Ruhsal bunalım :(

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
Hatunlar hatırlayan vardır belki kızım 1 ay kadar önce nöbet geçirdi. 1 günde 4 defa olduğu icin yogun bakimda kaldi 1 gün sonra servise aldılar 5 gün kaldık hastanede çok zor günler geldi geçti Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın..

Kizim önceden de huysuz du yemek yemezdi doktor sağlıklı beslenmesi lazım dedi ve biz biberonu kestik 2 hafta olacak ve yemek yemesi çok az açlıktan sinir krizi geçiriyor ısrarla yemiyor sevdiği herşeyi yapıyorum yok yok inatlasiyor benimle önüne koyuyorum kendi yesin diye yemiyor oynuyor sadece

Bunun dışında öksürüğü var 9 gündür geçmiyor epilepsi ilacı kullandığımız için ilaç kullanımı kısıtlı olduğu için en son çare bitkisel ilaç aldık doktor önerisiyle.

Ya inanın çok yıprandım kendimi toplayamıyorum bir türlü kızım 2 yas sendromuna girdi sürekli birşey istiyor. İnanır mısınız en son bıçak istedi benden. İstedikleri olmayınca kendini yerlere atıyor duvarlara vuruyor bana vuruyor özellikle nöbet geçirdikten sonra çıktı bu huylari bazen çok sabrımı zorluyor...

Mesela bu gün olduğu gibi yemek dışında abur cubur olan herşeyi istiyor asla hayırdan anlamıyor bir kaşık çorba yediremedim üstüne döktü kaşığı vurup bende çok sinirlendim çünkü 7 saat hiç birşey yememiş zaten tabağı lavaboya fırlattım paramparça oldu çok pişmanım şu an bile ağlıyorum keşke öyle davranmasaydim kendime hakim olsaydım diye çok kötüyüm sabrım tükendi çocuğuma karşı nefret ediyorum kendimden karşımda 22 aylık 1 çocukla var ve ben onunla baş edemiyorum sakinleştire miyorum nolur bi akıl verin bana nasıl davranmaliyim kizima? onu nasıl sakin tutabilirim?istediklerinin ona zarar verdiğini nasıl anlatabilirim? nolur beni kınamayın zor durumdayım kızım benden uzaklaşıyor sanki bunu hissediyorum eskisi gibi olalım istiyorum.

Annelik ne kadar zormuş Rabbim evlat acısı yaşatmasın onların sağlığı huzuru yerinde olsun hep mutlu olsunlar sadece benim kızım değil bütün bebekler ve çocuklar.. uzun oldu kusura bakmayın içimi döktüm bir nebze rahatlamak ve akıl almak için okuyan herkesten Allah razı olsun.

Eşim bu ara çok yoğun canım inan o da ilgileniyor elinden geldiğince ben mesela bir yere gidemiyorum en basiti kendi ailelerimize bile çünkü kızım heryeri karıştırıyor orada birşey görüyor mesela hayır kızım sana veremeyiz diyorum ortalığı yıkıyor insanların huzuru bozuluyor bizim yüzümüzden
Bu bir donem ve gececek mutlaka ama arada bir nefes almaya ihtiyacin var. Esin bebekle gunde 1 saat olsun vakit gecirsin. Sen cik dolas, hava al, muzik dinle vs.

Bu donemsel bir durum ve cocuk cok sıkıntı atlatti. Herkes tolere etmek zorunda ama sen devamli maruz kaldigin icin kafani gunde bir saat de olsa dinlendirebilmen lazim. Bu konuda esinden bir destek gelmiyorsa annen, kv ya da bir teyze amca olmasi lazim. Yoksa cok patlarsin ki bu durumdan ikiniz de yipranirsiniz.

İki yaş sendromu denen şey biz ebeveynleri çok zorluyor maalesef,sakin kalabilmek için çelik gibi sinirlere sahip olmak lazım,sizi çok iyi anlıyorum
KiziniZin rahatsızlığı onun daha fazla hircinlasmasina sebep olmus mudur bilemem fakat bildiğim birşey varsa o da bu gibi durumlarda çocukla inatlasmamak gerektiği.
Bu süreci geçici bir dönem olarak görün
Ona sevginizi daha çok hissettiririn

Sen de çocuk bakmak için görevlendirilmiş bir melek değilsin ki yani azıcık rahat ol. Kendini parçalama bu kadar. Herkesin sinirlendiği anlar oluyor, gayette iyi bir annesin bence kendini boşuna üzme.
Canım onun benden uzaklaştığını hissediyorum önceden gelir gider sarılırdı öperdi şimdi eliyle itiyor beni öptürmüyor sarılmaya bile izin vermiyor bana vuruyor sürekli çünkü istediklerini yapmıyorum acaba yanlışmı davranıyorum diye içim içimi yiyor

Canım kızım gün içinde uyuyunca terapi müzikleri dinliyorum mesela osmanlı zamanında ruhsal hastalıkları müzikle iyilestirirlermis gözlerimi kapatıp kendimi başka bir yerde hayal ediyorum bu kızım uyanana kadar ise yariyor eşimin işi rahatlasın bu dediklerini yapacağım kv bakmak istemez çünkü kafam kaldırmıyor dedi en son annem uzakta gelemez bir eşim var destek olabilecek o da yoğun

Merhaba canım. Rabbim sağlık sıhhat versin kızına öncelikle . Sana da sabır kuvvet versin.

