• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rezil bir kavga, boşanma kararı. Anlık durum için fikre ihtiyacım var.

Gitmek fevri mi olur diye düşünüyorsanız neden bavulunuzu toplamaya başladınız?
Size sorma gereği duymadan filmin ortasında bir telle ben gidiyorum diyen eşinizin nolur gitme diye ayağınıza kapanacağını düşündüğünüz için mi?
Yok öyle düşünmedim gerçekten gidecektim onun için bavulu çıkarıp toplamaya başladım diyorsanız neden hala fevri mi diye düşünüyorsunuz şu kavganın üzerine?
Kavga olmadan toplamaya başlıyorsunuz ama şu an fevri mi diyorsunuz nedir yani amaç?
Öyle güzel sorgulamissiniz ki yaptığımı. Cevap bulamadım. Düşünmeden yaptığım hareketi düşünmek istedim sanırım buraya sorarak. Yani kalkistigim şeyde haklı mıyım gibi sordum sanırım. Bu kavganın üstüne sorgulamak ayrı bir saçmalık olsa da.

Evet doğru söylüyorsunuz. Uzaklaşmak uzaktan bakmak gerekiyor. İçimde huzursuz bir sakinlik var şu an. Eskiden olsa ölüm gibi gelirdi ağlardım kendimi hırpalardim. Şimdi dağılmış ama sakin bir haldeyim. Tek damla yaş düşmedi gözümden.
Benim fikrim bu yönde, sürekli olmasa bile arada çirkinleşilen kötü kavgalarınız olmuş, bazen daha fazla çirkinleşmemek için, geçmişin de hatırına uzaklaşıp düşünmek bir arada olup birbirini yemekten iyidir.

Diğer konularınızdan yanlış bir çıkarım yapmadıysam şayet eşiniz eve gelse bile sarılıp hadi gel sakinleşelim konuşalım diyecek biri gibi durmuyor, mevzuyu uzattıkça uzatacak takıntıda birisi gibi algıladım, böyle biriyse aynı çatı altında içtiğiniz su bile zehir olacağına gidin sakin kafayla ilişkinizi evliliğinizi gözden geçirin, hem eşinize de düşünmek için fırsat olur.

Benim fikrim bu yönde, sürekli olmasa bile arada çirkinleşilen kötü kavgalarınız olmuş, bazen daha fazla çirkinleşmemek için, geçmişin de hatırına uzaklaşıp düşünmek bir arada olup birbirini yemekten iyidir.

Diğer konularınızdan yanlış bir çıkarım yapmadıysam şayet eşiniz eve gelse bile sarılıp hadi gel sakinleşelim konuşalım diyecek biri gibi durmuyor, mevzuyu uzattıkça uzatacak takıntıda birisi gibi algıladım, böyle biriyse aynı çatı altında içtiğiniz su bile zehir olacağına gidin sakin kafayla ilişkinizi evliliğinizi gözden geçirin, hem eşinize de düşünmek için fırsat olur.
Onun gözünde kendimi düşürdüğüm konum ve onun kendini benim gözümde düşürdüğü konum çok acı geliyor. Ben öyle güçlü bir kadindim ki şu an önümü görecek planı bile yapamıyorum. Belki şu an yapmamaliyim zaten yanlış zaman ama bu geldiğim hal çok acı. Yorumlarınız öyle değerli ve yalnız olmadığımı hissettiriyor ki. Çok teşekkür ederim.

