Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa dklmemi amar Sodas durdurdu

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bugünde yıkadım saçlarımı soda ile bildiğiniz çamaşır sodası bi gürleşti gene dolgunlaştı parladı menunum yani sonuçtan dökülme tamamen durdu gene yazarım yıkadıkça

sodayı tasa doldurduğun suya 2 çay kaşığı veya yarım tatlı kaşığı koyup eritiyosun hemen eriyor zaten. durulayıp saça onu döküyosun sodalı suyu sonra 30 sn falan bekleyip duruluyorsun bnm saçlar çok güsel oldu o kedy kuyruğu kadar kalmış saçlarım birden farklılaştı dökülmeden önceki haline döndü saçlarım hatta kızıl boyalı boyalar dahada güselleşti çok memnunum yani anlatamam hiç dökülmüyor artık çektikçe su gibi akan saçlarım kendine geldi

ayy ciddimisiniz sizzz
ben bunuda kullanırmıyımmmm az araştırimm kullanırım valla..(?)

başka yapan varmı sadece iki kişimi aranızda ,bendemi yapsam kararsızım

Bende tereddütte kaldım 2 tel saçım var onuda bu soda alıp götürmesin..
biraz daha kullanıp yorum yapanlarımı dinlesek baksak napsak:26:

netten araştırdım içindeki maddelerin hepsi kimyasal yıpratır.nasıl oluyorda böyle söylüyor arkadaş şakamı yapıyor

ay kızlaar dökülmeden kurtulacağım derken,saç köklerine zarar verip...ömür boyu kel kalmayın....bence riskli...

canım sen nezamandır kullanıosun sodayı kii farklılığı dökülmenin durduğunu gürleştiğini anladıngercekten etkili bile olsa bikaç yıkamada gürleşecek hali yok nezamandır kullanıosun bide markası fln varmı kullandığın sodanın nerden aldın

Bide şöle bişi var daha 2 hafta önce bi temizlik maddesi satan dükkandan annem makinaya koymak için aldı bu sodayı..
calgonit yerine bundan koycam dedi..
pakette satılıyo ucuzda bişi..

anneme sorim bakim bii ne dicek tepkisi nolcakk kafayımı yidin dicek..

En son anneme benim cildiyeciye(sürekli gittiğim doktorumm sivilcelerimi o iyi ettii saolsun) gitsem mi acep saç dçkülmem için dediğimde delii adamın kendisi kel sana ne çare bulsun dedi
haklı mı? haklı...

ayy ciddimisiniz sizzz
ben bunuda kullanırmıyımmmm az araştırimm kullanırım valla..(?)
valla çok dökülüyordu çok az kalmıştı saçım arkadaşın dediğini okuyunca napıyım dedim bi deniyim çok çok kedi kuyruğu kadar kalmış saçtanda olurum yada fayda görürüm diyerek riske girdim memnunum sonuçtanda zaten bir düşünün neden bu kadar dökülmeye başladı kadınların saçları sular çok fazla kireçli olduğundan soda sudaki kireci yok ettiğine göre güzel sonuç almamız gayett normal bence

