• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Cok afedersiniz de devlet yardimiyla gecinmeyi tercih ettigimi nereden biliyorsunuz? Is buldum da ben mi calismadim? Hayatim boyunca ayaklarinin uzerinde dimdik durmus biriyim ve buraya gelinnce resmen dengem kaydi....muhendis olarak devlette kayitliyim ve eger sirf devlet yardimindan cikmak icin herhangi bir ise girersem, ormegin temizlik, bu kayitlara geciyor, ve diyelim muhensis olarak is buldum ve yardim almaktan ciktim, ve sonra isten cikarildim, tekrar devlete girdik. Bir defa temizlikcilik yapabildigimi goren devlet, muhendis olarak issiz kalan bana "hadi bakalim temizlige" deme hakkina sahip....ve senin de mecburen kabul etmen gerekiyor....
Masterinizi almanyada yapmissiniz. Neden is bulamiyorsunuz ki?

Ablacım ikinizin de işi yoksa neden taşındınız ki oraya? İş bulursunuz, öyle taşınırsınız. Yabancı olarak iş bulmak zor. Madem iş buldunuz çalışmaya devam etseydiniz, 36 yaşında 0 tecrübe iş bulmuşsunuz kıymetini bilin. Yaşlı başlı insanlarsınız iş bulmadan taşınmanıza, bulmuşken bırakmanıza anlam veremedim ki.

Ben PhD terkim gayet kral iş teklifleri geliyor. İş bulun çalışın, çok istiyorsanız da PhD bulun çıldırcak bir durum yok ki.
Ayy bu mesaj beni gülümsetti.Yahu yaşli başli insansınız nedir ya?

Her is yeri de kucaklarini acip beni bekliyor....yuzlerce insan basvuruyor .. ve sadece 1 kisi aliniyor... ne zaman ve nerede is bulacagimi bu sartlar altinda nasil bilebilirim ki?
Senin en büyük problemin bence egon. Yerinde olsam bulunduğum şartlarımı güzelleştirmeye çalışırdım. Çok yüksek beklentide olmadan iş arardım ya da çocuk yapardım. Az önce yine yurt dışından bi konu okudum senden çok çok kötü durumda olan insanlar var. Çocuk konusunda da torun görmek istiyorsn elini çabuk tut bence yaş olduğu gibi kalmıyor. Eşin konusunda kötü yönü var ama iyi yönleri de küçümsenecek şeyler değil. Seni bu halinle kabul etmiş gerçekçi olmak gerekirse çoğu erkek bırakırdı eşini. Lütfen seçimini yap ve hayatı kaçırma artık!

Maalesef sizler gibi okumuş insanların sırtını devlete yaslayıp böyle sömürmesinden nefret ediyorum... is yok deme sakin almanyada ben ne işler yaptım mesleğim üzerine is bulamamış olsam da... şimdi ise isyerim kapandi ve ben issizlik maasini bos bos almak istemedigim icin tekrar meslek yapmaya baslıyorum... yan gelip yatacağına bi ise gir kafan dağılır olmadı umschulung yap
Umschulung nedir?

Senin en büyük problemin bence egon. Yerinde olsam bulunduğum şartlarımı güzelleştirmeye çalışırdım. Çok yüksek beklentide olmadan iş arardım ya da çocuk yapardım. Az önce yine yurt dışından bi konu okudum senden çok çok kötü durumda olan insanlar var. Çocuk konusunda da torun görmek istiyorsn elini çabuk tut bence yaş olduğu gibi kalmıyor. Eşin konusunda kötü yönü var ama iyi yönleri de küçümsenecek şeyler değil. Seni bu halinle kabul etmiş gerçekçi olmak gerekirse çoğu erkek bırakırdı eşini. Lütfen seçimini yap ve hayatı kaçırma artık!
Inanin farkli is ilanlarina da basvurdum. Egon kesinlikle yok. Bir onceki yazdiklarimi okusaysiniz, fabrikada isci olarak calismayi planladigimi bilirdiniz. Devletten yeter ki cikalim diye isci olarak calismaya baslamayi kabul ettigimi, buna ragmen esimin haftada 10 saatlik isinden daha fazla calismayacagindan bahsetmistim onceki yazilarimda.
Hicbircmeslegi kucumsemek istemiyorum ama sizce isci olarak calismayi kabul eden benim neremde ego var? Evet, temizlikci ya da isci olarak calisip devletten cikarsam, sonra da muhendis olarak is bulursam ve sonra issiz kalirsam, tekrar devlete girince , "ben yine muhendis olarak calismak istiyorum, bir sure izin verin de is arayayim" deme sansiniz olmuyor. Bu noktadan sonra ne is verilirse yapmak zorundasiniz... bu sirada yine kendi mesleginizle ilgili basvurulara devam....
Ve tum bunlarla mucadele verirken, esim yine sadece aylik 450€ kazanacagi isinden daha fazlasini yapmayacak....cunku calismak istemiyor....kisaca, tek basima hayat mucadelesi vericem....

