Rutin Sizi Sıkıyorsa , Kendinizi Gerçekleştirin

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.732
2.659


kk8 (13).jpg



Rutin Sizi Sıkıyorsa , Kendinizi Gerçekleştirin😊


Eğer orta yaşlarda iseniz ya da ileri fark etmez ,halâ kendinize göre bir işiniz yok ya da bir iş de çalışıyor ve mutlu değilseniz; iş yerinizdeki çalışma ortamı sizi sıkıyor ve bunaltıyorsa ,farklı işlerde çalışıp bir türlü istediğiniz işi bulamamışsanız, o zaman siz ’’ Büyüdüğü halde ne Olacağını Bilemeyen’’Klubündesiniz ve aramıza hoş geldiniz .Bu sizi üzmesin ,aslında siz yüksek potansiyele sahip birisiniz.

‘’Herşey Nasıl Olunur?’’adlı kitabın yazarı Wapnick’e göre yüksek potansiyeli; birden fazla şeye ilgi duyan yaratıcı takipciliğe sahip olarak tarif eder.Esas fikir burada çoklu potansiyele sahip bir kişinin yeteneklerini birden çok disiplin üzerine uygulamaya çalışmasıdır.Yüksek ve çoklu potansiyele sahip bir kişi hayatının sonuna kadar tek bir şey yapmaktansa ,yeni ve heyecan verici bir çok alanda risk almayı tercih eder.

Eğer siz de yukardaki gibi bir yapınız varsa ,mutlu olabilmeniz için öncellikle hayatınızda ki üç unsuru oturtmanız gereklidir.

1- Hayatın Anlamı:Hayatının anlamını bulamıyorsan, öncellikle geçmişine bir bak, hangi işlerde başarı kaydettin? Hangi işler seni daha çok heyecanlandırdı ?Şimdi ne yapmak istiyorsun geçmişinde ki deneyimlerini ,yapacaklarında kullanabileceğini unutma..

2- Para : Para sizin için bir amaç değildir sadece geniş fırsatlar sunan , konforlu bir hayat sürmenize aracıdır.Ancak parayı biriktiremezsiniz,çünkü parayı her zaman kazanacağını bilirsiniz. Ancak yaşamın doğasında ki döngüde her zaman kazanmak diye bir şey yoktur.Yaşamın bir başlangıcı gelişmesi ve sonu olacağından.Paranın gerekli olduğunu ve bir zaman geldiğinde çalışamayacağınızı bilerek geleceğe dair bir birikim yapmanız gerektiğini size hatırlatmak isterim.

3-Çeşitlilik:Eğer çok kuralcı ,disiplinli bir alanda isen burada mutlu olamayacağını bil.Seni parametreler de boğar tıpkı çocukluğunda koyulmuş olan kurallar gibi daralırsın …

O yüzden yaşamının her anından keyif alman ,şükür duygusunu hissedebilmen için;her güne, her haftaya, her aya seni heyecanlandıracak projeler üretmeli ya da yer almalısın.

Bir çok potansiyele sahip olsanız ve her şeye yetişebilseniz de hepsini aynı anda yapamazsınız ve sizden bir tane var o yüzden bir iş modeli uygulayıp ,aynı zamanda her şeyi kolaylıkla uygulayabileceğiniz sürdürebilir bir programınız olması gereklidir.


Aşağıda belirtilen dört iş modeline bir bakın ;size hangisi uyuyorsa onları karıştırarak da kendinizi iyi hissedeceğiniz kendi modelinizi oluşturabilirsiniz.

Burada en önemli nokta kendinizi tanımanızdan geçmekte, siz kendinizi bilirseniz, ne yapıp yapmayacağınızı kimlerle ya da yalnız bir kurt olarak hayat yolculuğunuzda ilerlemeniz gerektiğini bilirsiniz.Sizi sizden başka kimse iyi tanıyamaz,o yüzden şimdi aşağıda ki iş modellerine bir bak ve senin için en doğrusunu hissettiğin modeli uygula derim.

Grupları Kucaklama Yaklaşımı:Birden fazla şapka taktığınız bir işiniz olabilir.Böyle bir pozisyon bulmak oldukça zordur.Açık fikirli bir şirket içerisinde ya da çok kapsamlı özel bir sektörde çalışma olabilir.Ya da kendi çıkarlarınıza uygun şekilde kendi işinizi kurabilirsiniz.

Slash Yaklaşımı:Bu yaklaşımda arzu ve istekleri doldurmak adı altında aynı anda birden fazla iş yapmak istenmektedir.Bu iş modeline ulaşabilmek için bir çok işletmede herhangi bir şirkete bağlı olmadan yarı zamanlı çalışabilir ya da danışmanlık verebilirsiniz.

Einstein Yaklaşımı:Çoklu potansiyele sahip kişiler için en klasik yöntemdir.Burada kendinizi finansal olarak tatmin eden tam zamanlı bir iş bulma durumudur.Diğer fırsatlarla boş zamanlarınız da ilgilenirsiniz sizin için asıl önemli olan, kazandığınız paradır.Paraya önem veriyorsanız bu model sizin için idealdir.

Phoenix Yaklaşımı:Zamanınızı bir çok ay ve yıllar içersinde değişik kariyerler arasında geçiş yaparak değerlendirmiş kişilerin tercih ettiği bir modeldir..Eğer kendinizin kurduğu bir şirkete ya da başka bir şirkete adama fikrine çekiliyor ve bu sizi heyecanlandırıyorsa o zaman bu yaklaşımı kendi takdiriniz doğrultusunda kullanabilirsiniz.

Çok fazla enerjiye sahip olabilir ve halâ ne yapacağınıza karar veremiyorsanız o zaman kalbinizin sesini dinleyin ,o sesi sakın ola ki nefsinizin sesi ile karıştırmayın, çünkü kalbin navigasyonu sizi hep doğru yola çıkaracaktır. O yüzden yüreğinize kulak vermeden önce kendinize doğru sorular sorarak işe koyulun,hazır 2020’nin sonlarına doğru yaklaşmışken kendinizi geliştirebilmek adına aşağıda ki çalışmayı yaparsanız kendinizi daha iyi hissedeceğinizi ve geleceğe dair daha umutlu olacağınızı garanti ederim.

  • Ben kimim?
  • Şu anda yaptığım işten mutlu muyum?
  • Kazandığım para ihtiyaçlarımı ve geleceğimi garanti edebilmek için yeterli mi ?

Cevaplarınızı yazın

Sonra da aşağıdaki boşlukları doldurun

1 yıl sonra ….. olacağım.
1 yıl sonra ……iş te çalışmak ya da iş sahibi olmaktan mutluyum
1 yıl sonra ……bir yıllık gelirim ya da kazancım var


Kafanızda ışıkların yandığını görüyor gibiyim ,şimdi bu ışıkları takip et ,onlar yolunu aydınlatacak ve seni harekete geçirirken; sen de farkındalıkla kendini gerçekleştirmeye bir adım daha atmış olacaksın.


Arzum Koyuncu



Kaynak
‘’How to Be Everything’’
Emilie Wapnick​
 

Eklentiler

  • kk8 (13).jpg
    kk8 (13).jpg
    45,4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
X