Saat 17:00 den sonra yemek yemeyerek zayıflama deneyimlerimiz...

aynı şkilde canm 1e 3 koyuyorsun ben yoğurtla yedim ama bununda salatası yapılabiliyor netten tariflerine bakabilirsin ama diyet olanlarına :)

Saol canim, ben yanina salata yaparim tariflerine bakayim cook tesekkurler. Kara bugday 0 grubu yiyebiliyor ama diger bulgur cesitleri metabolizmayi yavaslatiyormus....

kızlar bugünkü menüm biraz fazla kalorili oldu:26: 2 adat kıymalı gözleme (annemin zorlamasına dayanamadım)+ 1 adet halley (yeğenim yiyordu dayanamadım:17:)+5 kaşık süzme yoğurt.

kızlar bugünkü menüm

sabah öğlen lapa
arada kahve ve elma
akşamda 1 büyük kase kefir ve 1 fincan yeşil kahve içtim

pazardan bugün çekilmiş yeşil kahve aldım 1 paketi bitirene kadar denicem iyi gelirse memnun kalırsam sizde denersiniz

yüksek derecede antioksidan içeriyor ve metabolizmayı hızlandırıyor nescafe ye görede sağlıklı deniciiizzz ve göriiciizzzz :)):52:

Kizlar kendimi cok iyi hissediyorum bugun acliktan basim agridi ama hic kacamak yapmadim ve yapmicamda!!! 2 sene öncesinden aldigim bi pantolon var icine giremiyorum ama onun icine girene kadar zayiflicam benim motivasyon tavan yapti bugun :D

Neyse aksam yemegim:
Firinda 1 kücük kabak (ici kiyma ve nohutla doldurulmus)
3 yemek kasigi pilav
2 yemek kasigi patlican yemegi
Yaninda 1 kase cacik..

Bu arada 2 yesil cay ictim birazdan hürremi izlerken 3üncüyü icicem :D

Kızlar böyle bi liste buldum biri yapmış 1 ayda 6 kilo???? Sizce nasıl listeyi paylaşayım :)

Sabah:

2 etimek,peynir,domates,salatalık

Öğle:

1 dilim kepek ekmeği,bir kase yoğurt

Akşam:

2 dilim kepek ekmeği,yarım kase yoğurt,salata,herhangi bir sebze yemeğinden 8-9 kaşık. Ne diyonuz???

Kızlar böyle bi liste buldum biri yapmış 1 ayda 6 kilo???? Sizce nasıl listeyi paylaşayım :)

Sabah:

2 etimek,peynir,domates,salatalık

Öğle:

1 dilim kepek ekmeği,bir kase yoğurt

Akşam:

2 dilim kepek ekmeği,yarım kase yoğurt,salata,herhangi bir sebze yemeğinden 8-9 kaşık. Ne diyonuz???

Ben de okumustum yapmaya calistim olmadi. Simdi hic yapamam kan grubuna gore besleniyorum hergun yogurt yiyemem

Kizlar baska bi topicde bu yaziyi buldum biraz uzun ama cok mantikli geldi ve okumaya deger bence sizinde fikrinizi almak istiyorum sizce mantikli bisey

Zayıflamak İsteyenler Mutlaka Baksınn 10 kilo verdim..
Ben diyete başlamadan önce 65 kiloyu gördüğüm zamanlar oldu.Şu an 55 kiloyum ama hala 5 kilo fazlam var inşallah onuda vericem. Aslında şimdiye kadar onuda vermiş olmam gerekiyordu ama deneme yanılma yöntemiyle bi çok şey denediğim için yeniden alıp verdiğim çok oldu :) Zayıflamak isteyenler diyete başlamak isteyenler benim yaptığım yanlışları siz hiç yapmayın diye açtım bu konuyu. Öncelikle zayıflamak istiyorsanız kendinize şu yalanı söylemeyin '' Bugün istediğim kadar yiyeyim son defa yarın diyete başlarım hiçbişey yemem çok az yerim hemen zayıflarım '' Kesinlikle böyle bişey yapmayın. Kendinizi aç bırakmayın. Çok aç olduğunuzda beyin kontrol duygusunu yitiriyor ve diyemiyorsunuz ''Ben diyetteyim'' Yemek yemeden hiçbirşey yapamayacağınızı düşünüyorsunuz bugünde yiyeyim gibi yalanlarla kendinizi kandırıyorsunuz ve sonuç olarak daha fazla yiyorsunuz ve beyin artık yemek yemeyi ödül veya ceza olarak algılıyor. Doyduktan sonrada ardından gelen suçluluk duygusu var tabi.

