Konuştum. Çok bir şey beklemediğimi, sadece biraz daha ilgiye ihtiyacım olduğunu anlattım. Bebeği kaybetme korkumdan bahsettim. İlk başta anladığını belirtti fakat yalnız bırakmaya devam etti. Yaklaşık 3 gündür konuştuğumuz 20 cümleyi geçmemiştir.Bazı erkekler empati yapamıyor ya da hamilelik gibi hormonlarımızın alt üst olduğu dönemleri gerçekten anlayamıyorlar. Siz eşinizle konuştunuz mu şunu şunu bekliyorum diye?
Hani o gidiyor siz arkasından üzülüyorsanız çözüm bu değil.
Açık açık hislerimizi duygularınızı anlatın çünkü hamileyken ve lohusayken yaşananlar zor atlatılıyor kadınlar unutmuyor. İçinizde biriktirmeyin sağlıkla kucağınıza alın
Normalde çok sevecen biridir. Yani öyle bir sevme tarzı vardır ki bazen bıkarım içten içe. Şu an hormonlarımın etkisiyle ben de aşırı tepkiler verdiğimin farkındayım. Ama bir kere olsun alttan alsın istedim. Hep naz yapan, trip atan taraf kendisi. Adım atan taraf benim. Böyle söyleyince yapacak bir şey yok. Sen de adım atma o zaman diyor.Hayırlı olsun soru sahibi, inşallah çok güzel bir hamilelik geçirir sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Hassas bir dönemdesiniz ekstra ilgi sevgi destek görmek istemeniz çoook normal bence. Tartıştığınızda ne diyor eşiniz mesela?
Anneniz neden her şeyi biliyor?Merhaba. Öncelikle bu konuyu çok karışık hisler içindeyken açtığımı bilmenizi istiyorum. 12 haftalık hamileyim. Bir dönem yaşadığım kanamalardan dolayı hamileliğim biraz korkulu geçiyor. Çok istiyorduk bu bebeği. Benim için hâlâ da öyle. O sağlıkla doğsun diye her şeyimi feda edebilirim.
Kanamalardan dolayı doktor yatak istirahati vermişti. 2 hafta yattım evde. Normalde ev işlerine pek yardım etmeyen kocam bu süreçte elinden geleni yaptı diyebilirim. Fakat duygusal anlamda istediğim desteği bir türlü göremedim. Daha fazla dışarı çıkmaya, bana daha az zaman ayırmaya başladı. Bunu söylediğimde kötü bir şey mi yapıyorum ki, gittiğim yerleri biliyorsun diyerek kendini savundu. Ama benim için olay gittiği yerler değil beni çok fazla yalnız bırakmasıydı. Az önce de ipler sanki iyice koptu. Bana ne zamana kadar böyle davranacaksın diye sordum. Bu stres bana iyi gelmiyor dedim. Cevapları hep kalp kırıcı tarzda oldu maalesef. O kalp kırıklığıyla çıktım yataktan. Gidersen bir daha gelme dedi. Salona geldim. Annem yaşadıklarımı az çok biliyor. Ben konuşayım diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Aldatıyor mu deseniz değil çünkü zaten bu dönemde tahammülsüzlüğü benim oluşan güvensizliğimden kaynaklı biraz. Az önce geldi. Odaya gel dedi öyle formalite icabı sanki. İçim patlayacak gibi.. Bunları niye buraya yazıyorum, okuduklarım beni rahatlatacak mı bilmiyorum. Hamilelik sürecim zaten zordu, ruhsal sebeplerden de iyice zorlaştı..
Bunlar ciddi problem olabilir. Çocuk büyütürken daha zor aşamalardan geçiyor bazen anlaşmazlığa düşüyorsunuz. Şimdiden silkeleyip kendine getirin.Normalde çok sevecen biridir. Yani öyle bir sevme tarzı vardır ki bazen bıkarım içten içe. Şu an hormonlarımın etkisiyle ben de aşırı tepkiler verdiğimin farkındayım. Ama bir kere olsun alttan alsın istedim. Hep naz yapan, trip atan taraf kendisi. Adım atan taraf benim. Böyle söyleyince yapacak bir şey yok. Sen de adım atma o zaman diyor.
