Anket rock müzik

sizce rock müzik ne?

• Ankete Katılan
    141

dinlediğin grupları bende severim dinlerim a.s
emre ve şebnemi zaten dinlemek için rockçu olmaya gerek yok herkese sevdirdiler kendilerini::))))))))):hooray:

6.albümuykusuza masllar
" ile yepyeni şarkılarıyla tekrar karşımızda olan "Feridun Düzağaç", yeni albümünün tanıtım gecesinde müzikseverler ile bir arada olacak...

Mekan: Balans Music & Performance Hall
Tarih: 09 02 2008
Saat: 22:00
Bilet Fiyatı : 30 Ytl

Feridun Düzağaç

Feridun Düzağaç 10 Ekim 1968’de Adana’da doğdu; İlk kez 14 yıl önce Mersin’de bir grubun solisti olarak profesyonel müzik yaşanısına başladı.

1988’de aynı üniversitede ‘okuduğu’ dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için TINI grubunu kurdu.

1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla ‘ilk rüzgar’ adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayınladı.

1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu.

5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1994 Kasımında “Öğrenci İndirimi” adıyla Ada Müzik’ten yayınladı.

1995 Ocak ayında Sevgi Güryay’la hayatını birleştirdi.

Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç’ı trafik teröründe yitirdi.

Askerde yazdığı şarkılarını topladığı “Beni Rahatta Dinleyin” albümünü 1997 Ocak ayında, İstanbul’da yazdığı şarkılardan oluşan ikinci solo albümünü “Köprüden Önce Son Çıkış”ı 1998 temmuzunda piyasaya sundu.

1999’un 2 Kasımında Tuya Naz isminde bir kız çocuğu oldu.

2000 yılında yayınlanan “Bülent Ortaçgil’e Saygı” albümüne onun Sevgi şarkısıyla konuk oldu.

33 ay sonra yine tamamen kendi şarkılarından oluşan “© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir” albümü 2001 Mayıs’ında Universal – Neşe Müzik’ten çıktı.

2003 yılında ise "Orjinal Altyazılı" müzik marketlerde yerini aldı ve sanatçımız için bu bir dönüm noktasıydı artık herkez fd yi biliyordu en çok satan albümü olmuştu...

2004 ağustos ayında ara albüm olan "Uzun Uzun Feridun Düzağaç" isimli albümünü harbiye açıkhava tiyatrosu konserinde 4 albümden çeşitli şarkıları söyleyerek albüm haline getirdi...

2006 ocak ayında "Bir Devam Filmi - siyahbeyaz türkçe dublaj" albümüyle hayranlarını yanlız bırakmadı, albümde çok fazla kalbi kırık şarkısı olan üstad yine güzel şarkılarıyla ön plandaydı...

2008 ocak ayında "Uykusuza Masallar" albümüyle “Perdeleri çekilmiş sırça köşkünde neredeyse acı hüzün ve yalnızlığıyla beslenen bir şarkı yazarı“ tanımlamasına karşı durmaya çalışan daha gerçekçi daha basit, alaycı, gülmeyi hiç değilse gülümsemeyi başarmış şarkıları barındırıyor... :asigim::asigim:

imkanların varsa canlı performansı kaçırma derim :smiley-cool:a.s

ben 4 kez canlı izledim ve yine ve yinelerce dinlerim hiççççççç sıkılmam :dance::dance:

ımkan warda zaman yok :roflol:ben oss ogrencısıyım konser falan neyıme :tomatoturım testlerımle can sıkıntımı gıderım.:sm_cool:
sınawdan sonra gezerım ıstedıgım kadar we beynımde rahat olur
dımı ama:icecream:

öss yi atlatıp gerilerde bırakmış birinden tavsiye sanalülülülülülü
öyle çok eve tıkılıp hödö hödö ders çalışmana gerek yok :roflol:
arada çık gez kaçamaklar yap a.s
emin ol motivasyonun daha da artacak

iyi çalışmalar a.s.