Ayrıca zayıflamak istiyorsanız kendinizi sıkmayın günde vermeyin '' 2 hafta dayanıyim aç kalıyim 2 haftaya zayıflarım'' buda sizi zayıflatmaz. Diyete başlayınca hemen zayıf olmak istersiniz heveslenirsiniz ama sabretmeniz gerekir. Kilo verdikçe motive olur kendinizi daha güzel bulursunuz zaten.Eğer birşeyi yemicem yemicem derseniz beyniniz daha çok buna yönelir. Mesela çikolata yemeyecekseniz '' Ben çikolata yiyemiceğim diyetteyim çünkü yersem kilo alırım '' diye düşünmek yerine neler yiyebileceğinizi düşünün.

Ve sık yaptığımız hatalardan biride özellikle benim ilk diyet denemelerimde fakat sonucu daha fazla kiloyla sonuçlanan yöntem ;

Kahvaltı öğününü atlamak ! Neden bu öğünü atlarız ? Çünkü bize daha kolay gelir. Sabah kalktığımızda kendimizi fazla aç hissetmeyiz ve o öğünü atlayınca kilo verdiğimizi sanar seviniriz. Sonra ne olur peki ? Akşama kadar kan şekeri düşer açlık duygusu gelir ve aklınızda ne diyet kalır ne başka birşey. Sadece yiyeceğiniz yemeği düşünürsünüz. Diyet aklınıza doyduktan sonra gelir. Yani siz metabolizmanın en hızlı çalıştığı zamanlarda yemek yemeyip metabolizmanın en yavaş çalıştığı zaman yemek yiyeceksiniz. Sonra ardından gelen suçluluk duygusu kendini çirkin görme gibi duygular.

Diyet listelerine diyet yemeklerine diyeti düşünmeye kendinizi sıkmaya hiç gerek yok. Sadece sık sık su içerek metabolizmayı çalıştıracaksınız.Kendinize yasaklar koyup daha beter beyninizi o yöne itmiceksiniz. Herşeyden yiyip ama az yiyeceksiniz. Sevdiğiniz bir yemekten 2 lokma alıp bırakmak duygusal anlar yaşatabilir size ayrılmak zorunda kaldığınız için ama bu sefer yavaş yemeyi denerseniz hiç değilse gözünüz doyar ve tadını ala ala yersiniz :)

Benim nasıl zayıfladığıma gelince ; ben diyetteyim diyetteyim diye kendi kafamın etini yemedim yok şunu yemicem bunu yemicem işte şunu yicem. Yani yemeği diyeti fazla aklıma getirmemeye çalıştım. Zaten normal yaşam tarzım buymuş gibi zaten zayıfmışım ve az yiyormuşum gibi. Sabah kalkınca karnımı tıka basa doyurmadım ama gün içinde bana enerji verecek aklıma yemeği getirmicek '' Diyetteyim açım ben şimdi şunu yesem ne güzel olur '' diye düşünmüceğim kadar yedim evde bulduğum şeylerden. Akşamda öyle yaptım. Ne yazıkki sık yeme imkanım olmadı. Sadece su içerek veya meyve yiyerek metabolizmayı hızlandırmaya çalıştım. Okula yürüyerek gitmeye başladım. Canım abur cubur çekerse ki özellikle bu aralar fena halde canım istiyor :D sabah saatlerinde yiyorum ve kilo almıyorum vücut onu eritiyor. Bir konferansta şöyle demişti spor hocamız okulda '' Sabah kalkınca metabolizmanın en hızlı çalıştığı zamanlardır o zaman isterseniz yarım ekmek arasına reçel sürüp yiyin vücut onu eritir''

