Revizyon icin bilgiye ihtiyacim var

bordelaise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
261
9
38
İzmir
Kizlar oturdum dusundum. Bugun eski fotograflarimi gormemle artik kesin karar verdim ben surekli bunu takip uulmektense revizyon olmaya karat verdim. Burnumda alinla birlestigi yerde gocukluk vardi ve gulunce ucu dusuyordu doktora bu sikayetle gittim ben. Deviasyon ve estetik oldum. Ciktim basta yanlardan goruntusune bayildim burnumun kimse fark etmedi degisimi soylemediklerim disinda ama memnun sayilabilirdim. Tabi ki onden bir seye benzemiyordu malum sislikler. Artik 7 ay oldu. Burnum onden eskisine gore gercekten cok kotu durumda. Ecis bucus bi sekli var. Ustelik bilinen basarili ameliyatlari olan bir profesore oldum ameliyatimi. Yandan da tuhaf cikintilar var. Abartmiyorum seklinj gercekten.
Bu durum cok canimi sikiyor hic bir seye kendimi veremiyorum.
Sizce eski doktorumdan mi istemeliyim bu duzeltmeyi yeni bir doktor mu bulmaliyim? Zorlugu nedir bu burun ucu revizyonunun lutfen bilenler yardimci olabilir mi?

ben de revizyon istiyorum ama korkuyorummmm

Ben de yaklaşık 5-6 hafta önce Kasım sonu Aralık başı gibi revizyon oldum. Şikayetim Burun kemiğinin aşırı törpülenmesi sonucu çöküntü, ilk ameliyatın 3. yılından sonra burun ucundaki kıkırdakların belirgin şekilde öne doğru çıkması (1. yılda çok güzeldi doğal bir burundu zamanla kıkırdaklar, yumuşayan deride belirginleşip hafif öne doğru çıkıntı yapınca biraz kötü bir görüntü olmaya başlamıştı) ve de burun ameliyatı iziydi.

Revizyonda istediğim tek şey şeklin fazla değişmeden derinin parlamamasını sağlayacak şekilde doğal bir burundu. Burun sırt kemiği alındığı için oraya fasya (temporalis fascia graft) konuldu. Şuan ameliyatın 5-6. haftaları içerisindeyim burun sırtı şuan iyi gibi görünüyor. 2. ameliyata ve ilk ameliyatın çöküntü bölgesindeki derisi zamanla parlamış olduğu için burun sırtı derisinde hafif bir parlama ve hafif bir kızarıklık var. Burun ucu ve burun kanatları kıkırdakları doğal gibi görünüyor, burun ucu şekli değişmedi sadece o çıkıntı biraz giderildi ve kıkıraklarda bir rötüş yapıldı. Detayını tam bilmiyorum ama kıkırdaklar inceltilmiş olabilir ya da ona göre rekonstrüksiyon yapılmış olabilir.

Burun izi şuan var ve contractubex ile kelo-cote'yi deniyorum. Contractubex'i bıraktım bir süreliğine, Kelo-Cole'yi deneyeceğim açık burun ameliyatı izi (open rhinoplasty incision scar) için.

Ama deneyimlerim şunu gösteriyor, eğer şimdiki aklım olsa estetik cerrahların 1 km yanından geçmezdim. Burun ameliyatı olacaklar çok iyi düşünmeliler, Estetik cerrahların çoğu size psikolojik stress testi yapmıyor. Ameliyattan sonra psikolojiniz çökebilir, iş yapamayacak, sokağa çıkamayacak, ailenizle kavgalı bir hâle gelebilirsiniz. Hayâtınızı kendinize zindân edebilirsiniz, burun psikolojinizi sandığınızdan çok daha etkiler. Ameliyat olacaksanız, ameliyatın doğallığı, ameliyat izinin belirginliği gibi hususlara dikkat edin... Tavsiyem, çok çok büyük sorun yoksa ameliyat olmayın, çok çok büyük sorununuz varsa da 2-3 kere düşünün.

Arada doktoruna gidip burun ucuna rotus yaptiranlari falan okuyorum. Tam ihtiyacim olan sey. Ama doktorumla iletisimimiz yok gibi birsey. Var mi bu duzeltme ameliyatlarindan olan? Sadece burun deliklerim duzelse yeter artik yani.

Arada doktoruna gidip burun ucuna rotus yaptiranlari falan okuyorum. Tam ihtiyacim olan sey. Ama doktorumla iletisimimiz yok gibi birsey. Var mi bu duzeltme ameliyatlarindan olan? Sadece burun deliklerim duzelse yeter artik yani.

merhaba..benimde ameliyat olalı 4 ay oldu...ve burun ucumda problem var..hafif kayık duruyor..3.ay kontrolünde doktor ufak bir revizyon yapacağını söyledi...ucunu biraz kaldırıp eğriliği düzeltecek...tekrar açık ameliyat yapacak ve hemen hemen aynı şeyler...ufak bir rötuş dedi fakat yine aynı şeyler tek farkı genel anestezi olmayacak..sedasyon uygulayacak ve daha kısa sürecek..önceki ameliyatım 1 saat gibi bir şey sürmüştü bu 15 dakika sürecekmiş...ama tabi olmadım daha ve bende merak ediyorum...olmaya değermi ya da ufak tefek kusurları görmemezliktenmi gelmek lazım...

Bordelaise sen kime ameliyat olmuştun, daha önce konuşmuştuk sanırım ama doktorunu bilmiyorum, prof. demişsin ama bu işlerin proflukla ilgisi yokmuş maalesef. Ben de 3. ameliyatımı oldum, kötü deyip de doktorumun hakkını yiyemem, kendisi çok başarılı revizyonda, benim için de elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum ama ben burnumu sevemiyorum çok mutsuzum. Keşke doğal kalsaydı sadece eğikliği düzelseydi. Başka bir hoca bunu önermişti bana, burun sırtın normal, delikler normal sadece eğikliği düzeltcem demişti, dinlemedim ona yanıyorum. Olmuşken daha iyi olsun deyip iyice küçülmesine ben izin verdim, kaşındım resmen (( Her doktorun tarzı farklı işte, aynı doktora ameliyat olmak bana yanlış geliyor, zaten yapabilseydi ilk ameliyatta yapardı. Maddi açıdan zorlayacak belki ama bekleyip bence başka bir doktora danış derim. Burun ucun için elbette çok şey yapılabilir, çaresiz değilsin, keşke benim de tek sorunum bu olsaydı.

Doktoruma ben sormadim 3 ay kontrolunde o da birsey demedi. Neyi var burnunun acaba?

Revizyon zor surec de ben daha kesin karar dahi veremiyorum. Doktorum rotus yapariz deseufak tefek seylerle duzeltebilse acayip mutlu olucam. Baska doktor da bambaska burun demek sanirim gozum korkuyor buna ne zor alistim kimse fark gormemesine ragmen.
Ustelik yakinlarima soyleyemedim bile. Erkek arkadasima actim konuyu simariklik yaptigimi yapilan isten pismanlik duyacagimi soyluyor o da. Ne dese cikiyor boyle seylerde beni benden iyi biliyor. Kafam epey karisik.

ihtiyaç olarak görüyorsan tekrar yaptır ama zaten güzel burnum ama daha güzel olur diyorsan hiç elletme derim doktorların 10-15 dk rötuş dediği bildiginiz burun ucu ameliyatıdır baska bisey oldugunu sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…