Sanki beni anlattın. Benim oğlum bu tarz davranışlar sergiliyor. Haklısın, özellikle bu dönemde aramızdaki bağa zarar gelmiş gibi hissediyoruz fakat öyle değil bu sadece geçici bir dönem.

Yemek yeme konusunda ise çocuklar bizde ki o ' yicek mı yemicek ' mi gerilimini hissediyorlar , inatlaşma da oluyor. Biliyorum , biz anneler için zor fakat uzun süre aç bırakmayı dene kendi isteyene dek birşey verme, özellikle abur cubur. Bir de porsiyonunu küçük tut isterse tekrar koyarsın. ' tabağını bitirmedi' bunalımına girmezsin ben böyle rahatlattım kendimi.

Kizim nöbet geçirmeden önce de huysuz du ama bu kadar değil hastaneden eve geldiğimiz gün başladı bu huylari inanın kızım 160 derece değişti sevdiği şeyleri sevmiyor artık oyun oynamak istemiyor sürekli birşeyler karıştırma peşinde kendine zarar vermediği müddetçe müdahale etmiyorum ama oda bir yere kadar etkili oluyor

Nasil kafaymis o ya? Butun gun bakmayacak ki sonucta hepi topu 1-2 saat. Diger konularini da bildigim icin kv'ne gicik oluyorum. Sanki atom parcaliyor evde de toruna 1-2 saat ayiracak bir kafa yok hanimefendide. Bosa tasimasin bari o kafayi.

Şu ara oğlumda böyle davranıyor,benden uzaklaşıyor mu diye düşünmedim hiç,çok hassassın belli ki ama sende bunu kendine yapma....Büyüyecekler güzel günlerini göreceğiz..

Canım bu dediklerini yaptım bugün 7 saat aç kaldı mesela karnını tutuyor yemek istiyor sevdiği yemek oysa mama sandalyesine koyuyorum yemiyor balkona çıkardım yok olmuyor zaten bu sinir krizleri açlıktan ölüyor yemek yese bu kadar olmuyor en azından kendi yesin diye teşvik ediyorum onu da yapmiyor

Ya bir de o yavru neler atlatti. Bir yetiskin icin bile zor. Hayata tutundugu icin herkesin, aile buyuklerinin etrafinda pervane olup, hos tutmasi o gunleri unutturmasi lazim. Ozellikle ikiniz icin cok zor bir surecti. Ben aile bireylerinize dusuk puan veriyorum.

Bu arada Rabbim hayırlı şifalar versin İnşallah....Ben diş sorunları olduğunda kahvaltı ve diğer öğünlerde yemeğin yanına mutlaka taze sıkılmış meyve suyu veriyorum;bir kaşık yemek bir kaşık meyve suyu bal gibi yiyor başka türlü yol bulamayınca bu ilaç gibi geldi tavsiye ederim uygulamadıysanız....

Nasil kafaymis o ya? Butun gun bakmayacak ki sonucta hepi topu 1-2 saat. Diger konularini da bildigim icin kv'ne gicik oluyorum. Sanki atom parcaliyor evde de toruna 1-2 saat ayiracak bir kafa yok hanimefendide. Bosa tasimasin bari o kafayi.
Çünkü zaptedemiyor sürekli ben böyle çocuk görmedim diyor sana mı çekmiş diyor sen inatsın diyor bana senden almış diyor

Ben goruyorum bazen anneler cocuklara parkta yemek yediriyor. Benim normalde cok tasvip ettigim bir sey degil ama bazi cocuklar ancak boyle yiyor sanirim. Bir sansini dene. Bir de tahin, pekmez gibi kalorili saglikli gidalar verebilirsin normal mamalarina da toz haline getirilmis cig badem, findik, ceviz karistirabilirsin.

Çünkü zaptedemiyor sürekli ben böyle çocuk görmedim diyor sana mı çekmiş diyor sen inansın diyor bana senden almış diyor
Cok bilimsel bir yaklasim ve super kaytarmaca. Ne olmus yani cocuk hareketli ise muaf mi oluyor babaannelikten? Simdi cocuklar boyle maalesef. Aman bir faydasi olmaz kvnin sana salla. Lafa geldimi bin tane tavsiye verip her seye mudahil olmayi cok iyi biliyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…