Sabah erken kalkmak

ya ben buna katılmıyorum belki sizden az çalışarak sizden fazla puan alabilir. kv konularına hepimiz kızdık ama daha iyi ders çalışabilmek için erken kalkma tavsiyesi istemiş sadece bu kadar tepki vermek neden? atanmak için ciddi çalışmak gerek evet herkesin kapasitesi farklı kimisi daha az çalışarak daha çok puan alabilir. ayrıca kazanamazsa da kendine kazanamayacak azarlamışşınız resmen kızı
yaş 30 a geldiyse ve halaa atanamadıysa bu yeterli çalışmadığını göstermez mi?evet çok zekiler bir okuyuşta konuları anlayıp ilk senelerinde de atanıyorlar ama konu sahibi onlardan değil belli ki.düzenli çalışması gerekenlerden saatlerce

Ben de hiç sabah insanı olamadim. Sabah 7de uyanmam çok zor enerjik de olamıyorum. Ben sınava hazırlanırken de 9dan sonra kalkıyordum. Şükür istediğim puanı almistim. Illa 7de kalkicam diyip kendimi zorlamadım öyle. Belki siz de oylesinizdir.
Sınava hazırlandığıniz için ev ışlerini minimumda tutun eşinizle hızlıca yapın. Telefonda sosyal medyada vakit gecirmemeye çalışın. Çok fazla vakit harcanıyor. Haftada 2 3 gün yürüyüş yapmaya çalışın vücut ve zihin sağlığınız için.

yaş 30 a geldiyse ve halaa atanamadıysa bu yeterli çalışmadığını göstermez mi?evet çok zekiler bir okuyuşta konuları anlayıp ilk senelerinde de atanıyorlar ama konu sahibi onlardan değil belli ki.düzenli çalışması gerekenlerden saatlerce
2016da mezun oldum. Okurken kyk kredim vardı. Aynı sıra arkadaşım dershaneye gitti ve ben işe girdim. Ki evimde ders calısacak bir ortam yoktu. Babam içer içer kavga çıkartır, beni kitaplarla görunce okudun okudun yetmedi mı hala kıtap basındasın derdi. Part tıme kurumsal bir yerde calıstım. 4gun full geceye kadar calıstım ve olmadı tabıkı. Ama 2 sene öncesine kadar öatb 50 soru ve aşırı zordu. O zamanlar 10 bin kısı girerdi. 78 alan atanırdı. Ama şuan 5bınden daha az kısı gırıyor ve 74 e kadar dusuyor atamalar. Şuan evdeyım. Konuların çogu bitti. Benim motivasyonumu saglayacak bir gruba dahilim

2016da mezun oldum. Okurken kyk kredim vardı. Aynı sıra arkadaşım dershaneye gitti ve ben işe girdim. Ki evimde ders calısacak bir ortam yoktu. Babam içer içer kavga çıkartır, beni kitaplarla görunce okudun okudun yetmedi mı hala kıtap basındasın derdi. Part tıme kurumsal bir yerde calıstım. 4gun full geceye kadar calıstım ve olmadı tabıkı. Ama 2 sene öncesine kadar öatb 50 soru ve aşırı zordu. O zamanlar 10 bin kısı girerdi. 78 alan atanırdı. Ama şuan 5bınden daha az kısı gırıyor ve 74 e kadar dusuyor atamalar. Şuan evdeyım. Konuların çogu bitti. Benim motivasyonumu saglayacak bir gruba dahilim
benim de öğrencilerim oldu.çok çok zor şartlarda olanları da vardı el bebek gül bebek yetişenleri de.o zor şartlardakilerin çoğu daha iyi okul kazandılar atandılar iş sahibi oldular.demem o ki bir öğrencinin içinde azim hedef yoksa ona ne öğretmenin faydası olur ne de ailesinin.yıllarca kolejlerde okuyup üniversitede 2 yılda hazırlığı atlayamayanlar gördü bu gözler.siz fazlaca herşeyden şikayetçisiniz tek sorununuz bu. zekanız da aklınız da var.

ya ama böyle de çok moral bozucu bi üslup sanki. gerçi konu sahibi de pek umursamıyo denilenleri.

