• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Roaccutane kullananlar lütfen baksın

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

cmerve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
3
0
36
Ankara
Arkadaşlar lütfen cevap verirseniz sevinirim .

Arkadaşlar 10 gündeyim ve yüzümde önce sivilce çıktı sonrada kurudu .Öyle duruyor .Bunlar geçer mi ?

Ayrıca bunun üstüne krem felan sürmek gerekiyor mu ?

Yüzüm pul pul oldu dökülcek mi yoksa biz mi soyacaz ?

Arkadaşlar bir de neleri yemeliyiz neleri yememeliyiz .Dikkat etmemiz gereken yiyecekler nedir ?

Ayrıca bazen öyle bi kaşınıyor ki çok fena oluyor .Normal mi .

Umarım cevap yazarsınız

canım ben beş sene önce 8 ay süreyle kullanmıştım bu ilacı. bu söylediklerinin hepsi normal. Öncelikle sivilceler beliriyo sonra da kuruyup geçiyo. Yaz aylarında olduğumuz için güneş koruyucu kullanman gerekiyor güneş lekesi olma ihtimali çok yüksek oluyor. Ayrıca ayda bir kan testiyle karaciğer fonksiyonlarına bakıyorlar. Bu süreçte dudakların da kuruyacaktır sık sık bepanthen sürmeni tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir tatlım :)

Roaccutane tedavisinde tamamen batıran biri olarak dediğimi yap yaptığımı yapma diyeceğim;
Cildine doğal sabunlar haricinde bir şey sürme (aktarlardan 5-6 liraya bulabilirsin ben bu ilacı kullanıyorum dersen onlar seni yönlendiriyor)
Beslenmende aman aman değişiklikler yapmana gerek yok ama sakın abartma sivilce çıktı mı alttan çıkıyor sanki bir füzenin üstüne tozlanmasın diye örtü örtmüşsün gibi :D birkaç gün sonra geçiyor sivilcem çıktı diye ilacı bırakma.
10. gün değil de 4. ayda genelde sivilcelerini kusacak o tamamen doğal, bilmezsen şoka giriyorsun ama hazırlıklı olunca eğlenip geçiyorsun. (Dikkat et bu sivilceler üstü açık füze oluyor)
Cildin pul pul dökülecek soyma diye bir şey yok, sakın yapma.
Su iç, elma ye, bu ilaçla alakasız ama elma cildi güzelleştiriyor cidden :D

Back
X