Daha önceden de eşimle ilgili sorunlarla alakalı konular açmıştım. Bir süredir iliskimiz kötü durumda toparlamak için attigimiz adımlar da günü kurtariyordu belli ki. Yine rezil bir şekilde kavga ettik. Ailemin yanına gidecektim binbir surat yaptı haftasonunu da birlikte geçirelim öyle gideyim dedim bari. Film izliyorduk arkadaşı aradı ve tamam hemen geliyorum dedi. Ben aynısını yapsam naparsin bir sorsaydinnbari dedim cevap bile vermedi. Ben gidiyorum o zaman niye kaldım ki madem vakit gecirmeyeceksek diye gittim bavulu çıkarmaya. Aldı bavulu çarptı yere beni itti. Sen beni delirtmeye mi calisiyorsun falan bağırdı. Benim daha önce hazırladigim ve uygulamaya koymaktan vazgecirdigi boşanma protokolünü burnuma dayadı. İmzaladım tabii ki. Kendisi de imzaladı. Evden de çekti gitti. İçim bir yandan rahat, bir yandan huzursuzum. Ağlamayı beklerdim ama bir damla bile düşmedi. Mutlu ya da rahatlamış değilim. Sonuç bitiş olduktan sonra fark etmez kimin adımı attığı ama kendimi kullanılmış aptal ve kötü hissediyorum. Bu kavgadan bosanilmaz elbette, bu sadece bardağı taşıran son damla oldu.
Normalde pazartesi gününe almıştım biletimi. Şu an mi gitmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Neden en başta binbir sürat yaptı bu adam ,ailenizi sevmiyor mu,yoksa gitmek istemenize mi kızdı..madem onun için 2 gün sonraya gitmeye karar verdiniz ona dediniz mi haftasonunu beraber geçirmek istiyorum diye..dediyseniz eğer adamın bir telefonla çekip gitmesi büyük saygısızlık, üzerine bir de sizi itmiş..Demek ki ilişkiniz çok monoton,çok sıkıcı..önce yaptığı saygısızlığı anlaması lazım, siz de ortak ilgi alanlarınızı keşfedin,sevdiği faliyetlere dahil olun,çekici ,gizemli ve ilgili olun...maalesef bu adamlar haksız da olsa onları yönetmek,idare etmek biz kadınlara düşüyor..yoksa olası her kavgada bir köşede hazır bekleyen boşanma protokolüyle nasıl yürüteceksiniz bu işi..

Kaç yıllık evlisiniz ? Evet ilk seneler cogu ilişkide böyle seyler olur diyip normallestiremem ama bizde ilk yılımzda en ufak tartışmada bosanmaya getirirdim lafı ama esimden duymszdım hiç. Hele hazırda elinde bosanma protokolunu cıkarıp kavgayı sonlandırıcak ozaman bu işin ilk senesi 3 senesi 5 senesi kalmaz yani . Ayırdır seda anım protokol mrotkol derim

Siz bu kavgada boşanmazsınız ama boşanma, avukat, protokol kelimeleri girdimi bir evliliğe sonu boşanma ile bitiyor, barıştırmak için araya girmek sadece süreci uzatıyor. Ben çevremde hep bunu gördüm.

Neden en başta binbir sürat yaptı bu adam ,ailenizi sevmiyor mu,yoksa gitmek istemenize mi kızdı..madem onun için 2 gün sonraya gitmeye karar verdiniz ona dediniz mi haftasonunu beraber geçirmek istiyorum diye..dediyseniz eğer adamın bir telefonla çekip gitmesi büyük saygısızlık, üzerine bir de sizi itmiş..Demek ki ilişkiniz çok monoton,çok sıkıcı..önce yaptığı saygısızlığı anlaması lazım, siz de ortak ilgi alanlarınızı keşfedin,sevdiği faliyetlere dahil olun,çekici ,gizemli ve ilgili olun...maalesef bu adamlar haksız da olsa onları yönetmek,idare etmek biz kadınlara düşüyor..yoksa olası her kavgada bir köşede hazır bekleyen boşanma protokolüyle nasıl yürüteceksiniz bu işi..
Ona vakit ayırmadığım düşüncesiyle tavır yaptı. Annem tatilimin sonuna doğru bir operasyon geçirecek son güne kadar orada olacağım bari geç gideyim de onunla ilgileneyim dedim ben de. Ailemi sever, ailem de onu çok sever o açıdan sorun yok.
İlişkimiz maalesef son 1-2 yıldır sıkıcı ve tatsız. Sadece onun açısından değil benim açımdan da öyle. Ama bunun için sadece benim bir çaba sarf etmemin doğru oldgunu düşünmedim. Yani onu elimde tutmak gibi bir telaşa düşmedim. Sonuçta tatsızlık varsa o da bir şeyler yapabilir.
Ortak zevklerimiz çoktu giderek azaldı maalesef.

