Ruhsal olarak iyi hissetmemek !

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fnur1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fnur1

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2019
31
20
8
24
Öncelikle merhaba arkadaşlarım. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat sizden bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Ben 19 yaşında biriyim. Şuan hem açıköğretimden üniversite okuyorum hem de tekrar sınava hazırlanıyorum.Günümün çoğu evde ve boş geçiyor üstümde aşırı derece halsizlik ve yorgunluk mevcut. Hiçbir şey yapasım gelmiyor. Ruhsal olarakta kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Her an aileme sevdiklerime birşey olacak ve onları kaybedecekmişim gibi hissediyorum. Ailemin en büyük çocuğuyum kardeşlerim büyüdükçe çevreye uyup kötü işlere bulaşacaklar diye korkuyorum.Yıllar, günler geçiyor fakat bana hep kötü şeyler getirecekmiş gibi geliyor.Yorulduğumu hissediyorum. Hiç bişey yapasım gelmiyor bu sebeple . Her gün TV telefon ile zamanımı boş boş geçiriyorum. Haliyle bunlardan çok rahatsızlık duyuyorum. Ben bu durumdan kurtulmak ve hayatımı değiştirmek için neler yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Her gün tv telefon ile zamanınızı boş geçirdiğinizi hissettiğiniz için o diğer kötü senaryolar sizi rahat bırakmıyor.
Halsizlik ve yorgunluk için isterseniz bir doktora görünün belki vitamin eksikliği vs vardır.
Bu sınav süreci biraz stresli olduğu için hayatınızı planlarsanız daha az stres ve kaygıyla atlatabilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin bile o kadar etkisi oluyor ki. Günlük bir saat yürüyüş yapmak iyi gelir. Bunu en azından yirmi gün aksatmamaya gayret ederek deneyin faydası var mı yok mu deneyerek görün derim.
Evde çalışamıyorsanız kütüphaneye gidin, daha verimli çalışabilirsiniz.
Zihninizden geçen o kötü senaryolar için bunların sadece düşünceleriniz olduğunu unutmayın. Öyle bir durumda o kadar kötü senaryolar kurarız ki -sanki gerçekten o senaryolar gerçekmiş gibi bir ruh haline gireriz. Siz öyle bir durumda elinize kağıt kalem alıp yazın mesela zihninizden geçen şeyi. Beynimizin içinde dolaşan o düşünceler çok büyük karışık gelince gözümüz daha çok korkuyor fakat kağıtta onları gördüğünüzde bir nebze daha rahatlamış hissedebilirsiniz. Son olarak birbirini tekrarlayan o kötü senaryoları düşünmeye başladığınız anda bir rutin oluşturun ve o şeyi yapın. Mesela bu bağırar bağıra şarkı söyleyip dans etmek olabilir. Saçma gelebilir kulağa ama bunu deneyin. O an örneğin ders çalışıyorsunuz ama soru çözerken bir yandan zihninizden o düşünceler geçiyor baktınız konuya odaklanamıyorsunuz biraz ara verip o rutini yapın.
Hayatta olan her şeyden siz sorumlu değilsiniz. Kendinize yüklenmek yerine biraz hayatınızda kendinize de destek olun. Kardeşin ailen için endişelenmen güzel ama onları sevdiğiniz kadar kendinizi de sevin. Hayatı değiştirmek için ufak ama kararlı adımlarla başlamak iyi olur nacizane fikrim.

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…