Sabah sabah eşim sinirlerimi zıplattı

Canım yanlış anladın heralde.Kayınvalidemdede bu maç yüzünden kaldığım oluyor.Hiç gitmemezlik yapmıyorum yani.Yine fedakarlığı ben yapıyorum inan.Çocuğa annem baktığı halde eşimin gelmesini bekliyoruz bizi alıp annesine bırakıyor kendiside hemen maça gidiyor.Sabahta kalkıp yine anneme çocuğu bırakıyoruz.Bu bana çocuğa eziyet değilmi?Annnemde falanda kalmak istemiyorum.Mecburen eşim geç geldiği zamanlar çocuk uyuduğu için arada yatıyoruz.Mübarek kandil günü annesini ziyaret için değil maç için gitmek istiyor.

canım ya nasıl cesaretle uzağa taşınıyorsunuz çok yanlış ben de oturduğum semti sevmiyorum ama sırf çocuğa eziyet olmasın diye taşındım uykusundan uyanıyor sabah akşam araba da olda kışı var soğuk biz böyle sabahın ayazında dışarı çıkara çıkara idare edelim dedik bütün kış hastalıktan kurtulamadı çocuk
senin hatan şu hepimiz yapıyoruz aslında kendi annende daha rahat kalıyorsun ama kayınvaldende kalmak istemiyorsun bir orda bir burda siz de yoruluyorsunuz perişan oluyorsunuzdur evinizde kendi düzeninizde dahat rahat edersiniz ikisinde de kalmayın ziyaret ayrı bişey yatılı kalmak ayrı sen çocuğu uyandırmayım diye mecburiyetten kaldığını söylüyordun eşinin de annesinde kalmak istemesinin gerekçeleri var kendine göre biraz daha anlayışlı olmalısın

Anlayamadığım şu..
Sen çalışmıyor olsan kendi evinde olacaktın öyle değil mi.
O zaman ne yapacaktı, gene mi eve gelmeyecekti?
K.validenin mızmızlığı bence herşey..
Gelinin anasında kalıyorsunuz da, ben de kalmıyorsunuz..
E o zaman baksın torununa. Ama sürekli baksın. Çünkü bir gün a.anne, bir gün b.anne olmaz, sürekli aynı kişi bakmalı.
Bunu teklif etsen eminim reddeder.

İpekçim hoşgeldin valla aklımdan sen geçiyordun.Gelsede bir okusa diyordum.Hatırlıyorsun değilmi?Sorun ufak gibi görünüyor ama değil canım karşındaki anlamayınca olmuyor işte..Hep fedakarlık bizden bekleniyor.Daha pazar günü öğleden sonra annesindeydik valla.Eltiler görümceler falan hepberaber ymekeler yenildi gezildi eğlenildi.Sanki hiç gitmiyormuşum gibi davranıyor ya fitil oluyorum.

Senin konun (ve önceki konun) benim acayip sinirlerimi zıplatıyor, olayın başkahramanıymışım gibi deliriyorum desem yeridir.
Koca maça gidecek, sen onun annesinde beklemek zorundasın..
Neymiş efendim, maç dönüşü koca annesinin evine gelince sizi orada bulsun diye.
Kocanın hobisi haftada 1 maç yapmak da, senin hobin de haftada 1 o gelene kadar k.valide ile muhabbet etmek mi?
Ayrıca sabahın köründe çocuğu tekrar annene bırakma derdi var, çocuğa eziyet.

E o gün bakıversin babaannesi çocuğa, sabahtan neden annene götürüyorsun, ama bunu teklif etmez değil mi.
Sadece ortalığı karıştıracak..
Zaten yeterince zor olan düzeni daha da zorlaştıracak.
Canım sık dişini, 3 yaşını doldurmasına az kaldı, kreşe verirsin, hem daha iyi olur çocuk için.

Sen annende haftada 1 kalıyorsun ya, tüm sıkıntı o.
Annende kalıyor olmasan (ki zevkinden kalmıyorsun), 15 günde 1 bile gitsen yetinecek k.valide.
Eşin de ses çıkartamayacak..
Kendi anneme de aynı sıklıkla gidiyorum, diyeceksin çünkü. Birine gidince diğerine de uğrayacaksın.

Evli insan kimsenin evinde yatılı kalmak zorunda değildir, anlamıyorum bu ısrarı.
Şeytan diyor, çık işten, o evin borcunu nasıl öderse ödesin. Sen de yeni evinde oğlunla otur mis gibi keyfini sür.

