Lekeler, Çiller roaccutane sonrası lekeler!

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

plasure

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
1.019
766
408
arkadaslar daha önce bir çok konu açtım bu durumla ilgili ama kimse tam olarak bilgi vermedi..o yüzden bıkmadan bi daha soruyorum..roaccutane kullanıpta leke problemi yaşayan, buna çözüm bulabilen ve bu konuyla ilgili bilgisi olan herkesden yardım istiyorum..suan 6.ayımdayım, 7. ve son ayıma 8gün kaldı ama hala lekelerim duruyor hatta üstünede her sabah yeni sivilcelerle uyanıyorum..bu ilacı kullanıp yüzü bebek gibi olan insanlara imreniyorum resmen çünkü o kadar ay ugras vermeme rağmen ilk ilaca başladığımdaki sivilcelerim leke seklinde kalıp üstüne 2katı da yenisi eklenince artık sabredemiyorum..artık o kadar çok sıkıldımki..ne yapacağımıda bilemiyorum kimyasal, lazer, kremler ve daha birçok şey var ama hangisi nasıl etki eder onuda bilemiyorum o yüzden yardımcı olursanız gercekten cok sevinirim.. :çok üzgünüm:

benim tedavim biteli 2 ay oldu ama halen izlerim duruyor doktor lekeler için ilaç tedavisi uygulamaya başladı geçen ay ama halen geçmedi duruyor sinir oluyor sivilce değil leke ama sivilce varmış gibi duruyor. büyük bir ihtimalle tedaviniz bittikten sonra doktorunuz leke için tedavi uygulayacaktır.

canım izlerin kırmızı leke seklindemi ya da cukur falanmı tam olarak nasıl..çünkü doktorum zamanla gecer cukur haricindekiler demişti tedavi süreci bu konuda etkili olamadı belki ilaç bittikten sonraki zamanlarda azalırmı diye düşünüorm ama pek öyle gelmiyor..

benim zaten basıma 9ay önce geldi bu durum ergenlikte bile yasamadım sivilce sorunu nasıl bu hale geldim anlamadım bile..şimdi 9ay öncesi ve bu zamanın resmini yollayacağım hem izleriminin ne sekilde olduğu görülürse belki yaşayanlar daha kolay yardımcı olabilir..bu arada izler resimde az görülmüş ama daha belirgin ve fazla..:çok üzgünüm:

Eklentiler

• $DSCN0662.webp
    $DSCN0662.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 8.757
  • $Fotoğraf-0194.webp
    $Fotoğraf-0194.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 10.502
ooo canım senin bunlar lekemi yaaa :)) bende senin gibi ergenlikte hiç sivilce problemi yaşamadım ergenlik bitti sivilceler geldi. roaccutane denen ilacı bende kullandım azalacağına arttı sonra onun gibi yan etkisi çok zoretanin kullanmaya başladım ama sivilce lekelerim geçmedi.

Bende kille maske yapmaya başladım o maske bütün sivilce lekelerimi geçirdi. 1 tatlı kaşığı kil (siz ister toz kil alın ister aktarlarda satılan hazır kil maskeleri var krem kabının içinde. Ben krem killerden aldım ) 1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği yağı, 2 tatlı kaşığıda elma sirkesi bunları iyice karıştırıyorsun içinde hiç topak kil kalmıyor sirke ve kayısı çekirdeği yağı ile tamamen özdeşiyor sonra bunu yüzüne sürüyorsun sıcak suyla ıslatılmış havluyu yüzüne kapatıp yarım saat bekliyorsun daha sonra havluyla yüzünü tahriş etmeden siliyorsun ve ılık suyla duruluyorsun bunu haftada 1 yap canım emin ol çok iyi gelecek ve bir daha sivilce çıkmayacak siyah noktaları temizliyor gözenekleri sıkılaştırıyor.ince kırışıklıkların varsa onlarıda açar :) Zaten kayısı çekirdeği yağı akneli ciltler içindir dahada yağlandırır sivilceleri arttırır diye düşünme canım. Ben şimdide çok olmasada burnumun üzerindeki çillerimle uğraşıyorum her ne kadar yakıştığını söyleselerde sonunda onlarıda geçiricem :DD

