roman okuyunca etkisinden çıkamıyorum:(

yellow ben sırf senin soruların için site açacam. buranın yarısını sen kaplıyon artık diğerlerine yer kalmıyo

ölme e mikaydirigubbakcemile3 valla benimde forumda en çok karşılaştığım isim yellow bomb...blondebomb mu yazmak istemiş anlamadım ama....bi memleket tahmini yapcam bence kayseriliyerimseniben

en son okuduğum bi kitap haftalar gçmesine rağmen hiç aklımdan çıkmıyor...
bosnalı bi genç kızın toplama kamplarında yaşadığı dram dolu hayatı çok çok güzel bi kitap
LEYLA

Leyla'yı gecen ay KK da önermiştim 2 günde bitti kitap o nasıl birşeydi etkisindeyim hala ya..

ölme e mikaydirigubbakcemile3 valla benimde forumda en çok karşılaştığım isim yellow bomb...blondebomb mu yazmak istemiş anlamadım ama....bi memleket tahmini yapcam bence kayseriliyerimseniben

kk bensiz olurmu yaaa
şaka bi yana blondebomb nedemek anlamış değilim
kayserilileri çok çok severim buarada
ne alaka onuda anlamış değilim ya neyse

Son düzenleme:
İnsan izlediği filmden, okuduğu kitaptan etkilenir. Film iyi çekilmiş kitap iyi yazılmışsa, size bir takım duyguları derinden yaşatıyorsa, sizi öyküye çekiyorsa, karakterlerle bütünleştiriyorsa etkilenir, gayet normal.

Ben de Uçurtma Avcısı'ndan çok etkilenmiştim. Gzölerim dolarak okumuştum o kitabı. Ama etkisi sadece birgün sürer sonra geçer :)

Çok etkileniyorsan acılı romaları veya aşk romanlarını okuma :) O LEYLA kitabını biliyorum mesela hayatta okuyamam o kitabı

Son düzenleme:
Tarzinizi degistirmenizi oneririm.
Hayat zaten kendi icinde fazlasiyla harmanliyor insani.
Bir de bunun ustune bol aglakli romanlar okumak, hele hele bu denli kaptirmak sadece psikolojinizi bozar.

Mesela tarih ya da biraz bilim kurgu ya da gundem kitaplari oneririm.
En azindan bol kasvetli romanlar gibi ACI ile bogusmak zorunda kalmak yerine heyecan duyar merak edersiniz diye dusunuyorum ben nacizane..

öylemi canım konusu ney yazarmısın hoşuma giderse okurum alıp

BOSNALI BİR KIZIN YÜREĞİNİZİ BURKACAK VE TÜYLERİNİZİ ÜRPERTECEK GERÇEK HAYAT ÖYKÜSÜ
Bosnalı Leyla büyük bir kâbusu atlatmıştı: Bosna’daki toplama kampında geçirdiği iki yılı. Binlerce kadının travma geçirmesine neden olan savaşın karanlık ve baskıcı yüzünü anlatan bir kadın... Onun isyankâr öyküsü ve acıyla dolu dokunaklı kaderi...
“Bu kitabın kapağını açmadan önce, cehenneme açılan bir kapının eşiğinde olduğunuzu bilmelisiniz. İnsan denilen yaratığın bütün kötülüklerini sergiye çıkarttığı bir coğrafyaya, Balkanlara adım atacaksınız… Kadınların beden ve ruhlarının nasıl lime lime edildiğini okurken “insan uygarlığı” denilen barbarlıktan kaçıp, en vahşi hayvanların şefkatli uygarlığına sığınmak isteyeceksiniz.”
-Sydsvenska Dagbladet.
Bu kadar acı ve yürek burkucu bir kitap okumadım. Ağlayarak elimden bıraktığım kitaba her seferinde geri döndüm. Korkunç bir öyküydü. Bir zamanlar basın organlarında Yugoslavya’nın adıyla birlikte duyduğum ‘etnik temizlik’, ‘toplama kampı’, ‘toplu tecavüz’ gibi sözcüklerin ne anlattığını bu kitapla anladım.
-Allt om Böcker

Balkanlarda neler olup bittiğini anlatan sarsıcı bir kitap. Leyla kendisinin ve başka kadınların yaşadıkları cehennemi haykırıyor... Bu kitabı sonuna kadar okuyup bitirmeden duramıyorsunuz.
-Svenska Dagbladet

Eğer yetkim olsa her okula insanlık dersi diye bir ders koyar ve bu kitabı herkesin okumasını zorunlu kılardım.

ben de bi ara dudaktan kalbe ve ask-i memnu dizisinin etkisinde kalmistim kaydirigubbakcemile3
yasanan asklar beni etkiliyodu sanki kendimde isin icindeymisim gibi :roflol:

daha tek duze romanlar okumayi tavsiye ederim...
yani icinde uzuntu, aksiyon, yalan dolan falan olmayan...

aşkı memnudan bende etkilendim hatta "beren saat"i magazinde falan görünce seviniodum ölmedi bak yaşıyor falan diyorumkaydirigubbakcemile3

aşkı memnudan bende etkilendim hatta "beren saat"i magazinde falan görünce seviniodum ölmedi bak yaşıyor falan diyorumkaydirigubbakcemile3

cok hossun yaa sempatiksalakcinni :lepi:

ama cidden aski memnu beni cok etkilemisti. hala netten acar eski bolumlerini izlerim ara sira -tatlicadiarzu-

Abartmamak kaydıyla gayet normal birşey bu.

Nasıl diziye filme ağlıyorsak kitaba da ağlayabiliriz.

Hayatını derinden etkilemesine izin verme onun dışında keyfini çıkar okuduklarının

Normal birşey bu..
Ben de polisiye, fantastik, kurgu türünde kitapları severim.
Rüyalarımda sık sık ajanlar dedektifler, ejderha mejderha abidik gubidik yaratıklar görüyorum.
Hiç sıkıntı olmuyor kitabını okuyup, filmini izlemek gibi oluyor

Ama dram olunca haklısın kötü olur bilmiyorumkismile

yasakkelime Dur bidakka!!
K.K. 'nin "Hayatin Içinden" bölümün altina yazilan yazilari okudugunda da agliyormusun peki? Roman dan çok aramizda ne sorunlar ya$ayan bayanlar var bir de gerçekleri okuyup duygulanirsan belki i$e yarar bir$eyler ögrenebilirsin.

Kitap okumayin demiyorum okunulur ama böyle bir durum da tam Okan Bayulgenlik bir durum olmu$. $a$kinlikla okuyorum cevaplarinizi hele $u alttaki:

:mymeka:

Ya$ kaç? Pek gerçek hayatla ha$ir ne$ir degiliz galiba.:hulya:kaydirigubbakcemile

Son düzenleme:

yaş 20
bukadar şaşırmanıza gerek yok okan bayülgene kadar da abartılı değil hislerim
sadece çok etkileniyorum ve arkadaşlarla paylaşmak istedim zaten konuyu açarken mürebbiye yi bitirmişim yine o duygularla açtım...

Bazı romanlar hayal ürünü,bazıları evet yaşananlar.
roman okurken ,karakterleri mekanları gözünüzde canlandırmanız,
romanı hissederek okumanızdan kaynaklanıyor ve okuyan herkes aynı
duyguları yaşıyor elbette..
etkilenmenize gelince,hepimiz insanız ve neler yaşanmış
diyerek okuyoruz ve bir müddet de etkisinden çıkamıyoruz ama
bu geçici bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…