Yaptığın fedakarlığı görmüyorlarya o sıkıyor insanın canını..
Ben yerinde olsam çocuğu hiç getir götür yapmam. K.valide çocuğa ertesi gün bakmayı kabul ediyorsa ve çocuğum bu durumdan memnun olacaksa, o zaman tamam giderim k.valideye. Ama sabah gene anneme götüreceksem, hiç kusura bakmasınlar valla. Onların gönlünü hoş etmek için doğurmadım o çocuğu.

Ben olsam "vakitlice eve dönmek varken, çocuğumuz anneye babaya hasretken, senin maçın yüzünden bu saatlere kalıyoruz" diye bile çemkirirdim, sen gene sabırlısın inan.

Ya sabah arabadaki konuşmanızı okuyunca gülümsedim. Şu yüzden kavga halinde bile kötü söz söylemek yerine olayla ilgili konuşmuşsunuz. Yani "vay sen şöylesin vay böylesin" demek ve birbirinizi suçlamak yerine olaya dair cümleler kurmuşsunuz. Bu sizin iyi iletişim kurabilen bir çift olduğunuzu gösterir. Yani birbirinizi kırmadan, incitmeden konuşabiliyorsunuz demek ki. Sinirliyken, olay tazeyken bu şekilde tavırların olması normal. Siz bir de bu konuyu sakinken konuşun. Yani barıştıktan sonra ve ortada bu konu ile ilgili bir problem yokken. Eminim ortak bir nokta bulacaksınız.
Örneğin, bir hafta sadece birgün sizin annenizde bir hafta sadece birgün kayınvalidenizde kalma sınırı koyun. Böylece annelerin gönlü olur ve siz de evinizden haftada sadece birgün uzak kalmış olursunuz. Ama bu kurala uyun. Örenğin o hafta 3 gün de uyuyakalsa çocuk alın eve götürün. Aslında benim size tavsiyem siz işten çıkınca alın çocuğunuzu geçin eve, eşiniz evinize gelsin. Annenizde beklemeyin eşinizi. Herkes evini kapısını bilsin. Annesinde kalınacağında da bunun bir ziyaret olduğu havasını yaratın. Hani ora da bizim evimiz bura da bizim evimiz, nerde denk gelirse kalırız gibi değil de bu hafta annemizi ziyarete geldik gibisinden.

CNM EŞİN MAÇI ERKEN SAATE ALAMIYOR MU?
BENİMKİ DE haftada 1 maça gidiyordu; 9:30da başlıyordu eskiden;
eve gideriz yemek yer çıkana kadar mızmızlanır eşyalarını bulamaz hadi gecikeceksin diye ben toplardım arkasını
1 saat erkene aldılar 8:30da başlıyorlar artık; işten çıkar çıkmaz bahaneyle dışarda yiyoruz sonra o maça ben de gezmelere :)
sen gayet haklısın ama üslubun yanlış olursa adam senin annen benim annem savaşına çevirebilir

Evet 3 yaşında kreşe göndericem zaten o şüphesiz....
Ahh bu dediklerini aynen eşimin yüzüne söylemek istiyorum şu an
öfkeden deliye döner eminim.Çünkü haklıyım kendiside biliyor ama işlerine öyle geliyor....
O zaman bende haftada bir gün bir hobi edineyim değilmi?Çocukla başlarının çaresine baksınlar ama olmaz olurmu hiççç öyle şeyyy bizim hakkımız yok

insan değiştiremeyeceği şeyleri kabul edip kendini ona göre yaşamalı yoksa evlilik yürümüyor.maç günlerinde eşin annesinde kalsın sende çocuğunu al evine gel.istemiyorsa oda senin annende kalmasın.bir süre sonra o senin annende neden kaldığını anlayacak ve kabul etmek zorunda kalacak aklın yolu birdir çünkü.şimdi anlasa bile inadından anlamamazlıktan gelir.
bizde buna benzer sorunlar yaşamıştık zamanında ve ben gördüm ki sürekli kadının kendini anlatmaya çalışması haklılığını ispatlamaya çalışsan da bunu anlasa bile anlamak istemiyor.o yüzden sen anlatacağını anlatmışsın.şimdi kenara çekil onuda biraz rahat bırak.
ben eşime kimse istemediği bişeyi yapmak zorunda değil istemiyorsan annemlere gelmek zorunda değilsin bende sizinkilere gitmek zorunda değilim demiştim.ama sakinleşip makul düşünmeye başlayınca ikimizde yapılması gerekeni ailelerimize karşı yapıyoruz istemediğimiz bişey için de birbirimizi zorlamıyoruz.böylecesorunlar ortadan kalkıyor.

