Sabah sabah eşim sinirlerimi zıplattı

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Arkadaşlar günaydın.Daha önceki konularımdan belki hatırlarsınız.Özet geçeyim kısaca.Biz şehir merkezinden yarım saat uzaklıkta kendi evimizi alarak taşındık 1,5 ay kadar önce.2 yaşında oğlumuz var ikimizde çalışıyoruz.Oğluma annem bakıyor.Eşimle anlaşamadığımız konu annesinde kalmak istemesi.Bende kalmak istemiyorum.Özellikle haftada 1 gün akşamları geç saat maçı oluyor ve ev uzak olunca gelmeye üşeniyor sözkonusu annesi oluncada hemen kalmaya hazır tabi.Bende her hafta kalmak istemiyıorum.Kaldığım zamanlarda oluyor kayınvalidede ama mesela geçen hafta oğlum hastaydı oğlumun rahatı için kalmadım.Bu haftada yine dün maçı vardı gündüzden telde konuştuk bende dedimki,bu akşam kandil evimdeo olmak istiyorum tamam dedi bişey demedi.Gce saat 1 de geldi eve.Neyse sabah bir surat bir afra tafra..Anneme çaktırmadan çıktık evden.Arabada gelirken tartıştık.Dedim ne oluyor*Kendince o haklı haftada 1 gün benim için fedakarlık yapsan ne olur diyor...Bende senin annende kalmıyacağım o zaman diyor.Benim annemde kalma durumuda şöyle oluyor onuda açıklayayım siz karar verin.Biz sabahları çocuğu anneme bırakıyoruz.Akşmada ben işten 6 da çıkıp anneme gidiyorum.Eşimi bekliyoruz ve hepberaber evimize dönüyoruz akşamları.Ama bazen eşim geç geliyor oğlumuda bekletiyorum çoğu zaman giderken arabada uyuyor.Yada dayanamazsa çocuk uyutuyorum annemde ve yatıyoruz orada mecburen.Ve buda olsa olsa haftada 1 kere mecburiyetten oluyor.Pazartesi günü eşim 23.30 da geldi o saate kadar çocuk dururmu uyudu tabi bizde kaldık.Annemde kalmaya bişey demiyor ama salı günüde yani dün kandildi hem üst baş değiştirmem lazım 2 gün üst üste evime gitmeyeyimmi yani.Dün akşamda maçı vardı annesinde kalmadım diye demediğini bırakmadı.Senin hobin için ben eziyet çekmeye mecburmuyum ya***Daraldım valla çok daraldım.

Son düzenleme:
Hem çalış ev işi çocuk bir sürü sorumluluk kendime vakit ayıramıyorum bile.Kaç aydır saç boyatacağım bir türlü gidemedim.Araba yenileyecekken benden iyisi yok günde 40 defa aramalar ne yapalım alalımmı ....
ben sürekli bir koşturmaca içinde oradan oraya ....Sonrada kalkıp kendi rahatı için maçı için annesinde kalmıyoruz diye surat çekiyorum sabah sabah sinirlerim zıplıyor...
maçınada sanada tövbe tövbe...Ne kadar düşüncesiz bu erkekler ya...sabah çocuk kapıda baba diye ağlıyorda bana sinirinden çocuğun yüzüne bakmıyor..Bende arabada düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledim.'2gün üst üste sırf eşimin yüzünden orada buarada kalamam ben ama.Çocuk bir oarad bir burada sersem gibi oluyor hem düzeni bozuluyor.Kaç defa konuştum ya kaç defa anlatmaya çalıştım.Tamam diyor sonra en başa dönüyoruz.pazartesi geç gelmeseydi evimize gitseydik zaten ben hazırlıklı gelip dün sabahtan akşamada annesine gidecektim .Ama hata yine kendisinin.Sürekli fedakarlık kadınlardan bekleniyor üfff çok doldum ya sabah sabah

Arabadaki konuşma aynen şöyle:Ben annemde kalmayada hevesli değilim.Ama sen geç geliyorsun ve oğlum uyumuş oluyor.Mecburiyetten o zamanlar kalıyorum erken gel evimize gidelim hergün demiyormuyum sana.Pazartesi saat akşam 9 da aradın 15 dakikaya geliyorum dedin.10 a kadar beklettim çocuğu duramadı daha fazla uyuttum.Sen 11.30 da geldin.Bişey dedimmi.
Eşim:Ben annende kalmaya bişey demiyorum.Haftada 1 gün sadece 1 gün maç olduğu zamanlar annemde kalalım diyorum sana..
Ben:O zaman pzt erken gelecektin.Takılmayacaktın arkadaşlarınla(yemeğe çağımışlar oraya gitmişti)Evimize gidecektik.Salıda annene hazırlıklı gelir kalırdık.
Sonra zaten ikimizde konuşmadık işe bıraktı beni

Ayrıca bana kızıyorsan,çocuğun yüzüne niye bakmıyorsun?Kapıda baba diye ağlıyor,Bana kızdıysan benim yüzüme bakma ama çocuğunun yüzüne bak dedim ağladım