Onun gözünde kendimi düşürdüğüm konum ve onun kendini benim gözümde düşürdüğü konum çok acı geliyor. Ben öyle güçlü bir kadindim ki şu an önümü görecek planı bile yapamıyorum. Belki şu an yapmamaliyim zaten yanlış zaman ama bu geldiğim hal çok acı. Yorumlarınız öyle değerli ve yalnız olmadığımı hissettiriyor ki. Çok teşekkür ederim.
Siz ailenize gidip onlarla vakit geçirin, gezip tozup kafanızı dağıtmaya çalışın, boşanmak istiyorsanız döndüğünüzde davanızı açarsınız lakin şunu unutmayın boşanmak için illa aldatma, fiziksel şiddet vs olmak zorunda değil, ayakları yere basan güçlü biriyken kendinizi aciz görmeye başlamak, mutsuz olmak, ilişkiyi sürekli toparlamaya çalışmaktan yorulmak bile evliliği bitirmeye yeter.

Eski konularınıza bakınca siz çok yorulmuşsunuz, eşiniz düşünce hep ayağa kaldıran taraf olmuşsunuz ama size halin nedir dememiş hiç, eşiniz bencilce siz verici bir yaşam sürmüşsünüz evliliğiniz boyunca, ki eşinizin karakteri bu ve bu yaştan sonra da değişmez, onun hiçbir şeyden mutlu olmaması sizi de tüketmiş, tükenmişlik dahi evliliği bitirmeye sebep.

Evlilik de karar da sizin ama karar verirken biraz da siz bencil olun.

Kaç yıllık evlisiniz ? Evet ilk seneler cogu ilişkide böyle seyler olur diyip normallestiremem ama bizde ilk yılımzda en ufak tartışmada bosanmaya getirirdim lafı ama esimden duymszdım hiç. Hele hazırda elinde bosanma protokolunu cıkarıp kavgayı sonlandırıcak ozaman bu işin ilk senesi 3 senesi 5 senesi kalmaz yani . Ayırdır seda anım protokol mrotkol derim
4 yıllık evliyiz. Daha önce de çok cirkinlesen bir kavgada ben hazırlamıştım protokolü. O zaman binbir ozurle döndürmustu benim. Aynısının çıktısını almış sinsice. Çıkardı koydu ortaya. İmzaladım elbette

Sakin ol Sinirli anda kararlar alma derim..
Pazartesi Ailenin yanına gidip biraz kafa dinle çok iyi gelir... Eşinin Eksi ve artı yönlerini bir kağıda yaz hangisi ağır basıyorsa ona göre karar verirsin... Uzaktan gözden geçir derim .. Dilerim Evliliğin uzun ömürlü olur...

Siz ailenize gidip onlarla vakit geçirin, gezip tozup kafanızı dağıtmaya çalışın, boşanmak istiyorsanız döndüğünüzde davanızı açarsınız lakin şunu unutmayın boşanmak için illa aldatma, fiziksel şiddet vs olmak zorunda değil, ayakları yere basan güçlü biriyken kendinizi aciz görmeye başlamak, mutsuz olmak, ilişkiyi sürekli toparlamaya çalışmaktan yorulmak bile evliliği bitirmeye yeter.

Eski konularınıza bakınca siz çok yorulmuşsunuz, eşiniz düşünce hep ayağa kaldıran taraf olmuşsunuz ama size halin nedir dememiş hiç, eşiniz bencilce siz verici bir yaşam sürmüşsünüz evliliğiniz boyunca, ki eşinizin karakteri bu ve bu yaştan sonra da değişmez, onun hiçbir şeyden mutlu olmaması sizi de tüketmiş, tükenmişlik dahi evliliği bitirmeye sebep.

