Rica etsem benim salona da bir el atsanız kızlar ...

netere

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
277
414
123
Antalya
Kızlar 4 yıllık evliyiz ve kendi evimize taşınalı henüz 8 ay filan oldu. Aldığımız ev eski bir ev. İçinin epey tadilata ihtiyacı vardı. Bir çoğu bitti. Şimdi dinlenme dönemindeyiz çünkü gerçekten çokkkkk yorucu bir işmiş ev tadilatı.Malum havalarda çok sıcak ve canımız pek bir şey yapmak istemiyor. Evin büyüklüğü, modeli, balkonları, iş yerime yakın oluşu ve her şeyden önemlisi fiyatının uygun oluşu bizi cezbetti. Kirada oturduğumuz zaman aldığımız eşyalarla idare ediyoruz şimdilik. Birden bire maddi açıdan sıkıntıya girmek istemedik çünkü . Yavaş olsun zevkimize göre olsun istiyoruz her şeyin. Eski evlerin tavanları yüksek olduğundan perdelerim yaklaşık 15 cm kısa geldi. Zaten rengi de çok koyu geliyor gözüme. Rengi, modeli, stor mu yoksa tül mü olması gerektiği konusunda bir türlü karar veremiyorum ve siz KK nın zevkli bayanlarından yardım istiyorum :) Salonda henüz başka eksikliklerimizde var. Mesela tv yok daha ve sehpa boş... Elime geçen aksesuarları şimdilik orada topladım. Daha sonra yerleştirme işini yapıcam. Diğer gözünüze batan şeyler neler varsa lütfen söyleyin. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Resimleri telefonla çektim biraz yamuk gibi geliyorlar gözüme. Bazıları gündüz bazıları da gece çekimi... Renkler daha koyu çıkmış resimlerde.

Canım öncelikle topiğin hayırlı olsun. Salonun planı çok güzek çok ferah. Yapıcı eleştiri yapacak olursam ben krem rengi koltukla kahverengi koltukları birbirine uyumlu bulmadım. Aynı şekilde krem rengi koltuklarla tv ünitesini ve yemek masasını da. Bence öncelikli yapman gereken şey salonun için renk seçiminde bulunmak. Krem mi kahverengi mi. Ben olsam kesinlikle krem seçerdim çünkü koltuk takımın çok hoş. Hem günümüz modasına daha uygun hem de geniş olan evini evini daha da ferah gösterir. Sonrasında çok büyük paralar harcamaya gerek yok. O iki koltuğu krem koltuğa benzer bir kumaşla döşemeciye kaplatırdım, aynı şekilde sandalyeleri de. Maddi durumunuz toparlanınca da bir yemek masası ve tv ünitesi aldınız mı bu iş tamamdır. Perdelere gelince kesinlikle çok koyular. Ben şıklık ve modernlik olarak store dan yanayım. Desenli zebra ya da düz zebra store lar çok hoş. Ama tül e göre biraz daha fiyatlı tabi. Düz beyaz tül de olur salona ama koyu renk perdelerden acilen kurtulman gerekli. Krem koltuğun üzerinde bir de mavi yastık gördüm. Çok ciciymiş onlar da. Diğer iki koltuğa da öyle birşey atsan bence salonun şahane olur. Tabi bunlara uygun halı ve avize de şart oluyor. Avize biraz eski modeldi. Bir de masa üstünde ki dantel örtüyüde kaldırıp daha modern parlak saten kumaştan yapılmış bir örtü sersen daha hoş olur gibime geldi. Gönül çok şeyler istiyor ama herşey maddiyat. Kolaylıklar dilerim. Sevgiyle kal.

Son düzenleme:

Cevabın için çok teşekkürler canım. Resmen kafamdaki çoğu şeyi yazmışsın :) Ama sadece bir düzeltme yapayım masanın üzerindeki dantel değil. Zaten hiç hazetmem dantelden. Bir aralar nette keçeden yuvarlak yuvarlak kesilip yapılmış bir örtü görmüştüm. Kendi çapımda onu yapmaya çalıştım. Gören herkes te çok beğenmişti oysa ki

