• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
t@bik i esini. aranizda ki problemi bilmiyorum ama evligini bozma derim bende univ biraktim esimle evlensim suan 3 cocugum var hayatimi onlara adadim evlwnince hic biseyimiz yoktu suan esimim polis durumuz gayet iyi

İyi de siz eşinizi sevmiyorsunuz.
Onunla olma nedeniniz,kazadan kalma hasarınız ve Almanya sevdanız.
Bu iki sebep eşinize olan sevginizin önüne geçmiş.
Şimdi olmasa bile ileride boşanırsınız,sevgisiz nereye kadar giderki.

Genç bir kadınsınız.
Bana kalırsa ailenizin yanına dönüp psikolojik destek alın.
Doktora ise doktora yapın.
Karşınıza yeniden biri çıkar,yaşı yaşınıza daha uygun, çalışan dik duran bir adam mesela.
Hem belli mi olur,o da Alamancı olur belki :)
Hayat bu.

48 yaşına gelmiş hâlâ bir baltaya sap olmamış,olmaya da niyeti olmayan bir adam uğruna yaban ellerde harap olmazdım ben olsam.
Siz şuanda Almanya'da "yaşamıyorsunuz" çünkü.

%100 katılıyorum

Önce bir sakin olun.. Bu hırs size zarar. Keskin sirke küpüne zarar diye boşuna dememiş atalarımız...

- 24 yaşındayım ama eşiniz gibi biriyle hayatta beraber olmazdım

- evliyim. Eşim geçmişinde çoğu kimsenin kabul edemeyeceği hastalıklar geçirmiş ve ciddi riskleri olan, dış görünüş olarak çirkin ve kel biri; bense biraz şişman olsada gayet güzel, yaşına göre başarılı biriyim ve eşime AŞIĞIM.. Yani aşk dış görünüşün çok ötesinde bir olgu.. Öyle kaşa göze bakmıyor, ruha, kalbe bakıyor..

- hayat seçimlerden oluşuyor ve sizin aklınız hep seçemediklerinizde kalıyor ve anladığım kadarıyla ciddi hırs yapıyorsunuz ve kişilik olarak olgunlaşmamışsınız.. Herşey için delirmek çok saçma.. Çevredekilere değil kendinize ve gerçek istediklerinize odaklanın..

-eşinizi evlenmeden böyle kabul etti yseniz zorlamayın. Kendiniz dilinizi geliştirin, işe girin ama bu kadar aceleci ve hırslı olmayın. Hayat aynı anda herşeyi sunmuyor maalesef.. Ne doktora programı kaçıyor ne de hayat...

- içinizdeki sorunları çözmeden, ruhunuzu huzura kavuşturmadan lütfen kendi hırsınız yada eşiniz için çocuk yapmayın... Herkez anne baba olmalı diye bir şart yok..

- kesinlikle psikolojik tedavinize devam edin..

Millet burda almanyaya gitmek icin 100 takla atıyor.. Tam olarak ne istediginizi anlayabilirseniz işin içinden cikabilirsiniz Allah hakkinizda hayirli olani nasip etsin..

Son düzenleme:
Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim

Bacım Allah’ın aşkına biraz sakin olur musun ? Ben de ara ara kendimde endişe bozukluğu farkediyorum ama sen bambaşka bir noktaya gelmişsin şu an.
Şöyle düşün dünyadaki en mükemmel hayat elbette seninki olmak zorunda değil, her gün milyonlarca insan pişman olma riskleriyle birlikte bir çok karar alıyor. Kim ne dese kalbin o yöne doğru kayıyor şu an. Kendi başına biraz zaman geçirip kararlarına güvenmeye ihtiyacın var. Seni anlıyorum ama mutluluk bu saydığın seçimlerinden birinde değil senin kendi kararına güvenecek kadar ruhunu dinginleştirmende gizli..

