Ruhum daralıyor

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Merhaba kızlar. Kendimi o kadar sıkıntılı hissediyorum ki paylaşacak hiç kimsem yok
Ben çok korumacı bi ailede yetiştim annem özellikle çok aşırı korumacıydi sürekli peşimde oldu hep "yapamazsin, edemezsin, sen Yapma ben yapayım, sakın dokunma" hep bana karşı böyle davrandı ve özgüven eksikliği yaşadım bu özgüven eksikliğini aşmak için hala uğraşıyorum. Hiç beni mutfağa sokmadi çok istedim mutfağa girmeyi bana bak öğren derdi hep kesinlikle dokundurmazdi. Annem evde yokken saklı saklı yapıp öğrendim hep herseyi. Sokağa arkadaşlarım ile gezmeye izin vermez eve arkadaş getirmeme izin vermezdi. Eve arkadaşım geldiği gün gidince arkasından konuşur eve insan davet etme derdi. Değişik biri annem önceden çok problemli zamanlar yaşamış psikolojik olarak normal biri değil bence. Uzatmak istemiyorum. Iste evlenip annem gibi olmamakti tek hayalim onun tam tersi olmak. Ama hiç kısmetim iyi gitmedi 26 yaşına kadar aşkı doğru düzgün bulamadım hep aldatıldim üzüldüm kırıldım. Sonunda biri ile tanıştım sırf güvenilir temiz kalpli biri diye evlendim. HeP es seçerken şuna dikkat ettim başka bi şehirde yaşamakti hayalim annemden uzak olmak için. Eşim öğretmen şu an memleketten epey uzakta yaşıyorum ama evlendikten 2 ay sonra ailem gelip buraya yerleşti. Kpss ye hazırlanıyorum annem ev işimi yapacakmis çocuğum olunca bakacakmis sağ olsun beni düşünüyor ama ben onun bu davranışlarını sevmiyorum yıllarca sıkıldım. Şimdi bana yakın ve ben hiç mutlu değilim. Eşim de benim Ailem e aşırı düşkün damatları tam kafa dengi çıktı. Annem gezmeyi hiç sevmez. Ben hep hasret kaldım evlenince eşim ile Hafta sonları gezmeye gideyim eskiden görmediğim yasayamadigm eksikliğini hissettiğim şeyleri yapayım ama eşim de ailem gitmiyor diye o da gitmiyor hep evdeyim inanin avm ye gidiyoruz bi işimiz alışveriş falan olduğu için hiç şöyle bi yere hususî gezmeye gitmedim eşim ile 8 aylık evliyim. Bugün hava güzel annem gitmedi diye esim de çıkmadı babam bizde internette işi var eşim ile bi başbaşa konuşup derdimi anlatamıyorum sıkıldım artık. Bi işe girip çalışmak istiyorum hamleyim kpss yi bekliyorum eşim herseye müdahale ediyor ise girme bu halinle diyo. Kursa gidip arkadaş edinmek istiyorum burada kimseyi tanımıyorum telefon bağımlısı oldum uzakta ki arkadaşlar ile telefon da konuşuyorum sadece. Kursa izin vermiyor inanin çok sıkıldım kızlar sürekli evdeyim. Zemin Kat bi de çok basık karanlık gibi ruhum daralıyor. Kafayı yemek üzereyim.

Evet anneniz biraz fazla abartmış ama ne bileyim bana pek kötü gelmedi sanırım benim annem ilgisiz olduğu için .Biraz tatlı dil ile orta yolu bulabilirsin gibime geliyor .Hayatta her istediğimiz olmuyor.Bir çok kşiye göre şanslı olduğunu düşünüyorum.İlgili bir annen ,onlarla iyi geçinen bir eşin var.Sakin bir hayatın ve doğacak bir bebeğin var.Bence elindekilerin kıymetini bilmelisin.

Kıymetini biliyorum ama bu yaşam tarzı beni sıkıyor. Korumacı insanlardan sıkıldım eşim de aynı. Evdeyim düşünün 8 aydır bilmediğim bi şehirde bi zemin Kat içindeyim hiçbir yere gitmiyorum gezmek tozma yok eşim sürekli tv izler hiç sosyal hayatım yok kimsem yok bunların olmasına da müsade etmiyorlar sıkılıyorum

E eşiniz aynıysa evlenmeseydiniz, evlenince anladıysanız çocuk yapmasaydınız daha 5.aydan ne diyelim ki? Ya kpss'yi kazanır kendi maaşınızla sözünüzü geçirirsiniz ya da ömür boyu katlanırsınız başka çözüm yok.
Eşiniz de ne biçim öğretmen, karısını eve tıkıyor ona yok buna yok.

Evlenmeden önce böyle değildi. Çocuk henüz düşünmüyorduk ikimizde ama korunduğum halde ve olma ihtimali düşük bi zamanda hamile kaldım üstelik adetm bittiği gün.
Evden dışarı sadece markete pazara gidiyoruz ikimiz başka bir aktivite yok elinde kumanda halin den gayet memnun ama ben çok sıkıldım

Evlenmenin hic bir zaman kaçış yolu olmadiginin bir kaniti daha.

Keske evlenmeden okuyup calisip ayri sehire kendi basina tasinip yasam kursaydin kendine.

Ayrıca 5 değil 8 aylık evliyim. Inşallah kpss olmasa da özel sektör de başka işler bulabilirm ama karışanlar olmasa tabi

Tabii, ne olasılık valla. Kocandan izin bekliyorsan suç senin bunu da unutma.

Evlenmenin hic bir zaman kaçış yolu olmadiginin bir kaniti daha.

Keske evlenmeden okuyup calisip ayri sehire kendi basina tasinip yasam kursaydin kendine.
Bunu daha önce denedim. Ama 5 ay sonra annem geri getirdi. Zorla yaptırım uygulayan bi annem var rezil eder insanı istediğini yapmazsan

Ayrıca 5 değil 8 aylık evliyim. Inşallah kpss olmasa da özel sektör de başka işler bulabilirm ama karışanlar olmasa tabi
2.5 aylık hamilesiniz, döllenmesi rahme düşmesi vs derken 3 ay çıkar 5.ayda olmuş çocuk.

2.5 aylık hamilesiniz, döllenmesi rahme düşmesi vs derken 3 ay çıkar 5.ayda olmuş çocuk.
Tam 6. Ayda oldu. Bir ya da 10 yıl farketmıyo bebek benim için problem değil ben bunları nasıl değiştirebilirm onu düşünüyorum. Eşim ayrılmak istediğimi söylediğim de çok korkuyor değişiyor istediğim gibi oluyor ama kısa süre sonra eski haline dönüyor benim Ailem in burada olması onun huyunu suyunu çok etkiledi ilk bizimkiler gelmeden önce böyle değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…