- 15 Eylül 2022
- 1.786
- 864
- 53
- Konu Sahibi Anaymbenana
-
Sağolun çok teşekkür ederimVesvesen musibete benzer ehemmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen söner gider. Üzerinde durma aklına gelirse umursama sen korkuyorum vs düşündükçe kalem düşse masada buna yoracaksın. Kimse seni korkutmuyor sen kendini korkutuyorsun düşündükçe balon gibi büyür gözünde
Ben yalnız iken korkmayan biriydim bir dilenci geldi şunu ver bunu ver neyse artık yok hadi işine git dedim böyle bir evde yasayıp da nasıl yok diyorlarsa dedi ve o zaman evde tedirgin oldum sebeb biri böyle düşünüp hırsızlığa gelirse diye aklımda yoktu ama bir kelime ile aklımda kaldı farkketmedigin bir olaya takılı kalmışsındırYok daha önce hiç gitmedim bu konu için.. gördüğüm rüyalar da hani öyle böyle değil ciddi anlamda beni çok korkutuyor akşam eşimle gayet güzeldi oturduk sohbet ettik yattık film izlemedik hani desemki film izledik ondan oldu..birde sürekli oluyor bu sefer bu tarz rüyaları sürekli gördüğüm için evde tek kalmaktan korkar oldum
Bilinçaltında yatan şeyler var tabii ki. Muhtemelen üye de çocukken korkutularak dini eğitime tabi tutuldu. Bizim ülkemizin sorunu da bu.
Şimdi namaza başladım diye kendisine bir şeyler olacağını sanıyor.
Evde yalnız yaşadığı için başına eşyanın doğal genleşme seslerinden bir şey gelmiş kimse yok oysa. Kabus görmeleri de bu sebepten. Kabuslarini dini sebeplere dayandırıp gününe yayması da bu sebepten. Korkutarak dini eğitim vermeyi bırakırsak bir gün bu tür konular da azalacak.
Yada çoğumuzun çocukluğu samanyolu denen kanalın saçma hikayelerini izleyerek geçti ve biz yeni öğrendik bilinçli olarak böyle şeylerle doldurmuşlar empoze etmişler bunlar gerçek diyePozitif bir uye bu yorumu korkutarak dini eğitim kısmı yüzünden mi beğenmedin? Ben sana bir örnek vereyim o zaman.
Dini bize öğretmesi gereken din kültürü öğretmenimi ilkokuldayken bize kuranı yırtan kızın şu meşhur fotoğrafını gösterdi. O dersten sonra benim 10 yılım mahvoldu. 10 yıl tek yatamadım, evde tek kalamadım. Benim çocukluğumu gençliğimi mahvetti. Psikolog, psikiyatrist, ilaç kullanmalar vs de işe yaramadı. Hakkım zıkkım olsun ona. Üniversite de o resmin bir sanatçının sergisindeki heykel olduğunu öğrenince düzelmeye başladım.
Korkutarak eğitim veriyorlar deyince dine düşman sanıyor bazıları, kimisi de dine zarar veriyor diye düşünüyor. Asıl zarar verenler korkuyla dini/inancı aşılamaya çalışanlar ama işte bunun farkına varmak gerek anlayabilmek için.Pozitif bir uye bu yorumu korkutarak dini eğitim kısmı yüzünden mi beğenmedin? Ben sana bir örnek vereyim o zaman.
Dini bize öğretmesi gereken din kültürü öğretmenimi ilkokuldayken bize kuranı yırtan kızın şu meşhur fotoğrafını gösterdi. O dersten sonra benim 10 yılım mahvoldu. 10 yıl tek yatamadım, evde tek kalamadım. Benim çocukluğumu gençliğimi mahvetti. Psikolog, psikiyatrist, ilaç kullanmalar vs de işe yaramadı. Hakkım zıkkım olsun ona. Üniversite de o resmin bir sanatçının sergisindeki heykel olduğunu öğrenince düzelmeye başladım.
Kadının biri yalancı şahitlik yapıyordu valla gördüm diyordu sonra kör oluyorduYada çoğumuzun çocukluğu samanyolu denen kanalın saçma hikayelerini izleyerek geçti ve biz yeni öğrendik bilinçli olarak böyle şeylerle doldurmuşlar empoze etmişler bunlar gerçek diye
O kadar haklısınız ki o kuranı yırtan kız konusunda. Bir ara kuran kursuna gönderilmiştim. Orada duvara asmislardi. Kursun yaş ortalamasi 9-15'di. Her gün o fotoğrafın önünden geçerken ter dokerdik. Ortadoğu'daki dini eğitim genelde korkutma üzerine. Bizi kursta egitenlerin bile o fotoğrafın orjinalinden haberi yoktu. Koca koca kadınlar bile bunun gerçek olduğunu saniyordu. Kazık kadarim hala görünce elim ayağım boşalır.Pozitif bir uye bu yorumu korkutarak dini eğitim kısmı yüzünden mi beğenmedin? Ben sana bir örnek vereyim o zaman.
Yalancı şahitlik eden adam ölünce eşeğe dönüşüyordu. O daha cringeKadının biri yalancı şahitlik yapıyordu valla gördüm diyordu sonra kör oluyordu
YaaKadının biri yalancı şahitlik yapıyordu valla gördüm diyordu sonra kör oluyordu
Bunu ben yaşasam ilk etapta evden kaçardımYaa
Bir gece eşim uyuyor ben de yatağa gideceğim. Salonun ışığını kapattım, gittim uzandım yatağa. Işık pat geri yandı. Nasıl ya dedim, eve taşınalı bir ay olmuş bu arada.Kalktım tekrar kapattım ve biraz sert bastırdım bu defa, tık diye bir ses geldi düğmeden. Anladım ki düğmede sorun var ve tam yerine oturmamış ilk kapattığımda. Ben bunu çok farklı hikayelere de cevirebilirdim farketmesem, hep öyle bastırmadan kapatırdım ve geri açılırdı, korkudan kendimi öldürebilirdim belki. İnsan kendini korkutmaya yer arasın yeter ki, bulur.
Valla ilk bir kafamı kaldırıp baktım, kim açtı diye bakar ya insan.Bunu ben yaşasam ilk etapta evden kaçardım
git çalış korkmaya vaktin olmaz rahat batmış azıcıkYok daha önce hiç gitmedim bu konu için.. gördüğüm rüyalar da hani öyle böyle değil ciddi anlamda beni çok korkutuyor akşam eşimle gayet güzeldi oturduk sohbet ettik yattık film izlemedik hani desemki film izledik ondan oldu..birde sürekli oluyor bu sefer bu tarz rüyaları sürekli gördüğüm için evde tek kalmaktan korkar oldum
Bence siz kafayı rüyalarla bozmussunuz. Kendi kendinize kuruyorsunuz , kendinizi korkutuyorsunuz.Ay ben ne rüyalar gördüm bı bilsennnnnbirinde teyze girdi rüyamda dediki 11 Mart tarih verdi ya ben nasıl seviniyorum ama rüyamda gördüm diye tabi o ay foss Martin biri bitti ikinciye girecez hala yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?