Sabah öğle akşam bir türlü geçmeyen mide bulantısı ve iştah kesilmesi ile nasıl baş edebiliyorsunuz?

SeptembeRose

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
632
531
23
Daha 6. haftamdayım ama ancak ilaçla biraz ayakta durabiliyorum. Mecbur günde 2 kez zofer kullanıyorum gece yatmadan 2 kez de prilam DR kullanıyorum. Ama ilacın etkisi azaldığında bulantım oluyor şu anda iş yerindeyim kimse hamileliğimi henüz bilmiyor ve çok zorluk yaşıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Siz nasıl üstesinden geliyorsunuz bu durumun? Elma ve leblebi tüketmeye çalışıyorum kısmen geçiriyor sonra devam ediyor. :(

Sabırdan başka çaresi yok canım ☹️ ben neler yaptım neler ama yok geçmeyecekse geçmiyor temiz hava ve naneli sakız bir nebze iyi geliyordu bana bir süre sonra sakız da fayda etmedi gerçi ama baya zaman götürdü yine suyuma da limon dilimi atarak içiyordum sade su da bulantımı artıyordu

Benim de 5. Haftanın sonlarına doğru başladı 15. Haftada hafifledi baya ama hala arada vurup geçiyor korkumdan ilacı bile bırakamadım inşallah seninki daha çabuk kesilir 🙏🏻

Sabırdan başka çaresi yok canım ☹️ ben neler yaptım neler ama yok geçmeyecekse geçmiyor temiz hava ve naneli sakız bir nebze iyi geliyordu bana bir süre sonra sakız da fayda etmedi gerçi ama baya zaman götürdü yine suyuma da limon dilimi atarak içiyordum sade su da bulantımı artıyordu

Benim de 5. Haftanın sonlarına doğru başladı 15. Haftada hafifledi baya ama hala arada vurup geçiyor korkumdan ilacı bile bırakamadım inşallah seninki daha çabuk kesilir 🙏🏻
Evet sabır işi gerçekten de çok zor canım :( benim de midem en hassas organımdır her duygu değişimimden üşütmeden etkilenir. Tahmin ettiğim gibi gebelikten de baya etkilendi. Dayanmaya çalışıyorum ilaçlar sayesinde biraz daha iyiyim. Sen hangi ilacı kullanıyorsun? Daha yolun başındayım şiddetlenirse naparım bilemiyorum tavsiyelerini dinleyeceğim :KK200:

Evet sabır işi gerçekten de çok zor canım :KK43: benim de midem en hassas organımdır her duygu değişimimden üşütmeden etkilenir. Tahmin ettiğim gibi gebelikten de baya etkilendi. Dayanmaya çalışıyorum ilaçlar sayesinde biraz daha iyiyim. Sen hangi ilacı kullanıyorsun? Daha yolun başındayım şiddetlenirse naparım bilemiyorum tavsiyelerini dinleyeceğim :KK200:
Ben Prilam kullanıyorum canım o olmasa ne yapardım bilmiyorum çünkü ben sekizinci haftadan sonra kusmaya da başlamıştım Prilam sayesinde çok kusmadan atlattım o olmasa tuvalette yatardım heralde
İlaçlar bulantıyı tamamen kesmeyebilir normal yani ama kusmayı önlüyor çoğu ki o bile bir şey 🙏🏻
Sonuçta geçici bir süreç biraz sık dişini ikinci trimester da geçer rahatlarsın diyorlardı hiç inanmıyordum ben sanki hiç geçmeyecek doğursam bile benimle kalacak gibi geliyordu ama geçiyormuş cidden biraz sabır sadece ☺️🙏🏻

Ben Prilam kullanıyorum canım o olmasa ne yapardım bilmiyorum çünkü ben sekizinci haftadan sonra kusmaya da başlamıştım Prilam sayesinde çok kusmadan atlattım o olmasa tuvalette yatardım heralde
İlaçlar bulantıyı tamamen kesmeyebilir normal yani ama kusmayı önlüyor çoğu ki o bile bir şey 🙏🏻
Sonuçta geçici bir süreç biraz sık dişini ikinci trimester da geçer rahatlarsın diyorlardı hiç inanmıyordum ben sanki hiç geçmeyecek doğursam bile benimle kalacak gibi geliyordu ama geçiyormuş cidden biraz sabır sadece ☺️🙏🏻
Evet bir tanıdığıma anlattım sıkıntımı o da dedi 2. trimesterde geçer rahatlarsın hiç merak etme dedi. Sadece günler geçmek bilmiyor neler yapmalıyım nasıl doldurmalıyım bilemiyorum. Uyumak iyi geliyor mesela uyuduğumda bulantı geçiyor. Ama işteyken veya ayaktayken hep sıkıntı. Aynen ben de ilaçlar sayesinde biraz biraz iyiyim Zofer ve Prilam kullanıyorum. Anca kendime geliyorum. Sadece sabah olsa neyse günün her saati olunca ister istemez insan etkileniyor. İştah kalmıyor çünkü. Allah'ım bize kolaylık versin inşallah. :dua::KK200:

Back
X