• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Turkiyedeyken gittigim psikolog 33 yasinda bir bayandi. Hayatta tek basina cok seyler basarmis biri ve cok daha iyilerini yapacak. Annem, her psikologa gidisimde beraber geliyordu. Kadina hayrandi ve her seferimde "bak ne kadar basarili, hayatima ne guzel sahip cikmis" diye ornek gosteriyordu.
Ailemin benimle en son gurur duydugu an, 2.kez doktoraya kabul aldigim andi.
insanları taktir etmek yerine kiskaniyorsunuz. Insanlarla yarisamazsiniz. Fakir baykurt Yilanlarin ocunu yazdiginda sadece 28 yasindaydi diye diger tüm yazarlar ölsün mü?Aileniz sizi kiyasliyorsa siz de onlari kiyaslayin. Kari koca cok unlu bilim insani olanlar var.Aileniz onlardan biri mi?

İşte sırf bu sebeple doktora yapmamalısınız yapmayın bir ünvan için doktora yapılmaz eğer ben akademisyen olmak geleceğe gençlere birşeyler katmak istiyorum diyorsanız yapın keza sırf bi titre dediğiniz title mi acaba onuda anlamadım onun için yapıyorsanız çok boş bir dr.yapms olacaksanız bence siz psikolojik bir yardım alın hatta psikiyatri servisinden acilen bir randevu alın sizin ruh sağlığınız açısından çok faydalı olacağına inanıyorum..
Soylediklerinize katiliyorum, benim de doktoram var ama basim goge ermedi yani, beni mutlu eden calismalarimin baskalari tarafindan ilgi gormesi ve bunlardan yararlanmalari. Sadece bana doktor desinler diye doktora yapmak akil isi degil, cunku gercekten hakkiyla yapilan doktora cok zor, cok emek ve fedakarlik istiyor.

Sizin konunuza yazmistim baslarda ama yine bir seyler yazmak istedim. Doktora yapmak istiyorsunuz, Almanya`da kalmak istiyorsunuz ve evliliginize de devam etmek istiyorsuz ama belli ki bunlarin hepsi bir arada olmuyor, bence siraya koyun. Almanya`da kalin, evliliginize devam edin (gerci calismayi sevmeyen erkek cok zor olmali ama sizin tercihiniz), mesleginiz guzel, is bulmaya calisin, boylelikle maddi olarak da rahatlarsiniz. Bu sirada Almanya`da doktoraya kabul almak icin neler gerekli bunlara bakin, ilgilendiginiz hocalarla gorusmeye calisin, mesela hocanin yeni bir yayini cikmis, email atmak icin iyi bir firsat, tebrik edin, sizin de bu alanlara ilginiz oldugunu soyleyin, baglanti kurun. Bu isler Avrupa`da nasil bilemiyorum, ama ben Amerika`dayim ve iceriden bir hocanin size referans olmasi cok ise yariyor. Kafanizi biraz toparlayin, onceliklerinizi belireyin, ona gore hareket edin.

Oneriniz cok guzel tesekkurler.
Sorun, master notumun dusuk olmasi....bu yuzden kabul almam zor...hrle bir de, 1 kere doktora birakmis biri....
Gerci su da var.doktorasini yarim birskmis birini, is veren alir mi?

Oneriniz cok guzel tesekkurler.
Sorun, master notumun dusuk olmasi....bu yuzden kabul almam zor...hrle bir de, 1 kere doktora birakmis biri....
Gerci su da var.doktorasini yarim birskmis birini, is veren alir mi?

100kere yazdığım gibi ben PhD terkim. Takım lideriyim, hala yayın da yapıyorum. Takımımda PhDye devam etmemiş birisi daha var, PhD skipper olmak en az PhD kadar yaygın bir durum.

Bakın böyle teoriler üreterek kafayı yiyeceğinize işbaşvurusu yazın Allah aşkına. İş bakmaya başlayın ne bekliyorsunuz?

Bu halde cocuk yaparsam, o cocugun ruh hali de bozulur....
Ben bu yorumumuzu en aklıbaşında yorum olarak kabul ediyor ve alkışlıyorum .
Sanırim sizin aileniz de sizi bu hale getirmiş. Tek cocuk musunuz. Psikiyatrist gidecektiniz bugün nasıl geçti.

Ben bu yorumumuzu en aklıbaşında yorum olarak kabul ediyor ve alkışlıyorum .
Sanırim sizin aileniz de sizi bu hale getirmiş. Tek cocuk musunuz. Psikiyatrist gidecektiniz bugün nasıl geçti.
Sinirleri gevsetici bir ila verdi. Ben senin yerine karar veremem dedi hakli olarak. Tabi ki bu takintilarimin cok sacma oldugunu soyledi herkes gibi.
Ve eger hastanede yatmam gerekirse de transfer kagidi verdi.
Kararlarinin arkasinda duramayip donek olmak ne kadar yorucu bir bilseniz

