Ruh mazoşisti oldum galiba... yada başka birşey.. ama var birşey.. :(

bılmıyorum :44: yıllardır boyleyım işe gireyim falan diyorum düzelir belkii

birde hep bi yalnızlık havası var içimde.. aman hep acı çekeyim,yalnız olayım.. sankı ıcten ıce bı acı cekme ıstegı var

Tek bir konuyu düşünüp hayatını yaşamayıp,beyninde kurduğun o olaya uzun süre takılıyorsan şizoid kişilik bozukluğuda olabilir.Yazdıkların bana çok ciddi geldi.3_4 yıl sabahları uyumaman...vs giderek kötüye gider bu durum.Bence kesinlikle ve kesinlikle bir uzmana başvurmalısın.

Canım benim kendine bunu neden yapıyorsun?
Neden kulağın ağrıyınca gidiyorsun da ruhunu tedavi ettirmeyi düşünmüyorsun?
Yaşadıkların yormuş seni, ama aşabilirsin canım.
Mutlaka tedavine başla..

doktora gitmeye cekınıyorum bir mektup yazıp doktora versem yanımda okusa, yüzüne karsı anlatmasam olur mu? birde psikolog mu çözer beni psikiyatrmı ?

Son düzenleme:
doktora gitmeye cekınıyorum bir mektup yazıp doktora versem yanımda okusa, yüzüne karsı anlatmasam olur mu? birde psikolog mu çözer beni psikiyatrmı ?

Neden utaniyorsun ki normal seyler bunlar. Her insanin basina gelebilir. Soracagim sey; kafanda 5-10 dusunce birden var mi? Yani dusuncelerin birbirini kovaliyor mu?

bır doktora gorunsen ıyı olur tabıykı sorunlu bır hayatın varmıs ayrıca devlet hastanelerıde karsılıyor bu tür tedavileri hem kendını zıyan etmemiş olursun...

canım benim bütün arkadaşlar doğru yere temas etmişler
mutlaka görün bi doktora sen psikoloğa git önce eğer lüzum görürse o seni psikiatriye yönlendirir zaten
çaresi varken kendine işkence etmenin anlamı yok değilmi ama

Özel degilse bir sorum olacak

Cocuklukta aileniz birsey yaparsaniz ceza verirmiydi ?

Sizofren yazmissiniz ....

Sizofren rahatsizligida 19- 20 li yaslarda basliyor daha dogrusu fark ediliyor. Insallah öyle bir sey yoktur...

canım, peki bu takıldığın düşünceler nasıl düşünceler, çok ufak bi örnek verebilir misin? Ne yapıyorsun mesela kafanda kurup, az daha açsan belki yardımcı olabilirim, bende de varda takıntı.. aynısımı bakacağım..

yani yardımcı olurum derken, şu bölüme git bu bölüme git, yada benim gibiysen süreci ve tedavi yöntemlerini anlatacağım.. ama önce aynımıyız onu bilmemiz lazım.. neleri kuruyorsun beyninde onları çok ufak bi örneklersen anlarım, benle aynımısın diye..

afedersiniz erkek kardesım var.. 6 yasında.. yok ona tecavüz etmıssem, ya bırıyle yatmıssam, sagır olursam kör olursam.. ya annem babam ölürse, sakat kalırsam...
genel evlere düşersem daha birsürü şey...
ceza vermıyorlardı

Bunları düşünme sebebini algılayamadım yapmadığın halde emin olamadığın durumlar söz konusu sanırım.Psikoloğa görünmen iyi olacak duruma göre psikiyatriye yönlendirecektir zaten en sağlıklısı gitmen olacak burada belki biraz rahatlarsın belki geçti sanırsın bir gün yine patlak verir.

Canım, sen ne mazoşist ne de şizofrensin..
Ben doktor değilim ama aynı rahatsızlık bende de olduğu için biliyorum..Saydığın şeyler Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Türkçesi Takıntı Zorlantı Bozukluğu (TZB)..
Sendeki belirtiler zarar verme şeklinde, bendeki ise temizlik ve hijyen takıntısı şeklinde.. Ellerimi köpükten görünmeyecek hale gelene kadar saya saya yıkarım temiz olur ama temizliğine inanamam..Yolda yürürken pis bişeyin yanından geçsem, değmiyorum ama, bana o pislik bulaştımı diye korkar ve her tarafımı kontrol ederim..Daha neleeer neleeer..
Bu rahatsızlık bazılarında biriktirme takıntısı olarak baş gösteriyor, gerekli gereksiz herşeyi biriktiriyo hasta, örnek, çöp evler..hasta kendine hakim olamıyor toplama konusunda tıpkı beni temiz oldumu olmadımı takıntım gibi..
Bazı hastalar, zarar vermekten korkuyo, mesela anne, acaba bebeğimi öldürür müyüm gibi düşünceye kapılıyor..aslında öldürmeyeceğini biliyor fakat ya olursa diyor..
Bazılarında ise, sıfır beden takıntısı olarak ortaya çıkıyo. diyorki, ben bu yemeği yedim şimdi gidip kusmalıyım, kusmazsa rahat edemiyo, ve anoraksiya blumea rahatsızlığı olarak devam ediyo hastalığı..
Neticede canım hepsi, Obsesif Kompulsif Bozukluk.. Tedavisi var, psikoterapi ve ilaç tedavisinin aynı anda yürütülmesi gerekiyor..Hiç vakit kaybetmeden bi psikiyatra git, ne kadar erken teşhis olursa o kadar hızlı iyileşirsin..
Devlet hast.ne gidebilirsin canım..
Ama tedavi süreci biraz uzun olabiliyo, hemen sihirli değnek değmiş gibi kesilmiyo yani..
Tabi bunların hepsi benim tahminim, psikiyatrın en doğru tanıyı koyacaktır sana..Üzülme o kadar ağır bi hastalık değil..Başımda ordan biliyorum..Yaşam kalitemizi düşürdüğü kesin ama..

ALLAH'IM hepimize şifa versin İNŞALLAH..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…