bir arkadaşımız ne kadar zamandır kullanıyorsun demiş 2 hafta oldu canımcım 2 haftada arada arada saçımı eğip yıkarım 3günde bir banyo harici 2milyona aldım marketten hemen gürleşiyor arkadaşlar yani dolgunluk veriyor ben kimseyi aldatmıyorum istedimki yararrı olsun herkeze ama siz bilirsiniz kullanıp kullanmamak size kalmış bana yaptığı etkiyi yazdım ben hiç işim yok gelicem buraya oturup dakikalarımı verip dil dökücem başka işim yokmu ben bu arkadaşımdan duydum uyguladım sonra gelip yorumladım.sonra kullanan yokmu yorum yapmamış kimse diyorsunuz ben kullandım işte yorumuda yaptım düşünsenize saçlarımıza neler neler kullanıyoruz saç boyaları içlerinde ne kimyasallar var öle deilmi bazılarımız saç açtırıyorlar o dahada beter bunlara dayanıyorsa saçlar bilmemne yağları yok ısırgan suları vs vs vs hatta bnm bi arkadaşımın saçı bitlenmişti tiner döktü çamaşır suyuyla bile yıkadı saçını bitler ölsün diye ona bişey olmadı hep bunları göz önünde bulundurdum yıkamadan sonra zarar vermez herhalde dedim çünki her ay saç boyuyan biriyim boyalar kel bırakmamışsa o kullandığım peroksit buda napabilir dedim işte böyle riske girdim eskiden arap sabunuyla saç yıkıyorlarmış şimdi ölemi yok bioblas yok bilmene şampuanı tonlarca para saçıyoruz eskiden saçı dökülen yokmuş şimdi teknoloji ve lüks yıkama şampuanları kel kalacaz öyle deilmi bayan arkadaşlarım:) eski kadınları bi düşünün böyle kol gibi gibi saçları varmış upuzun belinde herkezin saçı bi örerlermiş kol kalınlığında olurmuş haksızmıyım hım

Genede ne kadar doğru yaptıgın arkadasım, sonuçta çamasır sodası şuan iyi gelse bile emin ol yan etkisi olur onun en azından derini tahriş eder yani ben bu uygulamaya katılmıyorum zaten iki tel saçım var bunu uygulayıpta o iki tel saçımada zarar veremem..kızlar dikkatli olun bence her duydugunuza kafanıza sürmeyin...

walla canım arkadadaşım sonuçta dökülüyor deilmi hee o 2telimde dökülcekti kel kalıcaktım ya dökülsün ya dursun deip can havliydi o risk ama şükürler olsunki durdu bundan sonra gelsin yeni saç telleri :)
haa şunuda söyliyim bu benm düşüncem illa siz yapın demiyorum herkesin aklı fikri var benmki bu yöndeydi

bu yoruma katılmıyorum
en basit detarjana bile temas anında bol su ile yıkanmalı.
kaldıki saça zararı?
Çamaşır sodası: Sodyum karbonat adlı bir mineraldir. Çok az miktarda yakıcı olup katı ve sıvı yağlar, kir ve pek çok petrol ürününün etkin temizleyicisidir. Aynı zamanda su yumuşatıcı ve sabun köpürtücü özellikleri de bulunur. Yakıcı özelliği nedeniyle, uygularken lastik eldiven kullanmak doğru olur.

Son düzenleme:
buyrun sabun yapımındada kullanılıyor ve sabunu elimize yüzümüze sürüyoruz

SODYUM KARBONAT

Tüm alkali metal tuzları arasında sodyum karbonat (Na2CO3) sanayi açısından kuşkusuz en önemlisidir. Bu bileşik, belirli deniz bitkilerinde ve bazı kayalarda mineral halinde bulunur. Yatakları Afrika ve Asya’ dadır. Burada, karbonat çoğunlukla çift tuz halinde ki bikarbonatla birlikledir:
Na2CO3 - NaHCO3 - 2H2O
Sanayi düzeyinde sodyum karbonat, daha önceleri Le Blanc işlemiyle üretilirdi.Günümüzde, sanayide ki tüm karbonatlar, daha ucuz ve daha yalın olan Solvay işlemiyle üretilmektedir. Bu işlemde, doymuş sodyum klorür çözeltisi, önce amonyakla, daha sonra da karbon dioksitle işlem görür:
NaCI + NH4HCO3 --------- NH4CI + NaHCO3
Bu tepkimenin ürünleri, sodyumun, karbonatın, karbondioksitin ve suyun açığa çıkarılması için ısıtılır:
2NaHCO3 ---------- Na2CO3 + CO2 + H2O
Serbest kalan karbon dioksit yeniden işlem görür ve bu kez amonyum bikarbonat açığa çıkarılır.
Bu yolla üretilen sodyum karbonata, Solvay sodası denir ve bu bileşik, bir çok maddenin yapımında kullanılır; bunlar arasında sabun ve cam da sayılabilir.
Bilinen sodyum tuzlarının bir başkası da, ahçının pasta mayası olan bikarbonattır. Çok arı olduğu zaman, bikarbonat tıpta, fazla mide asitini yansızlaştırmakta kullanılır; midenin hidroklorik asitiyle zayıf bir baz olarak tepkir:
NaHCO3 + HCI ---------- NaCI + H2O + CO2
Suyla sodyum karbonattan yapılmış bir hamur, ikinci dereceden yanıkların ilk tedavisinde kullanılır. Karbonat iyonları kalsiyum ve magnezyum iyonlarını çökelttiğinden, sodyum bikarbonat, çoğunlukla suyu yumuşatmada da kullanılır. Sodyum karbonatlar bir çok maden suyunun bileşenlerindendir ve natron göllerinin ana tuz bileşenleri arasındadır. Aşağı Mısır,İran ve Çin’de tozlaşma, Meksika,Kolombiya Venezüella’da trona halinde bulunur. Bazı durumlarda sülfatla ve klorürle birleşmiş büyük karbonat yatakları, Kaliforniya, Nevada ve Wyoming’dedir.

