• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüyamda Ömer Faruk

uyarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
13
0
86
Konya
0
Arkadaşlar bizim belli bir süre bebeğimiz olmamıstı
Olmuyor dıye bıraz sıkıntı etmıstık
O donemde cok dua edıyorduk

eşim ben hamıle kalmadan 1 ay nce ruyasında 3 yaslarında bır cocugumuz oldugunu elınden tutup gezdırdıgımızı ve o cocuga omer faruk dıye seslendıgımzı gormus

şimdi 3 ay sonra bır erkek bebk beklıyoruz.

hocalara sorduk Bazı hocalar dinimizde rüyaya göre amel yoktur koymazsan bısey olmaz koyarsan ıyı olur dıyor
bazı hocalar aman kesınlıkle koy sıkıntı olur dıyor

gecnelerd de bı tanıdıgımız ölür dedı
bı baska tanıdıgımızıncok eskıden abısının adını annesı kemal gormus babası koymamıs bebk 1 ayıcınde olmus

siz ne dıyorsunuz bu konuda kafam cok karısık

böyle rüyalar karşısında genlede isimler koyulur diye biliyorum
ama koyulmadığı taktirde yazmış olduğunuz o kötü olayların olacağını sanmıyorum
benim annanem kuzenimin erkek olacağını ve adının ahmet olacaını görmüştü kuzenim adı nı ahmet verdler
şuan 20 yaşında bi genç ama vermezseniz şöyle olur böyle olur diye kimse bişe söylemedi :50:

koy gitsin canım güzel isim zaten.içinde de kalmasın erkek bebek ismi bulmak o kadar zor ki.biz neler çektki.senin hazır işte ne güzel

bu konu hakkinda hic bir bilgim yok, ilk defa duyuyorum soylediklerinizi.
icinize sinmiyorsa ve ikilemde kaliyorsaniz isimlerden sadece birini koyun gitsin. mesela ''omer'' ismini koyun cok guzel bir isim bence, hem de dinimizce onemli bir isim.
bu yolla kafanizdaki soru isaretini kaldirmis olursunuz hem de cocugunuza cok guzel bir isim koymus olursunuz bence :49: :31:

Son düzenleme:
Koymasanızda birşey olmaz ama bence koyun çok güzel bir isim. İnşallah Hz. Ömer gibide adaletli bir oğlunuz olur. Günümüzde sırf değişik olsun diye saçma sapan isim koyuyorlar. Bende oğlumun ismine karar vermiştim ama rüyamda da isminin çok güzel diye onaylandığını gördüm. Daha bir sevinçle koydum. Oğlumun ismide Muhammed Emir.

Benim bir tanıdıgımda rüyasında kızının adının aylin oldugunu görmüstü aylin koymustu. Koymadıgınız zaman bir sorun olacagını sanmıyorum iki isim de koyabilirsin. Birinci veya ikinci ismi ömer olur.

Son düzenleme:
hmm:44: kendimi senin yerine koyup şöyle bir düşününce koyardım herhalde diyorum.böyle bir rüya gördüysen vardır bir hayır.böyle rüyaları görmek herkese kısmet olmaz çünkü,hayırlı bir isim ayrıca.ha koymazsan bence de birşey olmaz ama koysamıydım acaba diye her an tereddütle yaşayacağına koy için rahat etsin bence.:emir_bebek:

ben taaa orta okul yıllarımdan beri çok severim o ismi. hep düşünürdüm oğlum olursa kesin koyarım die... bu arada benim kardeşimin adı ömer faruk. ama artık koyamam:59: çünküüüüü eşimin adı da ömer faruk :9::9::9::9::9: o kadar çok seviodum ki o ismi allah al sana ömer faruk dedi :D belkide benim hiç oğlum olmayacaktir yoktur kaderimde ...????içimde kalmasın die eşim ömer faruk olmuştur... vardır herşeyde bir hayır.

