• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Isin kotu tarafi esim cidden yakisikli. Ben gidersem, yakasina yapisan cok olacak.
Sorun fiziksel goruntusu degil ki, sorumsuz olmasi. 10 saat calismasi, bir evi tek gecindirecek durumda olmamasi. Full-time bir is bulsa , sen de doktoraya basvurursun . Zaten doktora sirasinda da onune baska firsatlar cikar .

Ama iste ama ....

Isin kotu tarafi esim cidden yakisikli. Ben gidersem, yakasina yapisan cok olacak.
38 yaşında iki çocuklu ,gobegini hala eritememis ....göz altları uykusuzluktan cokmis....saçları eskisi gibi gür olmayan hatta yer yer dökülmeleri belli olan,cildinde hormonal değişimden dolayı lekeler olan ( 1 yil once son dogumu yaptim) bir kadınım şu anda.Bana inan çalışmayı sevmeyen bu yüzden de çalışmayan 48 yaşında ki bir adama dönüp bakmam bile.

Bence doğru düzgün bı doktora gidin öncelikle ve bu hayatin başkalarının belirlediği kistaslardaki eğitim sisteminden ibaret olmadığını ve her seyden yetecek kadar bu hayatta kendinize yatırım yapmanız gerektigini unutmayın .

Lütfen iyi bir psikiyatri uzmanına görünüp tedavi olun.
Ruh sağlığınız kesinlikle yerinde değil.
Bunu uzmanlığı psikolojik danışma olan bir büyüğünüz olarak söylüyorum.
Lütfen iyi bir psikiyatri uzmanına görünüp tedavi olun.
Ruh sağlığınız kesinlikle yerinde değil.
Bunu uzmanlığı psikolojik danışma olan bir büyüğünüz olarak söylüyorum.
Haklisiniz. Kecileri kacirdim...

38 yaşında iki çocuklu ,gobegini hala eritememis ....göz altları uykusuzluktan cokmis....saçları eskisi gibi gür olmayan hatta yer yer dökülmeleri belli olan,cildinde hormonal değişimden dolayı lekeler olan ( 1 yil once son dogumu yaptim) bir kadınım şu anda.Bana inan çalışmayı sevmeyen bu yüzden de çalışmayan 48 yaşında ki bir adama dönüp bakmam bile.
Benim gozumu hu kadar kor eden nedir???? Almanya sevdasi sanirim....

İyi de canım ablam yani çok da iyi şartlarda yaşadığınızı sanmıyorum ki...sizin geliriniz yok, eşiniz sosyal yardım parası. Ben üst gelir grubundanım dünyanın kirasını veriyorum evim renove ama bina 100 yıllık. Evler zaten genel olarak küçük. Daha ucuzca semtlerdeki evler eski, rutubetli ya da ısınması kötü...yani paran yoksa Almanya hiç de öyle refah içinde yaşanan bir yer değil ki. Param olmasa burda durmazdım. Şartlarınız nasıl?

Haklisiniz. Kecileri kacirdim...
Biz ona öyle demeyelim yine de.
Sadece psikolojik olarak desteğe ve yardıma ihtiyacınız var.
Kaza sonrasında yüzünüzde oluşan yaraya da bu kadar takılmayın, Türkiye'de artık yüz nakli bile yapılıyor,mutlaka sizin yüzünüz için de yapılabilecek bir şeyler vardır,
Akdeniz Ünv'deki plastik cerrahlar bu konuda çok iyi,isterseniz biraz araştırın.
Ayrıca kaza sonrasında kalan hasarlar nedeniyle kendinizi eşinize mahkum hissetmeniz, tüm yaşadığınız sorunlar arasında bence en önemlisi.
Hayatınızı düzene koyamayışınızın altında yatan sebebin bu olduğunu düşünüyorum.

Yok sanmıyorum canım.Dusuk benlik algısı kendini ve karşındakini doğru degerlendirmeni engelliyor olabilir. Basardiklarina,yapabildiklerine değil yapamadıklarına ,başaramadığını düşündüklerine odaklaniyorsun bence.Bir ruh sağlığı uzmanından yardım almani tavsiye ederim.Su an senin gözünün gördükleri ,hissettiklerin ile gerçekler pek aynı değil gibi

Yok sanmıyorum canım.Dusuk benlik algısı kendini ve karşındakini doğru degerlendirmeni engelliyor olabilir. Basardiklarina,yapabildiklerine değil yapamadıklarına ,başaramadığını düşündüklerine odaklaniyorsun bence.Bir ruh sağlığı uzmanından yardım almani tavsiye ederim.Su an senin gözünün gördükleri ,hissettiklerin ile gerçekler pek aynı değil gibi
P piramses1982 bu yoruma katılıyorum muhtemelen düşük benlik algısı nedeniyle ne yapacağınızı bilemez haldesiniz.
Düşük benlik algınızın geçirdiğiniz kazanın izleri ve muhtemelen yetişme tarzınızla ilgisi var.
Türkiye'ye döndüğünüzde ailenizin telefonunuzu elinizden alması ve eşinizle iletişiminizi engellemesi bunu düşündürttü bana.