buda saç boyalarındaki maddeler her ay kafamıza sürdüğümüz buyrunn

Saç boyalarının, lenfoma kanseri riskini artırabildiği, yeni bir araştırmada daha tesbit edildi.

Barselona'daki Katalan Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Silvia de Sanjose ile meslektaşlarının araştırmasında, ''başta saç renklendiricilerini 1980'den önce kullanmaya başlayan kadınlar arasında olmak üzere, saç boyalarının lenfoma riskini artırdığı'' belirtildi.

De Sanjose, daha önceki araştırmaların saç boyasıyla kanser riski arasında bağlantı bulduğunu hatırlatarak, yeni araştırmada bu bağlantıyı, 6 Avrupa ülkesinden 4,719 lenfoma hastasıyla ilgili verileri incelerek desteklediklerini söyledi. Araştırmada, hasta kadınların dörtte üçü saçlarını boyarken, erkeklerin yüzde 7'sinin boyadığı belirlendi.

Araştırmada, saçlarını boyayanlar arasında bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 19 daha fazla olduğu belirtilirken, saçlarını yılda 12 ya da daha fazla kez boyayanların hastalığa yakalanma riskinin yüzde 26 daha fazla olduğu kaydedildi.

American Journal of Epidemiology dergisinde yayınlanan araştırmada, saçlarını 1980 öncesinden beri boyayanlarda lenfoma kanseri riskinin yüzde 37 daha fazla olduğu saptandı. De Sanjose ve ekibi, kadınlardaki lenfoma kanserinin kabaca yüzde 10'unun saç boyası yüzünden olabileceğini bildirdi.

Güneş, saç boyama sıklığının azaltılmasını belirtirken, dermatolog Zerrin Baysal ise kimyasal boyalar gibi doğal gibi gözüken boyaların da baş ağrısı, saçlı deride sulantılı yaralar, kepeklenme, kuruma ve kopmaya neden olacağını belirtti.

Güzel görünmek, beyazları kapatmak ve özellikle sıkıntılı zamanlarımızda değişiklik yapmak için saçlarımızı boyatır, dış görünüşümüzde değişikliğe gideriz. Ancak kimyasal saç boyaları ve piyasada 'doğal' denilerek satılan birçok saç boyası saça zarar verirken birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, saç boyalarının baş ağrısı, kaşıntı, saçlı deride sulantılı yaralar, kepeklenme, saçta incelme, kuruma ve kopmaya neden olduğunu söylüyor.

Kimyasal saç boyaları, oksijen bazlı krem ve sentez pigmentlerinin karıştırılması ile elde ediliyor. Okside olan boya pigmentleri, saçın içerisine girer, saçta birikir ve çıkamaz. Bu nedenle saçın beslenme ve bakımını sağlayan köklerdeki yağ, saç uçlarına doğru etki edemez ve kırık uçlar, saçta kuru, mat bir görünüm oluşur.