Ben kendimi sıkmıyorum mesela sabah saatlerinde istediğim herşeyi yedim bisküvisinden krakerine ama akşam su ve elmayla yetiniyorum.Şu an açım ama kendimi kontrol edemeyecek kadar değil. Annem akşam yemeğini hazırlıyor ben yemicem ama yemektende vazgeçemicem o yüzden tabağa koyup buzdolabında saklayıp yarın sabah kalkınca götürücem mideye :))) Sabah yediklerimin kiloya dönüştüğünü görmedim ama akşam yediklerim kalıyor :) Ha bide akşam yemek yersemde üstüne bol bol acı biber döküyorum tok tutuyor daha yemeden doyduğum bile oluyor o acıyı görünce zaten :D hemde yedikçe ağzım yandığı için fazla yememi engelliyor. ayrıca zayıflatma özelliğide varmış zaten.

canım ben rahatlıkla içebiliyoruum soğan tadı gelmiyor ...

kızlar soğan suyunu şöyle yapıyorum bir orta boy soğanın kabuklarını soyuyorum 4 e bölüyorum ...kaynamış suya atıp tam 5 dakika kaynatıyorsunuz süre çok önemli arkadaşlar 5 dakika dan fazla yada az olmaması gerekiyor saraçoğlu dedi...kaynadıktan sonra 10 dakika demlensin hemen süzün ve içmeye başlayın ılık ılık içilecekmiş asla soğuk içilmeyecek dedi çay ılıklığında olacak diyor saraçoğlu ... bunu adet bitiminden 3 gün sonra başlanıyor 15 gün yapılıyor bırakılıyor. tabii bu kürü sabah akşam taze taze yapılıcak günde ikikere...aç yada tok çok önemli değil. saraçoğlu diyorki yapabiliyorsanız sabahları aç karnına daha iyi ama ben hiç aç karnına yapmadım saat :11.00 da ve saat 16.30 da yapıyordum hep....
inşallah banada gelmez tadı sabırsızlıkla bekliyorum 3.cü gün oluyosa soğan suyuna cumartesi başlarım ozaman :41::41:

Kizlar cevap verin nolur :) eger bu yazilanlar dogruysa yarin okula bugünden artan yemekleri koyucam eve geldigimde bisey yemicem cok acikirsam bir elma yerim ha? Ne dersiniz? :)

ben de böyle yapıyorum, akşamları sadece çorba içiyorum. yarın bi tartılcam:17:

ama spor yapamıyorum çok üşeniyorum:5:

menümü yazıp kaçıyım..

sabah: fix (söğüş)
ara: elma
öğle: 1 dilim ekmek, 1 kase çorba, 1 tavuk şinitzel yanında makarna salatası (iş yerinde çıkan yemek)
ara: portakal
akşam: 1 kase çorba, çok az kavrulmuş kıyma
kaçamak: 2 tane çikolatalı gofret :2:

kizlar bende bir mutsuzluk bir mutsuzluk son 1 aydir hersey ama hersey ustuste geldi bende psikologa gittim adam bana acil zayifla bu gidisle birde seker hastasi olursun dedi saaakkkkk kesti beni ne kadar zararli urun varsa bu arada belirteyim mahsus demis benim toparlanmam icin herseyim normal neyse banada gaz oldu 1 haftadir aksam yemegi yemiyorum 78.8den bu Sabah itibariyle 75.1 e dusmusum:52::52:allahim aksam yemegi yok deli gibi geziniyorum sokaklarda alisveris merkezlerinde :27:kesinlikle ise yariyor 3 yildir tanidigim bir arkadas var aksam kampusunde vietnamli kiz bikmadan usanmadan aksam 5 den sonra yemeyerek ve donusumlu bazen yesil cay bazen limon cayi icerekhic ara verdigini gormedim pet siseye koyup soguk iciyor gozlerimin onunde mankene dondu gr fazlalik yagi yok vucudunda aksam hicbirsey yada erken yemek en onemliside bol bol su icmek yillardir tembel teneke bagirsaklarim calismaya basladi:46:yani sizinle bende varim bayrama kadar en az 15 kilo vermek istiyorum yolum cooooooookkkkk uzun