son olarak siz şu an eğitimin bir işe yaramadığı hissinide yaşıyorsunuz sanırım
uzman ol doktor ol çevir ordinaryus ol
yaptığın çalışmalar insanlara yardımcı olmadıktan bilime katkı sağlamadıktan en azından sen bu işten maddi olarak bir kazanç sağlamadıktan sonra ne anlamı var ki
sadece ünvan için 5 sene daha bekleyip niye hayatı geriye atayım ki
benimde üniversiteden hocam yüksek lisansa başvurmamı istedi
kendimde çok istiyordum ama sonra dönüp hocama sordum daha sonra üniversitede kalabilme ve iş bulabilme imkanım var mı diye
bunun sözünü kimse veremez dedi ve ben o an vazgeçtim işsiz olacaksam bir iki sene daha para kazanmayıp aileme yük olacağım üstelik yine belirsizlik beni bekliyor
bu yüzden iş aramaya çıkım
arkadaşlara katılıyorum
sizin bir iş bulup çalışmanız gerekli yapacağınız iş garsonluk bile olsa

bence sizi kaza ve evde oturup durmak üstüne böyle bir eş çok yıpratmış
aileniz ve kendinizde başarılara alışkınsınız doktorayı bitirememek ve evlilik duvara çarpma etkisi yaratmış belki

Ben biliyorum. Kararsız kalmak ne demek ama sizde seviye atlamış kararsızlık. Insalkah herşey güzel olacak.
Cok değil 10 yil önce 1 ekmek alacak parayı zor cikarmistik 4 kişi cuzdanlarimizdan son kuruslarla. Şimdi elhamdülillah iyiyiz. Geriye çok bakmamak lazım hep ileri.
Şimdi de herşey mükemmel değil ama zaten hayat da mukemmellikten ibaret değil. Guzel seyler de kotu seyler de yasamaliyiz ki güzelliklerin kıymetini bilelim. Evde çok oturmayin hiç olmazsa kütüphaneye falan gidin. Evde otur otur insan çok kendini dinliyor. Iş başvuruları da yapın. Biraz çabaları ve minik de olsa adımlar atin.

100kere yazdığım gibi ben PhD terkim. Takım lideriyim, hala yayın da yapıyorum. Takımımda PhDye devam etmemiş birisi daha var, PhD skipper olmak en az PhD kadar yaygın bir durum.

Bakın böyle teoriler üreterek kafayı yiyeceğinize işbaşvurusu yazın Allah aşkına. İş bakmaya başlayın ne bekliyorsunuz?

Ben yoruldum kardiş..

son olarak siz şu an eğitimin bir işe yaramadığı hissinide yaşıyorsunuz sanırım
uzman ol doktor ol çevir ordinaryus ol
yaptığın çalışmalar insanlara yardımcı olmadıktan bilime katkı sağlamadıktan en azından sen bu işten maddi olarak bir kazanç sağlamadıktan sonra ne anlamı var ki
sadece ünvan için 5 sene daha bekleyip niye hayatı geriye atayım ki
benimde üniversiteden hocam yüksek lisansa başvurmamı istedi
kendimde çok istiyordum ama sonra dönüp hocama sordum daha sonra üniversitede kalabilme ve iş bulabilme imkanım var mı diye
bunun sözünü kimse veremez dedi ve ben o an vazgeçtim işsiz olacaksam bir iki sene daha para kazanmayıp aileme yük olacağım üstelik yine belirsizlik beni bekliyor
bu yüzden iş aramaya çıkım
arkadaşlara katılıyorum
sizin bir iş bulup çalışmanız gerekli yapacağınız iş garsonluk bile olsa

bence sizi kaza ve evde oturup durmak üstüne böyle bir eş çok yıpratmış
aileniz ve kendinizde başarılara alışkınsınız doktorayı bitirememek ve evlilik duvara çarpma etkisi yaratmış belki
Egitimin ise yaramadigini dusunmuyorum. Olur mu, egitim harika birsey.
Olay, dediginiz gibi ilk doktorayi bitiremedigim icin duvara carpma etkisi ve israrla tekrar donup basarma istegi.
Hayatimda bunu basaramazsam, omur boyu rahat edemeyecegim hissi var.

Lütfen iyi bir psikiyatri uzmanına görünüp tedavi olun.
Ruh sağlığınız kesinlikle yerinde değil.
Bunu uzmanlığı psikolojik danışma olan bir büyüğünüz olarak söylüyorum.
Psikiyatrist sadece sakinlestirici hap verdi, baska hicbirsey de demedi. Ve baska psikoterapist de bulamiyorum.
Koskoca berlinde tek basima caresiz kaldim...

Ben olsam ailemin yanına dönerim. Doktorama devam ederim. Eşim de beni çok seviyorsa paşa paşa kalkar Türkiye’ye döner. Adama bak 10 saat çalışıyormuş beni elleme diyormuş. Biz de burda iş iş diye ölelim. Gelmiyorsa da keyfi bilir.
Gelmez cunku almanyaya yerlesecegini en bastan soylemisti be ben kabul ederek evlendim. Kaldi ki avrupaya tekrar geri donmek benim de hayalimdi

Gelmez cunku almanyaya yerlesecegini en bastan soylemisti be ben kabul ederek evlendim. Kaldi ki avrupaya tekrar geri donmek benim de hayalimdi
Ay yeter valla sizin cevaplarınız benide delirtti SİZ NE İSTİYORSUNUZ? yerçekimsiz ortamda muz yerken çilek tadı almak mı? Bin tane yorum yaptık hala daha inat ediyosunuz bizi mi sınıyorsunuz yoksa kendinizi mi bu da benim son cevabım konuyu takibi de bırakıyorum sinirlerimi bozdunuz Allah size hidayet versin..

Back
X