Hospitalium Hastanesi Dermatoloğu Şafak Güneş, kimyasal boyaların saçlı derinin dengesini bozduğunu söylüyor. Saç boyalarındaki hidrojen peroksit ve amonyak gibi maddelerin saçın dış koruyucu tabakasına zarar verdiğini belirten Güneş, "Bu kimyasal maddeler saçlarda kuruma, matlaşma, deride yaralara ve saçların kırılarak dökülmesine yol açar. Özellikle hamileler, saçlarını kesinlikle boyatmamalıdır.'' dedi. Güneş, ayrıca saç boyama sıklığının azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

Ambalajında 'doğal' yazan birçok saç boyası, içeriğinde kimyasal madde bulunduruyor.

Doğal saç boyasının kına ve meyve özlerinden oluşması gerektiğini belirten Memorial Hastanesi Dermatoloğu Zerrin Baysal ise 'doğal' olarak satılan boyaların birçoğunun doğal olmadığını iddia etti. Doğal görünümlü kimyasal saç boyalarının sağlığı tehdit ettiğini anlatan Baysal, "Bu tür boyalarda kına rengini koyulaştırmak için boyanın içine 'pikramat' adlı madde koyuluyor ancak bu madde tamamen kanserojeniktir.

Kimyasal boyalar gibi bu tür doğal boyalar da başağrısı, saçlı deride sulantılı yaralar, kepeklenme, kuruma ve kopmaya neden olur. Halkımız doğal yazan her boyanın doğal olduğunu düşünmemeli.'' şeklinde konuştu. Baysal, Avrupa'da Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik (BDİH) sertifikası olan boyaların kimyasal madde içermeyen ürün olduğunu vurguladı.

İçeriğinde rezorsinol, amonyak, phenylene diamine ve hidrojen peroksit maddeleri bulunmaması gerekir.

Boyanın kutusunda Avrupa'da Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik (BDİH) sertifikası bulunmalı.

Doğal boyalar, saç rengini açamaz. Saç kutusunda koyu saç rengini, sarıya boyayabileceğinizi gösteriyorsa, doğal değildir.

Doğal boyalarda, boyamadan bir süre sonra boya akar ve beyaz saçlar görünmeye başlar.

ve forumda bi arkadaşımız araştırmış şampuanlarda bulunana zararlı maddeler diye ararsanız forumda göreceksiniz o mis kokulu şampuan içinde neler var

Son düzenleme:
Çok köpüren şampuanda zararlı kimyasallar daha fazla. Şampuanın köpüğü için sodium laureth sulfate (SLS) adlı bir kimyasal kullanılıyor.
09/01/2010 - 15:56

Çok köpüren şampuanda zararlı kimyasallar daha fazla. Şampuanın köpüğü için sodium laureth sulfate (SLS) adlı bir kimyasal kullanılıyor. SLS ise deriden emilerek vücuda alınıyor. Alınabilecek en iyi önlem ise iyi bir etiket okuyucusu olmak...

Rengârenk, mis kokulu köpük köpük kabaran şampuanlarla yıkanan saçlar yumuşacık oluyor, ahenkle dans ediyor. İçeriğindeki doğal bitki özleri ve vitaminlerle de saçı beslediği söyleniyor. Oysa, bu sentetik maddelerden üretilen şampuanlar aynı zamanda birçok zararlı kimyasal madde içeriyor.

En yaygın olarak kullanılan ise sodium laureth sulfate (SLS) denilen madde. Şampuanlarda temizleme amaçlı köpüğü yüksek ve ucuz olan bu madde yaygın kullanılıyor. Ancak bir taraftan da saçtan ve deriden vücuda giriyor. SLS, diş macunlarında, sıvı sabunlarda ve birçok temizlik ürününde de bulunuyor.