İyi de canım ablam yani çok da iyi şartlarda yaşadığınızı sanmıyorum ki...sizin geliriniz yok, eşiniz sosyal yardım parası. Ben üst gelir grubundanım dünyanın kirasını veriyorum evim renove ama bina 100 yıllık. Daha ucuzca semtlerdeki evler eski, rutubetli ya da ısınması kötü...yani paran yoksa Almanya hiç de öyle refah içinde yaşanan bir yer değil ki. Param olmasa burda durmazdım. Şartlarınız nasıl?
Sartlarim cok kotu diyemem. Evimizin yeri guzel, ev de cok sukur iyi. Ama tabi job centerdan gelen para belli. Oldurmuyor, surundurmuyor, ucu ucuna yetiyor.
Bu job centerin en iyi tarafi su anda almanca kursumu karsilayacak olmasi ve is basvurulari icin kocluk hizmetini saglamasi.
Ama is bulmam gerekiyor....para kazanmam gerekiyor....istanbulda durumu iyi olan bir aileden geliyorum ve su anda avrupa sevdamdan burdayim....
Iyi bir is bulana kadar dayanmalinmiyim, yoksa hadi doktoraya mi demeliyim? Gidersem avrupaya bye bye....kalirsam doktoraya bye bye ...
Beynim yaniyor beynim....

Kaza sonrasında yüzünüzde oluşan yaraya da bu kadar takılmayın, Türkiye'de artık yüz nakli bile yapılıyor,mutlaka sizin yüzünüz için de yapılabilecek bir şeyler vardır,
Akdeniz Ünv'deki plastik cerrahlar bu konuda çok iyi,isterseniz biraz araştırın.
Ayrıca kaza sonrasında kalan hasarlar nedeniyle kendinizi eşinize mahkum hissetmeniz, tüm yaşadığınız sorunlar arasında bence en önemlisi.
Hayatınızı düzene koyamayışınızın altında yatan sebebin bu olduğunu düşünüyorum.
Sanirim haklisiniz....bir daha beni hic kimsenin begenmeyecegine o kadar eminim ki, kendimi resmen bagimli hale getirdim.

Benim yuzumdeki olay irreversible ve ameliyatlik degil maalesef. Bu da beni esime bagimli kiliyor....

Sartlarim cok kotu diyemem. Evimizin yeri guzel, ev de cok sukur iyi. Ama tabi job centerdan gelen para belli. Oldurmuyor, surundurmuyor, ucu ucuna yetiyor.
Bu job centerin en iyi tarafi su anda almanca kursumu karsilayacak olmasi ve is basvurulari icin kocluk hizmetini saglamasi.
Ama is bulmam gerekiyor....para kazanmam gerekiyor....istanbulda durumu iyi olan bir aileden geliyorum ve su anda avrupa sevdamdan burdayim....
Iyi bir is bulana kadar dayanmalinmiyim, yoksa hadi doktoraya mi demeliyim? Gidersem avrupaya bye bye....kalirsam doktoraya bye bye ...
Beynim yaniyor beynim....

Valla şimdi panpa önceden işim vardı demişsin, sanırım ailenizin yanındaydı? PhD olmasa da ölmezsiniz yine iş bulur çalışırsınız ne olacak...ben PhD terkim, PhDyle yapacağım tamamen aynı işi yapıyorum şu an. Master gayet yeterli. O yüzden doktorayı çıldırma sebebi falan yapmayın bence.

Avrupa mı iş mi meselesini siz bilirsiniz. Ama Almanca çok çalışmak gereken bir dil, 1 yıl işsiz kalırsanız psikolijiniz ne olacak, kaldırabilecek misiniz?

Valla şimdi panpa önceden işim vardı demişsin, sanırım ailenizin yanındaydı? PhD olmasa da ölmezsiniz yine iş bulur çalışırsınız ne olacak...ben PhD terkim, PhDyle yapacağım tamamen aynı işi yapıyorum şu an. Master gayet yeterli. O yüzden doktorayı çıldırma sebebi falan yapmayın bence.

Avrupa mı iş mi meselesini siz bilirsiniz. Ama Almanca çok çalışmak gereken bir dil, 1 yıl işsiz kalırsanız psikolijiniz ne olacak, kaldırabilecek misiniz?
Kecileri kaciririm. Almancam kursum bitsin, fabrikada isci olarak calisirim ama yine de bos kalmam....dusun, burda kalirsam phd gidecek, bir de issizlik....Allahim sen yardim et

Orda da doktora yapabilirsiniz. Denklik dil isi biraz uzun surebilir ama imkansiz degil. Yerinizde olsam orda kalir is arardim, duzeni oturtunca cocuk da yaparsiniz.

Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
Acil doktora görünün.

Back
X