Rutin olusturma...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
3 aylik kizimla uyku rutini olusturmak istiyorum..
fazla yazamiyorum uyandi cunki.dondugumde okuycam yorumlar icin minnettarim tabi yorum gelirse :) :)

Benim kızım 6 aylık oldu uyku egitimi her cocuğa verilemiyor maalesef kızım kolik olduğu için uykusu hep problemliydi öylede gitti hala sallanmadan uyumuyor her gece 5 defa kalkıyor inşallah siz başarırsınız sabırlı olun ama biraz zaman alabilir

fazla yazamiyorum uyandi cunki.dondugumde okuycam yorumlar icin minnettarim tabi yorum gelirse :) :)

uyku mahmuru o güzel bebişini öperim
3 ay uyku düzeni için hayli zor
şuan yapman gerkeen
gece ve gündüz ayrımını yapmasına yardımcı olman
uykuya yatırdığın yerin kranlık ve sessiz olmasına dikkat et
karanlıkta uyunur
bilincini yerleştirmelisin

Reactions: nio
4 aydan önce yapılmaz şimdi sadece gece gündüz ayırımı yapılır

erken ama hergün gündüzleri ve akşamları aynı saatte yatırın
uykusu olsada olmasada
uykusu yoksa uyumaz zaten
ama zamanla alışkanlık haline gelip
hergün aynı saatte yatmayı ister

Merhabalar canım;
Ben kızıma uyku rutinini alıştırmak için saat 21:30 da banyo yaptırma yöntemini kullandım:)Senin kızına işlermi bilemem ama akşamları yıkayıp yağla masaj yaparım.Karnını doyururum uyanmazdı.20. ayında şimdi halen aynı saatte yıkarım akşam yatar sabah 7:00 de kalkar.
Lakin bebiş küçükken uykusunda kalkıp emzirirdim.

Birde gündüzleri aynı saatte uyuturdum.11:00-13:00 arası 17:00-18:00 arası.
Büyüdükçe gündüz uykusu 1 e indi. 13:00 -15:00.

demek istedigim hayatimizi bir duzene oturtmak...
kimi zaman aksam 8 de yatiyor kimi zaman 12 yi buluyor.
her 1,5 saatte emziriyorum bu duzenden cok memnunum.
gunduz uykulari duzensiz kimi zaman yarim saat kimi zaman 10 dk uyuyor.
yani hayatimizi bebegin keyfine gore yasiyoruz.boylesi bebege guvensizlik asiliyormus ve bebekler rutin severlermis.hem yonetilmek isterlermis hem anneye guven duyarlarmis.
bense sersem tavuk gibiyim pani oluyorum sik sik.misal esim bebegi uyutuyor istikrarli davranip ben hik dese kucagima aliyorum uyumuyor diye.halbu ki uykusuzluktan aliyormus bir iki sallasam uyuycak.bebege birakiyorum tum duzeni uyanik oldukca onla oynuyorum kucagimda gezdiriyorum.meger karsisina gecip konusmak gerekiyormus.
ne biliyim ben ipleri elimde tutmam gerekiyor bebek guvensiz hissediyor bense onun yasiti bir arkadas gibiyim anne gibi degilim kurallarim olmali anne gibi olmaliyim

Aynı benim oğlum. 10 aylık oldu hala ya emerek yada sallanarak uyur, en az 4 kere uyanır. 4 ve aşağısında kendimi şanslı hissediyorum :)

birde uyurken birden atiyor kendini gozlerini koca koca aciyor korkmus gibi boyle ...

birde uyurken birden atiyor kendini gozlerini koca koca aciyor korkmus gibi boyle ...

onlara tıpta büyüme sıçramaları deniyor
büyüdükçe geçiyor
kundak yapıyorsan daha az sıçrayıp daha uzun süre uyur

1,5 saatte bir emzirmek cok kisa bi ara, büyük ihtimal buna alismis ve onun icinde geceleri cokca uyaniyor... Emzirme aralarinda en az 3 saat olmasi gerekir büyüdükce bu süre uzar ve ek gidalar devreye girer...Emzirmek evet cok güzel ve saglikli ama maalesef bizim türk kadinlari yanlis emziriyor, zaten etrafta cocuk bi ihhhg yapsin aman aciktirmis gec emzir hemen der albuki mesela yarim saat önce emmistir, yani ilk önce bence emzirmeyi bi düzene sokun, sonra karanlik (uyku) yani gece gündüz kavramini ögretin, sonrada rutin yolla ayni saatlerde uykuya alistirin... Allah kolaylik versin...

onlara tıpta büyüme sıçramaları deniyor
büyüdükçe geçiyor
kundak yapıyorsan daha az sıçrayıp daha uzun süre uyur
evet kundak 4 aylık olana kadar çözüm oluyor sonra durmuyorlar ama içinde bende kendi kendine uyumasını çok isterdim kızımın yada gece az uyanmasını ama hepsi hayalden öteye gidemiyor

evet tamam
aksam uyumadan once mutlaka banyo yaptırıp mutlaka ınce pıjemalarını gıydırmelısınız dıye dusunuyorum
benım oglum uykucuydu yanı hala masallah uykuyu sever
ama rutın olusturmak caba ıstıyor
3 aylıkken aksam 6da gece uykusuna yatabılıyordu

evet kundak 4 aylık olana kadar çözüm oluyor sonra durmuyorlar ama içinde bende kendi kendine uyumasını çok isterdim kızımın yada gece az uyanmasını ama hepsi hayalden öteye gidemiyor

kızınız kaç aylık

Uykusuz günlere hoş geldinnn.. ama hayatının en güzel günleri yeni başlıyor desem abartmam.

Uyku için tam bir iksir henüz bulunamadı ama en azından bulduğun her fırsatı değerlendirmek gibi bir klişe var hala elimizde. Ama o her fırsatta da biri gelmezse ve mutlaka yapacak bir şey çıkmazsa..

Aslında ilk zamanlar gündüz çok uyurlar gece nöbeti için.

Sen de annen falan varsa gündüz biraz toplanana kadar gelebilir, o esnada sen de uyursun, küvet keyfi yaparsın…

emzirme rutininden ben cok memnunum.geceleri 3 -4 kez kalkiyor gece uykusu guzel.
1,5 saatte tek memeyi emiyor 1,5 saat sonra digerini hem cok kucaklasiyoruz hemde az az sik beslendigi icin cok kusmuyor.
vakti olan herkese oneririm.
oyun saati belirliycem.uyku saati ve beslenme sikligi aynen devam edecegim.
birde ana kucagina koyuyorum 6-6 dk kendi kendine oyalaniyor cocuga firsat vermiyormusum hep kucakta gezdir gezdir halim kalmiyordu simdi farkettim rtrafi inceliyor...
birde benim bebegim asla kundak istemedi dogumdan beri kundaklayamadik :)

annem yok kimse yok yardimci..
bebegimi hic biseye degismem cok seviyoruz uykusuz kalsak da yorulsak ta.
butun gun canimi cikariyor aksamda babasini pestile ceviriyor.ohhhh uyudu diye seviniyoruz bu kezde telefondan vidyosuna resmine bakip guluyoruz :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…