- 25 Haziran 2013
- 5.287
- 5.220
- 248
canım ya sanki özgecanla konuşuyormuşum gibi oluyor o fotograf oradayken.Allah rahmet eylesin.merhabalar sizlere bişey sormak istiyorum
sadece akşam 17 den sonra keserekmi kilo veriyorsunuz
yoksa gündüzde herşeye dikkat ediyormusunuz? ve mesela akşam yemeğinde ne yiyerek günü kapatıyorsunuz?
soruna kendi adıma cevap vereyim benim 2 ilkem var akşam saat 6dan sonra yememek ve arada yememek. haftasonunları ne arada yememeye dikkat edebiliyorum ne de fazla yememeye. hafta içi daha dikkatliyim.
akşam yemeğini ilk zaman hafifletmeye çalışmadım aksine son dakika golü atar gibi saat 6ya doğru karnımı güzelce doyuruyordum. bugün 13. günüm zannediyorum. ilk 4-5 gün saat 6 dan sonra bişey yememek için kendime 1 litrelik kaplarda farklı farklı çaylar yaptım,rezene,papatya,maydanoz sonra onlar olmadan da oldu.
son 1 haftadır da akşam yemeğimi de hafifletiyorum. smoothy, meyve yoğurt gibi şeyler yiyorum.
canımın çektiği şeyleri sabaha saklıyorum misal 2 gündür sabahları 5-6 tatlı kaşığı sütlaç yiyorum. unuttum menüye eklemeyi ama canım akşamki kurufasulyeden çekti sabah 3 kaşık pilavla 2-3 kaşık kuru fasulye bile yedim
akşamdan kendimi tuttuğum bişey yoksa sabah bazen diyet bazen de ortalama bir kahvaltı yapıyorum. ama öğleye özellikle ete ve leziz şeylere yükleniyorum. ekmeği az yemeye çalışıyorum.
daha önce 6dan sonra yemeyi 3 hafta kadar kesmiştim. gün içinde dikkat etmeyince insan kilo almıyor ama yerinde sayıyor.
bunu uygulayan ve 70ten 52ye düşen biri ' ben bu şekilde kilo veremiyorum' diyen bir arkaşa demiş ki ' asıl kilşo 1. aydan sıonra gitmeye başlıyor''
benim amacım da en az 2 ay sabretmek. 2aydan sonra ne olur inşallah devam etmeyi düşünüyorum. çünkü çok rahatım.
yiyemediğim hiç birşey yok. akşam yemek yeme derdi yok:)
tek sıkıntım önceden akşamalara sebze yapardım şimdi yetişmediği için yiyemiyorum. zaten bayıldığım için değil sağlıklı diye yerdim bir de dolaptan çıkart ısıt