Risk almalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Merhabalar

Beni hatırlıyorsunuzdur bazılarınız, Almanya ve İtalyada bir sürü okula (10 tane) başvurmuştum/başvuracağım tarihleri geldikçe

İlk kabul mektubum geldi. Ancak hiç ihtimal vermeyeceğim, yok ya diyeceğim İtalyadaki bir okuldan. (Bilim/uluslarası araştırma/lab vs açısından çok çok iyi bir okul)

Dolayısıyla hem uçtum sevinçten hem afalladım.

Her gelen mektupta konu açmak istemediğim için şimdiden sormak istedim

Şimdi sorum şu:

Böyle farklı tarihlerde gelecek diğer mektuplar da. Dolayısıyla şu an sıramı savarsam diğerlerinden kabul edilip edilmediğimi bilme şansım yok çünkü bir-iki hafta içinde kabul ediyorum/etmiyorum demem lazım. Buna nasıl, neye dayanarak karar verebilirim?

Riske edip etmemek arasındayım.

Riske etmezsem diğerlerini kaçıracağım, riske edersem bu da kaçabilir. Of.

Aklım ve kalbim de çatışıyor ülke konusunda zaten.
Bir yandan kalbimle İtalyayı çok özledim, sıcak geliyor oraya dönme fikri.

Bir yandan mantığımla kendimi Almanyadaki okullara zorlamaya çalışıyorum
Ne de olsa teknik/bilim alanında iyiler diyerekten...

Son düzenleme:
Almanya dan bisey cikmazsa ??? o arada Italya kaçarsa??

İşte ondan korkuyorum ben de

Bir yandan da özgüvenli olmaya çalışıyorum çünkü bu okulun kabul edeceğine de ihtimal vermezdim

Hem de burslu, çok sevinçliyim, mutluyum ancak kafam karışık ve hata yapmak istemiyorum

Almanya' da 3 ay kalip nefret etmiş biri olarak ben Italya' ya koşa koşa giderdim. Ya da 1 hafta daha bekle, Almanya' dan bisey cikmiyosa bu süre icinde ötekini riske atma. pirince giderken bulgurdan olma.

Almanya' da 3 ay kalip nefret etmiş biri olarak ben Italya' ya koşa koşa giderdim. Ya da 1 hafta daha bekle, Almanya' dan bisey cikmiyosa bu süre icinde ötekini riske atma. pirince giderken bulgurdan olma.

Almanyada yaşamak ben de istemiyorum hiç açıkçası

Sırf adamlar teknolojide iyiler diye zorluyorum, bak seversin, alışırsın vs diyerek

İtalyada bir okul daha var ama bu kabul eden okula hala şaşkınım

Beni almazlar diyordum

Yani diyorsun ki önüne çıkan teklifi kabul et?

çok zor karar.
tabi ki son güne kadar düşün taşın, hatta bence bunu yazılı yap
mesela bu okul için 2 sayfa ayır, bir tarafa okulun senin için olumlu yanlarını, bir tarafa da olumsuz yanlarını yaz
akıldan düşünme ile yazarak düşünme çok farklı oluyor
bir de eğer Allah inancın varsa kesin istihareye yatmanı öneririm, ben çok ciddi bir iş değişikliği söz konusu olduğunda denemiştim ve sonuç almıştım

hayırlı olsun bu arada :)

et ama 1 hafta bekle. baska alternatif geliyo mu önüne son bi şansini dene. baktin bisey cikmiyo, uzatip şansını tepme bence.

Hımmm konu sahıbı o zaman bugun dıydugum bır hıkayeyı anlatayım sana :) gecmıs bır zamanda hem guzellıgıyle hemde sahıp oldugu gul bahcesıyle yasadıgı bolgeye nam salmıs bır kadın varmıs ve ona asık fakır bır adam, bunlar bır muddet knusmuslar sevgılı falan olmuslar snra kadın demıs kı ben sana layık degılım hem fakırsın hem de yeterınce yakısıklı degılsın

bunları duyan fakır ama gururlu genc terkı dıyar eylemıs yıllaaaar yıllar snra gerı dnmus ve kahvede arkadaslarıla otururken (kahve kısmı dogaclamaydı ) yanından ecüş bücüş bır moruk gecmıs snra durumu bılen arkadasları bak senın yavuklun bununla evlendı demıs tabı durumu bızım fakır adam gıtmıs eskı yavukkusuna