0

eşim ben hamıle kalmadan 1 ay nce ruyasında 3 yaslarında bır cocugumuz oldugunu elınden tutup gezdırdıgımızı ve o cocuga omer faruk dıye seslendıgımzı gormus

hocalara sorduk Bazı hocalar dinimizde rüyaya göre amel yoktur koymazsan bısey olmaz koyarsan ıyı olur dıyor

bı baska tanıdıgımızıncok eskıden abısının adını annesı kemal gormus babası koymamıs bebk 1 ayıcınde olmus

Ben olsam bu rüyaya hiç itibar etmezdim. Çünkü genellikle rüyalar gün içinde çok fazla düşündüğümüz konuların birbiri içine geçmesi ile şekilleniyor ve bir şekilde bilinçaltımıza attığımız herşeyi dışa vurma fırsatı buluyoruz rüyalar yoluyla..
Eşiniz epeydir bebek sahibi olmak üzerine düşünüyordu muhtemelen. Ve belki o gün Ömer Faruk isminde birini gördü, televizyonda birkaç gün önce bu ismi duydu, yani beynimiz bir şekilde alakasız şeyleri uçuca ekliyor..

Bunların dışında derin manalar içeren rüyalar da var elbette.. Ancak o rüyaları görmek için özel dualar etmek, o niyetle uyumak ve bizler gibi aciz bir kul değil, gerçek anlamda Hak yolunda bir insan olmak gerek..

Neticede ben olsam hangi ismi beğeniyorsam onu koyar ve bu rüyaya itibar etmezdim.

Ancak diyelim ki bu ismi koymadınız. İçinizde hep bir endişe kalacaksa, yavrunuzun en ufak rahatsızlığını "İsmini Ömer Faruk koysam böyle olmazdı belki de" diye hayıflanacaksanız.. O zaman Ömer Faruk koyun, içiniz rahatlasın..

Bende bugüne kadar şöyle böyle olur gibisinden sözler duymadım ama koyun bencede
isim de cok güzel..koyarsanız kalben de rahat olursunuz..
Hz ömerin adaletinden alsın inşallah..

Geldik işin sonuna
Allaha şukur bebeğimiz oldu
Doğumda bıraz sakatlık olustu ama yinede çok şükür

İsiminide ömer miraç koyduk şimdi 38 günlük
Allah kabul etsin.
Allahım sizlerede hayırlı evlatlar versin

Geldik işin sonuna
Allaha şukur bebeğimiz oldu
Doğumda bıraz sakatlık olustu ama yinede çok şükür

İsiminide ömer miraç koyduk şimdi 38 günlük
Allah kabul etsin.
Allahım sizlerede hayırlı evlatlar versin
Hayırlı uğurlu olsun, adıyla yaşasın inşallah. Rabbim bahtını, tahtını iyi etsin.
Ailesini gururdan ağlatan vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah.

Arkadaşlar yaklasık 1,5 yıl oldu bu mesaj acıllalı ama sisiznle sunu paylasmak ıstedım

Bebeğimin ismini rüyada gördüğüm ömer faruk değil de ömer miraç koydum
O dönemler cevremde cok yorumlar oldu
bebek ölür diyenler de oldu.
Bişey olamz diyenlerde oldu
Ama bilgisine güvendegım bır arkadasım gordugun ismi koy
Bebek ölür diye bişey yok olmaz ama hastalıktanda kurtulmaz demıstı.

Madem gördün o ismi koy demişti.
ve dediği cıktı her ay bir çeşit hastlıktan hastanedeyız.
Bebeğim hastalıktan kurtulmuyor
AMa yınede ALLLAHA cok sukur.

Belki bu durum gecıcı dır ama ne bilim şimdilik bole

Bu konuyla alakalı olabılecek arkadalsr olrusa paylasmak ıstedım

Saygılar

Allah analı babalı büyütsün bebeğini...

bebekler steril ortamdan dünyaya geliyorlar.

kimi bebek çabuk uyum sağlıyor, kimisi geç uyum sağlıyor.

imanın şartını hatırla; HAYIR VE ŞERRİN ALLAHTAN GELDİĞİNE İNANMAK.

bence derdi veren Allah eminim dermanı da verir. o yüzden aklına hiç kötü şey getirme.

herkesin çocuğu hasta oluyor. hatta 10 gün aralıklarla doktora gidiyor.

isimle alakalı değildir bu. dünyada mikrop çok fazla, çocuklar hasta olarak bağışıklık sistemini geliştiriyorlar. içini ferah tut.

0

Çok afedersiniz ama o tanıdıklarınıza yuh diyorum:20: felaket tellalı mı bunlar? ne insanlar var off güzel Allah' ım:20: işin sıkıntı kısmını bilmiyorum ama vardır bi hayır koyun bence ömer faruk, bebeğinize de Allah uzun, sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah:16:

............................

Son düzenleme:
Back
X