• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rezil bir kavga, boşanma kararı. Anlık durum için fikre ihtiyacım var.

Bir kere boşanma lafı çıkınca malesef geri telafisi çok zor. Önceki konularınızi bilmiyorum ama aranızda zaten sorunlar varken arkadaşı aradi diye koşa koşa gitmesi, çıktı alıp hazırlamış olmasi eşinizin de bir karar verdiğini gosterir.
Yalvarsa, yakarsa ,sözler verse boşanma kararinizdan vazgeçermisiniz? diyelim ki vazgectinz, eşiniz bu saatten sonra değişir mi?
Evet ben de bunun farkındayım. Ben kafamda evirip çevirirken o da aynı durumdaymis. Zaten belirgin bir cabamizin olmamasindan belliydi. Sadece son adımın böyle rezil bir kavga üzerinden olmasını istemezdim. Kendime olan saygima da zarar veriyor çünkü bu cirkinlesmeler. Keşke insan gibi tükettik birbirimizi uzatmayalım deseydik.
Şu anki derdim gitmek fevri davranmak mi olur kalmak gurursuzluk gibi mi.

Bu senaryo bana tanidik geliyor. Bundan sonra uzumun copu, armudun sapi tartisma sebebi olmaya devam edecek.
Beraber vakit gecirmek icin surat asmis, sizde yaninda kalmissiniz, bencede ya gitmemeliydi ya da ozel bir durum varsa hayatim xx durum olmus gitmem gerekir demeliydi. Size ayip etmis. Bosanmayacaksaniz kesinlikle terapi alin. Tahammulsuzlugun sonucu olarak surekli tartismaya devam edeceksiniz aksi halde

Evet ben de bunun farkındayım. Ben kafamda evirip çevirirken o da aynı durumdaymis. Zaten belirgin bir cabamizin olmamasindan belliydi. Sadece son adımın böyle rezil bir kavga üzerinden olmasını istemezdim. Kendime olan saygima da zarar veriyor çünkü bu cirkinlesmeler. Keşke insan gibi tükettik birbirimizi uzatmayalım deseydik.
Şu anki derdim gitmek fevri davranmak mi olur kalmak gurursuzluk gibi mi.
Yaşınız kaç , ne kadar zamandir evlisiniz bimiyorum ama.Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm.Beni 15 yil ve 1 evlattan sonra aldatan kocadan bosanirken bile cirkeflesmedim.Sen çocuğumun babasisin bu evliliği insan gibi bitirelim dedim.O ne yapti? Sanki ben onu aldatmisim gibi beni cümle aleme rezil etti.Konularima bakarsaniz ayrintilar var.Erkekler olay boşanma olunca zivanadan çıkıp her rezilliği yapiyorlar.Bosuna kendinizi yormayin.Ailelerde o pislik oğullarına sahip çıkıp bi de onlar size saldırıyor.

Ben olsam planımı degistirmezdim.Ama gelirse de asla eve almazdim.Allah korusun kavga sırasında olay farkli yerlere gidebilir.
Gelsin özür dilesin istiyorsunuz belki; ama sonu mutlu olmayacagini bile bile hikayeye neden devam edesiniz?

Yaşınız kaç , ne kadar zamandir evlisiniz bimiyorum ama.Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm.Beni 15 yil ve 1 evlattan sonra aldatan kocadan bosanirken bile cirkeflesmedim.Sen çocuğumun babasisin bu evliliği insan gibi bitirelim dedim.O ne yapti? Sanki ben onu aldatmisim gibi beni cümle aleme rezil etti.Konularima bakarsaniz ayrintilar var.Erkekler olay boşanma olunca zivanadan çıkıp her rezilliği yapiyorlar.Bosuna kendinizi yormayin.Ailelerde o pislik oğullarına sahip çıkıp bi de onlar size saldırıyor.
33 yaşımdayım, eşim 43. çocuğumuz yok 4 senedir evliyiz.
Yani insan istiyor ki artık o biraz olgun olsun. Ne bileyim bu noktaya getiren sebepleri saymaya gerek bile yok. Benim de hatalarım var. Ben ketum biriyimdir, ailemin yanına gittiğimde de bişey anlatmayı düşünmüyorum. Ancak mahkeme zamanı söylerim. Çünkü kimsenin ne araya girmesini isterim ne de yorum cekebilirim. Ama çok haklısınız. Önümüzdeki günlerde yaşayacağım cirkefliklerden korkuyorum desem yalan.