bu nasıl bir düzendir anlamadım açıkcası
o çocuğa acıdım 1 gün orada 1 gün burada
bunu babalar anlamaz eşin sadece annesini memnun etmeye çalışıo anlaşılan
çocuğu kreşe versen 0 dan itibaren bile alıorlar artık yada annen daimi sizde kalsın ne bu sabah ver gece geri dön yada dönme annede yat
kayınvaldede yatmadın die kavga etmeler falan yazık çocuk baba diye ağlamış dönüp bakılmamış bile
sabah işe beraber gidiorsunuz sanırım çocugu annene bırakıorsun anladıgım kadarı ile sen eşinden erken çıkıosun
ee nie onun gelmesini bekliosun ki oda keyfi olursa erken gelicek ya maçtan yada arkadaşlarıyla gezmekten
sen nie bekleyesin onun keyfini işten çıkınca al çocugunu evine git ozaman ne annende kaldın die tartışma olur nede kayınvaldede kalmadın die
hayır nasıl beceriosun onuda anlamış değilim nede olsa başkasının evi
eşininle özel hayatın yada evinin düzeni aksamıormu
ben beceremem merak ettim doğrusu

Evini daha merkezi bir yere taşıman daha mantıklı eğer kirada oturuyorsan. Diğer zamanlar eşini beklemeden Çocuğu annenlerden sen alsan eve daha erken gelebilir böyle huzursuzlukların önüne geçebilirsin.Maç günüde eşin sen evde diye Kayınvaliden de kalmayacaktır diye düşünüyorum

evli barklı insanların aynı şehirde kalan ailelerinde kalmalarını ben anlayamıyorum açıkcası, çocuk uyusa bile kucağınıza alıp arabaya götürürsünüz ama bu kadar stres çektiğinize değer mi her hafta..eşiniz de erken gelemiyorsa kendi imkanlarınızla eve dönemez misiniz? ne siz kayınvalidede rahat edebilirsiniz ne de eşiniz...insanın evi gibi olmaz, eşinizle konuşup evinizde kalmak için çözümler arayın bence, ama sakin bi zamanda, sinirli değilken

Kendi anneniz çocuğa bakıyor sonuçta, yeri gelir hafta da 1 de anneniz de kalmanız gayet normal.
Bana göre asıl normal olmayan, kendi anneniz de 1 gün kalıyorsunuz diye, kayınvalide de 1 gün kalmanız gerekmiyor.
Ve hatırladığım kadarıyla kayınvalidenin torununa bir düşkünlüğü yok, niyeti başka.
Kendi annem de 1 gün kalıyorum diye, kayınvalidem de de 1 gün kalacağım diye bir kural nerede var.
Torununu görmek isteyen, böyle bir derdi olan kişi, ne eder gelir görür torununu görür ya da bir şekilde görüşülür, illa kalmak mı gerekiyor.
Hem de eşinizin maç keyfi için, gitmesin o zaman maça.
Eşiniz konuşmaktan anlamıyor anlaşılan, sizin tavrınız net olmalı, bu konuda kavga etmeyin bence, kalmayın, sesinizi de çıkarmayın.

ayy bu erkeklerın maç tutkularından gına geldı artık..

lig maçlar bıtıyo kupalar, milliler pöfff

hepsi bıtse halı saha maçları bıtmıyor...

canım bence sen eşinin diline koz vermemek için annendede kalma...

orada kalma gıbı bı durum olduğunda gecikeceğinde eşini arayıp ben burda kalmak ıstemıyorum eve gideceğimde ister gelsin alsın olmazsa sen taksıyle git...

aynı şekılde oluncada kayınvalıdende kalmanıda teklıf edemeyecektır o zaman sana ve sureklı hayıflan off orda burda kalmaktan bıktım rahat edemıyorum çocuğun duzenı mahvoldu....

sen maça gidiyosun hayatım ıyı guzelde bız geç saatlere kadar orda burda rahat edemıyoruz...

çocuğun kıyafeti, banyosu, uykusu vs. vs. olmuyo böyle de...