Cildin en hassas organlardan biri olduğunu belirten Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu, deri yolu ile alınan kimyasalların doğrudan kana karıştığına dikkat çekiyor. Livaoğlu, SLS'nin vücuda etkilerini şöyle anlatıyor: "Ambalajların üzerinde sodium laureth sulfate (SLS) veya sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. SLS'ye düşük miktarda olsa da dioksan diye adlandırılan kanserojen madde üretim sırasında bulaşabilmektedir. Bu nedenle de ayrıca risk oluşturmaktadır."

Normalde vücuttan atılması beklenen birçok madde sık kullanım sonucu özellikle karaciğer, böbrek ve yağ tabakasında birikebiliyor. Sık kullanılan bazı kozmetiklerin cildin en geçirgen bölgelerine uygulandığını vurgulayan Kudret Livaoğlu'nun verdiği bilgilere göre, derinin en geçirgen bölgeleri saç ve koltukaltı. Saç derisi, saç folikülleri; koltukaltı ise ter bezleri vasıtasıyla üzerindeki maddeleri hızlı bir şekilde emer. Saç spreyleri, parfümler ve pudralar solunum yoluyla, rujlar ve nefes kokusunu bertaraf için kullanılan parfümler yutularak, göz çevresi için pazarlanan ürünler o bölgedeki ince deri ve mukoza tarafından emilerek, saç boyaları, kremler, şampuanlar, deodorantlar vb. şekilde cilde uygulanan ürünler deriden vücuda giriyor. Şampuanlar da sentetik temizleyicilerden oluşan deterjanlar aslında. Saçta bekletilmeden yıkandığı için emilimin az olabileceği düşünülse de deterjanların yüzde 1'lik çözeltileri bile katı bir maddenin ciltten geçirgenliğini artırır. Ayrıca kullanılan suyun sıcaklığı arttıkça bu kimyasalların vücuda girmesi kolaylaşıyor.

DOĞAL ÜRÜNLER ÇOK KÖPÜRMÜYOR

Kozmetik ürünlerdeki zararlı kimyasallardan korunmak için doğal maddelerle üretilenleri tercih etmek gerekiyor. Doğal hammaddelere dayalı kozmetik ürünler de hazırlayan Kudret Livaoğlu, doğal ürünlerle ilgili şu bilgileri veriyor:

"Doğal ürünler çok köpürmüyor ve sentetikler gibi bir kez yıkamak temizlik için yetmeyebiliyor. Sentetik şampuanlarda köpüklerin kalıcı olması için ayrıca malzemeler katılıyor. Bunlardan biri Cocoamide DEA. DEA'nın; laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiş. Çok köpük daha iyi temizlik diyemeyiz ama doğal ürünlerin de sentetikler kadar temizleme gücü yoktur. Ortalama 3 günde bir saçını yıkayan kişi sentetik şampuanla bir kerede temiz hissediyorsa, doğal şampuanı iki kere kullanarak iyi sonuç alabilir."

Zararlı kozmetiklerden korunmak için ne yapmalı?

İyi bir etiket okuyucusu olun.

Mümkün olduğu kadar doğal alternatiflere yönelin.

Doğal ürün geliştiren firmaların markalarını destekleyin.

Yapılan araştırmaları takip edin.

Zararlı kimyasal içeren ürünlerden özellikle hamile, bebek ve çocukları uzak tutun.

Kimyasalların zararlarından korunmak için alınabilecek küçük önlemleri önemseyin.

Kaynak: Zaman
--------------------------------------
soda çok masum geldi bana bunları araştırınca forumda SLS hakkında çok şey var araştırın SLS bir tanesi daha neler neler var

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller

Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.

bu maddeleri tek tek yazıp googlede neye zararı oldunu araştırın nerde kullanıldını

bir yandan dediğiniz doğru şampuanlar ve boyaların içerikleri de soda kadar zararlı...bir yandan da kadınız yaa güzel olmak arzusu bastırıyor.karasızım :26: aceba maden sodası yada yemeklik soda olmaz mı

abi en güzeli beton dökelim her gün tarama derdinden de kurtuluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…