Ben olsam planımı degistirmezdim.Ama gelirse de asla eve almazdim.Allah korusun kavga sırasında olay farkli yerlere gidebilir.
Gelsin özür dilesin istiyorsunuz belki; ama sonu mutlu olmayacagini bile bile hikayeye neden devam edesiniz?
Yok artık zaten saygısızlığin dibini gördük gibi geliyor. Ne ben onun özrüne inanirim ne o bana eskisi gibi özenli olur.

Daha önceden de eşimle ilgili sorunlarla alakalı konular açmıştım. Bir süredir iliskimiz kötü durumda toparlamak için attigimiz adımlar da günü kurtariyordu belli ki. Yine rezil bir şekilde kavga ettik. Ailemin yanına gidecektim binbir surat yaptı haftasonunu da birlikte geçirelim öyle gideyim dedim bari. Film izliyorduk arkadaşı aradı ve tamam hemen geliyorum dedi. Ben aynısını yapsam naparsin bir sorsaydinnbari dedim cevap bile vermedi. Ben gidiyorum o zaman niye kaldım ki madem vakit gecirmeyeceksek diye gittim bavulu çıkarmaya. Aldı bavulu çarptı yere beni itti. Sen beni delirtmeye mi calisiyorsun falan bağırdı. Benim daha önce hazırladigim ve uygulamaya koymaktan vazgecirdigi boşanma protokolünü burnuma dayadı. İmzaladım tabii ki. Kendisi de imzaladı. Evden de çekti gitti. İçim bir yandan rahat, bir yandan huzursuzum. Ağlamayı beklerdim ama bir damla bile düşmedi. Mutlu ya da rahatlamış değilim. Sonuç bitiş olduktan sonra fark etmez kimin adımı attığı ama kendimi kullanılmış aptal ve kötü hissediyorum. Bu kavgadan bosanilmaz elbette, bu sadece bardağı taşıran son damla oldu.
Normalde pazartesi gününe almıştım biletimi. Şu an mi gitmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Tartışma da kesinlikle haklısınız. Ama öfkeyle kalkan da zararla otururmus beklemenizi öneririm pazartesi günü gidersiniz bir değişiklik olmazsa esylari toplamaya devam edin belki pişman olur gelir

Önceki mesajlarınıza şöyle bir baktım. Aslında başkalarının sorunlarında gayet aklı başında cevaplar vermişsiniz ama kendi sorunlarınızda biraz sürümcemede kalmışsınız. Eşinizle evlendiğinizden beri problem yaşıyorsunuz. Kişilikleriniz çok zıt. Siz alttan alan taraf olmuşsunuz. Eşiniz depresif, obsesif ve narsist bir insan. Bütün meselelerin kendi ile alakalı olduğunu düşünüyor. Ben merkezli.
Madem çocuğunuzda yokmuş bence daha fazla bu evliliği sürdürmenize gerek yok. Benimde ilk eşim sürekli mutsuz bir insandı. 15 senemi yedi. Şimdi 2. Evliliğimde daha huzurluyum. Sorun sizde değil, koca kişisinde.

İşte diyorum ya bir süredir rezaletti zaten her şey. Tatile dün girdim, haftasonunu birlikte geçirmek istedi diye gidiş günümü pazartesiye ayarladım. Madem birlikte olmak ya da olmamak acil olmayan bir durum için sorma söyleme ihtiyacı bile hissetmeyecek kadar fark etmiyordu niye gitmeme laf etti diye sinirlendim. Bu bana göre saygısızlık çünkü. İzin alsın demiyorum öyle bir iliskimiz yoktu zaten.
Kendimi savunacak ya da haklı gösterecek biseyim yok ben de iğrenç davrandım.
Canınızı sıkmayın. Herkesin böyle kontrolden çıktığı zamanlar olur. Kimse sizin genel problemlerinizi bilemez. Kavga sebebiniz çok sıradan şeyler. Öncekilerin sebepleri de böyleyse boşanmak için acele etmeyin. Bugüne kadar yanlış gittiyse düzeltemeyeceğiniz anlamına gelmez. İki tarafın da çabası lazım. Yetişkin insanlarsınız. Baktınız olmuyor, düzeleceği yok, o zaman boşanırsınız. Terapi de alabilirsiniz

Önceki mesajlarınıza şöyle bir baktım. Aslında başkalarının sorunlarında gayet aklı başında cevaplar vermişsiniz ama kendi sorunlarınızda biraz sürümcemede kalmışsınız. Eşinizle evlendiğinizden beri problem yaşıyorsunuz. Kişilikleriniz çok zıt. Siz alttan alan taraf olmuşsunuz. Eşiniz depresif, obsesif ve narsist bir insan. Bütün meselelerin kendi ile alakalı olduğunu düşünüyor. Ben merkezli.
Madem çocuğunuzda yokmuş bence daha fazla bu evliliği sürdürmenize gerek yok. Benimde ilk eşim sürekli mutsuz bir insandı. 15 senemi yedi. Şimdi 2. Evliliğimde daha huzurluyum. Sorun sizde değil, koca kişisinde.
Çok haklisiniz. Bu zıtlık günden güne büyüdü büyüyor gittikçe degisiyoruz gibi hissediyorum. Biz 9 senedir beraberiz. Tanıştığımızda 23 yaşımdaydim. Hep eski zamanlara döneceğiz hayaliyle geçti son 1-2 yıl. İnat ettim galiba biraz da biz böyle bitemeyiz diye. Ne bileyim insan başkasına akıl verirken iyi de kendi sorununa basireti bağlanıyor herhalde.