Evet salon çok ferah 39 metrekare. Önceki evimize göre epey büyük. Masam da çok koyu kalıyor aynı perdeler gibi. Ama beyaz ve krem mobilyadan da pek hoşlanmıyorum ben. Ahşap veya ahşap görünümlü eşyaları her zaman çok sevmişimdir. Bir şekilde gezip dolaşırken uygun bir şeyler buluruz sanırım. Aceleye kesinlikle getirmek istemiyorum. Çünkü tek başına çok güzel görünen eşyalar bir araya toplandıklarında karman çorman bir görüntü oluşturabiliyor. Fon perdelerim ne renk olabilir?

konunla biraz alakasız ama şu taş deseni kağıt olan duvarının resmini eklemeni rica edebilirmiyim. Bende yaptırmayı düşünüyorum fikir edinmem açısından yardımcı olursan çok sevinirim teşekkürleeerr

Yeni eviniz hayırli olsun öncelikle..ben aksine bir kahverengi aşığı biri olarak koltuklariniza bayıldim tekliler harika...turuncu turkuaz yada tatlı bir yeşil tonu seçin.bu renkte kirlentler objeler fon perdeler ve krem koltukların üstüne koltuk Şali yaptirin bence.ayni tondan masa örtüsü ve sandalye dösemeside olursa bence yeterli ve çok hoş olur .masa sağlam duruyor yazık niye atilsinki..ama TV ünitesinin rengine boyatabilirsin.zira onun rengine hasta oldum bittim öyle söyliyim yani?.kolay gelsin

Son düzenleme:

Tabi ki yüklerim ama akşam işten çıkınca olur ancak. Çünkü telefonumda duvarın resmi yok eve çeker atarım hemen. Duvar kağıdını eşimle birlikte yaptık. Çok zevkli. Bir kaç saatimizi aldı sadece.

canım bence ilk yazan arkadaş köşe koltuğun köşesinin kahverengi olduğunu görmemiş çünkü o berjerlerinle çok güzel bütünleşmiş halınla da çok uyumlu bence sadece sandalyelerini krem döşet perde olarak da krem zebra olabilir fon ve yastıklarını da diğer arkadaşın dediği gibi turuncu düşünebilirsin benim salonumda beyaz ceviz (kahve), turuncu ile kombinledim gerçekten çok yakışıyor

Teşekkür ederim. Tekli koltuklarla tv ünitesini babam aldı. Annem ve babam memleketten yanıma ev hayırlamaya geldiklerinde buraya bir tv ünitesi burayada tekli koltuk düşünüyorum demiştim. Ertesi gün ben iş yerindeyken babam gitmiş almış gelmiş. Öyle işleri meşhurdur babamın :) Anneme de aynısı yapar çoğu zaman. Bir bakmışsın evin önünde bir kamyon ya halı iniyordur ya mobilya.

Objeler evet yeşil ve turkuaz ağırlıklı. Mumlar ve çiçekler yeşil. Bir kaç ta seramik var onlarda turkuaz. Sandalyelere ilk etapta koltuğun kumaşından krem rengi giydirme kılıf yaptırayım diyorum. O bölge biraz aydınlanır sanırım böylelikle. Sonrada perdeleri düz beyaz desensiz tül yaptırayım. Fonlarıda cappuccino rengi yaprırsam göze daha yumuşak gelir gibi geliyor. Bir de avize sorununu halledersem epey bir yol almış olurum dimi :)

teşekkür ederim merakla bekliyorum. Benim tv ünitemin arkası yok , duvara monte. Koltuklarımda da gri renk olduğu için taş deseni uyumlu olur diye düşündüm. Komple bi duvarı kaplamak istiyorum. Bu arada salonun geniş olduğu için renkler kapatmamış o kadar. Ama böyle büyük bir odayı daha açık renklerle düşünürsek offf diyorum

Merhabalar öncelikle model olarak çok beğendim herşeyi yalnız bi eleştride benden olsun isterseniz ben sadece sandalyelerin rengini ve modelini hoş bulmadım (halıya da bayıldım) güle güle eskitin

Öncelikle evinizin planı çok hoş ama birden fazla koyu renk araya gelmiş fon perdeler berjerler masa takımı yerdeki halı değişim yapmak istiyorsanız koltukları en sade şekilde seçmenizi yada kaplatmanızı tavsiye edebilirim renk olarak bej ekru gibi sonradan yastıklarla hareket katabilirsiniz.sonra perdelerinizi ve masanızı açık ve sevdiginiz renkler seçerek kombinasyon yapabilirsiniz.Ama çok çekici renkler seçerseniz fuşya gibi zamanla sıkılabilirsiniz.daha pastel tonlar seçin açık ve yumusak internetten görsellere bakıp kafanızda oluşturabilirsiniz ve çok tarz içinde barınmış berjerler country masa modern perdeler klasik gibi bunlarada dikkat etmeniz gerekir :)

