• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Y

Doktorayi sadece dr titri icin istiyorum....bilime katki vs icin degil. Sadece titr....bir takinti sadece. Sadece etiket....
İşte sırf bu sebeple doktora yapmamalısınız yapmayın bir ünvan için doktora yapılmaz eğer ben akademisyen olmak geleceğe gençlere birşeyler katmak istiyorum diyorsanız yapın keza sırf bi titre dediğiniz title mi acaba onuda anlamadım onun için yapıyorsanız çok boş bir dr.yapms olacaksanız bence siz psikolojik bir yardım alın hatta psikiyatri servisinden acilen bir randevu alın sizin ruh sağlığınız açısından çok faydalı olacağına inanıyorum..

Bi de siz bu kadar düşük işsizlik maaşıyla nasıl aile birleşimi vizesi aldınız?Eşiniz daha önce çalışmamış galiba yoksa düzgün bir geliri olurdu.Belki de eyalete göre değişiyordur bilmiyorum Bayern de iki kişinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyorsa gelir verilmiyor vize.

Napıyosunuz mesela bütün gün evde eşiniz çalışmıyor siz çalışmıyorsunuz?Bence bu ruh haliniz bunlardan sebep sorumsuz eş kararsız kadın.Kursunuz bitmeden teilzeit falan da olsa bir iş bulun bence sonradan mesleğinizle alakalı adımlara başlarsınız.İyi kötü kendi paranızı kazanıp türkiyeyeki borç ödemeleriniz bitince biraz da kenarı atarsınız.Indeed diye bi site bar yazın oraya teilzeit bir de Berlindesiniz çok kolay bulursunuz Türk kaynıyor.İngilizceniz de varsa tadından yenmez.Ben master yaptım yarı zamanlı mı çalışcam demeyin eşinizin lütfetmesinü beklemekten iyidir.

Y

Doktorayi sadece dr titri icin istiyorum....bilime katki vs icin degil. Sadece titr....bir takinti sadece. Sadece etiket....
İşte o saplantı için yola çıktığınızda yarı yoldan döner durursunuz. Gerçekten sevmeden sırf öğrenme farkındalık amacı olmadan onca sıkıntı çekilmez ve de yeterli motavisyonu bulamazsınız. Ben master bitirdim iyi ki de bitirmişim hiç pişmanlığım olmadı ama sadece master yapmış olmak için o çile çekilir miydi asla. Şu an doktora yapmak istiyorum ama yüksek lisanstan önceki motivasyonum olmadığı için başlamıyorum çünkü biliyorum gerisi gelmez. Size önceki mesajımda demiştim yazdığınız mesajlara bakın zaten çok sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz doktora gibi ömürden ömür götüren bi etkinlikte bu ruh halinzle yapamazsınız. Bence bir durun önce bir sakin olun. Doktora istiyorsanız dönün yurda. Zaten eşiniz eş değilmiş. Almanya sizi cezbediyor doktora yaparken projelerle vs tekrar yurt dışına kimseye bağımlı olmadan da çıkabilirsiniz. Yok Almanya daha ağır basıyor derseniz doktorayı bi rafa kaldırın. Ama eşinizle de çok hayat görmüyorum vurmanın hiç bir mazereti olamaz.

Y

Sizdeki bu saplantının kaynağı nedir ? Anne ve/veya babanız başarı konusunda çok mu takıntılı? Sahip olduklarınızı göstermek istediğiniz topluluk kim ? Arkadaşlarınız mı ?

Siz bu herife mi güvenerek Almanya'ya gittiniz?
İş bulmuşken bu adama mı güvenip bıraktınız yoksa?
50 yaşında adam adam gibi iş deneyimi yok yaşıtları emekli oluyor? Bir de çocuk?? Bu kafadaki bir insanla neden yaşıyorsunuz, neden çocuk yapcaksınız? Bu herif babalığı da üşenir parttime yapar. Aileniz adamı istememekte haklı çünkü adam bir soytarı.

Siz bu adamdan boşanın. Adam gibi bir iş de bulun. Devlet tabi ki sizi daha fazla beslemek istemez, adam gibi bir iş bulun sigorta priminiz olsun bu herife güvenmeyin ortada kalırsınız. Yaş farkınız da çok zaten daha gencini bulursunuz.
+1

Yahu sosyal bataklıkta olduktan sonra Deutchland’ın ne numarası kalıyor ki???

Koskoca kadınsın, ömrünün sonuna kadar almanların verdiği sadaka ile mi geçineceksin?

