Rüyalarımda hep korkutuluyorum.. bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyumadan en az 2-3 saat arası tatlı tuzlu yağlı ne varsa yemeyi bırakın. Bol su için o zaman aralığında bu birinci olan.
İkincisi her gece ve yatmadan önce beyninize sürekli sesli veya sessiz telkinlerde bulunun ben rüyalarımı asla hatırlamam vs diye.
Üçüncüsü yine iç sesinizle beyninize bu konular aklınıza geldiğinde rüya sadece rüyadır gündelik hayatıma etkisi yok diyerek devam edin yaptığınız işe.
1 aya kalmaz toparlarsiniz geçmiş olsun.
1 yıl korkutulan garibanın çözüm yolu bunlar 😂😂😂😂😂
Deneyeyim saolun teşekkür ederim ☺️

Bilinçaltında yatan şeyler var tabii ki. Muhtemelen üye de çocukken korkutularak dini eğitime tabi tutuldu. Bizim ülkemizin sorunu da bu.
Şimdi namaza başladım diye kendisine bir şeyler olacağını sanıyor.
Evde yalnız yaşadığı için başına eşyanın doğal genleşme seslerinden bir şey gelmiş kimse yok oysa. Kabus görmeleri de bu sebepten. Kabuslarini dini sebeplere dayandırıp gününe yayması da bu sebepten. Korkutarak dini eğitim vermeyi bırakırsak bir gün bu tür konular da azalacak.
Ben tesettürlü bı bayanım ve kendi rizamla kapatıldım dini eğitimimi kendim istediğim için aldım.. namaza da Rabbimden bir evlat istiyorum bazı sağlık sebeplerimden ötürü olmuyor...rabbim için bir şey yapmadığımı fark edip başladım namaza..evde duyduğum sesler eşyalardan bile geliyor olsa da boş bı anımda aniden gelince her insan gibi ürküyorum..

Ben tesettürlü bı bayanım ve kendi rizamla kapatıldım dini eğitimimi kendim istediğim için aldım.. namaza da Rabbimden bir evlat istiyorum bazı sağlık sebeplerimden ötürü olmuyor...rabbim için bir şey yapmadığımı fark edip başladım namaza..evde duyduğum sesler eşyalardan bile geliyor olsa da boş bı anımda aniden gelince her insan gibi ürküyorum..
Size zorla ya da kendi rızanız dışında dini eğitim aldiginizi söylemedim oysa. Çok yanlış anlamışsınız. Eğitim korku hikayeleriyle verilince böyle oluyor dedim. Bana kimse bu korkularımı destekleyecek şeyler anlatmadı diyemezsiniz. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki anlatıldı.
Bu arada her insan esyalardan gelen seslerden ürkmüyor bilginiz olsun.

Size zorla ya da kendi rızanız dışında dini eğitim aldiginizi söylemedim oysa. Çok yanlış anlamışsınız. Eğitim korku hikayeleriyle verilince böyle oluyor dedim. Bana kimse bu korkularımı destekleyecek şeyler anlatmadı diyemezsiniz. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki anlatıldı.
Bu arada her insan esyalardan gelen seslerden ürkmüyor bilginiz olsun.
Şuan kendimi paronayak gibi hissediyorum 😂

Öncelikle korkuyorum korkutuluyorum korkutuyorlar döngüsünden çıkın.
Herşey sizin kafanızda kurduğunuz yorumlarda.
Evden ses gelir bu çok normaldir.Dururken televizyondan çat diye ses gelir yada dolaptan bunu birileri yada biseyler yapmaz.Bu seslerden etkilenmemek için gün içinde TV yada radyoyu açık tutabilirsiniz

Kendinize bir meşgale bulsanız belki daha iyi olursunuz. Kitap okusanız,müzik dinleseniz,yürüyüş yapsanız, başka ülke mutfaklarından denemeler yapsanız biraz kafanız dağılır. Sürekli dini olgularla uğraşmak,sürekli dini konularla meşgul olmak da yıpratır insanı. Korkuyorsunuz,korkutulmak diye bir şey yok çünkü. Normal insan gibi yaşayın,eşyalardan ses gelir,komşulardan ses gelir normal. Akıl sağlığı yerinde olan kimse korkmaz bunlardan. Belli ki geceleri uyku teröründen muzdaripsiniz,gündüz de kendi kendinizi korkutarak devam ediyorsunuz

Psikiyatrise gitmelisin bence, çözümün orada. Başka yerde arama. Okb olabilir çünkü genelde dinsel takıntılarla baş gösteriyor.