Bunları eşinizle sakin bir ortamda konuşmayı deneseniz.
İçinizdekileri bir bir anlatın kendinizi önemli hissetmediğinizi
evliliğiniz için ikinizinde fedakarlıklada bulunduğunuzu ve anne olarak
sorumluluk ve zahmetinziin daha çok olduğunu.
Birde çalışmak zorunda mısınız, yani bende çalışıyorum ve tabiki illa maddi durum rahatlığı içinde değil
ama özellikle anneler iş ve ev hayatında çok yıpranıyorlar
siz ev-iş-çocuk ve eş arasında yıpranmanız size olumsuz yönde etkileyecektir.

eşinizle aranızda başka bir sorun yoksa sırf bunu sorun etmeyin derim ben
nasılki sizin ailenizde o geç geldiği için kalıyorsanız onun ailesinde de yorgun oldupu için kalabilirsiniz
her hafta olmasa bile arada sırada kalırız her hafta her hafta yorulma fln diyerek gazını alabilirsiniz belki :)

Peki çözüm üretin o zaman
annenizin evi size yakın değil sanırım arabayla gidip geliyorsunuz.
Ulaşım araçları var sizde eşinizin maç günlerinde çocuğunuzu alıp eve gelseniz
çünkü kayınvalidenizde kalmak istemiyorsunuz
annenizde kalmakta eşiniz için sorun oluyor.
Ya maç sevdasından vazgeçecek ya da siz çocuğunuzu evinize tek getireceksiniz.

Ev,iş,çocuk derken yorulmuşsunuz ve sinirleriniz bozulmuş ama eşinizle aranızda önemli bir sorununuz yok bana göre tabi bu yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.Sakince konularak çözebilirsiniz sorunlarınızı..

Parça parça yazdım kusura bakmayın.Şimdi bunda benim suçum nedir?Annesinde kaldığımda oluyor hatta inanın anneme dün akşam ded,imki,geçen hafta çocuk hastadı yatağında rahatça yatsın hem evinde daha rahat eder diye kalmadık eşimde bişey demedi geçen hafta yani suratı falan asılmadı çocuk hasta olunca.Bu haftada dün sende kalınca bugün akşamda orada kalmadım yine hem kandil falan dedim.Eşim 2 haftadır maçtan çıkıp gece 1 de geliyor sabahta çok erken kalkıp beni işe bırakıyor.Haftaya salı hazırlıklı geleyimde kayınvalidede kalırız onlarında gönlü olur diye annemle öyle konuştum.Benim niyetim kötüyse kötü..tabi böyle düşündüğümü eşime söyleme fırsatım olmadı sabah...
Eşim ise annesinde kalmaya razı ama haftada 1 gün benim için annemde kalmaya razı değil.Özelikkle yapıyorum sanıyor çıldırtıyor beni.Halbuki tüm suç onun..

ne yazsam bilemedim sizin eviniz nerde annemi yakın kayınvaldene mi benim de oğlum var iki yaşında önceden kayınvaldemle altlı üstlü oturuyorduk hergün sabah erkenden çocuğu uyandırıp anneme getiriyordum çok erken saatte sonunda dayanamayıp kendi evimizden annemlerin yan binasına kiraya çıktık
senin de yapacağın şey çocuğa annen bakıyorsa annene yakın yere taşınacaksın
ya da kayınvaldende kalmak istemiyorsan maça gittiği günler eşin yalnız kalsın annesinde

Zaten arada gazını alıyorum canım..2 hafta almadım ondada yukarda sebepleri anlattım. 3. haftada patladı.Ama bu hafta salı alacaktım gazını bekleyemedi patladı:)

allah başka dert vermesin arkadaşım bunu sorun etme bu kadar kendine eşinle anlaşın güzelce büyütülcek bir mesele değil

canım dün işte eşimi beklemeden çocuğu alıp eve geldim.Özellikle maç günü onu beklemeden eve gedlim ya kasıtlı yapmış gibi anladı.Hani diğer günler annemde bekliyoruz ya eşimi.Dün maç günü beklemeyip eve gelince sabah kıyamet koptu arabada.Ama şuda var habersiz olsa haklı.Ben dün gündüz arayıp eşimi kandil olduğunu hem bir önceki günde annemde mecburen kaldığımız için 2 gün üst üste kıyafetim falan olmadığını iş çıkışında eve gideceğimi belirttim o da tamam dedi.Bende maçtan sonra gelirim dedi.Sabahta afra tafra surat yapıyor...

Bu kadar önemli mi bu maç aaaaaa Milli Maç mı ne ?
Hiç bir alternatifi kabuletmiyor,
ya kayınvaliden kalmaanızı istiyor eşinize söylüyor
ya da eşiniz keyfine düşkün
sonuçta siz annesiniz ve en büyük fedakarlığı yapıp evladınızdan ayrılıyorsunuz
daha ne fedakarlık bekliyor ki eşiniz?

Son düzenleme:

Çocuk kayınvalidede uyuyakalsa napar eder uyurken götürürsünüz ama; 2 yaşında bebek zaten uyusa nolacak ki.