.....gecirdigim kaza sonunda yuzum yamuk kalinca, hickimsenin beni asla begenmeyecegini bildigimden, yalniz kalmaktan olesiye korktugumdan yanindayim.
Ve bir de, cevresi tarafindan cok cok sevilen ve beyefendi biri, ve tum cevresi "boyle bir adama sahip oldugun icin cok sanslisin, harika biri " diyorlar. Peki bunu nasil degerlendiriyorsunuz? Elestirmek icin sormuyorum, cidden cevredekilerin bu sozleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Çevre her şeyi söyler, sen ortada kalınca o çevre olmayacak
Arsız yüzsüz yardımla geçinen bir adamı asla koca diye taşımam yanımda, adam resmen asalak
Kaza için üzüldüm ama dünyanın sonu değil, bir asalağı böyle onursuzca taşımaktansa ömür boyu yalnız kalırım
Doktora falan hikaye, madem Almanya dasın çalış, ayaklarının üzerine bas ve kurtul bu adamdan, asla çocuk yapma. Kaza haricinde annemin yaşadığı senaryoyu yaşıyorsun, 15 sene taşıdı Almanya da çalışmayan babamı, sonunda 4 çocukla boşandı. Kaş göz güzelliği evlilik için yeterli değil maalesef

Bence herşeyi bırak psikiyatr a git bu ne ya
Yaşın küçük değil Yani hala oturmamış birşeyler var bence
Hayır birde doktora yapıyorum diyorsun çalışmıyorsun ne yapıcan parasız Almanya’da
Zaten hersey çok pahalı
Ayrıca bu Almanya’da ne var ya ben gittim geçen hiç beğenmedim soğuk karanlık bir Paris desen anlarım da
Bence İstanbul daha güzel valla tabi iyi bir semti

Cok afedersiniz de devlet yardimiyla gecinmeyi tercih ettigimi nereden biliyorsunuz? Is buldum da ben mi calismadim? Hayatim boyunca ayaklarinin uzerinde dimdik durmus biriyim ve buraya gelinnce resmen dengem kaydi....muhendis olarak devlette kayitliyim ve eger sirf devlet yardimindan cikmak icin herhangi bir ise girersem, ormegin temizlik, bu kayitlara geciyor, ve diyelim muhensis olarak is buldum ve yardim almaktan ciktim, ve sonra isten cikarildim, tekrar devlete girdik. Bir defa temizlikcilik yapabildigimi goren devlet, muhendis olarak issiz kalan bana "hadi bakalim temizlige" deme hakkina sahip....ve senin de mecburen kabul etmen gerekiyor....

O zaman İstanbulda iş bakın.
İngilteredede biotech alanında bakın.
Daha önce de yazdım, zaten 36sınız 25 değilsiniz ki dil öğrenmeye 2 yıl yatırma lüksünüz olsun
İş bulmak zor, insanlar nerde iş varsa oraya gidiyor. Dilini bilmediğiniz ülkeye gidip orda iş bakınmak riskli, Berlindeyim yazmışsınız zaten ekonomik durumu kötü ve istihdamı az bir eyalet. Almanyada iş bulacaksınız da o eyalette olmaz zaten. Berlinde sadece BASF bürosu var bildiğim kadarıyla o kadar onun dışında iş olanağı 0. Eşiniz gibi çalışma amacı olmayan sorumsuz, hipster tipler de o taraflarda yaşıyor zaten, Berlinin %80i devlet yardımıyla geçinen loser takımı. Kimya şirketleri de büyük şirketler, gayet muhafazakarlar ve işe alınma gayet ırkçı şekilde oluyor. Bu kadar Almanya aşkınızı gerçekten anlayamıyorum, şartlarınız uygun değil, iş bulabileceğiniz şüpheli, kocanız sorumsuz...

Son düzenleme:
O zaman İstanbulda iş bakın.
İngilteredede biotech alanında bakın.
Daha önce de yazdım, zaten 36sınız 25 değilsiniz ki dil öğrenmeye 2 yıl yatırma lüksünüz olsun
İş bulmak zor, insanlar nerde iş varsa oraya gidiyor. Dilini bilmediğiniz ülkeye gidip orda iş bakınmak riskli, Berlindeyim yazmışsınız zaten ekonomik durumu kötü ve istihdamı az bir eyalet. Almanyada iş bulacaksınız da o eyalette olmaz zaten. Berlinde sadece BASF bürosu var bildiğim kadarıyla o kadar onun dışında iş olanağı 0. Eşiniz gibi çalışma amacı olmayan tipler de o yaraflarda yaşıyor zaten, Berlinin %80i devlet yardımıyla geçinen loser takımı. Kimya şirketleri de büyk şirketler, gayet muhafazakarlar ve işe alınma gayet ırkçı şekilde oluyor. Bu kadar Almanya aşkınızı gerçekten anlayamıyorum, şartlarınız uygun değil, iş bulabileceğiniz şüpheli, kocanız sorumsuz...
Ay Berlin in neresi güzel valla ben hiç beğenmedim karanlık ruhsuz bir şehir
Avrupa nın en kötü şehiri bence
Köln daha güzeldi konu sahibin bu Almanya aşkını anlamadım hadi çalışmak için gitse neyse de
Mesela Brüksel de soğuk ama şehir güzel binalar vs
Berlin gibi değildi hiçbir yer

