- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.212
- 448
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
ateistim ama o uzaklaşıp arada kalma durumunu atlatalı yıllar oldu işte. şimdi uzaktan yakından alakam yok 'allah'la. mümkün değil yani. inançlı olmam için ya aklımı yitirmem ya da psikolojimin ciddi şekilde bozulması lazım. :))
'rüyalar bilinçdışına giden kral yoldur' diye tanımlamış freud rüyayı. bu işlerle ilgilenen bir hekimden duymuştum.
rüyandaki ana tema korku üzerine, bunun bir derinliği olmalı :44:
Enteresan olan rüya gördüğünü bilmen dediğin gibi.
Geçenlerde kabus gördüm.Uyan sadece rüyadasın dedim kendime ve uyandım.
Bunun neden olduğunu ben de merak ediyorum.
Günde enaz bir üç tane rüya görürüm heralde yazsam roman olur valla
Hah o aşamadaysan, seni inandırmak için tek bir kelime kurmam :)
Ama arada kalma aşamasında olsaydın yardımcı olurdum. Zor bir durum çünkü.
Saygım var. Vaaz verenleri sevmem :)
ne rüya görmek ne de bilinçdışıma gitmek istiyorum. :) huzurlu huzurlu uyumak istiyorum. rüyamdaki ana tema korku üzerineyse bu çok yerli.
aslında benim korkularımın temeli olarak listeleyebileceğim bir sürü şey var. bıçaktan da korkuyorum mesela. bunun da bir sebebi var. çok fazla korkum var gerçekten. mesela bir ölüm haberi okuduysam o ölüm sebebi benim korkum oluyor. go-kartı çook severim ama bir kızın boynu koptu öldü, fobim oldu. bir kızın başına bir binadan bir şey düşmüştü cam mı ne, kızılayda binaların önünden geçerken korkuyorum bir şey düşecek diye. kötü anılarım var ama anlatıp teşhir olmak istemiyorum. bıçakla ilgili mesela.
Lucid rüya varmış. Ben de müdahale edebiliyorum rüyalarıma mesela. Sanırım bu.
Rüyanın içinde, geçen gün mesela. Nasıl sevindiysem artık, kıkır kıkır güldüm. Sonra uyku ile uyanmak arasında sıkıştım uyanamadım da... Görüntü kaydı haha
Rüya bu bu kadar sevinme dedim kendi kendime.
Bugün de mesela, şuan tam hatırlayamıyorum ama , uyandım tuvalete gittim geldim ve rüyama devam ettim.
Bir gece içinde 3 kere bunu yapmışlığım var , belki de 4.
Mesela bir örnek vereyim, hatta konu açmıştım.
Ben de sürekli tsunami görüyorum. Deniz odak noktası rüyalarımda.
Sürekli bir şekilde denize sırt üstü düşüyorum. Denizin içinden, kabarcıkları, gökyüzünü görüyorum gerçek hayattaki gibi...
Ve gözlerim açık ... Zihnimde o sesi yaşadım. "Öldüm mü ben ... Öldüm ben...." diye bir his.
O rüyayı asla unutamam.
Sonra hayır ölemem daha değil şeklinde dua okuyup , suyun üstüne yükseldim.
Sürekli bir deniz, okyanus. Denizin dibine batıyorum ve sonra bir şey beni atıyor.
Bir kere de, çekik gözlü insanların olduğu bir kabileye, çadırlar filan. Annemin arabasıyla daldık kaza oldu.
Sonra yüzümü denize bir çevirdim. O koca dalgaların kabarışını gördüm inan.
Her yer su oldu ... Çok fena oluyorum bu rüyalardaSürekli görüyorum döngü.
O gün annem kaza yaptı zaten. Ve sanırım bir dönem yine böyle görürken, tsunami oldu japonyada.
Bir kere de, istanbulda vapura biniyorum, tsunami oluyo ki , sonra denize düşüyorum. Kıyıya çıkmak istediğimde askerler çıkartmıyor filan.
Of çok kötü.
Hatta bu rüyaları sık gördüğümde, bigün tek başıma vapura biniyim dedim ki, ben çok severim vapur.