Öncelikle geçmiş olsun. Yüzünüze her ne olursa olsun ki ben bunu da bu ruh haliyle büyüttüğüzü düşünüyorum bu adam sizi ne için seçti peki bunu düşünsenize.madem bu kadar kötüsünüz. Benim görüşüm değil bu belirteyim. Niye yalnız kalasınız. İlk mesajınıza da anlaşılıyor önce ruhunuzu tamir edin. Kendinize değer verin sevin. Şöyle söyleyeyim ben böyle biriyle evleneceğime yalnız kalmayı tercih ederim. Etrafındaki kişiler böyle bir adamı övüyorlarsa ya yiyicidir derim ya da başka bir menfaatleri vardır.ki sosyal ortamın da gayet eğlenceli ve şahane bir adam da olabilir. Ama bir eş, partner olarak öyle olmadığı aşikar. 6 ay boyunca telefonum yoktu irtibata geçemedik dediniz. Sizi gerçekten seven bir adam, geleceğe sizinle devam etmek isteyen bir adam bir bilet alıp gelemezmiydi. Yine siz adım atmışsınız. Kadın erkek farketmez eşler öncelikle yuvaları için, çocukları için şu zamanda bu kadar çalışırken sizin eşinizin ben başımın çaresine bakarım demesi bile sizi ailesi olarak göremediğini en büyük kanıtı. Sizi üzmek için demiyorum bunları sadece yalnız kalıcam korkusuyla kendinize yazık etmeyin. Tabi bu söylediklerim buradan anlattıklarınız üzerine yazılan şeyler. Ayrıca Almanya da İngilizceyi yeterli gören uluslararası şirketler var diye biliyorum. Böyle bir şirkette bu potansiyelle yine iş bulursunuz. Sadece zorlayın, başvurular yapın tabi eğer gerçekten orda kalmayı istiyorsanız. Hem orda kalıp hem burda doktora yapamazsınız. Kocanızdan bağımsız olarak ilk önce buna karar verin. Türkiyeden ya da ordan vazgeçmeyi bir hazmedin. O yol da ilerlerken eş meselesini de hale yola koyarsınız. Önce kendinizi dinleyin ve sakinleştirin gerisi halledilir. Mutlu olacağınız işi yapın, yalnız kalsanız da ancak böyle huzur bulursunuz.
Tanistigimizda ve evlendigimizde sorun yoktu. Evlendikten sonra kaza gecirdim.

Almanya'da universite yok mu? Neden orada doktora yapmiyorsunuz? Tubitak bursuyla ya da baska yurt disina burs veren kurumlar araciligiyla da Almanya da doktora yapabilirdiniz. Hala da gec degil. Doktora icin de yaş sınırı yok ki...Ben doktora yaparken cocuk yaptim. Bir de calisiyordum ustelik. Yani cocuk da yaptim kariyer de. Siz once ne istiyorsunuz ona karar verin. Ve sukredin. Sanirim sukretmeyi unutmussunuz...
Burs alabilmem icin ortalamamin iyi olmasi gerekiyor bu yuzden alamam.

Ayrıca Tr de akademik kariyer düşünüyorsanız kelli-felli bir tanıdığınızın olması lazım, var mı? Yerinizde olsam Almanya'dan dönmem, dil kursuna devam eder aynı zamanda iş ararım. Doktora için de Almanya'da başvuru yaparsınız aynı şekilde. Denemeden peşin hükümlü olmayın. Türkiye'ye dönmek istemiyorsanız doktoraya devam etmenin de bir anlamı yok zaten. Ders aşamalarınız bitti mi? Tezinizi yazmamışsanız kaybedeceğiniz fazla bir şey de yok. Asıl ömür yiyen tez çünkü. Kafanız normalleşene kadar profesyonel yardım alın, çocuk konusu sakın ha bence. Bir de hamilelik psikolojisiyle iyice kafayı yersiniz yoksa.
Henuz ders hic almadim. Master notum dusuk oldugu icin lisan notumla "butunlesik doktora"ya basvurdum. 14 ders....donem basladi, ama esimle barisinca dersleri drop edip almanyaya geldim. Okulu da donduramiyorum cunku gecerli sebebim yok.

