Sabah sabah arayıp beni suçluyor? Ben mi suçluyum ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini okumadım okumaya niyetim yok. Ama siz ne biliyorsunuzda yok aksama kadar okul olmaz filan diyorsunuz. Birde anneme bişey demedim diyorsunuz, pardon? Gazlamak için arkadaşiyla foto atmış diye laf serpiştirin, ayrıca siz ya da anneniz bisey demese kadin iceri girer girmeZ ne bilsinde biktim, çalışıyorum vs diyor. Abini arasaydin ya yengeni arayacağını.

Çok uzun ama lütfen görümceler çok karışmasın al anneni sana gelsin o zaman

Cumleleriniz kopuk kopuk ne dediginiz pek anlasilmiyor ama universite sinavlarini kazanamadiginizi yazmissiniz neden kazanamadiginiz ortada. gelininiz tu kaka siz kvnizi annenizin agirlanmasini istediginiz gibi agirlarsiniz KADINLIK nasil olur gosterirsiniz yengenize kadin okul donemi nasil yaz tatilindeyse onuda anlamis degilim

Valla gelin görümce birbirinizi bulmuşsunuz. Ev dağınıkda dağınık sizene. Beğenmeyen gelmesin. Kadın okulda öğrencileri bırakıp eve mi gelecek KV karşılamak için. Ayrıca kadın dersten çıktı, canı eve gelmek istemedi ve arkadaşları ile kahve içti. Yemeyip, içmeyip annenize yetiştirmek ne kadar ayıp. Yengenize abimi eziyor diye laf edene kadar kendi fitnenize bakın. O iki kişi arasında sizin yüzünüzden herkes birbirine girmiş.

Ayrıca yok çalışıp atanamadım. Üniversiteyi kazanmamışsınız öğretmen gelini kıskanıyorsunuz.

Yenge iyidir kötüdür, eşini sever sevmez bunlar sizinle alakalı değil. Kendi işinize bakın.

Nurett
Nurettin Yıldız'a kadar okudum.
Egolarınızı birbirinizde tatmin etmeye çalışmayın, herkes kendi evine yurduna koynuna baksın.
Annenizde gitmesin bir yere, evinde otursun.

Kendi evde döt büyümesine kilifi bulmus iste iki lokma ekmek icin kocasinin eline bakiyor kocasi izin vermezse bakkaldan sakiz alamaz yengesi ondan batmis

Olay ne zaman olmuş net bir bilgi yok ama yaz başı seminer dönemi gibi anladım. Yani öğretmenlerin öğlene kadar okulda olmak zorunda olduğu, hatta toplantı varsa uzayabildiği bir dönem. Arkadaşının evi dediği de yine öğretmenler odası olabilir artık koltuk olduğundan ev sanmıştır. Benim rahmetli dedem 30 yıl önce öğretmen anneme derdi senin okulda ne işin var gel eve falan aynı zihniyeti 2025te görünce şaşırdım :) eğitim hayatınız ya da özel hayatınız sizi bağlar ama en azından bazı bilmediğiniz konularda yorum yapmamayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece kadın olduğu için evi çekip çevirmesi gerektiği, temizliğin sadece onun sorumluluğu olduğu fikirlerini bir kadından duymak daha üzücü oluyor.

Gelin hanimda yapmak istemedigi bir seyi yapmiyor sizin gibi neden bu kadar kuruldunuz kadina

Muhatap bile olmak istemiyorum zaten evler ayrılıyor herkes iyice anlamaya çalışsın sonra gelip bana söyleyin
Hayır evler ayrılmasın sonuçta sizin de sorumluluğunuz var. Kayınvalideniz ile birlikte oturup o sorumluluğu yerine getirin lütfen ayrı eve çıkan kadın kocasını ezer

Bu arada hiç çalışmadığınız çok belli, iş yerinden öyle “kaynanam geliyor bana 2 günlük izin verin” diye izin alabileceğinizi düşünmeniz yani cidden ne desem bilemedim

Kıyamam ya, demek abin yapıyor eşinin yapması gereken işleri
Napıyor, makineye iki bardak mı koyuyor?

Böyle görümcem olsa ciddiye alıp muhatap olmam. Yazabiliyormuş gibi, uzun uzun mesaj atmış bir de kadına shjkl
Umarım trollsündür. Üniversiteye atanamayan ilk insan olarak tarihe geçeceksin yoksa.

Beni en çok üzen ne oldu biliyor musunuz? Şimdi sizin kızınız falan olsa ona da muhtemelen "kocanı ezme, çalışsan da evinin İşini aksatma" diyen biri olacaksınız.kiziniz da ev işi, çalışma hayatı, sahip olamadığı hobilerin arasında sıkışıp kalacak ne kadar üzücü.
Eğitim çok önemli ya üniversite olsun olmasın, kişinin kendi kendini geliştirmesi çok önemli. Bunu yapmadan evlenmişsiniz üstelik.

Bu arada ben çalışıyorum, evden çalışmama ve hamile olmama rağmen kafama göre izin alamıyorum. Öyle kaynanam gelecek izin alicam laflarını unutun bence bir daha da farkli ortamlarda söylemeyin derim. Millet arkanızdan size güler.

Yaa aynı benim cahil ex görümcem çalışmayanlar işyerini dingonun ahırı zannediyor, aaa kaynana geldiyse git sen onların gönlünü hoş et boşver ne işi çalışması demiyor Ayrıca belliki yengeye sorulmamış müsaitmisin geleceğiz denmemiş.çalışan bir kadına “ben geldim” denilmez.zaten annenizin kendisi hakkındaki fikirlerini söylemişsiniz, yetmemiş annenizi de doldurmuşsunuz.kadın işten gelmiş kavganın içine düşmüş resmen.umarım yengenizi unutacak telaşınız olurda kadın biraz huzur bulur.

Ev daginikmis valiz koyacak yer bulamamış. Yok canımmm gelinin basina koysun, adı gelin çünkü. Allah aşkına çocuklar var, çalışılan ev, KV.delik gütmese yazık çocuklara bı toparlayayim ortalığı derdi. Toparlayamiyorsa oturup çenesini tutsaydi. Siz böyle ağzınzı yayinca "aa bak doğru ben hemen işten çıkayım da kv.me hizmet edeyim erimin ayaklarını yikayayim" mi diyecek, adamlar geçiniyor demek ki siz bozdunuz huzurlarini. Asıl siz gitmeyin onların evlerine. Karışmayın evliliklerine, bosansalar o çocukların vebali kimin boynuna, kaç gün bakacaksınız. El işinde calismayinca uzaktan konuşmak ne kolay. Çalışan kadın olmasa ekmeğini sen mi vereceksin. Size mi muhtaç kalsın.

Ben çok sinirlendim bu konuya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…