saol haklısın ama ıste bende alıskanlık yapıo bu gezmeler.
gecen yıl gezdım de noldu hala aynı yerdeım oss ye hazırlanmaya dewama.s
o yuzden bu yıl sıkı tutuorum ablacım. ahh ahhh bende bı atlatabılsem keskee su sınawııı:1no2:

çokta sıkma kendini valla
sonra farklı travmalara maruz kalabilirsin
dert etme mutlaka olur bak işin ciddiyetini anlamışsın
bundan sonrası kolay zaten a.sa.s

geçer hepsi üzme kendini :teytey:

[youtube]etRhdKgRhno[/youtube]

Pentagram

1986 yılında gitarda Hakan Utangaç, davulda Cenk Ünnü tarafından kurulan, Tarkan Gözübüyük ve Ogün Şanlısoy’un da katılımıyla güçlenen grup, kendisiyle aynı adı taşıyan "Pentagram" isimli albümünü 1990 yılında yayınladı. Bu çalışmayı unutulmaz yapan parçalar kuşkusuz "Rottendogs" ve "Powerstage" idi. 1992 yılında "Trail Blazer" albümünün çıkmasıyla gruba dahil olan Metin Türkcan dört yıl sonra ayrılmak durumunda kaldı.

"Trail Blazer" aynı zamanda Avrupa’da da piyasaya çıktı. "Trail Blaizer", "Time bomb" ve "The Planet" bu albümün şarkıları arasında. Bundan sonra yurtiçinde ve yurtdışında yoğun bir konser programı başlatan grup, 1995’te eleman değişikliği yaşadı.

Ogün’ün yerine Murat geldi. O gelince Hakan gitarist oldu ve Murat İlkay vokali aldı. Daha önce Nuclear Blast şirketi ile anlaşması olan grup Raks ile masaya oturdu ve 97’de üçüncü albümleri olan "Anatolia"’yı çıkardılar. Anatolia’da bulunanbazı parçalar, dünyanın ikinci büyük stüdyosu olan "301 Sydney"de kaydedildi.

Pentagram hayranları için bu çalışma şaşırtıcıydı. Hissedilir bir tarz değişikliği yaşayan topluluk, oldukça sert olan müziklerini geride bırakıp rock dinleyicilerinin de hoşlanacağı bir türe dönmüştü. Özenle hazırlanan ve Sertab Erener, İlhan Barutçu, İskender Paydaş, Ahmet Koç, Cengiz Ercümer, Ercan Irmak gibi önemli isimlerin katkılarıyla güçlenen çalışma, grubun bazı hayranları için hayal kırıklığı yaratmış gibi görünse de bir röportajlarında tarz değişikliğinin nedenini oldukça geçerli bir şekilde anlatmışlardı;

"Yaptığımız her albümde, o dönemdeki duygu ve düşüncelerimizi içtenlikle ifade ediyoruz. Pentagram’ın zaman içinde oluşan belli bir müzikal kişiliği var. Bu kişiliğin her albümde geliştiğini ve boyutlandığını düşünüyoruz fakat albümlerin Türkiye’de veya İngiltere’de yayınlanacak olması tarzımızı etkilemiyor."

Türkiye’de ve yurt dışında büyük ilgi gören Pentagram’ın sonraki çalışması; 5 Temmuz 1997’de Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen görkemli konserin kayıtlarından oluşan Tempo Müzik etiketli, 1998 çıkışlı "Popçular Dışarı" adlı albüm oldu. Cd, kaset ve vhs video olmak üzere üç ortamda yayınlanmasının yanısıra özenle tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen bir de koleksiyon seti piyasaya çıkarıldı. Sette cd ve kasetin yanında t-shirt, kolye, kartpostal, poster gibi ürünler de grubun hayranlarına sunuldu.