Yorumlarınız için teşekkürler.Sabahtan beri düşünmekten Şu an çok kötü başım ağrıyor.Arada bir evet kalınabilir kayınvalide de annede ama eşimin maç günleri sırf kendi keyfi için annesinde kalmayı rutine dönüştürmesine dayanamıyorum.Birde fedakarlık bekliyor ya benden haftada 1 gün kalmak için..Daha ne kadar fedakarlık yapıcam bilmiyorum.Kaldığım zamanlar sorun yok 2 hafta gitmedim diye 3. hafta suratlar düşüyor benden kötüsü olmuyor...
İş çıkışı eşimi beklemem hata evet.Beraber arabayla rahatça gidiyoruz diye öyle yapıyordum.Ama bu şekilde daha çok yıpranıyorum bunu anladım.Dediğiniz gibi artık onu beklemeden çocuğumu alıp evime gideceğim.Maç günüde ister gelir evinde kalır ister annesinde kalır tamamen kendi tercihi....Konuşup bu konuyu sinirlenmekte istemiyorum çünkü anlamayacaktır..En iyisi sessiz kalıp bu yöntemi uygulamak.Çünkü hergün eve akşam 9 gibi geliyor.Onu beklemekten zaten sinir oluyorum.10 daikaya 5 dakikaya geliyorum deyip 1-2 saat sonra geldiği oluyor.Tam gelecektim yok şu iş çıktı yok şu aradı vs.Kendisinede söyleyeceğim ben artık bunları duymak istemiyorum.Otobüse atlar giderim eve.Ne zaman geliyorsun diyede aramaktan kurtulurum böylece.
Annem zaten kışın bizim eve gelip bakıyor oğluma..O zaman zaten sorun yok işten çıkar direk otobüsle evime giderim.

Beceremiyorum zaten canım baksana halime

anlayamıyorum bu erkeklerın fedakarlık beklentılerını
neden o sıze fedakarlık yapmayı denemıyor
nasıl yapılıyormus ogrenır hem
hem calısıyor hem cocugunuzla ılgılenmeye calısıyor hem de evınızın duzenını korumaya calısıyorsunuz
farkındaysanız hep calısıyorsunuz
esınız gıbı stres atmak bahanelerıyle hobıler ıcın vakıt ayıramıyorsunuz
bu durumda fedakarlıgı hakeden taraf sızsınız
bırakın fedakarlık yapmayı falan
ne kadar verılırse o kadar daha fazla ıstıyorlar maalesef

sız sımdı esınıze durumu acıklayıp bıraz da sen fedakarlık et desenız
mac oldugu aksamlar o kadar yol tepıp evıne gelmeyı fedakarlık sayacaktır emınım
ama bu fedakarlık mı hayır bana gore bu bır fedakarlık degıl

Beceremiyorum zaten canım baksana halime

yani beceriyorum diyen varsada yalan söyler
eşin işlerini bitirip seni almaya gelicek saat 9 olsun eve git 10 çocugu yatır otur dinlen 11 ne özel hayat kalır ne paylaşım
bence son kararını uygula eşini bekleme evine git
şimdi ben gitmesem eve gidemez bana muhtaç tavırlarında beyefendi
ama sen evine git o gelene kadar işlerini bitirirsin dinlenirsin oğlunlada daha verimli vakit geçirirsin eşinlede
bence maç sonrası eve gelmesindede ısrarcı ne demek annesinde kalmak sen yokken sen evde çocukla yanlızken
kendi hobilerinden feragat etsin beyefendi bir zahmet maçlarını erken saate ayarlasın ne sen rezil ol ne çocuk

Canım erkeklerin halı saha maçı tutkusu zaten tüylerimi diken diken ediyor,bir de senin konunu okuyunca üstüne tüy dikti..

Bir kere eşinin maçı varken kayınvalidende kalman anlamsız..Seni ve çocuğu alıyor,kayınvalidene bırakıyor,sonra tekrar maça gidiyor..

Allah'ım işten çıkıp maç yapmaya üşenmiyorlar da..Bir iş var şuraya gitmemiz lazım desen "yorgunum" der,kırk tane bahane bulur..

Seni ve çocuğu sen işten çıkınca kayınvalidene bırakmasın,ne kadar uzak olursa olsun eve bıraksın veya sen artık taksiye mi binersin,minibüsle mi gelirsin,al çocuğu eve gel..

Hayır hiç biri olmasa da eşin maçtan sonra kayınvalidene gelince toparlanıp evinze gidin,anladığım kadarıyla altınızda araba var,binin arabanıza gidin..Valla benim eşimin işyeri evimize 1 saat 15 dk uzaklıkta,hem de kendi arabamızla gittiği halde..Her gün sabah gidip akşam geliyor,,

Evin uzak olması kayınvalidede kalmak için sebep midir yani..

Eşin maçtan çıkınca toparlanıp eve gidersiniz..

Ama canım sen de biraz sesini çıkar..Bugün benim maçım ver deyince sen de tamam madem deyip kayınvalidene gitme..Azıcık sesini çıkar..

Sonra bugün olduğu gibi birirktirir sonra patlarsın,bu da daha kötü olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…