• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rezil bir kavga, boşanma kararı. Anlık durum için fikre ihtiyacım var.

Boşanma kağıdını önünüze çıkartıp imzalaltmis daha çok gencsiniz böyle bı adamı çekmeyin mis gibi mesleğiniz var başkasını mutlu etmeye çalışırken kendi hayatniz akıp gidiyor birazcik başkasını ama çokça kendinizi sevin ki doğru zamnda dogru kararlar alabilin
Bu gece kavga dahil gözlerimi dolduran ilk şey yorumunuz oldu. Şefkatin kırıntısına ihtiyacım varmış. Çok teşekkür ederim.

Evet bir destek almam şart ben de hissediyorum. İç dengemi koruyamiyorum, karar verme mekanizmam doğru çalışmıyor gibi hissediyorum. Değişen belki de benim. Aramızda 10 yaş var insan istiyor ki bazen olgun olsun. İdare eden ya da mantıklı davranan o olsun. Ben büyüdükçe o küçülüp çocuklasti sanki.
Benim psikiyatristimin söylediği bir cümleyi paylaşayım, size de belki feyz olur. “Evlenirken kimse sizden sebep istemez. Neden evleniyorsun diye sormaz. Ama boşanırken haklı bir gerekçe söylemeniz gerekir. Aldatmak, şiddet, bağımlılık gibi.”
Eşiniz sizi manipüle ediyor. Uzun senelerdir beraber olduğunuz için alışkanlığınız var. Sizde boşanmaya cesaret edemiyorsunuz. Ama böyle mutsuz bir hayatı da hak etmiyorsunuz.

Benim psikiyatristimin söylediği bir cümleyi paylaşayım, size de belki feyz olur. “Evlenirken kimse sizden sebep istemez. Neden evleniyorsun diye sormaz. Ama boşanırken haklı bir gerekçe söylemeniz gerekir. Aldatmak, şiddet, bağımlılık gibi.”
Eşiniz sizi manipüle ediyor. Uzun senelerdir beraber olduğunuz için alışkanlığınız var. Sizde boşanmaya cesaret edemiyorsunuz. Ama böyle mutsuz bir hayatı da hak etmiyorsunuz.
Öyle haklısınız ki. Çok şey yaşadık, iyisi de çoktu. Ama son yıllarda ne kattığı ne verdiği bişey var bana. Sermayeden yemisiz. Kendimi kandirmisim.

Şu anki derdim gitmek fevri davranmak mi olur kalmak gurursuzluk gibi mi.
Bence gitmek fevri bir davranış olmaz, zaten biletinizi almışsınız planınızı hiç bozmayın pazartesi ailenizin yanına gidin, eşiniz bu akşam eve döner mi dönmez mi? Dönerse ben zaten aileme gidecektim biliyorsun, pazartesi gideyim ben dönene kadar ikimizde hem sakinleşmiş hem de evliliğimizi tekrar gözden geçirmiş oluruz, döndüğümde hala aynı fikirdiysek boşanma davası açarız dersiniz, eve gelmezse de gitmeden önce arar konuşursunuz.

Boşanma kararı şu anki kavganın değil birikimin sonucu aslında. Bu kavga, düşününce elbette bişey değil. O protokolün sinsice söylemeden çıktısını almış belli ki doluyordu zaten kendi kendine. Benim şu anki fikir alma ihtiyacım gidiş günümü değiştirip hemen mi gitmeliyim yoksa planımı bozmadan pazartesi mi gitmeliyim üzerinden.
Bence evden sen gitme bırak o gitsin, bosan tabiki uzulme, boyle karaktersiz ruh hastası bırınden kurtulacagın ıcın

Bence gitmek fevri bir davranış olmaz, zaten biletinizi almışsınız planınızı hiç bozmayın pazartesi ailenizin yanına gidin, eşiniz bu akşam eve döner mi dönmez mi? Dönerse ben zaten aileme gidecektim biliyorsun, pazartesi gideyim ben dönene kadar ikimizde hem sakinleşmiş hem de evliliğimizi tekrar gözden geçirmiş oluruz, döndüğümde hala aynı fikirdiysek boşanma davası açarız dersiniz, eve gelmezse de gitmeden önce arar konuşursunuz.
Bilmiyorum döner mi dönmez mi. Normalde dönerdi de şuan pek normal durumda olmadgimizdan kestiremiyorum. Dönmezse zaten denecek hicbisey yok

Bence evden sen gitme bırak o gitsin, bosan tabiki uzulme, boyle karaktersiz ruh hastası bırınden kurtulacagın ıcın
Yok evden gideyim mi değil, ailemin yanina gidecektim pazartesi günü zaten. hemen mı gideyim pazartesi gününü mu bekleyeyim anlamında sormustum

Öfkeyle hareket etme boşan ya da boşanma ama ikiniz de birbirinize göz dağı veren şeyler yapmışsınız.Bence öncelikle bunlardan vazgeçmelisiniz.Ben olsam gitmezdim geldiğinde ne yapacağından tavrından emin olur sonra yoluma bakardım

Bence de pazartesi gidin. Bu süreçte tekrar tartışmaya girmeyin ama. Dönüşte sakince konuşup karara varırsınız.

