Resim krizi...

merhaba arkadaşlar.. kız kardeşim bu pazar evleniyor... nikah töreni olacak.. resimlerden slayt gösterisi falan hazırladı kardeşim... bana göstermedi.. nasılsa gideceğiz provaya o zaman sürpriz olur falan diye... bugün nikah salonuna gittik kardeşim ve ben.. slaytı açtı görevli, izliyoruz... ben 7 yıldır kapalıyım.. düğünüm de açıktım.. hemen sonrasında kapandım...bi baktım beraber çekindiğimiz benim düğünümde ki açık resimlerimi koymuş... işin garibi o slaytın içinde bi tane kapalı resmim yok.. bebeklikten başlamış koymaya beraber çekindiğimiz hepsi de açık.. hadi çocuk fotoları olabilir, ona zaten bişey demiyorum ama, benim gelinliğim açıktı zaten.. kolları falan... açıkcası ben bu durumdan çok rahatsız oldum... güzellikle dedim ki izlerken yani bu resimleri koymasaydın keşke, veya bana bi sorsaydın istermiyim istemez miyim die dedim.. ben rahatsız oldum, imkanın varsa bu bi kaç resmi kaldıralım dedim.. orda bana tamam rhtsz olduysan sen bilirsin kaldırırız dese konu kapanacak.. ama başladı bu, ne olacakmış da, şimdi insanlar beni böle görünce günaha mı girecekmişim de, o eski resimmiş, nasılsa ben o zaman açıkmışım insanlar beni o halde görmüş zaten... böyle bişey istemem çok saçmaymış.. ve daha bi sürü şey..bende söledim o böle deyince aramızda tartışma oldu... ben isterdim ki saygı duysun... 7 yıl olmuş kapanalı, evde bi tane gelinlik resmim yok çerçevede falan, o benim bu tepkime kaldırmasını istememe saçma diyor, saygı duymuyor... nişanı oldu, sözü oldu beraber resim çekindik sözünde falan.. bizi tembihledi.. ben resmimin face e falan konmasını istemiyorum die.. benim nişanımdan sözümden resim koymayın dedi. tamam dedik demek ki rahatsız oluyor... ama bana gelince saçma oluyomuş... damadın abalları da yıllardır kapalı, bir tane açık rsimleri yok slaytta,bende yıllardır kapalıyım, bir tane kapalı resmim yok slaytta... haksız mıyım kızlar.. çok mu abes olmuş yani benim resmi kaldırmasını istemem...
Süpriz olur sana demiş ya belki hoşuna gitceğini düşünmüştür, öyle deyince bozuldu demekki... Bence senin istediğin gibi yapar yine, düğünden önce barışırsınız. Eski resimleri böyle çıkarman hoşuma gitti diyiver gönlünü al. Pek ince düşünen biri değil demek, öğreticen artık ablası :)

Uzun süredir kapalısınız, ve düğün resimlerinizi insanların görmesini istemiyorsunuz. Haklısınız tabi.

Ama sizi eleştirmeden geçemeyeceğim kusura bakmayın. Tesettürlü bir bayanın düğününde başını açması birde üstüne açık bir gelinlik giyinmesi bana çok itici geliyor. Özenti bir hareket. İçi boş tesettür yani. Bir insanın hayata karşı duruşu olur. Bir kereden ne olacak dememek lazım.

Ben bu tip tesettürlülere hiç saygı duymuyorum.

PC: Siz düğününüzün olduğu dönemde tesettürlü değilmişsiniz, sonrasında kapanmışsınız. Bu durumda yazdıklarımı üzerinize almayın. Ben tesettürlü olduğu halde düğününde başını açan hanımları kastetmiştim.
Hanımefendi evlendikten 7 ay sonra kapanmış yalnız..
Yani düğün için açılmamış , o zaman açıkmış zaten
edit: düzenlemenizi geç gördüm kusura bakmayın

Aman saygı duymayın...
Açık bi insan poposunda biten şort giyince saygıyı hakediyor çünkü açık... Ama kapalı bi insan düğünün de sırf saçını açtı diye saygıyı haketmiyor... Yaw nasıl bi anlayıştır bu

Nasıl giyinmek isterlerse öyle giyiniyor insanlar, o yüzden saygı duyuluyor.
El alem için açılan veya kapananlara bir kereden ne olcak diye düşündüklerinden saygı duyulmuyor.
Sadece Allah rızası için kapanan biri düğün gecesindeki rızayı boş mu veriyor? Normalde inandığı şeyler o gün işlemiyor mu?
Ben de işin burasını anlayamadım.

Kız kardeşiniz hatalı, düğün stresi her gelinde var ama damadın akrabalarını değiştirmediğine göre, ablasınız diye ricanızı geri çevirmemeli. Slayt değiştirmek çok zor bir iş değil, daha önce sorsaydı zaha az zaman harcanırdı. Belki bu şekilde başkalarını ilgilendiren durumlarda fikir sormayı öğrenir.

Bu durum esinizle bile sorun yasamaniza neden olabilir bunu kardesiniz idrak edemiyormu

kardeşinizin yaptığı sadece size değil eşinize de saygısızlık. adam karısının saçlarını, mahremini başkalarının görmesini istemez elbette. mesela benim başım açık ama erkek arkadaşım mini etek giymemi istemez, biri de benim zamanında giydiğim mini etekli fotoğrafımı facebooka koysa ona bile sorun çıkarır örneğin. bu durumda kardeşinizin hem eşinizden hem sizden özür dileyerek o fotoğrafları kaldırması gerekiyor...

Keske dugun oncesi kirmasaydiniz zsten cok streslidir kim ne dese bagiracak dusunmeden tepki verecek haldedir ama siz haklisiniz tabii ki. Ama su da aklima geldi size fotograflari onceden gostermemis ne sectigini bilmiyorsunuz ya ben olsam aklima gelir söylerdim kesinlikle madem beraber secmiyoruz eski fotograflarimdan koyma diye çünkü genelde zaten bildiginiz uzre dugun slaytlarinda abla kardes kuzenlerin falan cocuklugundan bugune koyuyorlar fotograflarini.

Aman saygı duymayın...
Açık bi insan poposunda biten şort giyince saygıyı hakediyor çünkü açık... Ama kapalı bi insan düğünün de sırf saçını açtı diye saygıyı haketmiyor... Yaw nasıl bi anlayıştır bu
O biçim bir anlayış :KK53:.

Back
X