Yorumlarınız için teşekkürler.Sabahtan beri düşünmekten Şu an çok kötü başım ağrıyor.Arada bir evet kalınabilir kayınvalide de annede ama eşimin maç günleri sırf kendi keyfi için annesinde kalmayı rutine dönüştürmesine dayanamıyorum.Birde fedakarlık bekliyor ya benden haftada 1 gün kalmak için..Daha ne kadar fedakarlık yapıcam bilmiyorum.Kaldığım zamanlar sorun yok 2 hafta gitmedim diye 3. hafta suratlar düşüyor benden kötüsü olmuyor...
İş çıkışı eşimi beklemem hata evet.Beraber arabayla rahatça gidiyoruz diye öyle yapıyordum.Ama bu şekilde daha çok yıpranıyorum bunu anladım.Dediğiniz gibi artık onu beklemeden çocuğumu alıp evime gideceğim.Maç günüde ister gelir evinde kalır ister annesinde kalır tamamen kendi tercihi....Konuşup bu konuyu sinirlenmekte istemiyorum çünkü anlamayacaktır..En iyisi sessiz kalıp bu yöntemi uygulamak.Çünkü hergün eve akşam 9 gibi geliyor.Onu beklemekten zaten sinir oluyorum.10 daikaya 5 dakikaya geliyorum deyip 1-2 saat sonra geldiği oluyor.Tam gelecektim yok şu iş çıktı yok şu aradı vs.Kendisinede söyleyeceğim ben artık bunları duymak istemiyorum.Otobüse atlar giderim eve.Ne zaman geliyorsun diyede aramaktan kurtulurum böylece.
Annem zaten kışın bizim eve gelip bakıyor oğluma..O zaman zaten sorun yok işten çıkar direk otobüsle evime giderim.
Evet eşimle konuşacağım ve bu son konuşma olacak bu konuyla ilgili.,
Kaç defa konuştum öncedende çocuğun düzeni kalmıyor sen geç geldiğin zamanlar annemde,maç olduğu zaman annende kalmak istemiyorum.Erken gel evimize gidelim yoksa ben otobüsle gideceğim dedim.Tamam düzelecek artık erken geleceğim beraber gideriz dedi hep ama en erken 20.30 gelişi.Bizim eve varıp çocuğu uyutmam 10 oluyor .O saatten sonrada hiçbişey yapılmıyor evde..Diyeceğim şu:Yok olmuyor düzelmiyor geç kalıyorsun olan bana ve çocuğa oluyor ben bundan sonra iş çıkışı oğlumu alıp evime gidiyorum.Sende işin bitince gelirsin o kadar...
Evet eşimle konuşacağım ve bu son konuşma olacak bu konuyla ilgili.,
Kaç defa konuştum öncedende çocuğun düzeni kalmıyor sen geç geldiğin zamanlar annemde,maç olduğu zaman annende kalmak istemiyorum.Erken gel evimize gidelim yoksa ben otobüsle gideceğim dedim.Tamam düzelecek artık erken geleceğim beraber gideriz dedi hep ama en erken 20.30 gelişi.Bizim eve varıp çocuğu uyutmam 10 oluyor .O saatten sonrada hiçbişey yapılmıyor evde..Diyeceğim şu:Yok olmuyor düzelmiyor geç kalıyorsun olan bana ve çocuğa oluyor ben bundan sonra iş çıkışı oğlumu alıp evime gidiyorum.Sende işin bitince gelirsin o kadar...
Peki eve gidişin nasıl olacak, otobüsle ne kadar sürecek?
Arabayı senin alma şansın yok mu, eşin otobüsle gelsin, önemli olan çocuğun rahatı.
Otobüsle gidip gelmekte zorlanmanız da eşin için maç konusunda caydırıcı olabilir.
Hafta sonu oynayıversin mesela.
Yorumlarınız için teşekkürler.Sabahtan beri düşünmekten Şu an çok kötü başım ağrıyor.Arada bir evet kalınabilir kayınvalide de annede ama eşimin maç günleri sırf kendi keyfi için annesinde kalmayı rutine dönüştürmesine dayanamıyorum.Birde fedakarlık bekliyor ya benden haftada 1 gün kalmak için..Daha ne kadar fedakarlık yapıcam bilmiyorum.Kaldığım zamanlar sorun yok 2 hafta gitmedim diye 3. hafta suratlar düşüyor benden kötüsü olmuyor...
İş çıkışı eşimi beklemem hata evet.Beraber arabayla rahatça gidiyoruz diye öyle yapıyordum.Ama bu şekilde daha çok yıpranıyorum bunu anladım.Dediğiniz gibi artık onu beklemeden çocuğumu alıp evime gideceğim.Maç günüde ister gelir evinde kalır ister annesinde kalır tamamen kendi tercihi....Konuşup bu konuyu sinirlenmekte istemiyorum çünkü anlamayacaktır..En iyisi sessiz kalıp bu yöntemi uygulamak.Çünkü hergün eve akşam 9 gibi geliyor.Onu beklemekten zaten sinir oluyorum.10 daikaya 5 dakikaya geliyorum deyip 1-2 saat sonra geldiği oluyor.Tam gelecektim yok şu iş çıktı yok şu aradı vs.Kendisinede söyleyeceğim ben artık bunları duymak istemiyorum.Otobüse atlar giderim eve.Ne zaman geliyorsun diyede aramaktan kurtulurum böylece.