Birinci derece yakınım bir erkek böyle.
Çevresinde örnek gösterilen,beyfendi bir adam ana karısının çektiklerini ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.
Bu tiplere 'el iyisi,ev ağası' denir, bizim memlekette.
Benim için eşimin benimle,oğlumuzla ve kendi anne-babasıyla olan ilişkisi ve iletişimi önemli ve belirleyicidir.
Benim ailemle olan ilişkisinde bile beklentim yüksek değildir,onlarla kan bağı yok çünkü,saygısızlık etmesin,evimize geldiklerinde güleryüzle davransın,ailemle olan ilişkime müdahale etmesin yeterli benim için.
Bu üç madddede sorun yoksa gerisine takılmam.
Ailemle geri donusu, tamiri mumkun olamayacak bir sekilde asla biraraya gelmeyecek kadar nefret var arada. Istanbulda yasarken, ailemi evime bile davet etmedi, babam evimi hic gormedi.
Bu bossnma arifesindeyken de, ailem ondan o kadar nefret etti ki, degil yuzunu gormek, ismini bile duymak istemiyorlar.
Bosanma davasina gelince....tokat attigini duyan babam, delirip beni savciliga suc duyurusunda bulundurtmaya zorladi. Kendimi oraya gidip suc duyurusunda bulundugum icin nefret ediyorum. Ve suc duyurusu esimin eline gectiginde bunun babam tarafimdan bana zorla yaptirildigini anlamis. Bosanma davasini babam yazdi ve bana imzalatti, avukatlar babamin avukatlari, bosanma suresince avukatlarla bile gorusmem yasakti. Kisaca zorla bosandirilmak istendim. Esim, bosanma dilekcesini gorunce benim yazmadigimi anlamis.
Kisaca ailem ve esim birbirlerinden cok ama cok nefret ediyorlar. Ve cocuk olsa bile duzelmez.
Ama benim ailemle olan gorusmeme engel degil

Yerinize kendimi.koyup.oyle yorum yapmaya karar verdimde....ben olsam esimi tercih ederdim....doktorada sansinizi denemissiniz olmamis zaten.almanyada tekrar denersiniz oluru varsa.olmazsada olmaz yani hicbirsey aile kavramindan onemlindegil.bi bebeginiz olsun onu bi koklayin neden bu kadar kararsiz kalmisimki diyeceksiniz

Ne kadar dağınık bir kafa,bir yasam.
Doktorayı bitirmeyi neden istiyorsunuz?
Etiket için mi akademi kariyer için mi?
(Kaldı ki Tr'de araştırma görevlisi için yaş sınırı 35 diye biliyorum,yani geç kaldınız sanirim)

Bitirirseniz size ne faydasi olacak?
İs tecrübeniz yok sanırım,ne zaman nereden başlayacaksınız?
Koca için herkes gerekeni söylemiş zaten.
Bence burada yazılanları tekrar tekrar okuyun kendinize bir an önce çeki düzen verin.
Sadece etiket icin istiyorum. Baska birsey icin degil.
O dr titrini almak benim icinn cok cok cok onemli

Her güzellik bir arada olmuyor ablacım. Sen Almanya'da kal. Çocuğunun olması için yaşın geçiyor. Birbirinizi yiyeceğinize iş arayın. Eğitimine orada da devam edersin.

Sadece etiket icin istiyorum. Baska birsey icin degil.
O dr titrini almak benim icinn cok cok cok onemli

Oyle mi? Beyaz yakalilar mi? Yoksa mavi yakalilar mi?
Bak hala insanları sınıflandırıyorsun. Doktoralı bir kadın olarak Almanya’da yaşıyorum diye hayal ediyorsun. Böyle olunca hayatına sihirli bir değnek değecek diye düşünüyorsun.
Kimse doktorası var diye birine saygı duymaz emin ol.
“Bu yaşa gelmiş çalışmak nedir bilmiyorlar çıkmış yok doktora yok beyaz yaka diyor derler” ki dedi TÜBİTAK başarı bursiyeri iki tezli yüksek lisans yapmış doktora tez dönemindeki (sen önem veriyorsun diye yaZdım çünkü gerçekten bir anlamı yok) cuytherock.

Back
X