Rüyalarım

Hah o aşamadaysan, seni inandırmak için tek bir kelime kurmam :)
Ama arada kalma aşamasında olsaydın yardımcı olurdum. Zor bir durum çünkü.
Saygım var. Vaaz verenleri sevmem :)

Konuyu inanç boyutuna taşımayalım lütfen

'rüyalar bilinçdışına giden kral yoldur' diye tanımlamış freud rüyayı. bu işlerle ilgilenen bir hekimden duymuştum.

rüyandaki ana tema korku üzerine, bunun bir derinliği olmalı :44:

ne rüya görmek ne de bilinçdışıma gitmek istiyorum. :) huzurlu huzurlu uyumak istiyorum. rüyamdaki ana tema korku üzerineyse bu çok yerli.

aslında benim korkularımın temeli olarak listeleyebileceğim bir sürü şey var. bıçaktan da korkuyorum mesela. bunun da bir sebebi var. çok fazla korkum var gerçekten. mesela bir ölüm haberi okuduysam o ölüm sebebi benim korkum oluyor. go-kartı çook severim ama bir kızın boynu koptu öldü, fobim oldu. bir kızın başına bir binadan bir şey düşmüştü cam mı ne, kızılayda binaların önünden geçerken korkuyorum bir şey düşecek diye. kötü anılarım var ama anlatıp teşhir olmak istemiyorum. bıçakla ilgili mesela.

ben de roman olur değil de film senaryosu olur diyorum. hatta bir ara senaryolaştırarak yazmayı düşündüm.

Lucid rüya varmış. Ben de müdahale edebiliyorum rüyalarıma mesela. Sanırım bu.
Rüyanın içinde, geçen gün mesela. Nasıl sevindiysem artık, kıkır kıkır güldüm. Sonra uyku ile uyanmak arasında sıkıştım uyanamadım da... Görüntü kaydı haha
Rüya bu bu kadar sevinme dedim kendi kendime.
Bugün de mesela, şuan tam hatırlayamıyorum ama , uyandım tuvalete gittim geldim ve rüyama devam ettim.
Bir gece içinde 3 kere bunu yapmışlığım var , belki de 4.
Mesela bir örnek vereyim, hatta konu açmıştım.
Ben de sürekli tsunami görüyorum. Deniz odak noktası rüyalarımda.
Sürekli bir şekilde denize sırt üstü düşüyorum. Denizin içinden, kabarcıkları, gökyüzünü görüyorum gerçek hayattaki gibi...
Ve gözlerim açık ... Zihnimde o sesi yaşadım. "Öldüm mü ben ... Öldüm ben...." diye bir his.
O rüyayı asla unutamam.
Sonra hayır ölemem daha değil şeklinde dua okuyup , suyun üstüne yükseldim.
Sürekli bir deniz, okyanus. Denizin dibine batıyorum ve sonra bir şey beni atıyor.
Bir kere de, çekik gözlü insanların olduğu bir kabileye, çadırlar filan. Annemin arabasıyla daldık kaza oldu.
Sonra yüzümü denize bir çevirdim. O koca dalgaların kabarışını gördüm inan.
Her yer su oldu ... Çok fena oluyorum bu rüyalarda Sürekli görüyorum döngü.
O gün annem kaza yaptı zaten. Ve sanırım bir dönem yine böyle görürken, tsunami oldu japonyada.
Bir kere de, istanbulda vapura biniyorum, tsunami oluyo ki , sonra denize düşüyorum. Kıyıya çıkmak istediğimde askerler çıkartmıyor filan.
Of çok kötü.
Hatta bu rüyaları sık gördüğümde, bigün tek başıma vapura biniyim dedim ki, ben çok severim vapur.
Bindim. Hava kapadı, deniz bi tuhaf oldu. Bir de İzmir'De vapur batmıştı bir kere. Rüyalarım bi aklıma geldi. Panik atak geçiriyordum. O aşamaya geldim :S

Hah o aşamadaysan, seni inandırmak için tek bir kelime kurmam :)
Ama arada kalma aşamasında olsaydın yardımcı olurdum. Zor bir durum çünkü.
Saygım var. Vaaz verenleri sevmem :)

ben de sevmem. politik olarak da sevmem. :))

yorumlarıyla yardımcı olan herkese teşekkürler, şimdi çıkıp uyumam gerek. erken kalkacağım.

iyi rüyalar beni beklesin...

anksiyetik kaygı gibi mi senin korkuların, her an kötü birşey olacakmış hissi gibi. öyleyse durum vahim :) uzun zamandır bende de var bu lanetten, zaman zaman dişlerimi sıkmış halde yakalıyorum kendimi

karşıdan karşıya geçerken kaza korkum, deprem korkum, ayağım minicik bir taşa takılıp parçalanacam korkum, hayatım alt üst olacak korkum vesaire filan. ama bazen birilerine bıçak saplamak istiyorum :104: al sana al sana al sana yapasım geliyor içimden :104: yazık ki de hakediyolar :104:

sanırım bu durum daha kötü. yani insanın bir kere rüyası çıktığında tüm rüyalar insanın psikolojisini bozar olacak mı acaba diye. geçen rüyamda öleceğimi gördüm diye bir konu vardı. bu çok can sıkıcı bir şey.

anksiyetik bozukluğum olduğunu düşünmüyorum çünkü korku kısmı sürekli bir durum değil. belli şeyler. dediğim gibi sokakta binalardan üstüme bir şey düşmesi, evi su basar ben de suya basarım elektrik çarpar korkusu, uyurken uyurgezer olurum camı açar atlarım korkusu, bulunduğum yerde ucu bana dönük bir bıçak olması veya mesela mutfak tezgahında sadece bıçak varsa o da rahatsız ediyor. böyle şeyler ve her zaman oluyor değil yani. aklıma gelmesi ya da farketmem lazım. deprem ve hayatımın altüst olma korkusunu ben de yaşıyorum. tesellim en üst katta oturmam. sanki bina yıkılsa ben sağ çıkacağım hissi veriyor. şu hakedenlere gelince benim bıçak sapmak aklıma gelmiyor, dövesim geliyor.