Annem her şeyi biliyor demedim. Az çok biliyor dedim. Evde çok yalnız kaldığımı biliyor. Çünkü işten izin alabiliyorsa yanıma gelmesini istedim yatak istirahati yapmam gerektiği için.Anneniz neden her şeyi biliyor?
Siz her şeyi yatakta çözeceksiniz ama anneniz unutmayacak ve damadından zamanla nefret edecek.
Bu seferde ailenizle aranız bozulacak.
Çok tıkanmış bir noktada olmasaydım bunu da söylemezdim anneme. Ama şu durumda her ev işine yetişemiyorum. Bazen kalkıp kendime bir şey hazırlayamıyorum. O dönemde bile eşim eve yatıya misafir getirmek istedi. Hâl böyle olunca anneme evde çok yalnız kaldığımı söyledim. O da istiyorsan ben bir konuşayım dedi. Olay bu yani. Anneme anlatmam doğru demiyorum. Aile içinde olanın aile içinde kalması gerektiğini biliyorum ama farklı bir durumdayım tahmin edersiniz ki.Annem her şeyi biliyor demedim. Az çok biliyor dedim. Evde çok yalnız kaldığımı biliyor. Çünkü işten izin alabiliyorsa yanıma gelmesini istedim yatak istirahati yapmam gerektiği için.
Eşiniz iyi gün insanıymış demek ki, siz verimsiz kalınca ilgisini odağını sizden çekmiş.. Ciddi bir konuşma yapın bence, trip atıp küsmek noluyor bir erkek olarak.. Bu durumda gerekirse işe gitmeden sizin yemeğinizi hazırlayıp yanınıza koyacak, evin temizliğini yapacak, sizi prenses gibi hissettirecek.. Sizdd roller değişmiş sankiÇok tıkanmış bir noktada olmasaydım bunu da söylemezdim anneme. Ama şu durumda her ev işine yetişemiyorum. Bazen kalkıp kendime bir şey hazırlayamıyorum. O dönemde bile eşim eve yatıya misafir getirmek istedi. Hâl böyle olunca anneme evde çok yalnız kaldığımı söyledim. O da istiyorsan ben bir konuşayım dedi. Olay bu yani. Anneme anlatmam doğru demiyorum. Aile içinde olanın aile içinde kalması gerektiğini biliyorum ama farklı bir durumdayım tahmin edersiniz ki.
Şu yoruma kadar biraz fazla nazlanip ilgi beklediniz eşiniz de bunu anlayamadı diye düşünmüştüm ama ne alaka ya sizin düşük riskiniz var, evde yatarken yatıya misafir cagirmya çalışmak, eşiniz evde iş olarak ne yapıyor mesela ? Sanki eşiniz iyiyken herşey güzel de siz muhtaç olunca yan çizmiş gibiÇok tıkanmış bir noktada olmasaydım bunu da söylemezdim anneme. Ama şu durumda her ev işine yetişemiyorum. Bazen kalkıp kendime bir şey hazırlayamıyorum. O dönemde bile eşim eve yatıya misafir getirmek istedi. Hâl böyle olunca anneme evde çok yalnız kaldığımı söyledim. O da istiyorsan ben bir konuşayım dedi. Olay bu yani. Anneme anlatmam doğru demiyorum. Aile içinde olanın aile içinde kalması gerektiğini biliyorum ama farklı bir durumdayım tahmin edersiniz ki.
Evi süpürünce her şey hallolmuş sanıyor ne yazık ki. Keşke sağlığım müsait olsa da her şeyi ben yapsam ama hayat müşterek diyorsak ben bu haldeyken biraz daha ilgi, biraz daha yardım bekledim sadece. Haftada 3-4 gün gezeceğine 2 gün gezse bu süreçte bir şey eksilmezdi diye düşündüm. Sonuçta ev ikimizin evi, bebek ikimizin bebeği.Şu yoruma kadar biraz fazla nazlanip ilgi beklediniz eşiniz de bunu anlayamadı diye düşünmüştüm ama ne alaka ya sizin düşük riskiniz var, evde yatarken yatıya misafir cagirmya çalışmak, eşiniz evde iş olarak ne yapıyor mesela ? Sanki eşiniz iyiyken herşey güzel de siz muhtaç olunca yan çizmiş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?