözüm bozuk miyop astigmat. Canım gözlük altına mavi göz çekti ne var? :))
Arada kendimden sıkılırım ben senelik, 2 aylık filan hallerim gelir. Daha geçen iki üç ay önce sarışındım saçım belimdeydi, 1-2 hafta kadar önce saçlar omuz hizamda fındık kabuğuydu. Aha şimdi Lady di ile Alman oglan çocuğu kivami arasında saçlarım. Mavi lensi de çaktım ohh benden havalısı yok

Dogal görünüm istiyorsaniz ona göre bakar seçersiniz. Yapay görünmek de bi tercih. Gotik gotik pek hazzederim kimine o yapaylik da gider.

Benimde gözde sorun var geçen ay gözlük aldım yanindada lens istedim ikisini kullanayım diye optikcide sordum renklide olabiliyormu diye evet deyince hemen aldım aman boşver kimeneee ben istedim aldım taktım umrumdami kimin ne ddedigi bosversene

Lens banada hiç estetik gelmiyor. Çok yapay ve ucuz bi görüntüsü var.
Doğala çok yakın bi lens bulursanız deneyebilirsiniz.

Hayır samimi kız. Asla ayıp değil. Canın öyle istiyorsa öyle yap:) ama eminim ki gözlerinin kendi rengi çok daha güzeldir.

Çok iyi markaların çok doğal duran lensleri var biraz pahalı ama çok rahat kullanımı. Fakat benim doktorum hem renkli hem numaralı takma tavsiye etmiyorum demişti.

Milleti boşverin siz ne istiyosanuz onu yapın. Başkalarının ağzına bakarak yaşanmıyo bu hayat..

Hesefini al bence ama normal lense göre gözünü çok daha fazla rahatsız edebilir.Uzun zamandır lens takmama rağmen, ben takamamıştım renkli lensi. Şeffaf lense geri döndüm hemen.

Saydam lens kullanıyorum, renkli kullanmazdım sanırım amaa hiç de komik değil. Aşırı yapay duranlar haricinde tabii. Ama bazen onu bile yakıştıran olabiliyor. İyi markaların doğal duran renkleri var araştırıp zevkine göre bir çift alabilirsin bence. Baktın hoşuna gitmedi bir daha almazsın olur biter. Şu beğenmezz, bu güler, elalem ne der diye ömür geçmez. İstediğini yapacaksın başkasına bi zararı yok sonuçta.

Bence rahatsız edici duruyor.

Göz bebeğini hareketleri görülmediği ve lenste sabit olduğu için donuk ve korkunç bir bakış oluyor. Ben de meraktan alıp takmıştım ama kendimden korktum. Sevmiyorum bu saydığım sebeplerden dolayı ben de.

Dalga geçenlerden biri de ben olabilirim. İnnaılmaz itici duruyo, en belli olmuyo denilende bile belli oluyo. İnsanların bakışları bile değişiyor korkutucu görünüyor o gözleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…