Devlet böyle bir yardımı sağlıyor diye kös kös oturmak nasıl bir mantık? Yerinde olsam, o kocayı 6 ay sayıklamak şurda dursun, adam yerine bile koymam.

Almanya’sı batsın mis gibi vatanın duruyor, ailen var, kariyerin var, kendi ülkenin vatandaşı ol.

Almanya’da yaşamanın hiç bir anlamı yok anlattığınız gibi bir yaşam tarzı ile.

Bosanip geri mi gelmeliyim?
Yazdiklarina bakilirsa boşanıp turkiyeye gelirsen hem esinden ayrildigin icin hem de hayalindeki almanyayi biraktigin icin pisman olacaksin,üstelik bu kararin dönüşü de olmayacak. Sen almanyada başının çaresine bakmaya çalış.

Doktora yapmis olmak icin yapilacak birsey degil. Bir suru emek vereceksin. Sana bir katkisi olmayacaksa niye yapasin ki. Ilk olarak bu doktora takintindan kurtulmaya çalış. Seni psikolojik olarak cok etkiliyor çünkü. Eger o takintin olmasa daha net bir yol cizebilirsin kendine.

Yahu sosyal bataklıkta olduktan sonra Deutchland’ın ne numarası kalıyor ki???

Koskoca kadınsın, ömrünün sonuna kadar almanların verdiği sadaka ile mi geçineceksin?

Devlet böyle bir yardımı sağlıyor diye kös kös oturmak nasıl bir mantık? Yerinde olsam, o kocayı 6 ay sayıklamak şurda dursun, adam yerine bile koymam.

Almanya’sı batsın mis gibi vatanın duruyor, ailen var, kariyerin var, kendi ülkenin vatandaşı ol.

Almanya’da yaşamanın hiç bir anlamı yok anlattığınız gibi bir yaşam tarzı ile.
Hedefim devlet yardimiyla gecinmek degil....ASLA. Hedefim iyi bir is bulmak ve kariyerimde ilerlemek....devlet yardimi, isiniz yokken, para kazanamadiginizda acliktan ve evsizlikten surunmemeniz icin size verilen yardim.
Esimin durumuna gelince....evet bu inanilmaz bir eksi ama gecirdigim trafik kazasindan sonra her daim yanimdaydi, hic soylenmeden aylardir bana bakti. Tum ev isi ona aittir, yemek yapmak bulasik yikamak camasir yikamak dahil. Kisaca resmen bir ev hanimi. Ben de calisip eve para getiren ev erkegi. Ve kazadan sonra, suratimda kalici sakatligim var, ve bunu yuzume vurmuyor. Yuzum bu haldeyken, baska biri tarafindan begenilmem mumkun degil. Hayat boyu yalniz kalabilmeyi de sindirebilecegimi sanmiyorum....

Sizdeki bu saplantının kaynağı nedir ? Anne ve/veya babanız başarı konusunda çok mu takıntılı? Sahip olduklarınızı göstermek istediğiniz topluluk kim ? Arkadaşlarınız mı ?
Bizimkiler benim basarilarimla gurur duyuyorlar ve herkese gururla anlatiyorlar. Ve doktora yaparsam, cok gurur duyacaklar, ve cok mutlu olacaklar.

Öncelikle eşiniz ne iş yapıyor almanyaya gittiniz nasıl oldu para nerden geliyo anlamıs değilim.. Sırf dr. Yapmak için yapasınız var doç. Arkadaşlarınıza özeniyorsunuz bu yoksa ben doktora yapayım bilime bi faydam dokunsun gibi bi amacınız yokmus gibi geliyor olsaydı zaten bu zamana kadar harekete geçerdiniz eşinizi istiyorsanız evliliğinizi yürütün almanyada kalın ayrıca insanın bi hayali varsa garson olur çalışır para kazanır hayata tutunur sonra hayalinin peşinden koşar ben sizin hayatınızı çok serkeş buldum kusura bakmayın bende master yapıyorum evliyim cocugum yok suanlık eşimde doktora yapıyor hayatımız allaha şükür iyi sizi çileden çıkaran nedir anlamadım ki sorununuzu? Ben baska şehire geldim hemde hiç sevmediğim yaşamayı düşünmediğim bi şehre sonra orada mutlu olmayı denedim hayatı kendime zindan etmedim master yapmaya karar verdim sizede tavsiye ederim..
Esim alman vatandasi. Buraya benden once geldi. Biraz calisti, benim icin aile birlesimi vizesine basvurduk. Sonra vizem cikinca almanyaya gittim. Esim o sirada isten cikarildi, kendine haftalik 10 saatlik bir is buldu ve para yetmedigi icin devlet yardimindayiz....ben de su anda devlet tarafindan almanca kursuna gonderiliyorum. Almanca is basvurusu yapabilmem icin biraz daha almanca ogrenmem gerekiyor.
Dr titri sirf ozentiden evet, ismimin basinda Dr yazsin...
Almanyada yasamak da ozentiden. Avrupada yasiyor desinler...
Kisaca, boyle ozenerek kiskanarak, kiskancliktan catlayarak aldigim kararlarla oradan oraya savrulan bir ben varim....
Bir baltaya sap olamiyorum....
Cok basarili bir ogreciyken, hayatim boylesine tepetaklak nasil oldu, hangi ara elektrik devrelerim yandi bilmiyorum.