Yok evden gideyim mi değil, ailemin yanina gidecektim pazartesi günü zaten. hemen mı gideyim pazartesi gününü mu bekleyeyim anlamında sormustum
Pardon yanlıs okumusum, yeni fark ettim, gidin tabıkı siz sırf onun ıcın gıtmekten vazgecmıssınız o ıse gelen telefona hemen gıtmıs evden

Bu gece kavga dahil gözlerimi dolduran ilk şey yorumunuz oldu. Şefkatin kırıntısına ihtiyacım varmış. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim inanın hiç kimsenin hayatı evliliği dört dörtlük değil bende her zorlukda kendime bu cümleyi kuruyorum oda bir kez bu hayatı yaşıyor bende bir kez yaşıyorum o anın keyfini sürerken ben nie zehir edeyim.Ve bir zamanlar terapi alırken doktorum bana şunu soyledi Elinde bir pet şişe su oldugunu düşün önce kendin iç susuzluğunu gider sonra ortaya koy canı isteyen içsin dedi yani kendini memnun et diğerleri memnun olmak isterse kendileri çaba göstersin inşallah hakkında hayırlı olan bir karara varirsin❤️

Bilmiyorum döner mi dönmez mi. Normalde dönerdi de şuan pek normal durumda olmadgimizdan kestiremiyorum. Dönmezse zaten denecek hicbisey yok
43 yaşındaki adam çocuk gibi davranacaksa kendisi bilir ama siz gitsem mi kalsam mı diye tereddüt etmeyin veya vicdan yapmayın, eski konularınıza baktım eşiniz pek sağlıklı psikolojide birisi değil, bir şeyleri çözmek için evde kalmayı tercih etseniz bile ikinizde darmadumanken hiçbir şey çözemeyecek belki daha da kötü kavgalar edeceksiniz, bazen uzaklaşmak gerekir, şu an uzaklaşmanızda yarar var, ailenize giderken kırgınlıklarınızı üzüntülerinizi de yanınızda götüreceksiniz belki ama en azından onlarla olmak bir nebze iyi gelecektir hem de düşünmek için iyi bir fırsat olur.

Eger siz pazartesi tatile gitmeyecek olsaniz bile beraber film izlerken bi anda kesip arkadasi ile bulusmaya gitmesi saygisizlik. Kaldi ki acil bir durum degilmis. Bu olayi kime yapsa saygisizlikti. Bir de uste cikmak icin girdigi triplere bakin olayi bosanmaya getirmis. Bu olaydan bosanilir mi, bilemem de, ciddi ciddi burnundan getirilmeli.

43 yaşındaki adam çocuk gibi davranacaksa kendisi bilir ama siz gitsem mi kalsam mı diye tereddüt etmeyin veya vicdan yapmayın, eski konularınıza baktım eşiniz pek sağlıklı psikolojide birisi değil, bir şeyleri çözmek için evde kalmayı tercih etseniz bile ikinizde darmadumanken hiçbir şey çözemeyecek belki daha da kötü kavgalar edeceksiniz, bazen uzaklaşmak gerekir, şu an uzaklaşmanızda yarar var, ailenize giderken kırgınlıklarınızı üzüntülerinizi de yanınızda götüreceksiniz belki ama en azından onlarla olmak bir nebze iyi gelecektir hem de düşünmek için iyi bir fırsat olur.
Evet doğru söylüyorsunuz. Uzaklaşmak uzaktan bakmak gerekiyor. İçimde huzursuz bir sakinlik var şu an. Eskiden olsa ölüm gibi gelirdi ağlardım kendimi hırpalardim. Şimdi dağılmış ama sakin bir haldeyim. Tek damla yaş düşmedi gözümden.

Evet ben de bunun farkındayım. Ben kafamda evirip çevirirken o da aynı durumdaymis. Zaten belirgin bir cabamizin olmamasindan belliydi. Sadece son adımın böyle rezil bir kavga üzerinden olmasını istemezdim. Kendime olan saygima da zarar veriyor çünkü bu cirkinlesmeler. Keşke insan gibi tükettik birbirimizi uzatmayalım deseydik.
Şu anki derdim gitmek fevri davranmak mi olur kalmak gurursuzluk gibi mi.
Gitmek fevri mi olur diye düşünüyorsanız neden bavulunuzu toplamaya başladınız?
Size sorma gereği duymadan filmin ortasında bir telle ben gidiyorum diyen eşinizin nolur gitme diye ayağınıza kapanacağını düşündüğünüz için mi?
Yok öyle düşünmedim gerçekten gidecektim onun için bavulu çıkarıp toplamaya başladım diyorsanız neden hala fevri mi diye düşünüyorsunuz şu kavganın üzerine?
Kavga olmadan toplamaya başlıyorsunuz ama şu an fevri mi diyorsunuz nedir yani amaç?

Rezilliği bilmem de değişik bir kavga. Öncesi olmasa bu ne saçma şey derdim. Eşinizi kışkırtacak şekilde veya belki de kışkırtmak için yanında valizi almanız vs de çocuksu geldi.

Back
X