Ay Berlin in neresi güzel valla ben hiç beğenmedim karanlık ruhsuz bir şehir
Avrupa nın en kötü şehiri bence
Köln daha güzeldi konu sahibin bu Almanya aşkını anlamadım hadi çalışmak için gitse neyse de
Mesela Brüksel de soğuk ama şehir güzel binalar vs
Berlin gibi değildi hiçbir yer

Berline ben 1 kere gittim iş için hiç beğenmedim
Çirkin binalar, sokaklarda çöp pislik köpek b.ku, her köşe başı sidik kokuyor, garip tipler hippi mi neyse, fakirlik, Arap zenci mülteci gündüz gözüyle uyuşturucu satanlar
Berbat bir yer bence karmakarışık insanları da çok kaba saba, Almanyanın çomarları
Burda yaşamayı çok seven de var, rahat tipler 20lik gibi davranan 40lık tipler oluyor genelde

Son düzenleme:
Berline ben 1 kere gittim iş için hiç beğenmedim
Çirkin binalar, sokaklarda çöp pislik köpek b.ku, her köşe başı sidik kokuyor, garip tipler hippi mi neyse, fakirlik, Arap zenci mülteci gündüz gözüyle uyuşturucu satanlar
Berbat bir yer bence karmakarışık insanları da çok kaba saba, Almanyanın çomarları
Bende beğenmedim Cherry cim
İnsanları da bir garip

Umschulung nedir?
Umschulung kendi mesleğin dışında bambaşka bi meslek üzerine yeniden okumak... jobcenter sana bu konuda yardımcı oluyor... 2 sene okul artı staj olarak meslek yapıyorsun.. okul paranı yol paranı kitap paranı karşılıyorlar... bos boş evde oturup para beklemektense aldigin yardımı okula giderek degerlendir hem senin için de bi artı olur

Her is yeri de kucaklarini acip beni bekliyor....yuzlerce insan basvuruyor .. ve sadece 1 kisi aliniyor... ne zaman ve nerede is bulacagimi bu sartlar altinda nasil bilebilirim ki?

En azindan bunun için caba gösterebilirsiniz. Farkli alternatifleri arastirabilirsiniz. Bu sirada dilinizi gelistirmeye yogunlasabilirsiniz.

Bence herşeyi bırak psikiyatr a git bu ne ya
Yaşın küçük değil Yani hala oturmamış birşeyler var bence
Hayır birde doktora yapıyorum diyorsun çalışmıyorsun ne yapıcan parasız Almanya’da
Zaten hersey çok pahalı
Ayrıca bu Almanya’da ne var ya ben gittim geçen hiç beğenmedim soğuk karanlık bir Paris desen anlarım da
Bence İstanbul daha güzel valla tabi iyi bir semti
Almanyanin ekonomisi guclu....beni cezbeden bu....
Ayrica yurtdisinda yasayan arkadaslarimi cok kiskaniyorum...evet avrupa ozentisi var bende, hem de cok cok....

Almanyanin ekonomisi guclu....beni cezbeden bu....
Ayrica yurtdisinda yasayan arkadaslarimi cok kiskaniyorum...evet avrupa ozentisi var bende, hem de cok cok....
Ya güçlü de sana birşey getirmiyor o güç
Ona bakarsan Abd super güç
Bana getirisi var mu ona bakarım
Onların verdiği üç beş kuruşla yardımla nasıl geçineyim orda zaten hersey pahalı
Yani beni tatmin etmez o hayat
Adamların ekonomisi güçlü diye ki oda zamanla çökücek göçmen ve çalışmayan insanlardan dolayı
Nüfus artıyor sürekli malum
Herkesin kendi tercihi tabi ama Almanya diye tutturmak çok saçma geldi bana
İşsiz güçsüz orda

Burada da 3 yil. Master notum cok iyi olmadigi icin burs bulmam mumkun degil. Burs bulamayinca da munkun degil.
Canim master notun düsük doktora denemissin 5 senede olmamis. Sanki bu hedefini rafa mi kaldirsan. Akademik yogunluk oldukc stresli bi alan arti Turkiyede doktora yapsan ne fayda deger verilen birsey degil. Bence disaridan tarafsiz bi gozle yazdiklarini oku degerlendir. Ne yapabilirsin ne yone gidebilirsin bi belirle. Bir yone karar verdiysen artik oraya odaklan.

Back
X