Alakası yok. Ben sizi anladım ama emin olun hepsi bilinçaltı oyunu korktuğunuzu sandığınız şeylerin aslında umrunda bile değilsiniz. 😂
Çok detaya giremiyorum yasak çünkü. Dualar topigine acsaydiniz keşke yardımcı olan daha çok olurdu bu konuda.

Uyku terörü diye rahatsızlık var dr gittiniz mi bu sorununuz için
Yok daha önce hiç gitmedim bu konu için.. gördüğüm rüyalar da hani öyle böyle değil ciddi anlamda beni çok korkutuyor akşam eşimle gayet güzeldi oturduk sohbet ettik yattık film izlemedik hani desemki film izledik ondan oldu..birde sürekli oluyor bu sefer bu tarz rüyaları sürekli gördüğüm için evde tek kalmaktan korkar oldum

Sorun sizin bilinçaltınızda yatan şeyler. Kendinize her şeyin normal olduğunu, insanların başına eşya seslerinden bir şey gelmediğini, o seslerin mantıklı bir sebebi olduğunu (ısınma, soğuma vb.), kâbus görmenizin ve eşya seslerinin namaz kılmanızla ya da dini vecibelerinizi yerine getirmenizle bir alakası olmadığını anlatmanız lazım. Ama nasıl olacak bu bilmiyorum.

Kendinize bir meşgale bulsanız belki daha iyi olursunuz. Kitap okusanız,müzik dinleseniz,yürüyüş yapsanız, başka ülke mutfaklarından denemeler yapsanız biraz kafanız dağılır. Sürekli dini olgularla uğraşmak,sürekli dini konularla meşgul olmak da yıpratır insanı. Korkuyorsunuz,korkutulmak diye bir şey yok çünkü. Normal insan gibi yaşayın,eşyalardan ses gelir,komşulardan ses gelir normal. Akıl sağlığı yerinde olan kimse korkmaz bunlardan. Belli ki geceleri uyku teröründen muzdaripsiniz,gündüz de kendi kendinizi korkutarak devam ediyorsunuz
Kendim örgü işiyle uğraşıyorum ki zaten sipariş yetiştirmeye çalısmaktan kendime zor vakit ayırıyorum..bu tarz sesleri evde eşim varken duydugum zaman sorun olmuyor ama yanlizken duyunca çok korkuyorum sürekli panik halindyim ciddi anlamda artık psikolojim bozuldu

Uyku apnesi olabilir, bilinçaltından kaynaklanabilir. Çok stresli zamanlardan geciyorsaniz ondan olabilir. Eğer ciddi manada rahatsızlık yaşıyorsanız bir uyku uzmanlığına görünün. Onun bir adı var da bilmiyorum şimdi. Uyku testi yapıyorlar. Genelde sorun bulunuyor.

Kâbus olayını bir zamanlar bende yaşadım.
Bazen Yüksekten düşüyormuşm gibi, bazen de yüzüme doğru uçuşan bir kelebek ile çığlık çığlığa uyandığımi bilirim.

İstisnasız her gece olurdu bu. Çoğu zaman eşim uyandırırdı.
Şimdi yok şükür biteli çok oluyor.

Namazla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
O zaman da kılıyordum, şimdi de kılıyorum.

Bir uzmana görünmeniz de fayda var.

Kâbus olayını bir zamanlar bende yaşadım.
Bazen Yüksekten düşüyormuşm gibi, bazen de yüzüme doğru uçuşan bir kelebek ile çığlık çığlığa uyandığımi bilirim.

İstisnasız her gece olurdu bu. Çoğu zaman eşim uyandırırdı.
Şimdi yok şükür biteli çok oluyor.

Namazla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
O zaman da kılıyordum, şimdi de kılıyorum.

Bir uzmana görünmeniz de fayda var.
Saolun teşekkür ederim 💗

21 yaşındayım yeni namaza başladım 1 ay oldu.. başladığım günden beri sürekli korkutuluyorum.. rüyalarımda korkutuyorlar beni evde yanlız kalmak istemiyorum artık evde en ufak ses beni yerimden hoplatıyor.. sürekli Yasin okuyorum nas,Felak, ayetel Kürsi okuyorum sürekli..ne yapmalıyim kızlar evi sürekli sirke ile siliyorum bakara suresi açıyorum dinletiyorum..Bir şeyleri mi eksik yapıyorum ne yapmalıyım nasıl geçer bu? 😔 Artık psikolojim bozulmaya başladı zor durumdayım..
Vesvesen musibete benzer ehemmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen söner gider. Üzerinde durma aklına gelirse umursama sen korkuyorum vs düşündükçe kalem düşse masada buna yoracaksın. Kimse seni korkutmuyor sen kendini korkutuyorsun düşündükçe balon gibi büyür gözünde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X