sabah kahvaltısı için ne yapabilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sue1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba,benım de bırkac önerim var
kasar peynırı biraz kalın kesip,önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp teflonda az sıvıyağda kızartabilirsin.Biz cok severiz
krep yapıp bir kacına peynır,bırkacına nutella sürüp rulo yapıp dılım dılım kesebilirsin.
yumurtayı haslayıp ıkıye bolüp sarısını çattala ezip,krem peynir ya da mayonez,karabiber karıstırp tekrar beyazların içine koyabilirsin
Kahvaltıda domates soslu karışık kızartma da güzel olabilir
Fırından hamur alıp sadece kızartarak lokma yapabilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,kolay gelsın

sağol canım fikirlerin için fırından hamur almak hiç aklıma gelmemişti valla süpersin

herkeste böylw bir konu bekliyormuş sanırım acıktırdın hepimizi =)

arzucum nohut salatası nedir? ben hiç görmedim de:)))

canım nohut salatasını ben urfalı komşumdan öğrendim
o yöreye ait.eşim sevdiği için kahvaltılarda yaparım.
nohutu haşladıktan sonra içine taze soğan
maydanoz konuyo limon sıkılıyo.baharat olarakta
kimyon ve pulbiber konuyor.basit ve lezzetli.
denemeni tavsiye ederim.

sağol canım yazıyorum tarifini sabah olmasa da mutlaka deniycem

mantar-biber sote üstüne kaşar

krep içine peynir sarıp(rulo olarak) dilim dilim kesmek her dilime kürdan batırmak

doğranmış semizotu-kabuksuz dametes -limon-zeytinyağı şeklinde salata

veya yeşilleklerden oluşan kabukları soyulmuş domatesli limonlu zeytinyağlı ,doğranmış zeytinli salata

doğranmış biber sote üstü yoğurt-üzeri pul biber ve naneyle süslenmiş.

küp küp doğranmış kızarmış patetes üstü yoğurt vs..

yumurtasız melemen,sadece soğan ve dometes olabilir,(yada biber-domates) ;üzerine kıyılmış dometes veya dere otu..

peynirli,fesleğenli/maydonozlu/dereotlu ve az yeşil soğanlı sıkma..

közlenmiş doğranmış kırmızı biber(veya varsa patlıcan) limonlu zeytinyağlı..

köy ekmeği(göçmen ekmeği) sobada veya tost makinasında kızartılmış tereyağ sürülmüş peynirlenmiş ,el yapımı çemenlenmiş:)harika oluyor;en güzel kahvaltı..

bayat ekmekler için hazırlanmış sosu sürerek fırına verme.Pizza gibi;çok güzel oluyor.sos;yoğurt ,zeytin,domates,biber,zeytinyağı,kaşar..

peynirli/sebzeli d böreği..

Başka önerileri olan varsa ben de takipteyim..

Son düzenleme:
bak kırmızı biberleri közleyip salatasını yapabilirsin.
çok lezzetli oluyor.

oooooooffff süper hepsi kızlar ellerinize ve aklınıza sağlık valla:)

Haşlanmış yurmurtalar dilim dilim doğranacak,yeşil soğanla ;tere veya rokayla zeytinyağı akıtıp pul biber serpip servis edilecek..

bu tarıfleri aldım :56:.
bende sabaha papates+sogan rendelenmıs olarak koyulcak+maydonoz ince dogra +2 yumurta +un +kabartma tozu +baharat +tuzla karıstırıp yaglanmıs tepsıye dok fırında pişir

bu tarıfleri aldım :56:.
bende sabaha papates+sogan rendelenmıs olarak koyulcak+maydonoz ince dogra +2 yumurta +un +kabartma tozu +baharat +tuzla karıstırıp yaglanmıs tepsıye dok fırında pişir

unun bi ölçüsü var mı pepeti? kıvamı nasıl olmalı?

arkadaşlar size kahvaltı için güzel bir tarıf vereceğim çok basıt ve lezzetli herkes beğenecek:)

önce bıberleri küçük doğrayıp soğanla kavurun.sonra kaç kişilik yapacaksanız yumurtaları kişi sayısına göre kırıp ayrı bır yerde çırpın.sonra yuvarlak tepsiye kavurduğunuz bıberleri yayın.içine isteyen faklı malzemelerde koyabilir.sonra üstüne yumurtaları dökün ve yayılmasını sağlayın. fırına atın.pişince dilimleyip servis yapın harıka oluyorBen buna pızza dıyorum.çünkü piza gibi oluyor görüntüsü.Dediğim gibi malzemeleri çoğltabilirsiniz.Kaşar peyniri, zeytın taneleri, pizzaya konan malzemeler gibi oluyor.Ben en basit tarıfı verdim. siz yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.AFİYETTT OLSUNN :)

arkadaşlar size kahvaltı için güzel bir tarıf vereceğim çok basıt ve lezzetli herkes beğenecek:)

önce bıberleri küçük doğrayıp soğanla kavurun.sonra kaç kişilik yapacaksanız yumurtaları kişi sayısına göre kırıp ayrı bır yerde çırpın.sonra yuvarlak tepsiye kavurduğunuz bıberleri yayın.içine isteyen faklı malzemelerde koyabilir.sonra üstüne yumurtaları dökün ve yayılmasını sağlayın. fırına atın.pişince dilimleyip servis yapın harıka oluyorBen buna pızza dıyorum.çünkü piza gibi oluyor görüntüsü.Dediğim gibi malzemeleri çoğltabilirsiniz.Kaşar peyniri, zeytın taneleri, pizzaya konan malzemeler gibi oluyor.Ben en basit tarıfı verdim. siz yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.AFİYETTT OLSUNN :)

bu konu guzel olmus acan arkadasa tesekkur ederım :) tarıf de guzele benzıyor denıcem bunuda dıyet mıyet hak getıre artıkk bide tepsiye yag surulcek mı?:D

Son düzenleme:
Çay demliğine çubuk tarçın parçaları ve bir tane karanfil atmak nasıl bir fikir..Harika oluyor..

ben de yeşil zeytın içine mınık mınk domates maydanoz dograyıp bunları zeytın yagı ve bol nar ekşisiyle karıstırıorum cok gusel oluyorr:):)
:16:

Back
X