Evlilik de karar da sizin ama karar verirken biraz da siz bencil olun.
Aklınıza ve samimiyetinize güvenerek soruyorum. Belki çok yanlış bir yerden bakıyorum. Artık bu ilişkinin sürdürülebilir tarafı kalmadığını biliyorum aslında. Kendimi sömürülmüs ve bitmiş hissediyorum. Soyledikleriniz çok doğru . Daha önceleri ben bunu uygulamaya koymak istediğimde dönmüştüm ozurler vs. Şimdi bu kararı o almış gibi göründüğü için daha kötü hissettiriyor sanırım. O beni terk ediyor gibi. Fark etmiyor aslinda biliyorum ama bir yandan keşke ben uzatmasaydim diyorum. Yanlış mı düşünüyorum.

Daha önceden de eşimle ilgili sorunlarla alakalı konular açmıştım. Bir süredir iliskimiz kötü durumda toparlamak için attigimiz adımlar da günü kurtariyordu belli ki. Yine rezil bir şekilde kavga ettik. Ailemin yanına gidecektim binbir surat yaptı haftasonunu da birlikte geçirelim öyle gideyim dedim bari. Film izliyorduk arkadaşı aradı ve tamam hemen geliyorum dedi. Ben aynısını yapsam naparsin bir sorsaydinnbari dedim cevap bile vermedi. Ben gidiyorum o zaman niye kaldım ki madem vakit gecirmeyeceksek diye gittim bavulu çıkarmaya. Aldı bavulu çarptı yere beni itti. Sen beni delirtmeye mi calisiyorsun falan bağırdı. Benim daha önce hazırladigim ve uygulamaya koymaktan vazgecirdigi boşanma protokolünü burnuma dayadı. İmzaladım tabii ki. Kendisi de imzaladı. Evden de çekti gitti. İçim bir yandan rahat, bir yandan huzursuzum. Ağlamayı beklerdim ama bir damla bile düşmedi. Mutlu ya da rahatlamış değilim. Sonuç bitiş olduktan sonra fark etmez kimin adımı attığı ama kendimi kullanılmış aptal ve kötü hissediyorum. Bu kavgadan bosanilmaz elbette, bu sadece bardağı taşıran son damla oldu.
Normalde pazartesi gününe almıştım biletimi. Şu an mi gitmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Pazartesiyi bekle. Zaten olması gereken bişeymiştr sinirle yapınca kim vurduya gitmiş. Öyle basına buyruk hareketlerde biyere kadar tolore edilebilir. Yine iyi sabırlısın

Aklınıza ve samimiyetinize güvenerek soruyorum. Belki çok yanlış bir yerden bakıyorum. Artık bu ilişkinin sürdürülebilir tarafı kalmadığını biliyorum aslında. Kendimi sömürülmüs ve bitmiş hissediyorum. Soyledikleriniz çok doğru . Daha önceleri ben bunu uygulamaya koymak istediğimde dönmüştüm ozurler vs. Şimdi bu kararı o almış gibi göründüğü için daha kötü hissettiriyor sanırım. O beni terk ediyor gibi. Fark etmiyor aslinda biliyorum ama bir yandan keşke ben uzatmasaydim diyorum. Yanlış mı düşünüyorum.
Sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama ilişkiler tükendikçe tahammülümüz azalır, ikinizin de birbirine tahammülü kalmamış, bu yüzden de tartışmalarınızda birbirinizi alttan alamıyorsunuz, siz uzatmasanız eşinizin uzatacaktı veya belki uzatmadığınız onun hareketi karşısında sessiz kaldığınız için kendinize kızacaktınız, eve döndüğünde kavga kaldığı yerden devam edecekti.

Şu durumda kararı hanginizin aldığının bir önemi var mı? Siz daha önceki kavganızda protokol hazırlamışsınız, özür dileyince vazgeçmişsiniz ama eşiniz protokolün kopyasını çıkarıp saklamış yani aslında ikinizinde aklının bir köşesinde boşanma fikri duruyor, bugün sular durulsa birkaç gün ya da birkaç ay sonra yine boşanma gündeme gelecek, bu da yorar insanı ve açık konuşmak gerekirse her tartışmanın sonunda protokol imzalanıp sonra özür dilenerek sonlandırılması bir müddet sonra birbirinizi hiç ciddiye almamaya başlamanıza, daha da saygısızlaşıp çirkinleşmenize neden olur, hem kendinize hem birbirinize saygınız olmaz.