İşte böyle canım...

ben begendim tarZı olan bir salon aman yapmayın sakın herseyi krem :) sadece masayı begenmedim ahsabı severim fakat ahsap görünümü verilmiş kaplamaları sevmem onu değişin bence sadece fon olarakta yeşil tercih edin derim ahsabı güzel dengeler.. belki tv ünitesi daha sade olabilir ama bu halide güzel deri koltuklu köseniz ise cok güzel dediğim gibi tarzı var bu salonun halıyı da cok begendim

bu arada mavi kırlentlere simdi dikkat ettim onların bi ton acıgı yada koyusu fon perdede olabilir ama aynısı olmaz bence cok uydurmaya calısmıs gibi olur yani aslında salon geniş ferah o renk fonu bile tolere edecek ısıga sahip

Bence bu sitedeki gibi renkli ve desenli kırlentler çok güzel renk katabilir o tekli koltuklarınıza.

Kırlent ve yastıklar

Eklentiler

• $z7rsdwpo6xkwild5v3ca.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 133
  • $ichryksz7orrhq0eyr08.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Yerleştirmeler güzel olmuş fakat çok fazla kahve tonları var sanki :) masa takımını bende beğenmedim ve o ikili koltuklar onlarda değişebilir . Biraz renk katmalısınız :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yeşil fon da aklımdan geçmedi değil hani. Hımmm kırık beyaz tül ve yeşil fon..... Nedense bu aralar oturma odamdaki kanepe ve pufları çimen yeşili kaplatasım var. Çok seviyorum bu rengi. Bu hafta sonu perde bakmaya gittiğimde buna da dikkat edicem. Halımı bende çok seviyorum Halı ve tekli koltukları değiştirmeyeceğim. Onda kararım kesinleşti. Çünkü koltukları krem yaparsam o köşe, duvarlarda beyaz olduğundan kelek kelek gibi görünecek. Tabloyu değiştiricem gibi bakalım.Önceden kullandığım renkli tablolar var onlardan biri olabilir veya yenisi. Avize konusuna gelirsek tamamen şuursuz bir anımın seçimi. Kendime hayret ediyorum bende :) zevkim dışı bişey çünkü. Gümüş görünümlü şeyler ilgimi çekmez oysa ki.

Bence bu sitedeki gibi renkli ve desenli kırlentler çok güzel renk katabilir o tekli koltuklarınıza.

Kırlent ve yastıklar

Bu kırlentlerden yaklaşık bende 20 adet filan kılıf şeklinde var.Renklileri, ikat desenleri, sadece iki renkten oluşanları filan. (Sadece evime çiçek desenli bir şey sokmam. Nevresim takımlarında dahi sevmiyorum. Ki kullanılsa bile tamamen bütün evin dekorasyonun ona göre olmasından yanayım) Bunları oturma odamda ve mutfağımda ki sedirde kullanıyorum değiştire değiştire. Bir de salonumda kullanırsam olmaz dimi.... Seninde bu yastıkları beğendiğine sevindim bu arada :)

Yerleştirmeler güzel olmuş fakat çok fazla kahve tonları var sanki :) masa takımını bende beğenmedim ve o ikili koltuklar onlarda değişebilir . Biraz renk katmalısınız :)
Masa konusunda çoğunluk hem fikir oldu ne güzel. Demek ki orası kesin değişecek.

Son düzenleme:
çimen yeşili benimde favori rengimdir bence cok güzel olur kaplatsanız ama böylede güzel. Tekli koltukların oradaki tablo aslında güzel duruyor ama değişecekseniz bence ahsap malzemeden cerceveli bir yağlıboya tablo oraya cok güzel olur gibi geldi.. Ben olsam altın varaklı bir cerceve kullanırdım oraya ısıltı katar hemde kahverenginin verdiği agırlıgı tamamlar sanki , babanız bu işi biliyor bence koltuklar cok güzel

birde su koltugun rengi de güzel geliyor bana perde de kullanılabilir gibi geldi.

Eklentiler

• $image.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 147
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…