Son düzenleme:
Diğer günlerdede her akşam yüzüne kayısı çekirdeği yağı ile tampon yapıp yatarsanda faydalı olur cildindeki pütürler sabah kalktığında dümdüz olur :D

gerçektende onlar leke mi?? !!! bende okuyunca herhalde kızın yüzü berbat halde dedim bi baktım hiç birşey yok, tedavin bittikten sonra 6 ay daha ilaç etkisini göstermeye devam edicek dudak kuruması gibi değil tabi lekeler hafifler beklemen gerek biraz zaman ;)

cok sağolun yardımcı olduğunuz en azından cevap yazdığınız için ama inanın fotoğrafta hiç belli olmamıs izlerim daha belirgin ve fazla..cekebilirsem bi resim daha koyarım ama yinede cevaplarınız için cok tesekkürler gercekten lekelerin bi şekilde de olsa geçeceğini düşünmek bile yetiyor..

QLoPaTRa; canım ben suan son ayıma girmek üzereyim ilacı kullanırkende bu maskeyi yapsam tahriş edermi yüzümü yoksa bittikten sonra 1 ay beklemeli miyim?

plasure ben bunları tedavim devam ederken yaptım hiç bir zararı olmadı hatta iyileşmesini hızlandırdı doktor bana birde bepanthen vermişti ilk başlarda bütün yüzüme kullanıyordum daha sonra sadece dudaklarıma ve ellerime kullanmaya başladım çünkü kayısı çekirdeği yağı cildimi hem besliyor hemde kurumasını önlüyordu. Verdiğim maske tarifide zaten haftada bir kere yapılıyor tahriş etmez sen bir kere yap nasıl bir etki göreceksin maskeyi yıkadığında kuruluk hissetmeyeceksin zaten maskenin içine koyduğun kayısı çekirdeği yağını hissedeceksin yüzünde :) maskeyi yaptığın gün yatarken doktorunun verdiği kremi kullanabilirsin

Unutmadan birşey daha söyleyeyim maskeyi yıkarken sabun kullanmıyorsun sabah kalktığında yüzüne yıkar gibi sadece ılık suyla yıkıyorsun yüzün nemli kalsın fazla havluylada kurulama hatta havlu yerine kağıt havlulardan kullanırsan daha iyi olur bez havlular dan bakteri kolay taşınıyor hergün havlu değiştirmen gerekir.Sivilce lekelerim geçmesine rağmen ben hala haftada bir yapıyorum bu maskeyi ve çok memnunum birde not düşeyim :):):) sirkenin elma sirkesi olmasına dikkat et sakın üzüm sirkesi kullanma canım

Şimdilik benden bu kada r:D

plasure ben bunları tedavim devam ederken yaptım hiç bir zararı olmadı hatta iyileşmesini hızlandırdı doktor bana birde bepanthen vermişti ilk başlarda bütün yüzüme kullanıyordum daha sonra sadece dudaklarıma ve ellerime kullanmaya başladım çünkü kayısı çekirdeği yağı cildimi hem besliyor hemde kurumasını önlüyordu. Verdiğim maske tarifide zaten haftada bir kere yapılıyor tahriş etmez sen bir kere yap nasıl bir etki göreceksin maskeyi yıkadığında kuruluk hissetmeyeceksin zaten maskenin içine koyduğun kayısı çekirdeği yağını hissedeceksin yüzünde :) maskeyi yaptığın gün yatarken doktorunun verdiği kremi kullanabilirsin

Unutmadan birşey daha söyleyeyim maskeyi yıkarken sabun kullanmıyorsun sabah kalktığında yüzüne yıkar gibi sadece ılık suyla yıkıyorsun yüzün nemli kalsın fazla havluylada kurulama hatta havlu yerine kağıt havlulardan kullanırsan daha iyi olur bez havlular dan bakteri kolay taşınıyor hergün havlu değiştirmen gerekir.Sivilce lekelerim geçmesine rağmen ben hala haftada bir yapıyorum bu maskeyi ve çok memnunum birde not düşeyim :):):) sirkenin elma sirkesi olmasına dikkat et sakın üzüm sirkesi kullanma canım

