Ruhumu Daraltan Mevzular :)

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Hayirli geceler kadinlar kulubunun yoldaslari :) oncelikle hepinize hayirli Ramazanlar diliyorum. Icimi bu kadar daraltmasa su vakitte ramazan telasi yasayabilecekken oturup bunlari yazmazdim.
Uzun olabilir, affola. Eşimle iyi giden bir evliligimiz var. Ailesiyle de aslinda gayet iyi anlasiyorum. Sorun su ki bizim dugunden arta kalan borclarimiz dolayisiyla, ailesinin ise genel maddi durumu olarak her iki aile de cok yuksek bir ferah seviyesine sahip degiliz. Ha sikayet etmiyorum, buna da şükür.
Eșimin ailesi su siralar bir ev almak istiyorlar. Ama maddi aciklari çok. Bizden de arabamizi satmamizi ve benim dugundeki takilarimi istiyorlar.
Eșim ve ailesine gore şöyle bir bakis acisi var, esimin ailesi ve biz neye sahipse aslinda o bizim ortak malimiz. Yani eşim diyor ki o ev aslinda bizim olacak. Ev dedigi mustakil, guzel, kafa dinlemelik bir yer. Eşimin dedigine gore tapuyu bizim ustumuze hatta benim ustume bile yapabilirmisiz. Esimin ailesi kismen yasli, yani ilerde bize kalir demeye getiriyor.
Icim daraliyor... Hayir desem, bunca zaman cok iyi anlastigim insanlarla aramin bozulacagina eminim. Tamam desem hicbir guvencemiz ve binecek bir arabamiz dahi olmayacak. Bana bir akil verin. Gece gece oturmus, ruhumu sıka sıka bunu düşünüyorum.

Verme. Arabani satma.

Eşinin "anne babam yaşlı. Ölünce bize kalacak" mantığını da hic beğenmedim.

Kendi altınlarından birazını çal. Eşinden gizli gizli bi kenara koy madem vermek zorundasın. Ben olsam kendime az da olsa bir güvence ayırmak isterim.

Verme. Arabani satma.

Kendi altınlarından birazını çal. Eşinden gizli gizli bi kenara koy madem vermek zorundasın. Ben olsam kendime az da olsa bir güvence ayırmak isterim.
2. Cümlenize katılıyorum ama ben de maalesef 3.cümşenizdeki mantıgı hiç begenmedim. Ayırması kendine alması olabilir ama çal ne demek zaten gelinin altını birazını bir yere yatırım yapması tabiki iyi olur

2. Cümlenize katılıyorum ama ben de maalesef 3.cümşenizdeki mantıgı hiç begenmedim. Ayırması kendine alması olabilir ama çal ne demek zaten gelinin altını birazını bir yere yatırım yapması tabiki iyi olur
Birazini al diyor zaten onda sıkıntı yok kendi altinimi kendim neden calayim ama ben genel olarak hic verip vermeyecegimi bilmiyorum. Gerci eşim her turlu arabayi verir. Bana ait karar kismi altin malesef.

Çal demek eşinden gizli al demek. Eşinden gizli al demektense kısaca çal dedim. Aslında çok basit bir mantık ama...

Verme. Arabani satma.

Vermek zorunda degilim. Su an sadece bir tercih söz konusu altinlar için.

Çal demek eşinden gizli al demek. Eşinden gizli al demektense kısaca çal dedim. Aslında çok basit bir mantık ama...
Dedigim gibi zaten vermek istemiyorum desem vermeyebilirim bu konuda bir baskisi yok. Ama vermezsem aramizin bozulacagina eminim ailesiyle

Diğer kardeşlerin sizin üzerinize tapuyu vermeye razı geleceklerini hiç sanmıyorum
Tapuyu verirler mecburen alirken ama yarin bir gun anne babalarina bir sey olsa ortak olmak isterler mi bilmiyorum. Eşime gore soz konusu bile degil.

Tek kardes degil iki ablasi var ama tek erkek. Ataerkil bir ailesi var hani şöyle soyleyeyim, tutup kimse bizim bu kadar yardim ettiğimiz eve ortak olmaya kalkmaz. (umarim!)
Tek kardes degil iki ablasi var ama tek erkek. Ataerkil bir ailesi var hani şöyle soyleyeyim, tutup kimse bizim bu kadar yardim ettiğimiz eve ortak olmaya kalkmaz. (umarim!)
Hic oyle dusunme. Onlar ölüp miras paylasimina gelince hepsi haklarini isterler. Olasilikla olmaz bu isler. Birincisi takilar kadinindir. Kesinlikle verme. Giden gelmez. Esinin senden istemeye hakki bile yok. Ikincisi evi senin ustune yapacaklar gibi laflara inanma. Bu laflar islerini halledene kadar. Araba bize lazim baska yolu olmali de. Kayinvalidelerin oturacaklari evleri yok mu? Yani bu ikinci bir ev mi?

Kimin önce öleceği belli miymiş acaba? Belki allah gecinden versin yaşayacak 6 aylık ömrünüz var. Borç ödeyip, sıkıntı çekip ömrünüzü tüketeceğiniz altınları satıp borcunuzu kapatın bence.

Hic oyle dusunme. Onlar ölüp miras paylasimina gelince hepsi haklarini isterler. Olasilikla olmaz bu isler. Birincisi takilar kadinindir. Kesinlikle verme. Giden gelmez. Esinin senden istemeye hakki bile yok. Ikincisi evi senin ustune yapacaklar gibi laflara inanma. Bu laflar islerini halledene kadar. Araba bize lazim baska yolu olmali de. Kayinvalidelerin oturacaklari evleri yok mu? Yani bu ikinci bir ev mi?
Yok canim oturacak evleri yok kiradalar ve kiraci cikarmak istiyorlar. Onlar da ev alalim birlikte, ilerde size kalir mantigindalar.

Back
X