İşte siz annenizde kalmak istediğiniz için bu da bahaneniz oluyor.

Ama o erkek ya böyle bir hakkı olamaz; adam çok şey mi istemiş mübarek kandil günü annesini ziyaret etmek...

Bencil olmamak lazım.

Bizim evimiz her ikisinede uzak.Daha önce kirada otururken yakındı.Sorun olmuyordu.Şimdi kendi evimiz olsun varsın uzak olsun diye aldık ama olmuyor.Eşimin maç gününü bu kadar sorun edeceğini tahmin etmezdim.Maçtan çıkar geçte olsa eve gelir diyordum yada annesindede arada kalırız diyordum.Öylede yapıyorduk bir hafta kalsak annesinde diğer hafta eşim maç sonrası eve geliyordu ama 2 hafta üst üste kalmadık ya erkeklik duyguları kabardı kükredi sabah sabah.Olabilir ya ne var bunda senetmi imzaladım her hafta kalacam diye.Duruma göre hareket ediyoruz işte.Sorun yapan ben değilimki zaten o

Maça giden herkes annesinin evinde mi kalıyormuş..
Veya annesi orada olmasaydı ne olacaktı, ev uzak diye otelde mi kalacaktı?
Haftada 1 annede kalmak diye bişey kabul edilemez, evlilik bu..
Sizin annenizde kalmanız ise mecburiyetten oluyor ve geçici bir durum, o apayrı. Hatırlıyorum önceki konunun zaten.
Nihayet k.valide suları bulandırmayı başardı..

Evet canım kayınvalidemde istiyor zaten orada kalmamızı istemezmi.Her fırsatta dile getiriyor.Eşimde keyfine düşkün dediğin gibi..Ben diyorumki eve gelme madem maç günleri,annende kal.Bende sabah otobüsle gelirim işe diyorum.Onuda 1 kere yaptı.Ayrı olmayacakmışız sevmezmiş öyle şeyi.Hiçte alakası yok ben öyle hissetmiyorum yani.Maksat illaki bizide peşinden annesine sürükleyecek.Sanki ayrı kalmayıp zaten orada kalınca ayrı yatıyoruz.Gece geç geliyor yüzünü görmüyorızki ben oğlumla uyuyorum.Oda gelince kanepede yatıyor.Ne var haftada 1 kere annene git yat üşeniyorsan..Yada bir haftada tamam gönülleri olsun beraber kalalım.Diğer hafta geç olsada eve gelirsin.Büyütülecek bişey değil evet ama eşim bunların hiçbirine yanaşmıyor sadece her hafta annesinde beraber kalmaya yanaşıyor...Bende kalmıyorum her hafta böyle kavga edip duruyoruz.Maçınada sanada ananada diyecem birgün...Basit bir sorun evet millet ne sorunlarla uğraşıyor ama çözemiyoruz işte bizde bu sorunu anlamıyor eşim aramız soğuyor.

Aynen öyle..
Ben hatırlıyorum ask2009'un önceki konusunu, kendi annesinde de kalmak istemiyor, çünkü yeni ev aldı ve evinde kalmak istiyor doğal olarak.
Mecbur mu kadıncağız, çaışıp eşime destek olacağım, ev borcu ödeyeceğim diye çocuğunu annesinde bırakıp hasret kalmaya, bir akşam annede bir akşam k.validede kalmaya?
Buldukça bunuyor bazen erkekler.

Son düzenleme:
Ben sana sonuna kadar hak verdim.
Çok haklısın ama ne bileyim sanki tutumun yanlış.

Bir kere herşeyden önce,annelerde kalma işini rutinden çıkarman lazım.2-3 hafta aynı gün gidersen,4. hafta neden gelmediniz derler.
Gittiğin günlerin değeri kalmaz,gitmediğin günler için hesap vermek zorunda kalırsın.Görev haline gelir.
O yüzden,hem annene,hem kayınvaldene gidişlerini müsait olduğun zamanlara göre ayarlamaya çalış.Kandildir,bayramdır ayrı tabii.

Gece yatılarını iki taraflı kesmeye çalışsan çok daha iyi olur.Ne kadar uzak olursa olsun,aynı şehirde yatılı kalmak gereksiz.
cerebrum77 nin dediği gibi,çocuğun uyusa bile,alırsın kucağına kalkar gidersin.Ki zaten buna fırsat tanıma,eşine baskı yap,erken gelsin.
Anlaşılan,eşin de dışarı çıkmaları rutin haline getirip hak olarak görüyor.Hayır efendim,çıkmak istisna olmalı,her hafta düzenli olmamalı.Bunu dayatmanın bir yolu vardır mutlaka.O da nasılsa annendesin diye dışarıda oyalanıyor olabilir.
Bütün bunları tartışmadan,inatlaşmadan,tatlılıkla halledebileceğini düşünüyorum.

Amaaa...Maç konusu bizlerin sinirini bozsa da ben gitmesinden yanayım.Gitsin,enerjisini atsın,2 hareket yapsın,beynine oksijen gitsin :)
Maç saatlerini daha erkene alıp,maç sonrası çay-kahve faslına gitmezse belki daha erken gelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…