ya ama böyle de çok moral bozucu bi üslup sanki. gerçi konu sahibi de pek umursamıyo denilenleri.
konu sahibini seviyorum ben bilir kendisi.ama dost acı söyler misali yazıyorum silkinip kendine gelsin diye.il seferlerde çok ılımlı yazıyordum pekii diyordu gene bildiğini okuyordu .buralara konu açacağına konuyu takip edeceğine o vakti çalışarak değerlendir diyorum hopp hergün konu açıyor .suç ben de mi sizce? :KK70:

konu sahibini seviyorum ben bilir kendisi.ama dost acı söyler misali yazıyorum silkinip kendine gelsin diye.il seferlerde çok ılımlı yazıyordum pekii diyordu gene bildiğini okuyordu .buralara konu açacağına konuyu takip edeceğine o vakti çalışarak değerlendir diyorum hopp hergün konu açıyor .suç ben de mi sizce? :KK70:
çok ilginç bi insan konu sahibi ya burda konu açmasa bile kafasında hiç kapanmıyo o kv konuları. aslında haklısınız dost acı söyler konusunda da bana ters etki yapıyo. özel sektörden bıktım ben de 2022deki kpss için uğraşacağım bana böyle kızsalar ben çalışamazdım sanırım ama düşündüm de ben de 2 seneye kvye kafamı takarsam lütfen bana da böyle itinayla kızın sizi çok sevdim sizi dinlerim bence :)

çok ilginç bi insan konu sahibi ya burda konu açmasa bile kafasında hiç kapanmıyo o kv konuları. aslında haklısınız dost acı söyler konusunda da bana ters etki yapıyo. özel sektörden bıktım ben de 2022deki kpss için uğraşacağım bana böyle kızsalar ben çalışamazdım sanırım ama düşündüm de ben de 2 seneye kvye kafamı takarsam lütfen bana da böyle itinayla kızın sizi çok sevdim sizi dinlerim bence :)
hayat çok pahalı maalesef.bir de bir kadının ister çalışsın ister çalışmasın kendine ait az ya da çok geliri olmalı.mehmet aslantuğ demişti ya geçen aylarda:kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini biz adamın vicdanına samimiyetine günün sonunda bir gün aklının karışmasına ve yanılgılarına bırakmamalı.

hayat çok pahalı maalesef.bir de bir kadının ister çalışsın ister çalışmasın kendine ait az ya da çok geliri olmalı.mehmet aslantuğ demişti ya geçen aylarda:kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini biz adamın vicdanına samimiyetine günün sonunda bir gün aklının karışmasına ve yanılgılarına bırakmamalı.
Bence işte bu sebepten evlilikten önce işe girme veya atanma işi halledilmeli
Diğer türlü hep önceliğin değişip duruyor
Evlenip atanınca zor oluyor
Bir yıl diş sıkıp da atansan sonra evlen işte zaten başka şeyi takacak vaktin olmuyor

Başarılar dilerim arkadaşm, bölümüz neydi?

Benim uyanma ve yataktan kalkma alarmlarım oluyor. Yataktan kalkma alarmı çalınca kendime seçenek sunmayıp kalkıyorum. Kalktıktan sonra enerjim düşmemesi için ya çok sıcak olmayan ılık duş alın ya yüzünüzü yıkayın ya da en iyisi bir 5 10 dk dışarı yürüyüşe çıkın ayılmak için sadece. Hem aydınlık hem temiz hava hem bu aralar o soğuk rüzgar uyandırıp enerji verir. Çalışmalarınızın ve aralarınızın da verimli olması gerekiyor. Yoksa bahaneye dönüşüp çalışmanızı etkileyebilir. Pomodoro ile çalışın denemediyseniz. 40-50 dk çalışma, 5er dklık molalar. Molada tuvalete gidin sıkıldıysanız yüzünüze su çarpın. Camı açın 10 kere zıplayın. Çay/ kahve koyun 3 dkda yapabileceğiniz bir iş varsa onu yapın. Tezgahı silmek veya koltuğun üstünü toplamak gibi. Bu işler de aklınızda yer ediyor çünkü. Pomodoroda kısa araların yanında uzun ara da oluyor orada da mesela yapmanız gerekiyorsa evi süpürebilir. İhtiyacınız olan kitapları arayabilir veya uykunuz geliyorsa yine bir hızlı yürüyüşe/koşuya çıkabilirsiniz. Çalışmalarınız planlı ve hedefli olursa masanın başına daha hevesli oturursunuz. Büyük hedeflerinizi küçük hedeflere bölün ve takip edin. Çalışmaya kendinizi zorlayacak değil de keyif alacak hale bile getirebilirsiniz ama bu kendiliğinden olmuyor ona da uğraşmak lazım. Kendinize inanın çalışma ve motivasyon arkadaşları bulun grup konuşmasında takıldığınız zaman birbirinize destek olun. Umarım başarırsınız :)