Bindim. Hava kapadı, deniz bi tuhaf oldu. Bir de İzmir'De vapur batmıştı bir kere. Rüyalarım bi aklıma geldi. Panik atak geçiriyordum. O aşamaya geldim :S
anksiyetik kaygı gibi mi senin korkuların, her an kötü birşey olacakmış hissi gibi. öyleyse durum vahim :) uzun zamandır bende de var bu lanetten, zaman zaman dişlerimi sıkmış halde yakalıyorum kendimi
karşıdan karşıya geçerken kaza korkum, deprem korkum, ayağım minicik bir taşa takılıp parçalanacam korkum, hayatım alt üst olacak korkum vesaire filan. ama bazen birilerine bıçak saplamak istiyorum :104: al sana al sana al sana yapasım geliyor içimden :104: yazık ki de hakediyolar :104:
Ateist misin ? :) Öyle isen, saygı duyarım. Ama bazen ALLAHtan uzaklaşır ya insanlar. Dua edemez, adını anamaz vs. Boş gelir. Öyle ise, kendini zorlamanı öneririm. Eminim inancını geri kazanırsın.
ateistim ama o uzaklaşıp arada kalma durumunu atlatalı yıllar oldu işte. şimdi uzaktan yakından alakam yok 'allah'la. mümkün değil yani. inançlı olmam için ya aklımı yitirmem ya da psikolojimin ciddi şekilde bozulması lazım. :))
Arkadasimiz cok dogru soylemis sirt ustu yatmak bu tarz karabasan dedigimiz ama tip dilinde kalp basincinin dusmesine bagli bir felc durumuna sebep verir.Sırtüstü mü yatıyorsun:44:
Sırtüstü yatışlarda beynin rüyadan geçiş yapamadığını hatta karabasanın da bu yatışlarda olduğunu okumuştum belki bi'alakası vardır :44:
Gunduz gelmesinin sebebi uyku evrelerinden dolayi. Gunduz en uyusuk sekilde uyudugumuz zamanlar . Gece 1 4 arasi gunduz. 2 6 arasi en derine ulasir uyku. Tam felc halidir. Mesela sabah 5 6 civari hafif uyku.modu sirt ustu yatsanda birsey olmazrüya kontrolum ara sıra oluyor.
ama karabasan davasında tamamen farkındayım ve biri gelsede keşke uyandırsa benı diye düşünüyorum
tam uyandım dıyorum, bu sefer rüya içinde rüya görüyorum
allah kimseye karabasan lanetını vermesın
bır geldı mı gitmiyor, allahın her günü senınle ve asla gece gelmıyor bana gündüz gelıyor.
daha çok ben evde yalnızken gelıyor.
Yanlİs anlamanı istemem arkadasım kirarsamda hakkını helal et ama bir cümlen cok Tuhafima gitti inançlı biri olarak ona yorum yapmak istiyorum ama Bence sen aklini yitirmissin inancinda o yuzden gitmis
Arkadasimiz cok dogru soylemis sirt ustu yatmak bu tarz karabasan dedigimiz ama tip dilinde kalp basincinin dusmesine bagli bir felc durumuna sebep verir.
Ayrica ruya konusunda cok tecrubelenmis biri olarak tavsiyelerde bulunmal.istiyorum. Dedigin gibi ruyani.hayra yormak isin manevi kismi. En onemlisi bilinc alti ve psikolojik durumdur.
Yillar once karabasanla bu korku halleriyle o kadar cok ugrastim ki hayatimin bir parcasi oldu. Bir defa ruyama hukmetmeyi basardim. Ruyada oldugumu kesinlikle ayirt ederim.. Ve canim ne yapmak.istiy orsa onu yaparim. Mesela kotu olaylar karsinda asla korkmamayi ogrendim. Bak sunu asla unutma ruya korkugun seyle karsilastigin anda biter. Yada kendin ruyada oldugunu billiyormussun kendin bitirebilirsin . Ben mesela bir yerden asagi kendimi atarim biter. Ne olsa ruya ne olacak derim. Korkma korktukca dah fazlalasir. Ben artik egleniyorum cogu zaman. Atliyorum zipliyorum kaciyorum kovaliyorum. Ruyada.oldugumu biliyorum cunku. Mantisiz seyler cunku.
Bir gun ruyamda kizkardesimle amerikadadim kiz kardesim ya bak amerikadayiz aman allahim dedi. Kizim sacmalama kolay mi bu isler vize almadik.ucaga binmedik. Dupeduz ruyadayim iste kahretsin dedim. Keske gercek olsaydi dedim. Kardesim bana sacmaliyormusum gibi bakti. Neyse dedim alarm calana kadr takilalim bari
suralarda dedim. İste boyle seyler....
özel mesaj hakkım yokmuş ne yazıkki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?