Şimdilik benden bu kada r:D

verdiğin bilgiler için tekrardan cok tesekkür ederim canım yarın ilk iş bu maskeyi yapıcam yalnız aklıma takılan bişey daha var yüzünde havluyla yarım saat durmak zor olmaz mı? yani insan nefes alırken bile zorlanmazmı?:1rolleyes:

ince havlulardan demek istemiştim ben genelde mutfakta kullanılıyor ince oluyor diğer havlulara göre ondan :) yada tülbentte olabilir ondan daha kolay nefes alınır:D:D

anladım canım tülbenti deneyim ben en iyisi:1rolleyes: bu arada bir kaç yerde buğday yağının lekelere çok iyi geldiğini duymuştum sence bunuda da diğerlerinin oranı gibi katayım mı?

Bir zararı olmaz canım buğday yağınında ama malzemelerin içine eklersen kili çoğaltman lazım sonra çok duru olur yüzünde durmaz sürünce:)

slm canım ben o lanet ilacı kullandım. hemde 2 kere!! ilk seferde 5,5 ay kullandım sivilceler geçti die 6. ayı doldurmadan bıraktım ilacı. yaklaşık bi 4 5 herşey yolundaydı. sonra yine birden yüzüm sivilce tarlasına döndü hemde bu seferkiler canımı acıtan cinstendi. başıma gelecek olan şeyi biliodum yine roacutane:( kullandım 6 ayı tamamladım. sivilceler geçti fakat geride minik delikler ve kırmızı mor arası lekeler kaldı. doktorum bana ilaç bittkten 15 gün sonra neostrada die bi krem kullanmaya başlamamı söledi.. başladım ilk bi ay bişey deişmiomuş gibi gelio ama sonra yüzüm pırıl pırıl oldu tek bi lekem bile kalmadı sene doktoruna danışarak bu ilacı deneyebilirsin.. benim de şimdi ki derdim o minik delikler gün geçtikçe büyüolar ilacı son kullanmamdan bu yana 3 sene geçti daha da büyücekler die korkuorm. haaa bi de yavaş yavaş kırışıcaksınız gerçi benim 2 kere kullanmamın da etkisi var ama yüzünüzü sürekli nemlendirin derim ben keşke birileri bana böle bi akıl verseydi zamanında

kıslar bende roacctne tedavı gordum bı 4buuck 5ay kadar suan sıvılce yok ızler var.bıtırelıde bı 2buxcuk ay falan oluyor.bı 2ay sonra green peel yaptırcam bakalım onlcak

slm canım ben o lanet ilacı kullandım. hemde 2 kere!! ilk seferde 5,5 ay kullandım sivilceler geçti die 6. ayı doldurmadan bıraktım ilacı. yaklaşık bi 4 5 herşey yolundaydı. sonra yine birden yüzüm sivilce tarlasına döndü hemde bu seferkiler canımı acıtan cinstendi. başıma gelecek olan şeyi biliodum yine roacutane:( kullandım 6 ayı tamamladım. sivilceler geçti fakat geride minik delikler ve kırmızı mor arası lekeler kaldı. doktorum bana ilaç bittkten 15 gün sonra neostrada die bi krem kullanmaya başlamamı söledi.. başladım ilk bi ay bişey deişmiomuş gibi gelio ama sonra yüzüm pırıl pırıl oldu tek bi lekem bile kalmadı sene doktoruna danışarak bu ilacı deneyebilirsin.. benim de şimdi ki derdim o minik delikler gün geçtikçe büyüolar ilacı son kullanmamdan bu yana 3 sene geçti daha da büyücekler die korkuorm. haaa bi de yavaş yavaş kırışıcaksınız gerçi benim 2 kere kullanmamın da etkisi var ama yüzünüzü sürekli nemlendirin derim ben keşke birileri bana böle bi akıl verseydi zamanında

saol canım verdiğin bilgiler için sabah doktorla randevum var son ayıma gireceğim büyük ihtimal 20mg ye düşecek doz ve lekeler konusunda da uzun bi süre gelişme kaydedeceğimi sanmıyorum ama bu kremi soracağım kesin..bu arada doktorum peeling konusunda da ilaç bittikten sonra en az 6ay kadar beklememi söyledi ve kışın olması gerektiğini zaten benimde eylül ekim gibi denk geliyor ama ben o işlemi hiç yaptırmak istemiyorum çünkü biliyorum o zaman yüzüm çok hassaslaşacak o yüzden kremler ya da doğal yöntemler bana daha cazip geliyor..