O yüzden bu kavganız sonrası ayrı geçireceğiniz zamanı ikinizde iyi değerlendirip gerçekten ne istediğinize karar vermelisiniz, eğer evliliği devam ettirme kararında hemfikirseniz ikinizde yan çizmeden çift terapisine gitmelisiniz zira yardım almadan kendi başınıza çözemiyorsunuz, ikinizde olmuyor biz boşanalım diyorsanız o zaman kararınız arkasında durmalısınız.

Bazı kararlar iç acıtsa bile sonradan pişman olmaktan iyidir, bu ister devam ister tamam kararı olsun fark etmez.

Bu boşanma sebebi olmamalı.Acele etmeyin özür dilerse konuşun.Derim.

Evlilik sabir isidir.Nasil bi kadr kolay bosanma karaei alabiliyorsunz
Değil mi ama. Sizin gibiler için başkası yüzünden kocadan tokat yemek bile geçerli sebep değil. Siz oturun ağlayın kocam vurdu çok zoruma gitti diye, millet kendini değerli buluyor ve yaşadıklarını kendine yakıştıramıyor. Sabır işiymiş, niye sabrı erkek göstermiyor? Ye dayağını karşı koyma olayı sabır değil siz yanlış anlamışsınız.

Eşinizin protokolü saklaması sonra da önünüze koyması onunda boşanmak istediğini gösteriyor.uzgunum ama sizi gözden çıkarmış bugün olmazsa yarın. Eşiniz ne iş yapıyor stresli bir insanmidir çünkü protokolü saklamak anı değil planlı bi hareket

Değil mi ama. Sizin gibiler için başkası yüzünden kocadan tokat yemek bile geçerli sebep değil. Siz oturun ağlayın kocam vurdu çok zoruma gitti diye, millet kendini değerli buluyor ve yaşadıklarını kendine yakıştıramıyor. Sabır işiymiş, niye sabrı erkek göstermiyor? Ye dayağını karşı koyma olayı sabır değil siz yanlış anlamışsınız.
Sizin gbi birine gereken cvbi vermek anca sizinki gbi bir zihniyete yakisir.

Doğru söylüyorsunuz zamanınızı kadınları ezildiği halde boşanmamakla ilgili fikirlerinize harcıyorsunuz.
İsiniz gucunuz kadinlari bosatmak .herkes bosansin. aile dye bsy kalmasin .kim kiminle ne yasiyorsa yasasin .o olmadi bu bu olmadi şu . Kendine deger veren kadin bunu yapmaz .daha cok sey yazardimda karsimda bni anlayabilecek birilerini goremiyorum.bu bile fazla.

Ortalik bosanmis kadinlarla dolu.babasi belli olmayan .babasiz annesiz buyuyen cocuklarla dolu .yeni birilerini eklemek icin onunuze gelene bosan demeyin. anne bosaniyo cocugunu birilerine teslim ediyor .(guya hakli ya calisip ayaklri uzurinde durucak)Cocugu buyurken yannda ne sevgi ne saygi ne din ne edep hicbsy ogretemiyor. Cocuk napiyo ilk onune gelenden sevgi bekliyor. Onlarda genelde s..rfsiz cigeri pes para etmez insanlar oluyor. Gelicegimiz dinimiz yok oluyor .gurur duyun siz ayaklari uzerinde duran guclu kadinlar...

Sizi anlıyorum. Bir kez bende eşimle o kadar saçma bir sebep uğruna evden kovup boşanmaya hazırlanmıştım hangi akılla yapmışsam. Dolap kavgasına girmiştik ev taşırken. Götür götürme olayı çıktı birbirimize girdik bağrış çağrıl en son evden defol git diye kovmuştum gece tıpış tıpış geldi boşanma konusu açıldı sonrada unutuldu gitti o olay. Bazen hala gülüyoruz bir dolap uğruna boşanıyorduk diye. Umarım işler istediğiniz gibi gider mutlu olursunuz inşallah kararınız ne olursa olsun

Back
X