B2 den sonrası kolay içiniz rahat olsun eğitiminiz var diliniz var iş bulmama şansınız yok burada imkan çok praktikum ausbildung ya da direk iş bulabilirsiniz.Evde oturdukça her şeyi kafasına takıyor insan kararsızlığı atıp harekete geçerseniz her şey yoluna girecek üzülmeyin.
O kadar moral verdiniz ki cok tesekkur ederim. Burada bir cok kisi"isin gucun yokken ne yapiyorsun orada" derken, siz imlanlarin cok oldugundan bahsedip yuregime su serptiniz.

kararlarını düşünerek atmamışsın ki ne karar versen diğerini bırakamıyorsun
herkes nereye çekiyorsa oraya gidiyorsun
otur kendini ölç tart ve neyi gerçekten tam istediğine karar ver
Evet, karar alirken sonucunu dusunmeden bodoslama atladigimi su anda net farkediyorum

Bi de siz bu kadar düşük işsizlik maaşıyla nasıl aile birleşimi vizesi aldınız?Eşiniz daha önce çalışmamış galiba yoksa düzgün bir geliri olurdu.Belki de eyalete göre değişiyordur bilmiyorum Bayern de iki kişinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyorsa gelir verilmiyor vize.

Napıyosunuz mesela bütün gün evde eşiniz çalışmıyor siz çalışmıyorsunuz?Bence bu ruh haliniz bunlardan sebep sorumsuz eş kararsız kadın.Kursunuz bitmeden teilzeit falan da olsa bir iş bulun bence sonradan mesleğinizle alakalı adımlara başlarsınız.İyi kötü kendi paranızı kazanıp türkiyeyeki borç ödemeleriniz bitince biraz da kenarı atarsınız.Indeed diye bi site bar yazın oraya teilzeit bir de Berlindesiniz çok kolay bulursunuz Türk kaynıyor.İngilizceniz de varsa tadından yenmez.Ben master yaptım yarı zamanlı mı çalışcam demeyin eşinizin lütfetmesinü beklemekten iyidir.
Vize basvurusu yaptigim surecte esim calisiyordu. Sonra isten cikarildi ve sadece 10 saat/hafta calismaya basladi.
Evet teilzeit ya da en kotu minijob bulmaliyim

Vize basvurusu yaptigim surecte esim calisiyordu. Sonra isten cikarildi ve sadece 10 saat/hafta calismaya basladi.
Evet teilzeit ya da en kotu minijob bulmaliyim

Bence en güzeli aileniz doktora yaptı diye mutlu olacak diye takılmayın ne güzel master ınızı yapmışsınız.Doktora yapsanız şimdi ne olacak isminizde dr yazsa ne olacak iş tecrübeniz yok yaşınız ilerlemiş.Bence eğitimini güzel güzel tamamladı avrupaya yerleşti mutlu bir evliliği var işini düzenini kurdu diye de gurur duyar aileniz.Önemli olan etiket değil bu kadar takılmayın.

Boşan da ülkene gel diyen olmuş.Pahalı ırkçılık vs.Ben iki senedir buradayım bir ırkçılık görmedim belki de şanslı bölümdeyim.Ben açıkçası çok memnunum buraya yerleştiğim için sizin bu isteğinizi o yüzden anlayabiliyorum tabi gönül ister ülkemde yaşayayım ama ülkemin okulunu bitirip düzgün bir iş bulamadıktan her şey ateş pahası olduktan sonra imkanları değerlendirmek lazım buradaki alım gücüne de kimse kalkıp laf söyleyemez.Ama evde oturarak bunlardan yararlanamayacaksınız harekete geçmek lazım.