2001 yılının Aralık ayında beklenen albüm "Unspoken" çıktı. Grubun yurtdışı çalışmaları için belirlediği "Mezarkabul" ismiyle yayınlanan bu albüm yine tarz bir değişikliğiyle müzikseverlerin karşısındaydı. Anatolia’ya oranla daha sert gitar tonlarının hakim olduğu, mistik bir havanın estiği, önceki çalışmalara oranla daha düzenli, profesyonel ve özgün görünen çalışma, tümüyle İngilizce sözlü parçalardan oluşuyordu. Grup elemanları, yerli ve yabancı sözlü şarkılarla enstrümental parçalardan oluşan yaklaşık yüz dakikalık kayıtlarını parçalara bölerek yayınlamış, yerli parçalarını "Bir", yabancıları ise "Unspoken" albümünde toplamışlardı.

Pentagram, Türk rock ve heavy metal tarzlarının önderi olabilecek sayılı isimlerden biri... Şüphe yok ki gelecekte de adlarından sıkça söz ettirecek, müzikseverlere aynı özen ve kalitede albümler, aynı coşkunun yaşandığı konser etkinlikleri sunacaklar.

Hayko Cepkin, (doğum 11 Mart - 1978, İstanbul) Ermeni asıllı Türk vatandaşı piyanist, müzisyen.

Liseden sonra 2 yıl mimar sinan üniversitesi'nde şan eğitimi aldı. 2 sene timur selçuk çağdaş müzik merkezi'nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. 1 sene akademi istanbul'da piyano eğitimi gördükten sonra profesyonel müzik yaşantısına 1997 yılında klavyeci olarak başladı.

Sırasıyla öztürk, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaştı. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerinde de düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. En son Murathan Mungan'ın söz vermiş şarkılar adlı albümünde aylin aslım'ın seslendirdiği "kimdi giden" adlı bir yeni türkü bestesi olan parçayı düzenledi. Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı. 2005 yılı içinde "Sakin olmam lazım" adlı albümü ile alternatif müzik piyasasında yerini aldı.

Daha sonra 2OO7 de tanışma biti albümüyle sevenleriyle buluştu.Müziğe daha sert devam eden Hayko(kendi tabiriyle)türü bozuk tarzıyla açık olduğuna inandığımız yoluna devam ediyor.Bu albümü korku-gerilim temasıyla oluşturan Hayko'nun yeni albümünde 5taneintro,10tane parça+bonus
bulunuyor.Profesyonelstüdyo kaydıyla yaptığı albümünün promosyon dönemi devam etmekte...

Hayko Cepkin'in grubu gitarda Umut Töre,
bas gitarda Poyraz Kılıç ve
davulda Murat Cem Ergül'den oluşmaktadır.

[youtube]tZ6JwbZhlvU[/youtube]​

en büyük favorimdir rock... fon müzikleri klasik müzik falan dinlerim arada ama rock vazgeçilmezim.. öyle çok aşırı gürültülü müzikleri de pek sevmem ama aşırı vurdulu kırdılı :roflol: karışık oldu ama neyse :roflol:

.........................................................................
[youtube]HJ5YUHwmBkQ[/youtube]​

............................................
[youtube]IYkBe2yQgzQ[/youtube]​

zardanadam bana biraz laylaylom şarkılar yapıyormuş gibi geliyor
ilk demosundaki tamam böceğiyle ,sarışınlar bokturu seviyorum o kadar
gerisi bence çöpe............Kötü KazenKötü Kazen

herbaryum seni anatolianrockta gördüm bnde üyeyim oraya arkadslr aranızda üye olan varsa brbirimize demo faln öneririz gsel olur üyeysenz söleyin rumuzunuzu bnmki mikrobummm.

herbaryum seni anatolianrockta gördüm bnde üyeyim oraya arkadslr aranızda üye olan varsa brbirimize demo faln öneririz gsel olur üyeysenz söleyin rumuzunuzu bnmki mikrobummm.

punk_chick de benim kullanıcı adım canım bende üyeyim oraya yerimseniben hebaryumcum uzun zamandır siteyi takip edemiyorum rahatsızdım birazcık kafamçokkarıştı iileşir iileşmez döndüm aranıza :1hug: :içelim::sm_cool:

evet kızlar anatolian rocka da üyeyim:)))
orada da herbaryum
nerden anladın ::)))
hemen arkadaş listemize ekliyelim birbirimizi::)))))))))
rock ile kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…