Son düzenleme:
insanların günahkarlığından dinden uzaklaşmak başka allahın yok olduğunu kabullenmek başka namaz kılmak içki içmek zina işlemek bunları bir yere koyalım peki allahın yok olduğuna nasıl eminsin

Herkesin dini tercihi kızlar bunu sorgulamanın yeri burası değil. İster inanır, isterse de inanmaz ikna etmeye çalışmak yersiz bence.

Rüya kısmına gelirsek, ben de çok rüya gören bir insanım çoğu da bir şekilde çıkmıştır normal hayatta karşıma
Öyle ki lucid rüya kısmına katılıyorum çoğu zaman yolculuk yapmışlığım, rüyamı kontrol etmişliğim vardır
Aslında çok takılıp anlam yüklememek lazım
Evren- enerji meselesi neye inanırsan çekiyorsun kendine
Leonelanın vapurda yaşadıkları gibi...

Son düzenleme:

Yanlİs anlamanı istemem arkadasım kirarsamda hakkını helal et ama bir cümlen cok Tuhafima gitti inançlı biri olarak ona yorum yapmak istiyorum ama Bence sen aklini yitirmissin inancinda o yuzden gitmis

Sırtüstü mü yatıyorsun:44:
Sırtüstü yatışlarda beynin rüyadan geçiş yapamadığını hatta karabasanın da bu yatışlarda olduğunu okumuştum belki bi'alakası vardır :44:
Arkadasimiz cok dogru soylemis sirt ustu yatmak bu tarz karabasan dedigimiz ama tip dilinde kalp basincinin dusmesine bagli bir felc durumuna sebep verir.
Ayrica ruya konusunda cok tecrubelenmis biri olarak tavsiyelerde bulunmal.istiyorum. Dedigin gibi ruyani.hayra yormak isin manevi kismi. En onemlisi bilinc alti ve psikolojik durumdur.
Yillar once karabasanla bu korku halleriyle o kadar cok ugrastim ki hayatimin bir parcasi oldu. Bir defa ruyama hukmetmeyi basardim. Ruyada oldugumu kesinlikle ayirt ederim.. Ve canim ne yapmak.istiy orsa onu yaparim. Mesela kotu olaylar karsinda asla korkmamayi ogrendim. Bak sunu asla unutma ruya korkugun seyle karsilastigin anda biter. Yada kendin ruyada oldugunu billiyormussun kendin bitirebilirsin . Ben mesela bir yerden asagi kendimi atarim biter. Ne olsa ruya ne olacak derim. Korkma korktukca dah fazlalasir. Ben artik egleniyorum cogu zaman. Atliyorum zipliyorum kaciyorum kovaliyorum. Ruyada.oldugumu biliyorum cunku. Mantisiz seyler cunku.
Bir gun ruyamda kizkardesimle amerikadadim kiz kardesim ya bak amerikadayiz aman allahim dedi. Kizim sacmalama kolay mi bu isler vize almadik.ucaga binmedik. Dupeduz ruyadayim iste kahretsin dedim. Keske gercek olsaydi dedim. Kardesim bana sacmaliyormusum gibi bakti. Neyse dedim alarm calana kadr takilalim bari
suralarda dedim. İste boyle seyler....

Gunduz gelmesinin sebebi uyku evrelerinden dolayi. Gunduz en uyusuk sekilde uyudugumuz zamanlar . Gece 1 4 arasi gunduz. 2 6 arasi en derine ulasir uyku. Tam felc halidir. Mesela sabah 5 6 civari hafif uyku.modu sirt ustu yatsanda birsey olmaz
.

bir makale okumuştum astral seyahat üzerine...
bazı insanlar rüyalarını yönetebiliyormuş ama bunun kötü sonuçlarıda olabiliyormuş kaybolmak o rüyadan hiç çıkamadığını düşünmek gibi...
mesela bende gördüğüm bi rüyanın ortasında uyanıp lavaboya yada su içmeye kalkarım sonra devamını görürüm...
ama sizinkisi çok daha farklı,tabi en önemli faktör bilinç altı...

teşekkürler yorumun için. :) ben rüyayı yönlendiremiyorum. sadece aman rüyadayım zaten korkma, moduna girebiliyorum. esas sıkıntım bunun farkına vardıktan sonra rüyadan çıkmak isteyip çıkamamam. sıkışmış ve çıkamayacak gibi hissediyorum. o an yapabildiğim tek şey uyandırın beni dye yırtınmak. ama duyan yok. yani rüya içinde bile pinpirikliyim. burada senin gibi rüyayı yönlendirme konusundaki yorumlardan gaz alarak bir daha bunu yaşadığımda bilincime girmiş bu düşüncelerle hareket edeceğim. :) bu arada sırt üstü yatamam, yatsam da uyuyamam. yüzüstü yatıyorum, yüzüstü yatınca kendimi daha güvende hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…