Rüya Yorumları Rüya..

herkezin ruyaları hayırlara vesile olur insallah..bende ruyamı yorumlayabileceklere anlatmak istiyorum cok etkilendim.
Biizm evin manzarası denize bakıyor.ruyamda camdan bakıyorum ;denize kırmızı otobüs düşmüş yavaş yavaş batıyordu.ve otobüstekı yüzlerce insan can çekişerek kurtulmaya çalışıyordu.sonra denizin kıyısına gidiyorum ne kırmızı otobüs var ne insanlar.meğerse batmışlar.onların denizin altında olduğunu boğulduklarını anlayınca değşete kapılıyorum ve yüreğimde büyük bi korkuyla denize girip onları kurtarmaya çalışıyorum.o sırada çevrede insanlar var güneşleniyor gülüyor.bense kurtarmaya çalışıyorum.ve güneşlenen insanlar arasında gerçek hayatta varlığından çok rahatsız olduğum sapık komşumuzu göruyorum(50 yaşlarında kendisi).bana yakınlaşmaya çalışıyor.sonra bir anda başka bir sahneye atlıyor ruyam.ve o adamla aynı eve giriyoruz.bir sürü insan var.telaşla eve doluşup oturuyoruz.ama hala o boğulan insanların etkisinden çıkamadım.yorumlarınızı beklıyorum:)

İkilemdesiniz.. Hayata dair gerçek bilgilere vakıf olup olmadığınız noktasın da tereddütler yaşıyorsunuz. Fakat KİBRİNİZDEN sebep, bilginizin yeterli olduğunu düşünüyorsunuz. Size bir misal gösterilmiş..
Bu misal de, bilgisizce ve ezbere yaşayanların, ne tür bir sona erecekleri temsil edilmiş. Bu denizde otobüsle batan insanların hepsi, sizi çevreleyen insanlar topluluğu.. Otobüste, tamah ettikleri madde dünyasının temsilidir. Yani madde dünyasının insanları, gerçek ilmin denizin de batıp yok olmaya mahkumdurlar.
Onları bu batıştan ancak, o gerçek ilme vakıf olmak kurtarır. Yani vicdanınızı rahatsız eden şey, İlminizin olmaması. Fakat rüya da anladığım kadarıyla, gerçek hayatta size bir ilim kapısı açılmış, işte ikileminiz de burada başlıyor. Ya size açılan bu kapıyı değerlendirirsiniz. Yada hayatınız boyunca, rüyanız da gördüğünüz " komşunuz " gibi kişilere katlanırsınız. Hatta, rüya devamından anlaşıldığı üzere, değişim isteğine sırt çevirirseniz.. Bir zaman gelecek ki, o hoşlanmadığınız insanların karakterlerine, onların normal saydığı herşeye, sizin kişiliğiniz de bürünecektir. Bu zamanı nereden anlıyorum derseniz "sonra bir anda başka bir sahneye atlıyor ruyam" deyişinizden anlıyorum. Bu başka sahneye atlayan rüyada konu ve kişiler değişmiyor, fakat sizin kişiliğiniz değişiyor. Sadece vicdanınız aynı. Vicdan da hiç bir zaman değişmez. Herkesin vicdanı aynıdır. Bir alimin vicdanı da gerçeği kabul eder. Bir Cahilin vicdanı da gerçeği kabul eder.. Aradaki tek fark, cahil olan, istek ve arzuları, kişisel çıkarlarından sebep, diliyle inkar eder. Ama gerçekler her zaman bilinir.

Öncelikle değerli zamaninizi bu kadar güzel bir yoruma ayirdiginiz için cok tesekkur ederim.ezbere yorumlanmisliktan çok saygi duyarak okuduğum bu satirlar bazi ggerçekleri ruzgar gibi vurdu yüzüme.
hayat sartlari içerisinde gelecegim pahasina çabalarken katlanmak zorunda kaldigim insanlara karsi cogu zaman vicdanimla yuzlesmekle hükümlü olduğum kisa olacagini temenni ettiğim bir zaman dilimindeyim.ama yorumunuzdan çok güzelde bir ders cikardim.akliniza yureginize elinize saglikk...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…