Annem zaten kışın bizim eve gelip bakıyor oğluma..O zaman zaten sorun yok işten çıkar direk otobüsle evime giderim.
2 otobüs değiştiyorum..Dün 18.15 te evden çıktık 19.45 te evdeydik. Bugün annem bizim evimizde bakıyor oğluma.Haftasonuna kadar annem bizim evde bakacak.Bu haftayı evimizde tamamlayacağız yani.Otobüsle 1,5 saat sürüyor aslında yol uzak değil arabayla en fazla yarım saat sürüyor oda yavaş gidersen.Ama otobüs değiştirdiğim için kalkış saatlerini falan bekliyorsun 1,5 saati buluyor.
ama anlamadığım şey bi yere gidip gelmek konusunda eşinizemi bağlısınız.yani eşim maçtan geç gelio sabah erken kalkıp beni işe bırakıo demişsiniz.eşinizin maçı olduğu zamanlar siz kendiniz işinize gitseniz eşinizde uyusa dinlense yine eşinizin geç geleceği zamanlar çocuğunuzu alıp kendi evinize dönseniz.bence orta yol bulunur.maçı önemli birşey bulmadığınızı düşündüm ama bence eşinizde oşekilde kafa dağıtıodur oda kendine vakit ayırmalı. aynı şey siizn içinde geçerli sizde kuaförünüze gidin o akşamda eşiniz erken gelip çocuğa baksın.
Nasıl anlatayım ne diyeyim artık ipektuncer ;
Kaç defa güzellikle konuştum anlattım.İçinde bulunduğum durumdan memnun olmadığımı zorlandığımı.Dediği hep aynı bundan sonra düzene girecek düzelecek erken geleceğim beraber evimize gideceğiz.Tamam beraber evimize gidiyoruz ama erken bir saat olmuyor çocuk arabada uyuyor eve girince bazen uykuya devam ediyor yatırıyorum bazende uyanıyor uyku tutmuyor tekrar uyut vs.
Üff çok sıkıldım valla...Diğer günler erken gelse saat 8 de evimde olsam yinede haftada 1 gün annesinde kalmaya razı olacağım her hafta olmasa bile 15 günde 1 yada.Bir hafta o gelecek eve,diğer hafta biz kalacağız.Öyle falan ayarlama yapalım dicem ama annemin evinde baktığı günlerde geç gelmesinden dolayı çocuğun düzeni bozluluyor.Nereden taşındım ben yaaa valla pişmanım...
Hergün 1,5 saat 2 otobüs değiştirmekte yemiyor açıkçası ama kendimi sıkıp birde bu yolu deniyim diyorum.Olan yine bize olacak oğlumla in bin rezillik...Beyefendi altında araba hop gelecek istediği saatte bu sefer yine sinir olan ben olacağım.Bu da çözüm değil galiba öylemi???
Sunduğum alternatifler:
Sen kal annende maç günleri,ben oğlumla evime gideyim sabah otobüsle gelirim
---Olmaz
İllaki eve gitmeyeceksek maç günleri arada annemdede kalalım nasılolsa çocuğu sabah yine buraya getireceğiz git gel yapmayalım(birde oğlum annanesinin evine alışık rahat yatıyor gündüzde orada olunca)
-----olmaz ben orada duş alamam
O zaman her hafta değilde duruma göre 15 te bir falan kalalım.zaten ekseri pazar günleride görüşüyoruz eşimin ailesiyle..Her hafta sen zorlanma bir hafta sen gel bir hafta biz kalalım ok kayınvalidede
------her hafta kalınsa ne olur senden tek isteğim maç günleri fedakarlık yapman çokmu şey istiyorum vs...
1.alternatif oğluna eziyet. Eşini yola getirmekten önce, oğlunu düşünmek zorundasın. 1,5 saat akşam, 1,5 saat sabah otobüs yolculuğu..Çekilmez.
2. alternatif mantıklı. Gece yatabildiği yerde duş niye alamıyo anlamadım. Maç yaptıkları yerde duş alsın o zaman.
3. alternatife verdiği cevaba bittim zaten..
Adam haftanın bir günü çoluğunun çocuğunun rızkı için üşenmeden canını dişini takıp maç yapıyo, sen bi fedakarlığı çok görüyosun di mi..
Alacağın olsun senin..
Yaşadığın hayatı görmüyo mu bu adam, daha ne fedakarlığı bekliyo senden?
E desene sen eşine lütfen "kocacım sen rahat rahat maçına konsantre ol, çünkü ben sorunu çözdüm, artık her gece evimizdeyiz, işi bırakıyorum" diye..
Belki o zaman anlar fedakarlığını..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?