herkesciklere günaydın erkenden kalkayım yazayım dedim. kızlar ben hafta sonu yokum sınavım ovar benim bulunduğum yerde olmadığı için başka bi ilde gireceğim sınava o yüzden kilo bildirimi yarın yapsam siz ekler misniz? bide önümüzde ki iki hafta boyunca çok fazla bildirim yapamaya bilirim malum vize haftası vizelerim başlıyor bi bitmedi gitti şu okul ama vizelerden sonra artık rahatlayacağım.

Günaydın fıstıklar :3::3:

Umarım herkes iyidir :16::16: Dün akşam iş yemeğine gittim. Balık yiyecektim ama herkesler et yiyince ben de ızgara pirzola yedim, yanında 2-3 kaşık bulgur pilavı, 10-15 patates vardı. Masaya da tereyağı ve tulum koymuşlar, balon gibi şiş küçük lavaşlar da getirdiler, ondan da yedim 3-4 lokma. Ve en sonunda herkese ikram olarak 1 top dondurma, 3-4 kaşık irmik helvası getirdiler, e onu da yedim :50::50: Eve de geç geldik, o saatten sonra spor falan yapamadım. Sabah + 300 düm, düne göre. Neyse bugün telafi edeceğim inşallah. Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta yedim. Öğlen dışarı çıkmıycam, 1 tane meyveli yoğurt yemeyi düşünüyorum.

Gününüz güzel geçsin arkadaşlarım :16::16:

kızlar -600 vermiş olarak kalktım bugün. bu kangrubu olayı kesinlikle doğru.bugünde öğle menümde et tüketeceğim. akşamda elma doğrayıp üzerine tarçın serpip geçiştirmeyi düşünüyorum belki birde nescafe içebilirim.yada bilmiyorum bakalım akşama nasıl bir menü çıkacak.

Kizlar cevap verin nolur :) eger bu yazilanlar dogruysa yarin okula bugünden artan yemekleri koyucam eve geldigimde bisey yemicem cok acikirsam bir elma yerim ha? Ne dersiniz? :)
olur tabi dila önemli olan akşamı hafif geçirmek.ama yinede makul ölçülerde yemek lazım yemeklerden akşamda elma ye
kizlar bende bir mutsuzluk bir mutsuzluk son 1 aydir hersey ama hersey ustuste geldi bende psikologa gittim adam bana acil zayifla bu gidisle birde seker hastasi olursun dedi saaakkkkk kesti beni ne kadar zararli urun varsa bu arada belirteyim mahsus demis benim toparlanmam icin herseyim normal neyse banada gaz oldu 1 haftadir aksam yemegi yemiyorum 78.8den bu Sabah itibariyle 75.1 e dusmusum:52::52:allahim aksam yemegi yok deli gibi geziniyorum sokaklarda alisveris merkezlerinde :27:kesinlikle ise yariyor 3 yildir tanidigim bir arkadas var aksam kampusunde vietnamli kiz bikmadan usanmadan aksam 5 den sonra yemeyerek ve donusumlu bazen yesil cay bazen limon cayi icerekhic ara verdigini gormedim pet siseye koyup soguk iciyor gozlerimin onunde mankene dondu gr fazlalik yagi yok vucudunda aksam hicbirsey yada erken yemek en onemliside bol bol su icmek yillardir tembel teneke bagirsaklarim calismaya basladi:46:yani sizinle bende varim bayrama kadar en az 15 kilo vermek istiyorum yolum cooooooookkkkk uzun

hoşgeldin sera bayrama daha çok var verirsin ama sıkı tutman lazım.bize takıl burası çok iyi geliyor bize sdanada iyi geleceğinden eminim.

poyrazım sanada günaydın şekerim.bence +300 ile iyi kurtarmışsın +1 kilo bile olabilirdi.bugün çok dikkatli geçir yarına verirsin inş.

Back
X