Ruhumu Daraltan Mevzular :)

90 yaş üstü insanlarmı kvalide peder öyleyse ver son zamanlarını kirada yaşamasınlar değillerse %70ini kendilerinin ödediği bir eve iki kız varken %30 unu ödediniz diye komple sahiplenmek saçma olur onların acısındanda bakın hak yemiş olursunuz kaldı ki yedirmezler yedirmesinlerde görümceleriniz..altınlar kadınındır sözüne hayretim eşinizle size ait istiyorsa kendine düşen kısmı verebilir ama evlilik borçlarını ödeyip sizi feraha cıkarabiliyorsa yoksa buda bir haksızlık olur..erkekler altın takamıyor aksesuar olarak biz takıyoruz gerçi borç içinde yüzerken altınla gezme arzusunun kadınlardaki hangi kafayla yapıldığını hiç anlayamayacağım.uzun bir yazı oldu ben olsam şöyle yapardım o evde görümcelerimin de hakkı var bu %30 luk kısmı üçe bölelim Allah gecinden versin böyle bir durumda ben onların hakkını yemem der üçe böldürür sorunu cözerim görümcelerde kendilerine hak düşeceğini bilirse yardımcı olurlar sizde daha hafif atlatmış olursunuz hem de görümcelerin hakkını yememiş olursunuz derim

Hayirli geceler kadinlar kulubunun yoldaslari :) oncelikle hepinize hayirli Ramazanlar diliyorum. Icimi bu kadar daraltmasa su vakitte ramazan telasi yasayabilecekken oturup bunlari yazmazdim.
Uzun olabilir, affola. Eşimle iyi giden bir evliligimiz var. Ailesiyle de aslinda gayet iyi anlasiyorum. Sorun su ki bizim dugunden arta kalan borclarimiz dolayisiyla, ailesinin ise genel maddi durumu olarak her iki aile de cok yuksek bir ferah seviyesine sahip degiliz. Ha sikayet etmiyorum, buna da şükür.
Eșimin ailesi su siralar bir ev almak istiyorlar. Ama maddi aciklari çok. Bizden de arabamizi satmamizi ve benim dugundeki takilarimi istiyorlar.
Eșim ve ailesine gore şöyle bir bakis acisi var, esimin ailesi ve biz neye sahipse aslinda o bizim ortak malimiz. Yani eşim diyor ki o ev aslinda bizim olacak. Ev dedigi mustakil, guzel, kafa dinlemelik bir yer. Eşimin dedigine gore tapuyu bizim ustumuze hatta benim ustume bile yapabilirmisiz. Esimin ailesi kismen yasli, yani ilerde bize kalir demeye getiriyor.
Icim daraliyor... Hayir desem, bunca zaman cok iyi anlastigim insanlarla aramin bozulacagina eminim. Tamam desem hicbir guvencemiz ve binecek bir arabamiz dahi olmayacak. Bana bir akil verin. Gece gece oturmus, ruhumu sıka sıka bunu düşünüyorum.
Kimaeye guvenılmez bu durumda.Neden veresınızkı tum elınızdekı avucunuzdakını.

Hiç kimseye güven olmaz. Sonradan için içini yıllarca yer. Ben asla vermezdim, çocuklarımın geleceği, rızkıdır onlar. Sen arabayla doğmadın ama onlar da evle doğmadı. Belki güzel bir fırsat çıkacak karşına, elinde para olmayacak. Kimse kimseye altın vermez bu devirde, düşünmeniz bile ilginç. İçten söylüyorum, ortalık çok kötü, gelecek görünmüyor, vermeyin, yerine koyamazsınız.

Arabayi bu kadar rahat verme durumu yenisini altinlarinin geri kalaniyla alma dusuncesi olabilir mi esinin ?
Ben kucuk altinlarimi kendi evimizin pesinati icin verdim.Gerisini de kendime araba alicam diye sakliyorum seklinde belirttim ki gercekten de planim bu nasipse herhangi bir saglik vs durumu cikmazsa.Sende bunu belirt.Coluk cocuk olucak araba sanada lazim.

Eşiniz ailesi için bir şey yapmak istiyorsa, kardeşlerini alsın yanına, ortaklaşa yapılsın o halde.
Hak almaya gelince, herkes hak sahibi oluyorsa.
Yeni evlisiniz, çocuğunu yok ve kira ödüyorsunuz anladığım kadarıyla? eşin ne kadar kazanıyor? Borcunuz da varmış.
Çocuğun olduğunda çalışabilecek misin? İhtiyaçlar, masraflar artacak.
Arabanız da çok para eder birşey olmadığını söylediniz.
Piyasalara bir daha bakın, tüm bunları güzellikle anlatın eşinize.
Özellikle özel sektör ise, yarın ne olacağını bilemeyiz.
Madem yardım edecekti, bekarken , aile olmamışken yardım edip alsaydı?

bilemedim belki ben bencil düşünüyorum :/

• Beğen
Reactions: Cac
Asla vermem benim altınıma arabama güvenip kimse ev almaya kalkmasın

evi kendi üstüne yap yada ortak yaptır kim ne kdr ödediyse ,ilerde o kızlarda hak iddia edecek illakı anamızın babamızın evi diye oluruda budur, senin emeğin varsa arabada altınlar zaten gelinini hakkı eve ortak ol benimde ilerde çocugum olacak ona garnti olsun de .kötü olacak bişe yok .biz çok gördük erkk kardeş evleri anne baba üstüne alıp sonra ortaya çıkan bizimde hakkımız diyen kızkardeşleri ama parayı erkk kardeş ödeyenleri

Back
X