Bizimkiler benim basarilarimla gurur duyuyorlar ve herkese gururla anlatiyorlar. Ve doktora yaparsam, cok gurur duyacaklar, ve cok mutlu olacaklar.

Bence sizdeki takıntı burda başlıyor. Aileniz sizin başarınızla doymaya alışmış, işler iyi gitmeyince krize girmişsiniz dr olcam diye.

Unutmayın dünyada sizden daha çok potansiyeli olup sizden kötü durumda olanlar, sizden daha az potansiyeli olup çok daha iyi durumda olanlar var. Kaderinizi sevmeye çalışın biraz, kendi değerinizi bu konu üzerinden biçmeyin.

Ayrıca doktoraya sağlıklı giren aşırı yorgun bir psikolojiyle çıkıyor, bu kadar ruhsal devinimin üzerine bi de doktora stresi kondurduğunuzu düşünemedim..

Doktora takintisi, Almanya takintisi, koca takintisi. Hepsi bir arada olmaz farkinda misiniz?Birini secip odaklanmaniz gerek. Martta B2 bitiyormus ,neden panik yapiyorsunuz anlamiyorum.Ben dil seviyenizi dusuk sanmistim.

Cok abartiyosunuz ya Allah askina burda doktora yapip napicaksiniz universtelerin durumu ortada baska bir sey dememeyim , kalin Almanya da , kafanizi toplayin sonra orda yaparsiniz biyolojik saat de ilerliyor cocuk konusunda kesin kararliysaniz fazla beklemeyin adam 50 ye yaklasmis yarim asir olacak aranizda Çocukla

Hedefim devlet yardimiyla gecinmek degil....ASLA. Hedefim iyi bir is bulmak ve kariyerimde ilerlemek....devlet yardimi, isiniz yokken, para kazanamadiginizda acliktan ve evsizlikten surunmemeniz icin size verilen yardim.
Esimin durumuna gelince....evet bu inanilmaz bir eksi ama gecirdigim trafik kazasindan sonra her daim yanimdaydi, hic soylenmeden aylardir bana bakti. Tum ev isi ona aittir, yemek yapmak bulasik yikamak camasir yikamak dahil. Kisaca resmen bir ev hanimi. Ben de calisip eve para getiren ev erkegi. Ve kazadan sonra, suratimda kalici sakatligim var, ve bunu yuzume vurmuyor. Yuzum bu haldeyken, baska biri tarafindan begenilmem mumkun degil. Hayat boyu yalniz kalabilmeyi de sindirebilecegimi sanmiyorum....

Geçmiş olsun. Kazadan dolayı yüzünde oluşan hasarı kendinde bir eksi olarak görme lütfen. İnsanın dış görünüşünden önce, kişiliği karakteri kalbi önemlidir, ve bu yüzden zaten sevilmeyi hak ediyorsun.

Fikir danışmak için buraya konu açtığına göre, yazdığın mesajlardan yola çıkarak bende naçizane aklımdakileri söylemek istiyorum.

1. Attığın her adımda, ailemi gururlandırmalıyım demeyi bırakmalısın.

2. Bir karar verirken, sadece kendini düşünmelisin, BENİ mutlu edermi bu kararım, diye düşünmelisin.

3. Başkaları tarafından belirlenmiş idealleri bırakıp, kendi ideallerine yönelmelisin. Mesela Almanya’yı gerçekten sevdinmi? Yoksa insanlar buraya gelmek için can atıyor diye mi ordasın?

En kısa zamanda kendine yönelip, kendini olduğun şekilde sevmezsen, sevilebileceğine inanmazsan, ailenin gururunu şu anki konumunlada hakettiğine inanmazsan, hep böyle kararsız ve mutsuz kalırsın diye düşünmeden edemiyorum.

Millet bana gıptayla baksın, taktir etsin diyerek yaşama lütfen, nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. Senin hayatında SEN önemlisin.

Umarım en yakın zamanda huzura kavuşursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim

Kârı koca issiz olucaz ama devlet bize bakacak? Böyle ülkeyi bırakıp bende Turkiyeye donmem. Ayrıca yapacağın doktoranin sana orda faydası olacak mi? Zaten issizmissin? Ne bilim eğer doktora yapmış olmak için doktora yapacaksan ben bu seçeneği elerdim sanırım.

Back
X