Nooooldu !!! demıs benı begenmıyodun gıtmısın kımle evlenmıssın dıye cemkırmıs

Kadında syle demıs sımdı bahceye gıt ve en guzel gulu kopar bana getr yalnıııııız gerıye donme sansın yok bakıp begenıp koparıp geleceksın yada dıger gule gececeksın asla arkanda bıraktıgın gulden koparma sansın yok demıs

adam bahcenın basından baslamıs sonuna kadar karar veremeden yurumus ve bahcenın sonuna geldıgınde solmus bır gul varmıs bıtek mecbur onu koparıp gerı gturmus kadına

bu defa kadın koca gul bahcesınden solmus bır gulle dondugun gıbı bende gerı donemedım o mıruga kaldım demıs

Bence risk almamalısın. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.

Sevdiğin ve bildiğin bir ülke varken, üstelik iyi bir teklif gelmişken düşünme bile.

İki ülkeyi de bilmem,hiç gitmedim...
Hakkınizda hayırlısi olsun demek istedim sadece...

Çok teşekkür ederim!
Aa bu çok iyi fikir
Zaten yazarak düşünmeyi severim ve uygularım
Olayın heyecanı geçince bunu yapacağım
İstihare konusunda da hiçbir fikrim yok, nasıl yapılır bilmiyorum bile, pek dinlerle ilgim yok ama merak ettim

Ben kesinlikle kabul ederdim

Ben emin değilim şu an

Oncelikle tebrik ederim. Ben olsam ilk kabule atlardim diye dusunuyorum. Italya cok guzel bir ulke. Almanya bana hep itici gelmistir, zaten cok soguk degil mi orasi? Bence Italya'ya git, zaten cok iyi bir okulmus.

Soğuk hem de çok sevmiyorum ben
Yani güzel ve refah düzeyi yüksek bir ülke ama karanlık, soğuk ve çok bana hitap etmiyor sosyal yönü
Bilim yönünde aşmışlar adamlar işte o düşündürüyor beni
İtalyadaki de çok iyi bir okul, zaten kabul edileceğimi bile düşünmüyordum diyorum ya
Mezunları falan hep Amerikada, Kanadada, İngilterede çok iyi okullara kabul almışlar

et ama 1 hafta bekle. baska alternatif geliyo mu önüne son bi şansini dene. baktin bisey cikmiyo, uzatip şansını tepme bence.

Öbür okulla aralarında 1 hafta vardı son başvuru tarihi zaten
Belki ses çıkarsa kendime daha çok özgüvenim gelir ve riske ederim
Mantıklı

Ne guzel yeni ulke fikri :) fikrim yok ama hayirli olsun diyorum

Çok teşekkürler

Amaan Almanya'yı ne yapcan teknolojisi şurada dursun soğuk ruh gibi..İtalya daha sempatik geldi bana.

Teknolojisini işte bilim için istiyordum
Buradan sonra da bir okula asistan olarak kabul olmam kolay olsun istiyorum
Yoksa İtalya tabii ki sonuna kadar

Hahahahahah bu hikayeyi biliyorum ben ve şu an konuya cuk diye oturdu
Aman sonu benzemesin
Gidip moruğa (hiçbir şey oluyor bu konuda) kalırsam

Bence risk almamalısın. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.

Sevdiğin ve bildiğin bir ülke varken, üstelik iyi bir teklif gelmişken düşünme bile.

Doğru diyorsun daha ne istiyorum acaba belamı mı

Almanya gibi hem havası hem insanı soğuk bir ülkedense, İtalya gibi sıcak kendine çeken ( birazda mimari gözle :) ) ülkeyi tercih ederim.

Hem okul da çok iyi ya

Bana İtalya'ya daha sıcak bakıyorsunuz gibi geldi, çok çok iyi bir okul olduğunu da söylüyorsunuz. Bence en sıcak baktığınızı tercih edin. Psikoloji mezunuydunuz değil mi siz de, hangi alanda master/doktora yapacaksınız? :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…