Eski konularinızı ya da sizi bilmiyorum ama sizi çok çok iyi anlayabiliyorum. Ben yds ye hazırlanıyorum ve gerçekten inanılmaz boğucu yıpratıcı bir süreç bu sınavlara hazirlanma süreçleri. Ne yalan söyleyeyim 2 yıl boyunca hep bir şekilde oteledim sınavı saçma saçma yerlerde çalıştım meslegimle alakasız. Aile evine dönmek istemedim ama sınava çalışmakta gelmedi içimden. Benim bir avantajım evli olmayisim ve nispeten yeni mezun olusumdu. Çünkü kendi evimi döndürürken bile zorlanıyordum kimseye sorumluluğum olmamasına rağmen.

Ama gerçekten isteyince oluyor. Yani günde 8 saat benim için çok uç ama siz yapabileceğinize ve yeterli olacağına inanıyorsanız tabii ki gün buna göre ayarlanabilir. Ama açıkçası kendi adıma konuşmam gerekirse benim günde 4 saat çalışmam hep ara vererek oluyor. Mesela 2 saat çalışıyorum sonra bir kaç saat dersin yüzüne bakamıyorum sonrasinda yine devam. Çünkü bunaliyorum ve birde yabancı dil olunca ne okuduğumu anlıyorum ne dinlediğimi. Mühim olan kendinize göre bir çalışma şekli oluşturmanız. Ben günde 8 saat çalışacağım diyip bunalsaniz da anlamasaniz da o masada oturmaya çalışmak sadece vakit kaybı olur sizin için. Belki bu da üzerinizde mental bır yorgunluk yaratıp sabahları erken kalkamamanıza sebep oluyor olabilir. Umarım dileğiniz puanı alıp bir an önce atanirsınız :)

Eski konularinızı ya da sizi bilmiyorum ama sizi çok çok iyi anlayabiliyorum. Ben yds ye hazırlanıyorum ve gerçekten inanılmaz boğucu yıpratıcı bir süreç bu sınavlara hazirlanma süreçleri. Ne yalan söyleyeyim 2 yıl boyunca hep bir şekilde oteledim sınavı saçma saçma yerlerde çalıştım meslegimle alakasız. Aile evine dönmek istemedim ama sınava çalışmakta gelmedi içimden. Benim bir avantajım evli olmayisim ve nispeten yeni mezun olusumdu. Çünkü kendi evimi döndürürken bile zorlanıyordum kimseye sorumluluğum olmamasına rağmen.

Ama gerçekten isteyince oluyor. Yani günde 8 saat benim için çok uç ama siz yapabileceğinize ve yeterli olacağına inanıyorsanız tabii ki gün buna göre ayarlanabilir. Ama açıkçası kendi adıma konuşmam gerekirse benim günde 4 saat çalışmam hep ara vererek oluyor. Mesela 2 saat çalışıyorum sonra bir kaç saat dersin yüzüne bakamıyorum sonrasinda yine devam. Çünkü bunaliyorum ve birde yabancı dil olunca ne okuduğumu anlıyorum ne dinlediğimi. Mühim olan kendinize göre bir çalışma şekli oluşturmanız. Ben günde 8 saat çalışacağım diyip bunalsaniz da anlamasaniz da o masada oturmaya çalışmak sadece vakit kaybı olur sizin için. Belki bu da üzerinizde mental bır yorgunluk yaratıp sabahları erken kalkamamanıza sebep oluyor olabilir. Umarım dileğiniz puanı alıp bir an önce atanirsınız :)
Insallah cok sagolun. 8de basladım ders calısmaya. Az ara verdım. Kronometre tutuyorum. 1bucuk saat calıstım. Normalde benim bekarken aıle evınde calısacak ortamın yoktu. Dıger odalar karanlıktı. Tek oda aydınlıktı.Ordada tv vardı ve oda doluydu. Son ses tv gelen gıden falan. Rahat calısma ortamım olmadı. Şimdi eşim ve ben varız. O uyuyordu. Henuz yenı uyandı.şimdiden baya calıstım. Burda sukur ev aydınlık her odası. Calısma masam var. Tv olmayan yerde sessız ortamda calısıyorum. Kesınlıkle verımlı oluyor

Motivasyon grubunuzun adı ne acaba? Ben de çalışmaya çalışıyorum da🙄

Back
X