Kızlar bende bu ılacı kullanıyorum 2.ayıma gırdım yenı de arkadaslar bende sıvılce yok kahverengı
5-6 yıllık sivilce izlerim var ve doktor o izler için verdi.ızlere faydası yokmu.Birde dudagım ortadan ıkıye ayrıldı resmen ne yapabılırım bepanten sürüyorum ama..Yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada izler sırtımda ve bacagımda kolumda fılan yuzde cok yok yanı.

benim sivilcelerim çok fazla değildi ama ben ısrarla kullanmak istedim tamamen kurtulayım diye ilk 3ay kuruyup leke seklinde kaldılar bende lekelerden kurtulayım diye dozunu arttırdım ama noldu yüzümde daha fazla sivilce çıktı ve suan yüzüm ilaca baslamadan önceki halinden daha kötü yanaklarım leke dolu ben cidden inanmıyorum lekelere iyi geldiğine tabiki doktorlar daha iyi bilir ama bu ilacı kullanıp vücuduna daha fazla zarar vereceğine peeling ya da lazer arastır eğer sorunun sadece lekeyse..bende kremlerden medet umamassam yaptıracağım tedavim bitince..

cnm senin sivilcelerini arttırması hiç normal deil bence başka bi doktora daha görünmelisin..2 kere kullanmış biri olarak izlere etkisi olduğunuda ilk kez duyuorm..bildiğim kadarıyla izlere bi etkisi yok. bu arada umarım her ay kan tahlili yaptırıosunuzdur.çünkü tüm vücudunuzun dengesini deiştirebilen bi ilaç..dudaklarınız için önerebileceğim tek şey sebamed lipstick yine yüzünüzede bepantene yerine sebamedin yoğun nemlendiren yağsız bi kremi var tam adını bilmiorm orta boy kavanoz şeklinde bişey bana çok iyi geldi ikiside.gözaltlarınıza da bişeyler kullanmayı ihmal etmeyin bence.. o da yine sebamed olabilir ama tabi sizin tercihiniz

cnm senin sivilcelerini arttırması hiç normal deil bence başka bi doktora daha görünmelisin..2 kere kullanmış biri olarak izlere etkisi olduğunuda ilk kez duyuorm..bildiğim kadarıyla izlere bi etkisi yok. bu arada umarım her ay kan tahlili yaptırıosunuzdur.çünkü tüm vücudunuzun dengesini deiştirebilen bi ilaç..dudaklarınız için önerebileceğim tek şey sebamed lipstick yine yüzünüzede bepantene yerine sebamedin yoğun nemlendiren yağsız bi kremi var tam adını bilmiorm orta boy kavanoz şeklinde bişey bana çok iyi geldi ikiside.gözaltlarınıza da bişeyler kullanmayı ihmal etmeyin bence.. o da yine sebamed olabilir ama tabi sizin tercihiniz

cnm bugün kontrole gittim ve bu ay çok fazla sivilcem çıktığını söyledim doktorda biraz şaşırdı ama geçer dedi hatta tüm dünya memmun bi sen değilsin diye espri bile yaptı kendi çapında ve 20mg olur diye konustuğumuz doz 30 a düştü ve bu son ayım olması gerekirken 1ay daha uzadı yani 8ay kullanıcam bu lanet şeyi..ayrıca başka doktorda ne der bilmiyorum çünkü bu doktorumdan önce bi kaç tanesine gitmiştim pek bi işe yaramamıştı bi de özel bi tıp merkezine gidiyorum hastasıda çok doktorumun talep görüyor yani ayrıca muayene tahlil parası falan biraz tuzlu oluyor ama yeterki düzelsin yüzüm..
bu arada QLoPaTRa arkadasımın önerdiği kayısı çekirdeği yağını kullanıyorum bi kaç gündür acaba o da bana ters etki etmiş olabilrmi diye düşünmeye başladım zaten normal olsam şimdiye yüzüm düzelmişti:kızgın:

Back
X