Siz pazartesi tatile mi gidecektiniz, eşinizi mi terk edecektiniz anlayamadım. Boşanma olayı çok daha öncesine aitti de tam tatile gidecekken mi kocanızın aklına geldi? Her şey birbirine girmiş. Acele etmeyin, bir hafta oturun evde bu meseleyi halledin. Ne istiyorsunuz bir konuşun.

ikinizde fevri davranışsınız, iki üç saat durup gelecekti belki, hafta sonu bitmiş değil daha gece var yarın var, izlerdiniz filminizi, bu kadar basit meseleleri hemen boşanmaya getimek hiç doğru değil

Çok haklisiniz. Bu zıtlık günden güne büyüdü büyüyor gittikçe degisiyoruz gibi hissediyorum. Biz 9 senedir beraberiz. Tanıştığımızda 23 yaşımdaydim. Hep eski zamanlara döneceğiz hayaliyle geçti son 1-2 yıl. İnat ettim galiba biraz da biz böyle bitemeyiz diye. Ne bileyim insan başkasına akıl verirken iyi de kendi sorununa basireti bağlanıyor herhalde.
Aynı şeyi bende yaşadım. Hep üniversite yıllarında benim ödevlerimi yapan, gülmem için şaklabanlık yapan erkek geri gelir sandım. Onu özledim. Ama insanlar değişiyor. Bir yerden sonra vazgeçmek ve kabullenmek gerekiyor. İsterseniz bir uzman desteği alın. O daha doğru yönlendirir.

Siz pazartesi tatile mi gidecektiniz, eşinizi mi terk edecektiniz anlayamadım. Boşanma olayı çok daha öncesine aitti de tam tatile gidecekken mi kocanızın aklına geldi? Her şey birbirine girmiş. Acele etmeyin, bir hafta oturun evde bu meseleyi halledin. Ne istiyorsunuz bir konuşun.
Ben öğretmenim dün karneyle birlikte tatile girdim. Ailem farklı şehirde pazartesi günü onların yanına gidecektim biletimi almıştım. Haftasonunu birlikte geçirmek istediği için dün akşam veya bugün gitmemiştim.

Aynı şeyi bende yaşadım. Hep üniversite yıllarında benim ödevlerimi yapan, gülmem için şaklabanlık yapan erkek geri gelir sandım. Onu özledim. Ama insanlar değişiyor. Bir yerden sonra vazgeçmek ve kabullenmek gerekiyor. İsterseniz bir uzman desteği alın. O daha doğru yönlendirir.
Evet bir destek almam şart ben de hissediyorum. İç dengemi koruyamiyorum, karar verme mekanizmam doğru çalışmıyor gibi hissediyorum. Değişen belki de benim. Aramızda 10 yaş var insan istiyor ki bazen olgun olsun. İdare eden ya da mantıklı davranan o olsun. Ben büyüdükçe o küçülüp çocuklasti sanki.

Ben öğretmenim dün karneyle birlikte tatile girdim. Ailem farklı şehirde pazartesi günü onların yanına gidecektim biletimi almıştım. Haftasonunu birlikte geçirmek istediği için dün akşam veya bugün gitmemiştim.
Anladım onu ama kocanızın hem gitmenizi istemeyip hem kendi gitmek isteyince boşanma olayını öne çıkarması sizin tatilinizi zehir edecek. Gitmeyin hemen. Onu memnun etmek için değil. Nedir derdi, konuşun vaktiniz varken. Bu tatilde ailenizin yanına gitmek yerine eşinizle aranızdaki sorunlara odaklanın. Evliliği gözden geçirin. Gitmek çare olmayacak şu an.

Boşanma kağıdını önünüze çıkartıp imzalaltmis daha çok gencsiniz böyle bı adamı çekmeyin mis gibi mesleğiniz var başkasını mutlu etmeye çalışırken kendi hayatniz akıp gidiyor birazcik başkasını ama çokça kendinizi sevin ki doğru zamnda dogru kararlar alabilin

Back
X